daykiller Elküldve November30, 2014 Megoszt Elküldve November30, 2014 Ez az 1.6 SE engem is egyre jobban érdekel. Most vacilálok, hogy SE-sítsek esetleg vagy dobjak rá egy C18NZ komplett fojtószelepházat, benzinnyomás emeléssel és még marassam is ki a szívócsonkot... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Petya183 Elküldve November30, 2014 Megoszt Elküldve November30, 2014 Nekem mindegy ki viszi el de azt személyesen tegye mert én ezt biztos nem postázom! :) Lehet épp itthon sem leszek. Veszprém megye amúgy! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November30, 2014 Megoszt Elküldve November30, 2014 Nekem mindegy ki viszi el de azt személyesen tegye mert én ezt biztos nem postázom! :) Lehet épp itthon sem leszek. Veszprém megye amúgy! Veszprém megyében lakom én is. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Petya183 Elküldve November30, 2014 Megoszt Elküldve November30, 2014 Veszprém megyében lakom én is. :P Oké ez Ajka, ma is jöhetsz érted :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November30, 2014 Megoszt Elküldve November30, 2014 Oké ez Ajka, ma is jöhetsz érted :D Csak mit kezdjek egy HF + veztengellyel? :D Nekem kompletten kellene egy szett. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
petiii Elküldve November30, 2014 Megoszt Elküldve November30, 2014 sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy a képen látható "lyuk alatta felette csavar hely. és az alsóba becsavarva 4 vezeték az mi? :D Nem hiányzik onnan semmi? Mire való? http://kepfeltoltes.hu/view/141130/IMG_20141130_130206_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/141130/IMG_20141130_130233_www.kepfeltoltes.hu_.jpg És az a kis kék vezeték saruval mire megy rá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November30, 2014 Megoszt Elküldve November30, 2014 sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy a képen látható "lyuk alatta felette csavar hely. és az alsóba becsavarva 4 vezeték az mi? :D Nem hiányzik onnan semmi? Mire való? http://kepfeltoltes.hu/view/141130/IMG_20141130_130206_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/141130/IMG_20141130_130233_www.kepfeltoltes.hu_.jpg És az a kis kék vezeték saruval mire megy rá? Turbófeltöltő. :D Nem ám. :) Az a sok kis barna vezeték egy test csatlakozási pont. Néhány elektromos berendezésnek a motortérben. A kék saru a műszeregység vízhőfok jeladója. Link to comment Megosztás: More sharing options...
petiii Elküldve November30, 2014 Megoszt Elküldve November30, 2014 Turbófeltöltő. :D Nem ám. :) Az a sok kis barna vezeték egy test csatlakozási pont. Néhány elektromos berendezésnek a motortérben. A kék saru a műszeregység vízhőfok jeladója. Köszi am :) Csak kicsit furcsálom hogy minek oda az a kialakitás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November30, 2014 Megoszt Elküldve November30, 2014 Köszi am :) Csak kicsit furcsálom hogy minek oda az a kialakitás. Mert a motor-váltótartó bakok gumi-fém alkatrészek a motor nem érintkezik fémesen a karosszériával ami ugye a negatív, azért van testelve. Ha levennéd, nem lenne gyujtószikra hiszen a gyertyák külsö menete is egy "póluson" van a hengerfejjel-motorblokkal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
petiii Elküldve November30, 2014 Megoszt Elküldve November30, 2014 Mert a motor-váltótartó bakok gumi-fém alkatrészek a motor nem érintkezik fémesen a karosszériával ami ugye a negatív, azért van testelve. Ha levennéd, nem lenne gyujtószikra hiszen a gyertyák külsö menete is egy "póluson" van a hengerfejjel-motorblokkal. Rendben ezzel tisztában is voltam. nem a vezetékekkel van gondom :D Hanem hogy olyan mintha oda belekellene dugni valamit és két csavarral rögzíteni. mert ott most egy furat tök felesleges meg az a mélyedés.. Nah jolvan am ez már csak fingreszelés a részemről :D De azthittem hiányzik nekem onnan valami. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November30, 2014 Megoszt Elküldve November30, 2014 Rendben ezzel tisztában is voltam. nem a vezetékekkel van gondom :D Hanem hogy olyan mintha oda belekellene dugni valamit és két csavarral rögzíteni. mert ott most egy furat tök felesleges meg az a mélyedés.. Nah jolvan am ez már csak fingreszelés a részemről :D De azthittem hiányzik nekem onnan valami. A nem injektoros motrokon, pl. 16SV ott volt az üzemanyag pumpa. Csak azért nem készítettek új szerszámot az öntéshez, hogy ezt a részt kihagyják róla. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve November30, 2014 Megoszt Elküldve November30, 2014 Utánajártam! 20e kompletten! még egy szelepfedelet is adok hozzá :D sőt ha rádobsz még 2ezret akkor le se szedem a motorról ugy ahogy van el is viheted szolj ha kell kép vagy valami.Csak a helyet foglalja..... Egy pár képet tegyél fel róla. :icon1: Lehet érdekel, mondjuk hozzám nem a legjobb helyen van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve December1, 2014 Megoszt Elküldve December1, 2014 Sziasztok! Lenne egy kérdésem egy X16XEL motorral kapcsolatban. Olyan diesel kopogós hangokat ad, de úgy hogy kopkopkopkop majd elhallgat pár mp-re aztán megint kopkopkop. Mi lehet ez? Hidrotőke? De az nem folyamatosan kopogna? Nem rendszeres ez a kopogás, a motor már üzem meleg volt. Valakinek valami ötlet? Esetleg volt már ilyen?https://picasaweb.google.com/107021858181315526733/OpelAstraF1616V#6087923660084432146 Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyonkezdő Elküldve December1, 2014 Megoszt Elküldve December1, 2014 Sziasztok! Lenne egy kérdésem egy X16XEL motorral kapcsolatban. Olyan diesel kopogós hangokat ad, de úgy hogy kopkopkopkop majd elhallgat pár mp-re aztán megint kopkopkop. Mi lehet ez? Hidrotőke? De az nem folyamatosan kopogna? Nem rendszeres ez a kopogás, a motor már üzem meleg volt. Valakinek valami ötlet? Esetleg volt már ilyen?https://picasaweb.google.com/107021858181315526733/OpelAstraF1616V#6087923660084432146 A vezérműszíj feszítő csapágy is tud nyúlt szíjnál furcsa kattogó hangot adni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve December1, 2014 Megoszt Elküldve December1, 2014 A vezérműszíj, vízpumpa, 2 vezérmű vezető görgő és a feszítő görgő is cserélve lett márciusban, azóta kb 3500Km-t ment. A szíj Gates, a többi dolog mind SKF. Szerintem ennyi alatt nem kéne elkopnia azért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve December3, 2014 Megoszt Elküldve December3, 2014 Sziasztok! Lenne egy kérdésem egy X16XEL motorral kapcsolatban. Olyan diesel kopogós hangokat ad, de úgy hogy kopkopkopkop majd elhallgat pár mp-re aztán megint kopkopkop. Mi lehet ez? Hidrotőke? De az nem folyamatosan kopogna? Nem rendszeres ez a kopogás, a motor már üzem meleg volt. Valakinek valami ötlet? Esetleg volt már ilyen?https://picasaweb.google.com/107021858181315526733/OpelAstraF1616V#6087923660084432146 Nekem mikor átszakadt a hengerfejtömítés, és megette a hűtőfolyadékot, akkor kopogott, de csak részterhelésen (nem tudtam mi a baj, így még picit tovább mentem...). Alapjáraton nem volt hangja. C14NZ volt. Nem rémisztgetésképpen, csak mint eshetőség. Tényleg olyan dízel módra kopogott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szekfizsolt Elküldve December3, 2014 Megoszt Elküldve December3, 2014 Ki érti ezt...?!? 2-3 napig nem világított a jobb oldali led a műszerfalon, gondoltam kiégett... ...aztán egyik reggel mintha mi sem történt volna visszajött és azóta világít... Viszont középkonzol-világítás abszolút nincs... :( Ezek után a fene tudja, miért... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szekfizsolt Elküldve December3, 2014 Megoszt Elküldve December3, 2014 (edited) Csak hogy én is dicsekedjek kicsit a motortérrel... (és végre sikerült képet beillesztenem) :) Módosítva December3, 2014 : szekfizsolt Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve December3, 2014 Megoszt Elküldve December3, 2014 (edited) Csak hogy én is dicsekedjek kicsit a motortérrel... (és végre sikerült képet beillesztenem) :) Meseszép! :icon1: Módosítva December5, 2014 : hening Képpel idézés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December3, 2014 Megoszt Elküldve December3, 2014 Na mentek ti.... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szekfizsolt Elküldve December3, 2014 Megoszt Elküldve December3, 2014 (edited) Meseszép! :icon1: Köszi. :) Van mit rajta csinálni, alig várom a tavaszt... Nekiesek és helyrehozom a homlokfal tetejét (a képen nem látszik, de fel van púposodva a festék rajta...), a jobb első lámpát cserélték márkaszervízben, de a sima F Astra lámpáját tették bele és mint kiderült egy picit más a formája, mint a Classic-nak, így szeretném, ha egyformák lennének... Meg kellene csinálnom a középkonzol világítást, mert idegesÍtő, hogy sötétben nem látom a kapcsolókat... Kéne valami szép felni rá, de egyébként egyben van a kis jószág, nagyon szeretem. :) ...ja és elmegyek majd egy kipufogóshoz is, mert szeretném, ha lenne egy pici hangja hátul, de nem kell, hogy elviselhetetlenül hangos kályhacső legyen... Csak szép igényesen... Most sok meló van és hideg (a parkolóban), tavasszal lesz egy kis szabim, "játszom" vele... :) Módosítva December3, 2014 : szekfizsolt Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December3, 2014 Megoszt Elküldve December3, 2014 Csak hogy én is dicsekedjek kicsit a motortérrel... (és végre sikerült képet beillesztenem) :) :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve December3, 2014 Megoszt Elküldve December3, 2014 Csak hogy én is dicsekedjek kicsit a motortérrel... (és végre sikerült képet beillesztenem) :) jól láttam én az aláírásban, hogy ez egy 2001es C14NZ? gyártottam 2001ben még C14NZ-t? annak nem X-esnek kellene már lennie? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December3, 2014 Megoszt Elküldve December3, 2014 jól láttam én az aláírásban, hogy ez egy 2001es C14NZ? gyártottam 2001ben még C14NZ-t? Az X14NZ, de amúgy totál ugyanaz. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve December3, 2014 Megoszt Elküldve December3, 2014 Az X14NZ, de amúgy totál ugyanaz. :) jó tudom, csak bele akartam kötni vmibe (a motortérbe nem lehetett) :D egyébként évjáratra is ez már az utolsók F-ek közt volt nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts