FPepe Elküldve Március29, 2006 Megoszt Elküldve Március29, 2006 Kopog+má most má recseg is kanyarban ;) Szfváron ki foglalkozik megbízhatóan féltengely felújítással? Sztem nem érdemes felújíttatni, jobb a bontóban keresni jobb állapotú használtat. A felújított gyengébb, nem bírja olyan sokáig, mivel a felújításnál hegesztővel pótolják a hiányzó anyagot, emiatt az anyag veszít a keménységéből, hamarabb kopik. Úgyhogy sztem vagy bontóból használt, vagy új ;) Egyébként biztos, hogy az okozza, nem pl. toronycsapágy? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március29, 2006 Megoszt Elküldve Március29, 2006 A féltengelynek elég jellegzetes hangja van. :) Szerintem is bontóból keress komplett féltengelyt (5e/db), vagy vegyél új csuklót... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelcsa Elküldve Március29, 2006 Megoszt Elküldve Március29, 2006 hello mindenkinek szerintetek KONI gátlók jók H&R-es rugókkal?? az egyik havernek ilyen van az astrába és lehet eladná nekem, az enyém sedan(az eleje megegyezik de vajon a hátsó gátlók és rugók is jók lehetnek bele?????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március29, 2006 Megoszt Elküldve Március29, 2006 Igen. Jók bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
adi Elküldve Március29, 2006 Megoszt Elküldve Március29, 2006 A féltengely az tuti odavan, annak megismerem a koppanását meg a kerregését. De a toronycsapágy hibáját, na azt nem ismerem fel. ;) Annak milyen hangja van?Meg hol van az? köszi a tippet, bontóból venni féltengelyt, ez eszembe sem jutott. G astra féltengelye jó az F-be :) ez most botor kérdés volt, gondolom nem. Melyik volt az új F széria uccsó éve? csak hogy mégse vmi szintén 11 éves vasat vegyek bele... Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március29, 2006 Megoszt Elküldve Március29, 2006 A féltengely az tuti odavan, annak megismerem a koppanását meg a kerregését. De a toronycsapágy hibáját, na azt nem ismerem fel. ;) Annak milyen hangja van?Meg hol van az? köszi a tippet, bontóból venni féltengelyt, ez eszembe sem jutott. G astra féltengelye jó az F-be :) ez most botor kérdés volt, gondolom nem. Melyik volt az új F széria uccsó éve? csak hogy mégse vmi szintén 11 éves vasat vegyek bele... A toronycsapágy elvileg kormánytekergetésnél ropog, meg kopog, meg ilyenek.Az F szériát Classic néven asszem 2002-ben dobták utoljára a harcvonalba, elég puritán felszereltséggel, 1.99M-ért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Március30, 2006 Megoszt Elküldve Március30, 2006 hello mindenkinek szerintetek KONI gátlók jók H&R-es rugókkal?? nekem eddig bejött :) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március30, 2006 Megoszt Elküldve Március30, 2006 A féltengely az tuti odavan, annak megismerem a koppanását meg a kerregését. De a toronycsapágy hibáját, na azt nem ismerem fel. ;) Annak milyen hangja van?Meg hol van az? köszi a tippet, bontóból venni féltengelyt, ez eszembe sem jutott. G astra féltengelye jó az F-be :) ez most botor kérdés volt, gondolom nem. Melyik volt az új F széria uccsó éve? csak hogy mégse vmi szintén 11 éves vasat vegyek bele... Nem jó a G-é. Jó a 10 évesé is, ha nem kotyog. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Március30, 2006 Megoszt Elküldve Március30, 2006 Ahol a kormány összekötő rúd csatlakozik a kormányműhöz ott van gumiszilent ez cserélhető külön is vagy csak a rúddal? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március30, 2006 Megoszt Elküldve Március30, 2006 Szerintem csak rúddal együtt kapod meg. De kérdezd meg Viktort a Csergőben! Link to comment Megosztás: More sharing options...
GombiTomi Elküldve Március31, 2006 Megoszt Elküldve Március31, 2006 1 kérdés: van esetleg valakinek Borbet BS típusú felnije Astra GSi-n? Amiatt kérdezem, hogy egyáltalán van-e 4 lukas, mert a borbet.hu-n 5 lukas a képen. Ja, és még egy. Melyik lenne célszerű felniméret az Astrámra az alábbiak közül: 7*15 8*15 7,5*16 Köszi az infot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Március31, 2006 Megoszt Elküldve Március31, 2006 1 kérdés: van esetleg valakinek Borbet BS típusú felnije Astra GSi-n? Amiatt kérdezem, hogy egyáltalán van-e 4 lukas, mert a borbet.hu-n 5 lukas a képen. Ja, és még egy. Melyik lenne célszerű felniméret az Astrámra az alábbiak közül: 7*15 8*15 7,5*16 Köszi az infot! És az ET számok? Az sem mindegy! Link to comment Megosztás: More sharing options...
GombiTomi Elküldve Március31, 2006 Megoszt Elküldve Március31, 2006 Amennyiben az ET a német EinpressTiefe rövidítése, akkor: 7J x 15H2 35, 40 8J x 15H2 15, 20 7,5J x 16H2 35, 40 www.borbet.de PWK-Rader Borbet BS Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Március31, 2006 Megoszt Elküldve Március31, 2006 Amennyiben az ET a német EinpressTiefe rövidítése, akkor: 7J x 15H2 35, 40 8J x 15H2 15, 20 7,5J x 16H2 35, 40 a 2 ET szám azt jelentené, hogy ilyenekkel lehet rendelni? :) ez a 8 col széles 15ösben durván nézhet ki, de nem fog nagyon kilógni? meg ilyen inkább vmi cultra illene sztem ugyhogy én a 16osra szavazok ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GombiTomi Elküldve Március31, 2006 Megoszt Elküldve Március31, 2006 Csak félek, hogy hátulra nem fog beférni a 16-os. Vagy ha be is fér, nagyon kilóg és beleér a sárvédőívbe. Mondjuk ez nem baj, max picit szlesedik majd az autó. www.opelgsiclub.nl Fotoalbum deel1 4-ik sor 3-ik autó ( még tetszik is a megoldás, és a kivitelezés is ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Március31, 2006 Megoszt Elküldve Március31, 2006 Csak félek, hogy hátulra nem fog beférni a 16-os. Vagy ha be is fér, nagyon kilóg és beleér a sárvédőívbe. Mondjuk ez nem baj, max picit szlesedik majd az autó. jaa, ha uthengert akarsz akkor természetes a szélesítés :) nekem oz superturismo van 7" széles és ET37...nem sok kell hogy beleérjen a kasztniba ha ezt megtoldjuk 127mm + 2mm-el (fél col szélesség + 2 mm-el kijjebb kerül a kerék) akkor simán hozzáérhet szerintem Link to comment Megosztás: More sharing options...
GombiTomi Elküldve Március31, 2006 Megoszt Elküldve Március31, 2006 Na, második nekifutásra csak sikerült megértenem, mit is írtál. Na szóval, akkor "úthenger design". Nem ide vág, de ha akartok egy jót röhögni, olvassátok el a www.carstyling.hu-n Rovatok/Ti írtátok részben az Árpi tuningja 1 és 2-t. Amint olvastam, és magam elé képzeltem a dolgot, majd öszzecsináltam magam a röhögéstől. Nem hosszú szöveg, de kb. 20 percig tartott, még elolvastam, annyit röhögtem rajta! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március31, 2006 Megoszt Elküldve Március31, 2006 Ismerjük, ez már elég régi dolog. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GombiTomi Elküldve Március31, 2006 Megoszt Elküldve Március31, 2006 Ismerjük, ez már elég régi dolog. :) Ne feledd, hogy mindig vannak újoncok ( pl.: én is közéjük tartozom ) Egy újszülöttnek pedig minden vicc új! ;) Ja, valaki legyen olyan drága, és mondja meg nekem, hogy van-e valami spéci neve annak a fajta guminak, aminek lekerekített az oldala, amilyen ezen a verdán van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Március31, 2006 Megoszt Elküldve Március31, 2006 nem lehet, hogy csak igy feszül a felnire? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március31, 2006 Megoszt Elküldve Március31, 2006 Jah, szét van húzva a brutál széles felnin. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GombiTomi Elküldve Március31, 2006 Megoszt Elküldve Március31, 2006 (edited) Nem igazán értek a gumikhoz! Nem tudom elképzelni, hogy az oldalfala hogy marad a felni peremén. Valaki meg tudja értetni a hülye fejemmel, mert nekem most nem fog a hardware... Vagy van egy pereme, ami a gumi belső oldalán van, és az nem engedi, hogy a fala összehúzódjon? Módosítva Március31, 2006 : GombiTomi Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Március31, 2006 Megoszt Elküldve Március31, 2006 Nem igazán értek a gumikhoz! Nem tudom elképzelni, hogy az oldalfala hogy marad a felni peremén. Valaki meg tudja értetni a hülye fejemmel, mert nekem most nem fog a hardware... Vagy van egy pereme, ami a gumi belső oldalán van, és az nem engedi, hogy a fala összehúzódjon? Elvileg van egy perem ami nem engedi leugorni a gumit befele ilyen peremnek kell lennie minden belső nélküli gumi fogadására alkalmas felnin. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GombiTomi Elküldve Március31, 2006 Megoszt Elküldve Március31, 2006 Oké, akkor az elképzelésem jó volt! Köv kérdés: hogyan választják ki a megfelelő méretű gumit, hogy ne sérüljön a feszülés következtében? Úgy értem, hogy megvan például, hogy egy 7"-os felnire mondjuk 185/-től szélesebb kell, hogy legyen a biztonság érdekében, vagy ez hogy van??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Március31, 2006 Megoszt Elküldve Március31, 2006 Oké, akkor az elképzelésem jó volt! Köv kérdés: hogyan választják ki a megfelelő méretű gumit, hogy ne sérüljön a feszülés következtében? Úgy értem, hogy megvan például, hogy egy 7"-os felnire mondjuk 185/-től szélesebb kell, hogy legyen a biztonság érdekében, vagy ez hogy van??? Erre vannak táblázatok, hogy milyen széles felnire milyen széles gumit illik rakni: http://vwfan.freeweb.hu/gumi.htm A gumi külső átmérőjét pedig itt kiszámolhatod úgy, hogy beírod a gyári gumiméretet és a másik oldalra amit szeretnél helyette. Akkor jó ha a kalkuláció végén az eltérés 3%-nál kisebb akkor nevezhető váltóméretnek. Nem a legjobb táblázatot találtam meg de az látszik belőle, hogy 7" széles felnire a legkisebb gumiszélesség az a 195-ös de szerintem ez nagyon (alsó)határérték. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts