I_S Elküldve Október13, 2005 Megoszt Elküldve Október13, 2005 Lehet mondasz valamit, de csak a csapágy kell. Szóval akkor le kell szednem.... szomorú Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Október13, 2005 Megoszt Elküldve Október13, 2005 El is viheted kompletten szerelőhöz a kocsit. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Október13, 2005 Megoszt Elküldve Október13, 2005 és elkér érte egy vagyont... így meg haverom kicserélné, mert ő is szerelő, csak az idővel van bajom, de úgy látszik ez marad Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Október13, 2005 Megoszt Elküldve Október13, 2005 Ma füleltem az autósboltban, mikor toronycsapágy szettet kért egy ember előttem, és 7e.ft-ot mondottak neki, a komplett cuccosra./ oldal persze. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október13, 2005 Megoszt Elküldve Október13, 2005 Nem toronycsapágyat akar... Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Október13, 2005 Megoszt Elküldve Október13, 2005 Nem toronycsapágyat akar... Kicsit módosítottam, így nem tűnik okoskodásnak, amit a figyelmetlenségemnek köszönhetek! :oops: :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Október13, 2005 Megoszt Elküldve Október13, 2005 Én most rendeltem tegnap, holnap jön, 2 toronycsapágy szilent nélkül, (elvégre egy éves szilentnek még azé bírni kell) 1580 Fr/db. A márkát ne kérdezzétek, elfelejtettem, de majdnem a leg drágábbat hozattam. Lett volna már 700 HUF -ért is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Október13, 2005 Megoszt Elküldve Október13, 2005 Az hogy kiszedi nem jelent semmit, mert az enyémre sem volt írva semmi. Amit vettem azt meg nem néztem meg. Az Ajtósi Dűrer soron vettem valami 3xxx ft /db. Mondjuk nem tom milyen csapágybolt az olyan, hogy nincs normális katalógusuk. Amúgy te akarod cserélni? Mert nem egyszerű. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Október14, 2005 Megoszt Elküldve Október14, 2005 Nem, én csak segítkezem, haverom csinálja ezt is, meg a fékeket, meg a toronycsapágyakat, meg az olajcserét meg a szűrők cseréjet, tehát szinte mindent. Kasznis és konyít kicsit az autószereléshez is, bár a motorhoz mélységekben nem szeret hozzányúlni, de azon kívűl mindent megcsinál, tehát a futómű és társai nem problémásak neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szjancsi Elküldve Október24, 2005 Megoszt Elküldve Október24, 2005 Hi all, Friss opeltulajdonos lennék, ez ev juli ota nyuzok egy Astra F 1.7 xdtl 1997-es isuzu motorsat. Eddig tetszik de meg ugye hideg nem nagyon volt aztan meg ha jon minden kiderul 8) :P Lehet visszasirom majd a renault 19 Chamade 1,4-et. A lenyeg hogy hatso lengescsillapitokat szeretnek cserelni mert egy kisse billeg, foleg kanyarban, nagy sebnel. Kerdesem lenne, otthoni csere, vagy szakmuhely csere ajanlott????? Azt mar kideritettem a forumbol,hogy Monroe nem ajanlott...+Nehany napja eszlettem hogy 110-nel elkezd a kormany ovatosna reszelni jobra-balra de tenyleg csak kicsiben olvastam a talpasrol a forumban mar,de ha van mas tipp szivesen venném. Koszi szepen Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Október24, 2005 Megoszt Elküldve Október24, 2005 Hát, nézd meg először is, hogy a talpasnincs e megszakadva, mármint a gumija. Aztán álló helyzetben kormány mozdítás, hogy a kormányösszekötők nem kotyognak e, ill. lehet még fogasléc is, de az ritka, meg azt nem csak nagy tempónál éreznég. És ott van ugye a jó öreg felni és bumi téma, de gondolom azokat már lecsekkoltad. Más: Kicseréltem a toronycsapágyakat, toronyszilentek jók (max 1 évesek), talpasok kb. 4 hónaposak, kormányösszekötők stb. jók, kerékcsapágyak 1 hetesek, lengőkar hátsó szilentek fél évesek. Jelenség: Még mindíg kottyan a futó tázós úton főleg oan 30-40-es tempónál. Lengőkar első szilentre gyanaxom, lehetséges? Szerintetek mennyi darabja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Október24, 2005 Megoszt Elküldve Október24, 2005 OFF szjancsi: 4 nap van köztünk, most nézem csak :P ON Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október24, 2005 Megoszt Elküldve Október24, 2005 Hi szjancsi! Először is üdvözlet a táborban :wink: A hátsó lengéscsillapító elvileg otthoni körülmények között is cserélhető, ha már csináltál ilyet (az első bonyolultabb). Azért egy akna nem árt hozzá (na nem a robbanós fajta :twisted: ). Tipusra leginkább Sachs, Kayaba javallott (ha van pénzed, akkor Koni). Ami a kormányrázást illeti (az enyém is csinálja :P ) valóban lehet a talpasoktól, de lehet egyszerűen a ki nem centírozott kerekektől (talán ezzel kellene kezdeni), féktárcsától is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Október24, 2005 Megoszt Elküldve Október24, 2005 a féktárcsát azt szvsz érezné finom lassításnál, hogy egyenletesen fognak e vagy van pici "ütés". A hátsó telókat tényleg fél órás munka kicserélni otthon, az elsőket meg 3 óra, ha nincs aknád. énb is így csináltam haverral, annyira nem nagy kunszt. csak kicsit oda kell figyelni, meg nem kell megíjedni ha a kalapácsért kell nyúlni a talpasok ill kormányössekötők kivételénél, azok szeretnek nehezen kijönni, de nagyon könnyen mennek vissza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Október24, 2005 Megoszt Elküldve Október24, 2005 szjancsi :"110-nel elkezd a kormany ovatosna reszelni jobra-balra de tenyleg csak kicsiben olvastam a talpasrol a forumban mar,de ha van mas tipp szivesen venném. "Ha csak kicsit ráz,akkor először keréknyomás beállítás,vagy centírozás. : Az igazán rossz talpasoktól már nagyon durván tud rázni ám! Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Október24, 2005 Megoszt Elküldve Október24, 2005 meg annak már hamgja is lehet kanyarban döccenőn... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október24, 2005 Megoszt Elküldve Október24, 2005 A féktárcsa tud úgy rázni, hogy a féken nem érzed. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve Október24, 2005 Megoszt Elküldve Október24, 2005 Szeretnék talpascsapszegeket cserélni a közeljövőben, a kérdésem az lenne gyárit vegyek, vagy jó e az utángyártott? A másik kérdésem, hogy ha már szét lesz buhantva akkor még mit érdemes cserélni az első futómű környékén? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október25, 2005 Megoszt Elküldve Október25, 2005 Nekem Moog-ot ajánlott Viktor. Toronycsapágyra is rá szokott férni a csere, és érdemes ellenőrizni a szilenteket is (lengőkar+torony), meg a kormányösszekötő-gömbcsuklót. Meg ha felvet a mani, akkor előzékenyen a stabrúd bekötést is érdemes cserélni, ha eszi a rozsda a csavarszárat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Október25, 2005 Megoszt Elküldve Október25, 2005 Akit felvet a zseton az nem 10 éves Opellal Astrával közlekedik általában... A GSi most más téma. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Október25, 2005 Megoszt Elküldve Október25, 2005 jogos, de én spec szeretem rendben tudni a kocsit. Nos, a probléma megoldódni látszik, és nem igen az első szilent a gond, sokkal inkább a gátlók ratyik, úgyhogy holnap csere a két elsőnek. A hátsók jók, de az elsők 10%-osak :? Csak a rugó miatt nem vettem észre, de rázópadon kiderült... Azért ad olyan éktelen csúnya hangot, mert elrázza a kocsi orrát, meg a jobb első gyak. még a 10 %-ot sem éri el, és szabadon pattogtatja a felfüggesztést, szóval gyorsan kicserélem, még mielőtt az 1 hetes toronycsapágyamat galyra vágná... Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve Október25, 2005 Megoszt Elküldve Október25, 2005 Nekem Moog-ot ajánlott Viktor. Toronycsapágyra is rá szokott férni a csere, és érdemes ellenőrizni a szilenteket is (lengőkar+torony), meg a kormányösszekötő-gömbcsuklót. Meg ha felvet a mani, akkor előzékenyen a stabrúd bekötést is érdemes cserélni, ha eszi a rozsda a csavarszárat... Köszi az ajánlást és az infót. Úgy gondolom amúgy amit ki kell csrélni azt kicserélem, mert nem igazán akarom szétszedni havonta, ha valami elszáll. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Október26, 2005 Megoszt Elküldve Október26, 2005 Nah.. emberek az 1.6 os 5 ajtós astra első telója jó az én 1.4 sedanomba? szvsz igen, de azért rákérdezek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október26, 2005 Megoszt Elküldve Október26, 2005 Igen, elvileg jónak kell lennie, a gólyaláb és a torony is ugyanaz. De nehogy valami bontott gyárit rakj bele, mert az nemsokára ugyanígy cserés lesz, az ilyen lutri dolog (hacsak nem máris hasonló állapotú, mint a tied). Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Október26, 2005 Megoszt Elküldve Október26, 2005 nem, egy felújíttottat szerzek 3 forintért / db áron 1 év cseregarival :P Haveréknak opelben is bevált, meg ladában ilyen van keményített , másvél éve semmi baja, pedig gyepálják rendesen... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts