opel16v Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 A talpasok cseréjét már javallották itt a fórumon! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
opeltds Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 sziasztok! nekem lenne egy problémám!tds-combi astra ha 5-en ülünk bele és van benne csomag akor nagyon megül azt monták nekem hogy ne rugot cseréljek mert én az astra vanét akartam berakni hanem vegyek bele légrugot ezt elvileg a rugoba kell berakni! És ha megpakolom akkor teszek bele nyomást és akkor nem ül meg! vélemény tapasztalatok? vagy valami jó ötlet? köszi! sziazstok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Szerintem ha sokat használod terhelve az autót akkor rakasd bele, sokan raknak más márkákba is. Vagy ócsó megoldás: a rugós tagok közé lehet venni gumi bakokat, mint pl. a LÁDÁ-nál. De nefeledd az úttartás nagyon gyengülni fog, főleg kanyarban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Egyes Caravanoknál gyárilag is van valami légrugószerű dolog nem? :roll: Így nagyon barkácsolni sem kéne, csak ilyen légrugót (vagy mit) kéne beszerezni (esetleg bontóból). Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Egyes Caravanoknál gyárilag is van valami légrugószerű dolog nem? :roll: Így nagyon barkácsolni sem kéne, csak ilyen légrugót (vagy mit) kéne beszerezni (esetleg bontóból). Én erről nem hallottam és nem láttam, de minden lehet a mai világban :oops: :oops: :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Az "Így csináld..." könyvben láttam, van egy ugyanolyan szelep valahol a csomagtartóban, mint ami a kerekeken is van, ott kell felpumpálni, ill. szerelésnél leengedni. Remélem jóra gondolok... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Az "Így csináld..." könyvben láttam, van egy ugyanolyan szelep valahol a csomagtartóban, mint ami a kerekeken is van, ott kell felpumpálni, ill. szerelésnél leengedni. Remélem jóra gondolok... :roll: Jóra igen, vannak olyan Caravan-ok amelyekben van kocsimagasság-szabályzó (asszem ez a hivatalos neve) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Én erről nem hallottam és nem láttam, de minden lehet a mai világban :oops: :oops: :oops: De van ám! 8) Hátsó szintszabályozóként szokták emlegetni. A pontos működési elvét nem ismerem, annyit tudok, hogyha sokat pakolok a kocsiba, akkor a benzinkúton, vagy a 12V-os kompresszoromból nyomok bele néhány bar-t (ha jól emlékszem max 5-öt szabad). Praktikus dolog! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Az "Így csináld..." könyvben láttam, van egy ugyanolyan szelep valahol a csomagtartóban, mint ami a kerekeken is van, ott kell felpumpálni, ill. szerelésnél leengedni. Remélem jóra gondolok... :roll: :smt045 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 Bizony ,bizony min-0.8 -max- 5 bar. És tényleg okos megoldás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 De hol is kell keresnem eyt a szelepet? Még kiderül, hogy a táltosom többet tud mint gondolom. Vagy esetleg túl fapados az enyím? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 Fel nyitod a csomi ajtót és a jobb sarokban a lámpa alatt lent a fenéklemeznél. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Jobb sarok lent . De sajna nem mind1ik caravan-ban van. De ha alá nézel akkor látod a lengés csillapítokon is , ha normál kinézetű akkor nem nyert de ha van rajta középtájon valami furcsa gumi szerű dudor akkor szint szabályzós. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóbiás Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 itt Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 Szerintetek ennek tényleg nagyobb a fékhatása? http://www.tuningbolt.hu/index.php?P=terme...AT=243&TID=6497 És lehet kapni a hátsóhoz (dobfék) is hasonlóan nagyobb fékhatású betétet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 Mörfi, Tóbiás...köszönom. Az enyémnek hátul volt lengéscsillapító cserélve, még a régi tulaj által. Nem hinném, hogy olyat vett belé... . Délután megfürkészem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 Szantazoli! Igen, nagyobb a fékhatása jóval. Persze nem árt hozzá egy Brembo tárcsát is párosítani. :( http://www.indit-trade.hu a hivatalos forgalmazója, szerintem náluk olcsóbban kapod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
thomasp Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 Sziasztok! Van egy problémám az első futóművel (astra caravan 1.7 d 93 kiadás). Úgy 120 nál nekiáll rángatni a kormányt és 130 körül hagyja abba. nem tom mi lehet a gond mert a kerekeim ki vannak centírozva. sőt ha a téligumi készletet teszem fel akkor is ugyanezt csinálja, és már kértem kölcsön kereket egy próbára egy másik asztráról, akkor is ugyanez. már kezdi szétverni a kormányművet is. kicseréltettem a szilenteket akkor is rázott de nem annyira, viszont kéthónap alatt szétverte őket, és most meint ugyanaz. nem tom mi lehet a gond de a f***szom kivan a szerelőkkel akik azt mondják, hogy vagy menjek 140-el vagy menjek 110-el. de ez nem megoldás.....attól még valami hiba van. a helpet előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 Sziasztok! Van egy problémám az első futóművel (astra caravan 1.7 d 93 kiadás). Úgy 120 nál nekiáll rángatni a kormányt és 130 körül hagyja abba. nem tom mi lehet a gond mert a kerekeim ki vannak centírozva. sőt ha a téligumi készletet teszem fel akkor is ugyanezt csinálja, és már kértem kölcsön kereket egy próbára egy másik asztráról, akkor is ugyanez. már kezdi szétverni a kormányművet is. kicseréltettem a szilenteket akkor is rázott de nem annyira, viszont kéthónap alatt szétverte őket, és most meint ugyanaz. nem tom mi lehet a gond de a f***szom kivan a szerelőkkel akik azt mondják, hogy vagy menjek 140-el vagy menjek 110-el. de ez nem megoldás.....attól még valami hiba van. a helpet előre is köszi. Kicsit vissza olvasol ott a megoldás. Ennyi fáradságot megér nem? Röviden: most oldotta meg ezen problémáját valakinek egy talpas csere. De más is okozhatja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 Nekem a csapágyak voltak szarok. De természetesen azt cseréltem utoljára, mikor már kizárásos alapon gondolkodtam Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 És a féktárcsák is lehetnek szarok, de akár a féltengely is. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 JA JA JA Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 Hi! Nem tud valaki olyan linket hogy milyen kocsira, milyen felni dukál? Kerestem mindenhol, de sehol nem találom. :( Konkrétan olyan kéne, ahol a kerékagy mérete is fel van tüntetve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 Parancsolj: http://www.gumibolt.hu/autotip/autotip.htm :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 Szerintetek ennek tényleg nagyobb a fékhatása? http://www.tuningbolt.hu/index.php?P=terme...AT=243&TID=6497 És lehet kapni a hátsóhoz (dobfék) is hasonlóan nagyobb fékhatású betétet? Jelezném, van 1 fékkel kapcsolatos témakör : http://www.opelforum.hu/viewtopic.php?t=786&start=285 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 Parancsolj: http://www.gumibolt.hu/autotip/autotip.htm :wink: Köszi-köszi-köszi!!! Bár már közben megoldódott, de köszönöm a villámgyors segítséget! 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts