Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Ha valaki esetleg hasonlo fejlesztest tervez az autojan, kertem egy arajanlatot az indit-trade.hu -tol.

Fdb 732 6059,-

Fsb 334 6318,-

Féktárcsa: 7090,-

Ez elvileg 236os hutott Brembo tarcsa + Ferodo betet, illetve hatso Ferodo dobbetet. (brutto kisker arak)

Megosztás:

Sziasztok!Most lett kész a gépem.Két toronycsapág+két lökésgátló csere (Lip)20000FT munkadíjastól(baráti áron!)Ez eddig szép,csakhogy a kormány ezután is ugyanúgy ráz 120 felett.A kerekeim ki lettek centírozva a város legprofibb gépén,a felnit is megnézték gumi nélkül,nem üt sehogy sem.A barátomnak van még egy tippje:alsó talpasok.A következő az lesz ,ezek még gyáriak,már megértek a cserére.

Megosztás:

Sziasztok!Most lett kész a gépem.Két toronycsapág+két lökésgátló csere (Lip)20000FT munkadíjastól(baráti áron!)Ez eddig szép,csakhogy a kormány ezután is ugyanúgy ráz 120 felett.A kerekeim ki lettek centírozva a város legprofibb gépén,a felnit is megnézték gumi nélkül,nem üt sehogy sem.A barátomnak van még egy tippje:alsó talpasok.A következő az lesz ,ezek még gyáriak,már megértek a cserére.

Nekem volt rossz talpasom, de a kormány atól szépen állt, bármilyen sebességnél. :? De nem tehetsz mást...

Megosztás:

Féktárcsa, kerékagy is lehet a hiba oka...

Megosztás:

Én is tavaly cseréltem mindent kivéve csapágyat, és szar volt. Idén is cseréltem lengőkart talpast stb.. És még mindíg szar volt. A megoldás a kerékagycsapágy csere volt. Azóta jó. A müllernél 3xxx ft /db kicserélni nem nagy mutatvány. Nekem is megvolt pár óra alatt.

Megosztás:

Hat fent van az uj fek, nemtom mennyi ido amig osszeall, de az elso par m nem gyozott meg ;)

Valamiert sokkal melyebben fog, es sokkal erosebben is kell taposni. Pedig legtelenitettuk vagy fel orat...

Esetleg lehet hogy a munkahenger szar? Nekem aszontak hogy az vagy mukodik vagy nem, illetve eresztheti az olajat. Hat ezek nem eresztik es a fek is mukodik.

Megosztás:

Hat fent van az uj fek, nemtom mennyi ido amig osszeall, de az elso par m nem gyozott meg ;)

Valamiert sokkal melyebben fog, es sokkal erosebben is kell taposni. Pedig legtelenitettuk vagy fel orat...

Esetleg lehet hogy a munkahenger szar? Nekem aszontak hogy az vagy mukodik vagy nem, illetve eresztheti az olajat. Hat ezek nem eresztik es a fek is mukodik.

A fékrásegítő tud még mókázni, ezért érzésre olyan, mint ha bentebb fogna a fék.Egy idő után elmúlik.

Megosztás:

Kell neki pár száz km a városban, mire rendesen bekopik. :lol:

Gondolom akkor olajat is cseréltetek, igaz? DOT4 ment bele?

Huh, hat pontosan nem neztem milyen. Valvoline fekolaj volt a flakonon angolul es tovabb nem is olvastam :lol:

Egyebkent olaj az tok tiszta volt ugyhogy kifejezetten nem engedtuk azt le ( kb fel eve lett cserelve a hatso fekek miatt) bar most mind a 4 ujra lett legtelenitve szal siman lecserelodott szerintem amennyit utan toltottunk meg pocsoltunk vele.

Atgurultam a telep masik vegebe lengescsillapito meresre szoltam elore a sracnak hogy vigyazva alljon be de meg igy is meglepodott ;)

Mondjuk ha nem javul akkor veszek csergoben rendes olajat es valahol lecsereltetem... ha szerintetek mas hibaja nem lehet.

Megosztás:

sziasztok!

Lennn egy kérdédem melyik rugó megy bele az f astrába (combi) 17,tds hátra valami eröseb mert ha bele ülünk 5-en egy kis csomag és már ül a hátulja? a van-é jó bele az a lényeg hogy erösebb legyen! Még egy kérdés nem tudjátok melyik az a maárka (gátló hátsó) amelyik szétszethetöt gyártot az astába?

Elöre is köszike sziasztok!

Megosztás:

Igen, Tom jól mondja, féktárcsa lesz az... ;)

A lip gátló nem volt valami jó választás... majd megtapasztalod.

A féktárcsát felszabályoztattam,de semmi változás nem volt.A Lip gátlókat az áruk miatt választottam.A kocsi 1.6 si,hűtött tárcsák vannak benne.Milyenre cseréljem?Ettől rázhat ennyire??
Megosztás:

Én is tavaly cseréltem mindent kivéve csapágyat, és szar volt. Idén is cseréltem lengőkart talpast stb.. És még mindíg szar volt. A megoldás a kerékagycsapágy csere volt. Azóta jó. A müllernél 3xxx ft /db kicserélni nem nagy mutatvány. Nekem is megvolt pár óra alatt.
Most már lassan én is ott tartok,hogy ki lesz cserélve minden.Még a féktárcsák nem voltak cserélve,a talpasok most lesznek.Neked is ugyanúgy rázott 120 felett mint nekem?(Egyre fokozódó rázás oldalirányban.)A kerékcsapágyaidnak volt hangjuk?Nekem az is volt cserélve,mármint a jobb oldali,de az már erősen búgott.Most semmi ilyen hangot nem hallok,és nem is kotyog,hiába húzkodom.Lassan tele lesz a hócipőm,hogy évek óta nem találok megoldást!!
Megosztás:

Ha hirtelen kuplungolva indulva vagy kemenyen megallva koppan elol valami egy baromi hangosat az mi lehet? Akkor csinalja mikor terhelesvaltas van az eleje es hatulja kozott es megbillen az auto. Meg akkor is mikor fekezes kozben ramegyek valamilyen uthibara. Eros koppanas.

Valaki mondta hogy lengescsillapito (ki nem lettek szedve de meg lettek meretve es jok) illetve toronycsapagy lehet. Lehet?

Megosztás:

Ha hirtelen kuplungolva indulva vagy kemenyen megallva koppan elol valami egy baromi hangosat az mi lehet? Akkor csinalja mikor terhelesvaltas van az eleje es hatulja kozott es megbillen az auto. Meg akkor is mikor fekezes kozben ramegyek valamilyen uthibara. Eros koppanas.

Valaki mondta hogy lengescsillapito (ki nem lettek szedve de meg lettek meretve es jok) illetve toronycsapagy lehet. Lehet?

Én a szilentekre gyanakodnék. Nézd meg ha már egy idelye csinálja akkor az szemmel is látható ha az ment tönkre.

Ha futóművesnél jársz akkor ott szokott lenni futómű nyúzópad amivel a műszakin is ellenőrzik a kotyogásokat. Azzal jól látható hogy hol és mi kotyog.

Megosztás:

A szilenteken azert csodalkoznek mert tavaly voltak cserelve, akkor viszont tenyleg szarok voltak es mas volt a jelenseg. (macskakovon osszevissza kopogott meg zorgott)

Meg ezt mar jo ideje csinalja, es azota tobbszor tobb helyen ra lett mar nezve, szerintem feltunt volna...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.