hala Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Sziasztok Féltengely ügyben kéném a segítségeteket. C16NZ '92-es ötajtós a gépem és a napokban hallottam meg, hogy "kitekert" állapotban gyorsításkor recseg a bal eleje ..... szerintem ez féltengely lesz. Az alábbi kérdésekre kérnék választ vagy bármilyen pénztárca kímélő 5letet. 1 Mennyi kb az új tengely? 2 Mennyi kb a felújított tengely, cserével együtt? 3 Budapesten, Csepelen keresnék szakit. (pl.felújítót). Köszönöm a segítségeteket előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Nem éri meg felújíttatni. Meg újat se vegyél, mert ott hagyod a fél autód árát. Elmész bontóba -> kapsz 6ezerért -> örülsz még jópár évig neki... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hala Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Köszi a tippet, de mi a garancia arra, hogy a használt vétel nem a halálán van éppen. Ezt azért kérdezem mert féltengelyt használtan még nem vásároltam és így nemtudom, hogy ilyenkor mi a bevett szokás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Megnézed a csuklókat, ha nem kotyog forgásirányban, akkor jó. :lol: Nincs buktatója. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Ez idáig rendben, de milyen méretű az a belső hűtésű első tárcsa? 236 vagy 256? Ha nem csal az emlékezetem, akkor akkor a 236-os mint ha nem hűtött tárcsal lenne.De nem 100. A 256-ba pedig hosszabb betétek mennek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 hi all! nem vagyok túl régi Astrás (1998 óta van:), de vannak kis gondok amik most előjöttek és normális megoldást szeretnék rá találni, nem pedig szükséget mint eddig. gajramentek a lengéscsillapítóim és a az első fékbetéteim. honna és milyet érdemes? előre is köszi! Betétből tökkéletes a gyári GM.CSillapítóból pedig mindenki másra esküszik.De a SACHS egy elég jó kompromisszum.Szerintem.De ha spotosságra vágysz...................(Koni) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hala Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 köszi a segítséget Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Warwolf! 236-ban volt hűtött és nem hűtött is (nem hűtött a C14NZ-n volt csak asszem). Fékbetétből ajánlom a Ferodo Premier családot, sokkal jobb mint a gyári, és nem is drágább. :lol: Tárcsát ellenőrizd, ha nagyon vállas, vagy nincs meg az előírt vastagság, nem engedni leszabályozni, hanem csere! Lengéscsillapítóból Sachs, Koni, de ha nincs pénz, akkor az olcsóak közül a Kayaba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Warwolf! 236-ban volt hűtött és nem hűtött is (nem hűtött a C14NZ-n volt csak asszem). Igen v.mi rémlik, hogy mint ha a Tigrákon is ilyesmi lenne.Ezért mondottam, hogy nem 100.(csak próbáltam okoskodni picit :oops: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hala Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Beszéltem pár féltengely felújítóval. A felújítás 9e-14e Ft, a szerelés 1e-4e Ft. között ingadozik. A legkedvezőbb ajánlat a 9e+1e Ft-os kombináció volt. 4-órás szereléssel. www.steelball.hu A gáz az, hogy a Isten hátamögött vannak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Beszéltem pár féltengely felújítóval. A felújítás 9e-14e Ft, a szerelés 1e-4e Ft. között ingadozik. A legkedvezőbb ajánlat a 9e+1e Ft-os kombináció volt. 4-órás szereléssel. www.steelball.hu A gáz az, hogy a Isten hátamögött vannak. Csak nem bontott lesz a vége :? Te tudod, de Gabinak igaza lehet. Haverom 2 hónapja szo*ott be egy felújítottal. Azóta bontott van neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hala Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 A fenébe!!! Nekem az a gond, hogy tartok attól, hogy a bontott is éppen az utolsó köröket futja, illetve még a beszerelést is fizetnem kell mivel nincs helyem szerelni. Mennyivel jobb volt vidéken lakni ... volt udvar ... most is van csak ezt közterületnek hívják.:-( Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Nem kell félni a bontottól, hisz ahogy Gabi is irta, azon egy az egyben látszik, ha kuka. Ha nem kottyan, akkor még kibír 2-3 évet. A felújítottnál nem látod, hogy milyen állapotban volt előtte, és azt sem, hogy mennyire csinálták meg tartósra ill. milyen H"hozzáértéssel" végezték a felújítást, ergó sokkal nagyobb és váratlanabb lehet a cumi pl. haverom esetében is 1,5 hónap elteltével. Neki pl egy az egyben eltört a csuklónál. Szerinted örült hogy az országút közepéről kellett hazavontatni majd 50 Km-t. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hala Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Egy további kérdés. Ha már cserélem a féltengelyt és szét lesz szedve az eleje, talán érdemes az alsó "gömbcsapot" is megnézni. Elég szakadtnak tűnik az is. Ez külön cserélhető vagy a lengőkarral van kompletten. Illetve van ebből felső is vagy ez a lengéscsillapítóval forog együtt? Zsigulit valamikor csináltam de ezt még nem néztem meg jobban. Ja ... és mennyibe kerülhet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 A felújítás során elgyengítik a gyári anyagot, úgyhogy jobb megoldás a bontott, de még jó állapotú gyári féltengely (illetve csukló). Én is ilyeneket használok a versenyautón, eszembe sincs felújíttatni. Ha szakadt a talpas gömbcsukló porvédője, akkor mindenképpen csere, lehet külön is (szegecsek helyett csavarok lesznek). Fent toronycsapágy és toronyszilent van. Érdemes még ellenőrizni a lengőkar szilenteket is, főleg a hátsókat. Csergőben minden cuccot relatív olcsón megkapsz, én is most készülök ilyen cuccokat venni ott. :lol: http://www.csergoe.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Én is ilyeneket használok a versenyautón, eszembe sincs felújíttatni. De mennyit?????????? :lol: :) :( :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Idén még nem volt törés!!!! koppkoppkopp... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Idén még nem volt törés!!!! koppkoppkopp... :lol: És te nem is utcai tempóban használod az astrán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Tesztelem szélsőséges körülmények között a gyári technológiát... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Augusztus18, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2005 Tesztelem szélsőséges körülmények között a gyári technológiát... :) Eddigi tapasztalat?? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus18, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2005 Kitekert kormánynál tilos nagygázt nyomni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Augusztus18, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2005 Most kaptam Ákostól az infót hogy némileg el vannak gyengülve a szilenteim (konkértan ki vannak szakadva). Kérdésem, hogy milyet szerezzek helyette? A konfort sokadlagos szempont, az uttartás a lényeg. :twisted: Valami kipróbált, bevált dolog? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Augusztus18, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2005 Opel 16V-féle versenyszilentek.Nem olcsó, de jó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Augusztus18, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2005 Opel 16V-féle versenyszilentek.Nem olcsó, de jó! Neki milyen van? Bronz? Mennyi az a nem olcsó? :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Augusztus18, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2005 Neki milyen van? Bronz? Mennyi az a nem olcsó? :oops: Vmi ultrakemény kütyü, de a pontos mehatározása számomra nemismert.Szal, inkább csörgesd meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts