Laci4 Elküldve Március16, 2004 Megoszt Elküldve Március16, 2004 Aha...értem...Thx az infót... sokkal hajlamosabb lesz? :? Majd óvatosabban megyek... Meg kitapasztalom. 8) Igaz, eddig nekem még egyszer se indult el a segge(kivéve havat jeget), igaz nem is volt különbözö méret... csak minta 8) illetve összel a most elhalálozott téligumesz volt hátul, és a nyári elöl. télen meg forditva... oda is kellett figyelnem, mert elég volt egy kis trutyi ho az aszfalton egy kanyarban, és már indult is a segge...szal ez már nem érne váratlanul :shock: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Március16, 2004 Megoszt Elküldve Március16, 2004 ....Nem véletlen mondják, ha téligumit is csak kettőt vesz az ember, azt inkább hátra tegye, mint előre. :idea:.... Én a Gabival értek egyet. Inkább elől legyen téli gumi - biztosabb elindulás, megállás, kormányozhatóság-, mint csak hátul. Az előbbi esetben viszont a kanyarokban fokozottabb figyelem és kisebb sebesség ajánlott, mert ha ez nincs meg, akkor tényleg beelőz a hátsó traktus. Viszont a Felvonolási téren kézifék nélkül is lehet játszadozni :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szizso Elküldve Március16, 2004 Megoszt Elküldve Március16, 2004 Aha...értem...Thx az infót... sokkal hajlamosabb lesz? :? Majd óvatosabban megyek... Meg kitapasztalom. 8) Igaz, eddig nekem még egyszer se indult el a segge(kivéve havat jeget), Laci4, OFF Kőváry még a trabanttal, szappanos vizet akart enegdni kanyarban a hátsó kereke elé :) :lol: :D ON Annyira szeintem nem lesz vészes, ha jó állapotban vannak a hátsók, csak kicsit meg kell szokni. Ja, és a csomagtartó se legyen tele könyvvel.... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Március16, 2004 Megoszt Elküldve Március16, 2004 Szumma-szummárum, egy orrnehéz elsőkerekes autónál szerintem elöl a jobb tapadású gumi helye. Szerintem az orrnehéz-en van a hangsúly, emiatt jobban tapad, míg a hátulja könnyebb és ezáltal hajlamosabb a csúszásra. Gondolom ezért javasolják hátra a jobb tapadásút. Ugyanis ha megcsúszik a hátulja, az autó még kormányozható marad (nem is olyan nehéz megtanulni az ilyen kisebb korrekciókat). Ez így van, én is ellenkormányoztam párszor a télen Viszont ha hátul van a téli gumma, akkor az a helyzet fordulhat elő, hogy az eleje mászik ki egy nem túl óvatosan vett kanyarban, és azt már nem lehet megfogni. Ezért kell mindig óvatosan vezetni, főleg mikor leesnek a havakok És az első téligummákkal még el is lehet indulni jégen és hóban. :lol: Sőt, megállni is könnyebb. :) Ezt nem vitatom. (nekem is elől van a jobb tapadású gumi :oops: , de miután a hátulja többször is elkezdett előzni, komolyan elgondolkodtam a cserén, én is ezért írtam példának a téligumit. Most ott tartok, hogy veszek 4 zsír újat, biztos ami biztos :!: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március16, 2004 Megoszt Elküldve Március16, 2004 "hogy veszek 4 zsír újat, biztos ami biztos " :) Igen, ez a legeslegszebb megoldás. :lol: Szerintem megéri kicsit összehúzni magad, és 4 egyforma téligummát venni, mert a vezethetőség és a biztonság a többszörösére nő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
renzso Elküldve Március17, 2004 Megoszt Elküldve Március17, 2004 Ne a gumikon akarjál spórolni :!: Inkább legyen később neon a kocsid alatt :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Március17, 2004 Megoszt Elküldve Március17, 2004 Izé.... most Nyári gumiról an szó 8) Télre tuti 4 télit veszek...bár annak is megvolt a feelingje, hogy nem kellet kézifék, csak egy kis trutyi, egy erösebb kormány mozdulat, és már elözött is a segge :wink: De idén télen inkább nem akarok keresztbefordulni egy kanyarban, mint ahogy idén is siikerült. :? Nyári meg, még kiderül. Csak most nem áll jól a kassza :) 2 muszáj, arra összeszedtem(kölcsön) és remélem fizet majd a FKF+Allianze :twisted: Ja: és nincs neon alatta :!: :twisted: .. nem is lesz.. :lol: Max benne.. az már van...kaptam ajándékba egy kedves barátnömtöl, csak nincs beszerelve..ennek ellenére a 2öböl egyet már sikeresen eltörtem. :? 8) :evil: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Március17, 2004 Megoszt Elküldve Március17, 2004 Na re! Elhoztam az uj gumákat... egész pofásak. :) Viszont most néztem csak, illetve eddig nem is gondolkodtam el rajta, h a felnimre felmennek -e?!?!? :shock: Ugyhogy megnéztem mi van irva rá. ez e: 51/2 Jx15 ET46 Nyugtassatok meg, nem baxtam rá!! :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március17, 2004 Megoszt Elküldve Március17, 2004 Az 5ésfél col széles felniden elég csúnyán áll majd a 195-ös gumma, de szerintem mindenképp rámegy. 195-nek az optimális felniszélesség: 6ésfél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Március17, 2004 Megoszt Elküldve Március17, 2004 hmm...az optika egyenlöre másodlagos..csak menjen rá... pedig ez gyári Opel Könnyüfém.. :shock: Csak lehet nem a GSI-kre?!?!? Vazze... Nah majd 2 óra múlva kiderül..akkor megyek a Szentmihályira a felniért...Görgözték. Akkor rakatom rá...remélem azért tényleg rámegy... :? Ui: még a végén vmi normálisabb felni projectbe is bele kellene fognom :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Március18, 2004 Megoszt Elküldve Március18, 2004 Na halli! Jó futómüvest tudtok újpest környékén? Fennvannak a gumik. Igaz kicsit megszenvedtek vele a srácok. Nem akart a helyéreugrani. Opel16v igazad volt, határeset. :? Elösször kicsit furcsa volt. Mintha nehezebb lenne tekerni a kormányt is. meg mintha kicsit nehézkesebben menne a kocsi. De ez lehet csak pszihés.. lehet még nem merem annyira nyomni neki. :wink: Viszont biztos jobban tapad..király érzés. Nem gondoltam volna hogy ennyit számít 1centi. :shock: Kicsit azért próbálgattam :oops: eddig nem tünik veszélyesnek a hátulja...igaz, kicsit tényleg kevésbé tapad.. de eddig még allig észrevehetöen... majd késöbb még tesztelek...csak be kellene állitani a futóművem is Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsi16v.pizoman Elküldve Március18, 2004 Megoszt Elküldve Március18, 2004 Hi!!!! Bp-en ill. környékén keresek nagy lerakatot használt alufelniből, ahol válogatni is lehet, nem csak 2-3 garnitúra van!! Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Agressor Elküldve Március18, 2004 Megoszt Elküldve Március18, 2004 Hi!!!! Bp-en ill. környékén keresek nagy lerakatot használt alufelniből, ahol válogatni is lehet, nem csak 2-3 garnitúra van!! Köszi Gropa Kft. 1223. Kelenvölgyi utca 21. 226-2590 (368-6967?) Non-Stop Gumisműhely Csepel, Szabadkikötő út (Agip mellett) Telek-Trans XVI. Rákospalotai határút 63. 405-6840, 06/30 925-1936 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Március18, 2004 Megoszt Elküldve Március18, 2004 Laci4! Itten van egy futóműves:(nem ujpest de ha nincs más akkor menj ide) 1141 fogarasi ut 202 tel:2211823 www.gumikiraly.hu amugy lehet azér nehezebb tekergetni mert más a gumiban a nyomás....sztem csekkold le ha esetleg nem tetted volna meg....azt nem is vágtam egyébként hogy az optimális nyomás a tanksapka belsö falában van egy matrinnyában leirva.....7végén vettem észre :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március18, 2004 Megoszt Elküldve Március18, 2004 Lacik! Az az optimális nyomás a gyári méretű gumira érvényes! :) A 195/50R15-nél nálam a 2.4-es hidegnyomás jött be leginkább. De minimum 2.3 kell bele, főleg hogy a Géjesi nehezebb is... Egyébként mindenképpen nehezebb tekerni a kormányt, sokat ad hozzá az az egy centi. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Március18, 2004 Megoszt Elküldve Március18, 2004 Jaham nekem 13 coll ultra nudli gyári papucsok vannak szal azé mondom h az nekem jo! Neki biztos más is van bele irva....Hali Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Március18, 2004 Megoszt Elküldve Március18, 2004 Lacik! Az az optimális nyomás a gyári méretű gumira érvényes! :lol: A 195/50R15-nél nálam a 2.4-es hidegnyomás jött be leginkább. De minimum 2.3 kell bele, főleg hogy a Géjesi nehezebb is... Egyébként mindenképpen nehezebb tekerni a kormányt, sokat ad hozzá az az egy centi. :D Vazz!! Akkor jól mondta a gumis srác... :? :oops: az enyémben most lehet csak 2.1-2.2 van :? Holnap megnézem! És a 185/55be? Egyébként már kezdem megszokni. Már fel se tünik annyira...hogy nehezebb tekerni... viszont jobb az uttartása :twisted: És eddig nem éreztem hogy elindulna a segge..igaz nem is zavartam meg nagyon....csak ugy 60-70%ban...(mármint kanyarban) :wink: Nah de legyünk kicsit ON topik is. Voltam futómívesnél...azt mondta a csávó, hogy minden oké, csak épp vmi dölésszög túl nagy... 2fok5' és csak 1vmennyi lehetne. Mondom ez mit takar? Asszondja, valszeg a gólyalábam van elferülve :) Mondja, h az elég huzos pínz... ezzel vkinek tapasztalata? Bárminemü hozzászólása... aztmondta nem gáz, csak épp megeszi a gumim belsejét...mármint belsö felét a futőfelületnek.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március18, 2004 Megoszt Elküldve Március18, 2004 Laci! Ne aggódj a két fok miatt! :) Igaz, hamarabb fog kopni a gumi belseje, viszont így jobbat fog az úton, nagyobb a kanyarsebességed! :lol: Egyébként az enyémen is ennyi. 8) Csak nálam az ültetés miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Március18, 2004 Megoszt Elküldve Március18, 2004 Mondjuk azt láttam is a téligumeszon amik elszáltak..az egyik(ezekszerint a jobbos) belsö mintacsikja szinte tökre le volt kopva, mig a másik nem annyira.. Az nem gáz h csak az egyik oldal ilyen? Mennyivel eszi meg jobban? (idö) sokkal hamarabb? pl most vadzsi uj gumesz van rajta...mitom én egy év..? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március18, 2004 Megoszt Elküldve Március18, 2004 Az nem jó, ha csak az egyik oldal ilyen. Egyébként a gólyalábnál sokkal nagyobb valószínűségű a lengőkar megcsavarodása. Nálam nem mérhető a gumifogyás épp ésszel... :) Úgyhogy nemtom hogy Nálad meddig tartana így. Link to comment Megosztás: More sharing options...
lacikiru Elküldve Március19, 2004 Megoszt Elküldve Március19, 2004 Laci4 vételezz egy ültető rugó szettet és elfelejtheted hogy valaha is megcsúsztál az enyémből most vettem ki de ahol eddig 140 volt kanyarban ott most 100 nál majdnem elszált persze a konfort érzet is nőt a gyári rugóval és momentán van egy eladó garnitúrám ha érdekel nézd meg eladó alk.ban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laca Elküldve Március19, 2004 Megoszt Elküldve Március19, 2004 Sziasztok! Nyári gumit akarnék venni...Mik a bevált márkák,amik persze árban sincsennek elszállva?Ugye nincs számottevő különbség a 175/65 R14 és a 175/70 R14 között?Tök mindegy melyiket veszem nem? Köszi a válaszokat! (Astra F 1.4 16V) Link to comment Megosztás: More sharing options...
lacikiru Elküldve Március19, 2004 Megoszt Elküldve Március19, 2004 Ha rám halgatsz minnél szélesebb pl 185 és minnél alacsonyabb gumit pl 60 veszel mert kevésbé nyúlik oldalra kanyarban azt hiszem a 185/60 még rá megy a gyári felnire. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Március19, 2004 Megoszt Elküldve Március19, 2004 Sziasztok! Nyári gumit akarnék venni...Mik a bevált márkák,amik persze árban sincsennek elszállva?Ugye nincs számottevő különbség a 175/65 R14 és a 175/70 R14 között?Tök mindegy melyiket veszem nem? Köszi a válaszokat! (Astra F 1.4 16V) Én most fogok felrakatni 4 db Dayton gumit (F3000-ben használják) 175/65 R14-est 9700 Ft/db árért centírozzák és fel is szerelik, a hivatalos kereskedőjüknél. Igaz én kecskeméten lakom. Ha szélesebbet rakatsz fel, az biztos, hogy stabilabb lesz az autó, de a fogyasztásban is jelentkezni fog a szélesedés. http://www.w3plaza.hu/cgi-bin/freeshop/fre...d=1079818575473 Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március19, 2004 Megoszt Elküldve Március19, 2004 Gumis témában tudom ajánlani Gyulát, neki a 13. kerben van gumisműhelye, nagy Opel fan, úgyhogy csak meg kell említeni hogy Opelos vagy, és máris haver leszel. :) Kérhettek tőle tanácsot is, hogy most éppen mit érdemes rárakni, milyen gumi van most jó ár/teljesítmény arányban. Tel: 30/9065848 13. ker. Tatai u. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts