Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Rugókra nem is gondoltam... Első futónál csináltam egy hónapja egy olyan mutatványt, hogy szilentek+torony csapágy+sachs gátlók. Nem tudom, h a szaki honnan szerezte a szilenteket, de gyári GM van bele sütve, és nem 18e volt. :(

Lehet, h érdemes lett volna a rugókat is cseréltetnem?

Es mennyibe fajt igy ez a mutatvany?

Megosztás:

én vagy gyárit, vagy ültetőt tennék bele... tettem egyszer egy ismerősnek gagyit, majd egy fél év mulva ferde volt az autója, mert az egyik oldal megült... minőség rulez :(

az eleje szivás, mert ki kell venni a golyyalábakat, és rugóösszehuzóval lehet csak ki venni -betenni....

a hátulja meg 10 perc és 2 emelő....

Megosztás:

Ma közlekedtem autópályán, és úgy 120 körül erősen szitálni kezdett a kormány :( Kisebb sebességnél nem jelentkezik.

Az autó nem szervós.

Szerintetek mi okozhat ilyet? Lehet a rossz lengéscsillapítók miatt? Mert azok hamarosan cserélve lesznek.

Megosztás:

Szeretnem, ha az autom eleje kb. 1 cm-el feljebb kerulne. Ehhez a rugokat kell cserelni? Milyenekre? Marmint bemegyek egy eladohoz, es milyen rugokat kerjek? Vagy van mas megoldas is?

A 88 oldalon mar volt errol szo, ott valaki 5 cm-el szerette volna felemelni a kaszni elejet, amit kifejezetten nem javasoltok. Nekem eleg volna 1 cm is, mert sokszor amikor lehajtok a jardarol (hattal) akkor veri be az orrat az auto, barmennyire is ugyelek, olyan helyeken, ahol meg epp fel tudok hajtani. Sajnos sokszor kell felhajtanom a jardara es elegge kellemetlen amikor az auto eleje eri a foldet :?

Megosztás:

Sziasztok! Van egy 94-s 1.6 SI-m,és az a problémám vele,hogy 120-felett beráz a kormány.Már sok mindent kipróbáltam(többszöri gumicsere,centírozások,kormányösszekötők cseréje,futóműállítások,féktárcsafelszabályzás,féltengelycsere,stb)és még mindig ráz.Nyári gumival kevésbé,mint télivel.Sok helyre vittem már,rengeteget ráköltöttem,de senki sem tudta megoldani!Most ismét új gumik vannak rajta,és nem is szervós az autó.Légyszi segítsen aki tud!!!

(ja,és légyszi ne küldjetek centíroztatni,mindenki ezzel kezdi és 5 helyen voltam már!)

Megosztás:

Sziasztok! Van egy 94-s 1.6 SI-m,és az a problémám vele,hogy 120-felett beráz a kormány.Már sok mindent kipróbáltam(többszöri gumicsere,centírozások,kormányösszekötők cseréje,futóműállítások,féktárcsafelszabályzás,féltengelycsere,stb)és még mindig ráz.Nyári gumival kevésbé,mint télivel.Sok helyre vittem már,rengeteget ráköltöttem,de senki sem tudta megoldani!Most ismét új gumik vannak rajta,és nem is szervós az autó.Légyszi segítsen aki tud!!!

(ja,és légyszi ne küldjetek centíroztatni,mindenki ezzel kezdi és 5 helyen voltam már!)

Toronycsapágyak :?: gátlók :?:

Én is szétszedem a 7-en mert az enyim is ezt csinálja és kiváncsi vagyok mi lehet. Ja nincs valakinek rugóösszehúzója :?: :?: Mert annélkül elég szar összerakni.

Megosztás:

Sziasztok!

A héten megyek venni gátlókat, meg rugókat.

FK minden. És kb 90.000-be fáj.

Nem tudom, hogy mennyivel ültessem az autót. Nektek mik a tapasztalataitok?

Sokan mondják, hogy 60-40 mm. De szerintem ez sok a magyar utakra.

Én inkább a 30-30 mm-t tudom elképzelni. Viszont a 60-40 szebb... :lol:

A komfortosság szempontjából melyik a még elfogadható?

Megosztás:

a te autód alapból elég magas, elbírja a 60-40-et bőven

komfort szempontjából meg majdnem tökmindegy, mert a 30-30 is keményebb, mint a gyári (mivel minden sportrugó keményebb), nagy eltérés nincs a két ültetés között

a gátló is befolyásolja erősen a keménységet és a komofortosság esetén figyelembe kell venni a kátyú-kerülgetést, padkára állást is

ezesetben a gyári a jó ;-)

Megosztás:

16DA:szerintem Opel alkatrészboltban vedd meg.Nekem a gagyi francia Delco generátoromat csapágyazták valami nevenincs csapággyal,aztán ugyanolyan szar maradt mint volt,ha nem előttem csinálják el se hiszem hogy kicserélték.Kerékcsapágyból 1.6 -oshoz úgytudom kétféle méret van,a 75 lovashoz kell a kisebb és olcsóbb,a 100 lovashoz a nagyobbik és a drágább.(nekem sajna az utóbbi kellett)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.