GH Elküldve Július21, 2005 Megoszt Elküldve Július21, 2005 Rugókra nem is gondoltam... Első futónál csináltam egy hónapja egy olyan mutatványt, hogy szilentek+torony csapágy+sachs gátlók. Nem tudom, h a szaki honnan szerezte a szilenteket, de gyári GM van bele sütve, és nem 18e volt. :( Lehet, h érdemes lett volna a rugókat is cseréltetnem? Es mennyibe fajt igy ez a mutatvany? Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Július21, 2005 Megoszt Elküldve Július21, 2005 Es mennyibe fajt igy ez a mutatvany? Játszott még vmi futómű kormány összekötő mittoménmi, plusz egy bontott alapjárati motor, összesen 82e volt. Na, azóta heti 80km megy a kocsiba, valahol ki kell gazdálkodni ezeket a mutatványokat. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július21, 2005 Megoszt Elküldve Július21, 2005 Thx Tom, leslie, akkor Monroe végleg kilőve :twisted: Lengéscsillapító-csere után célszerű elvinni az autót futóműbeállításra, jól gondolom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Július21, 2005 Megoszt Elküldve Július21, 2005 Thx Tom, leslie, akkor Monroe végleg kilőve :twisted: Lengéscsillapító-csere után célszerű elvinni az autót futóműbeállításra, jól gondolom? Hát az első futó miatt tényleg ajánlott, de nem létszükséglet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Július21, 2005 Megoszt Elküldve Július21, 2005 Lengéscsillapító-csere után célszerű elvinni az autót futóműbeállításra, jól gondolom? Ha már szétszedik... Gumidnak is jobb, ha frankó a futómű. A torony csapágyakra is nézess rá, ott már nem olyan nagy + költség sztem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Július22, 2005 Megoszt Elküldve Július22, 2005 Akinek mar volt rugocsere project, mennyibe fajt kb? Meg mennyire bonyolult muvelet? Rugobol milyet erdemes belerakni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Július22, 2005 Megoszt Elküldve Július22, 2005 én vagy gyárit, vagy ültetőt tennék bele... tettem egyszer egy ismerősnek gagyit, majd egy fél év mulva ferde volt az autója, mert az egyik oldal megült... minőség rulez :( az eleje szivás, mert ki kell venni a golyyalábakat, és rugóösszehuzóval lehet csak ki venni -betenni.... a hátulja meg 10 perc és 2 emelő.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Július22, 2005 Megoszt Elküldve Július22, 2005 Rugobol milyet erdemes belerakni? Ha lúd legyen kövér.Tehát ha van rá keret, akkor széles a skála. Amúgy szimpla ültetésre megfelel az ENZO rugó is, ami újonan asszem olyan 20e. körül van.Max.40mm-t ültet, és ez a legolcsóbb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július23, 2005 Megoszt Elküldve Július23, 2005 Ma közlekedtem autópályán, és úgy 120 körül erősen szitálni kezdett a kormány :( Kisebb sebességnél nem jelentkezik. Az autó nem szervós. Szerintetek mi okozhat ilyet? Lehet a rossz lengéscsillapítók miatt? Mert azok hamarosan cserélve lesznek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Július23, 2005 Megoszt Elküldve Július23, 2005 szerintem látogass meg egy gumist és centíroztasd ki a kerekeidet ;-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július23, 2005 Megoszt Elküldve Július23, 2005 Thx bazs! De gyors voltál :( Én is erre gyanakodtam elsőre. Naggyon szép az a Caravan az avatarodon, gondolom a te kocsid, gratula hozzá. Vannak nagyobb képeid esetleg? Egyébként miért késik egy órát a fórummotor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Július23, 2005 Megoszt Elküldve Július23, 2005 a gsi-n belül (+ almappák) találsz pár képet :arrow: http://kep.tar.hu/bazscalibra profilban állítsd be az időzónát GMT+2-re, akkor jó lesz ;-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
2004tiborc Elküldve Július25, 2005 Megoszt Elküldve Július25, 2005 Szeretnem, ha az autom eleje kb. 1 cm-el feljebb kerulne. Ehhez a rugokat kell cserelni? Milyenekre? Marmint bemegyek egy eladohoz, es milyen rugokat kerjek? Vagy van mas megoldas is? A 88 oldalon mar volt errol szo, ott valaki 5 cm-el szerette volna felemelni a kaszni elejet, amit kifejezetten nem javasoltok. Nekem eleg volna 1 cm is, mert sokszor amikor lehajtok a jardarol (hattal) akkor veri be az orrat az auto, barmennyire is ugyelek, olyan helyeken, ahol meg epp fel tudok hajtani. Sajnos sokszor kell felhajtanom a jardara es elegge kellemetlen amikor az auto eleje eri a foldet :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Augusztus1, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2005 Sziasztok! Van egy 94-s 1.6 SI-m,és az a problémám vele,hogy 120-felett beráz a kormány.Már sok mindent kipróbáltam(többszöri gumicsere,centírozások,kormányösszekötők cseréje,futóműállítások,féktárcsafelszabályzás,féltengelycsere,stb)és még mindig ráz.Nyári gumival kevésbé,mint télivel.Sok helyre vittem már,rengeteget ráköltöttem,de senki sem tudta megoldani!Most ismét új gumik vannak rajta,és nem is szervós az autó.Légyszi segítsen aki tud!!! (ja,és légyszi ne küldjetek centíroztatni,mindenki ezzel kezdi és 5 helyen voltam már!) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Augusztus1, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2005 hát pedig ez tipikusan arra utal, mikor nincsenek meg rendesen a súlyok vagy leestek és pont ez az a tartomány ahol jelentkezni szokott... Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Augusztus1, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2005 Sziasztok! Van egy 94-s 1.6 SI-m,és az a problémám vele,hogy 120-felett beráz a kormány.Már sok mindent kipróbáltam(többszöri gumicsere,centírozások,kormányösszekötők cseréje,futóműállítások,féktárcsafelszabályzás,féltengelycsere,stb)és még mindig ráz.Nyári gumival kevésbé,mint télivel.Sok helyre vittem már,rengeteget ráköltöttem,de senki sem tudta megoldani!Most ismét új gumik vannak rajta,és nem is szervós az autó.Légyszi segítsen aki tud!!! (ja,és légyszi ne küldjetek centíroztatni,mindenki ezzel kezdi és 5 helyen voltam már!) Toronycsapágyak :?: gátlók :?: Én is szétszedem a 7-en mert az enyim is ezt csinálja és kiváncsi vagyok mi lehet. Ja nincs valakinek rugóösszehúzója :?: :?: Mert annélkül elég szar összerakni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
21074 Elküldve Augusztus1, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2005 Sziasztok! A héten megyek venni gátlókat, meg rugókat. FK minden. És kb 90.000-be fáj. Nem tudom, hogy mennyivel ültessem az autót. Nektek mik a tapasztalataitok? Sokan mondják, hogy 60-40 mm. De szerintem ez sok a magyar utakra. Én inkább a 30-30 mm-t tudom elképzelni. Viszont a 60-40 szebb... :lol: A komfortosság szempontjából melyik a még elfogadható? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Augusztus1, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2005 a te autód alapból elég magas, elbírja a 60-40-et bőven komfort szempontjából meg majdnem tökmindegy, mert a 30-30 is keményebb, mint a gyári (mivel minden sportrugó keményebb), nagy eltérés nincs a két ültetés között a gátló is befolyásolja erősen a keménységet és a komofortosság esetén figyelembe kell venni a kátyú-kerülgetést, padkára állást is ezesetben a gyári a jó ;-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Augusztus1, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2005 aztec:arra utal,de hidd el hogy nem az!Sok helyen centíroztattam már,a legdrágább gépekkel csinálták,és nem lett jobb!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
21074 Elküldve Augusztus2, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2005 Hella! Az lenne a kérdésem, hogy az FK AKX soroztatáról mi a véleményetek? Jó fajta lengéscsilik ezek? Köszi a segítséget. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mezo Elküldve Augusztus2, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2005 Powerup! Lemezfelnikkel, vagy alu-val jársz? Mező Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Augusztus2, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2005 Mezo:lemezfelnikkel járok,ilyen gond mellett nem merek rá alut tenni,meg a gumijaim is újak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mezo Elküldve Augusztus3, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2005 Akkor tárgytalan. Nekem is sokáig hasonló gondjaim voltak mint Neked, aztán kiderült, hogy nem az alufelnimhez való központosító gyűrű volt a kerékagyon... Csak eszembe jutott, hátha Nálad is ez lehet a baj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Augusztus3, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2005 Valaki tud nekem mondani első kerékagycsapágy méretet. Már nagyon búg a jobb oldali a bal meg nyikorog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Augusztus3, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2005 16DA:szerintem Opel alkatrészboltban vedd meg.Nekem a gagyi francia Delco generátoromat csapágyazták valami nevenincs csapággyal,aztán ugyanolyan szar maradt mint volt,ha nem előttem csinálják el se hiszem hogy kicserélték.Kerékcsapágyból 1.6 -oshoz úgytudom kétféle méret van,a 75 lovashoz kell a kisebb és olcsóbb,a 100 lovashoz a nagyobbik és a drágább.(nekem sajna az utóbbi kellett) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts