opeltds Elküldve Június26, 2005 Megoszt Elküldve Június26, 2005 sziasztok! nem akarlak leleombozni de multkor vettem monroe gátlot hátra 20-ezer kilométere és a vizsgán éppen hogy átengeték mert az egyik 25-a másik 30%-os volt még az volt a mázlim hogy látszot rajta hogy uj és meg magyaráztam nekik hogy nem tehetek rola és hogy minden más hibátlan volt! sziasztok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Június26, 2005 Megoszt Elküldve Június26, 2005 Legjobb tudomásom szerint a monroe gátlók elég kakik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Június28, 2005 Megoszt Elküldve Június28, 2005 BOGE gátlóról vélemény? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Június28, 2005 Megoszt Elküldve Június28, 2005 Tegnap úgy 90-es tempónál egy kátyút akartam kikerülni, és a jobb első kerekem leszaladt az útról (a szegély úgy pár centível az út alatt volt), és azonnal visszakapattam. Elképzelhető, hogy ettől elmegy a kerékösszetartásom? Egy kicsit ciki lenne elvinni megnézetni, mert 2 héttel ezelőtt állíttattam be..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Június28, 2005 Megoszt Elküldve Június28, 2005 Cikibb esetlegesen lekoptatni miatta a gumid? Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Július4, 2005 Megoszt Elküldve Július4, 2005 Tegnap úgy 90-es tempónál egy kátyút akartam kikerülni, és a jobb első kerekem leszaladt az útról (a szegély úgy pár centível az út alatt volt), és azonnal visszakapattam. Elképzelhető, hogy ettől elmegy a kerékösszetartásom? Egy kicsit ciki lenne elvinni megnézetni, mert 2 héttel ezelőtt állíttattam be..... Hali Szerintem az lenne ciki ha ennyitöl elálitodna, bár én csak a Lada futomüböl tudok kiindulni szerintem egy Opel futoja jobban össze van rakva mint hogy ennyi bajt okozna. Én Ladával mentem át fekvörendörön hetvennel (mert nem vettem észre) és semmi baja nem lett meg sem álltam. Hali Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Július5, 2005 Megoszt Elküldve Július5, 2005 Pajtársak! Semmi gond, megnézettem, és minden OK! :wink: Kössz, hogy foglalkoztok velem! Ui: Töröljétek, a többi hozzászólásomat, véletlenül mentek el, boccs! :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Július5, 2005 Megoszt Elküldve Július5, 2005 Törölve.. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
21074 Elküldve Július5, 2005 Megoszt Elküldve Július5, 2005 Hella! Fel akarom újítani a futóművet a kocsim alatt. Minden baja van. Csörög, csattog, kopog mindenféle hangot ad ki magából. Fóleg elöl. Érezhetően lóg az egész. Kanyarban iszonyatosan billeg. Valószínű, hogy nem csak gátlócsere, hanem sok minden mást is cserélnem kell. Biztosan leírtátok már régebben, de sajnos nincs időm visszaolvasgatni. Szóval, ha valaki tudna egy röpke kis költségvetést prezentálni azt megköszönném. Úgy sacc per kábéra. Hogy milyen nagyságrendekben gondolkodjam. Gondolom az ilyen szilentek Opelba se kerülnek sokkal többe, mint egy Ladába. Meg a gátlókkal sem vagyok tisztába. Nem tudom, hogy milyet érdemes venni (olyan kellene, ami olcsó, de jó :( ). Köszi a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Július5, 2005 Megoszt Elküldve Július5, 2005 Nekem most cseréltek elöl szilenteket, csapágyat, gátlókat, ~ 65e volt az anyag. Szerintem hátra megúszhatod mondjuk 50e körül, azaz munkadíjjal 130-140e körül leszel. Bocs, ha lelomboztalak. Egy gyári szilent előre 18eFt. 1db! És itt az utángyártott kerülendő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Július5, 2005 Megoszt Elküldve Július5, 2005 ...Gondolom az ilyen szilentek Opelba se kerülnek sokkal többe, mint egy Ladába. Meg a gátlókkal sem vagyok tisztába. Nem tudom, hogy milyet érdemes venni (olyan kellene, ami olcsó, de jó :( ). Köszi a segítséget!Hűha 21074! :shock: :shock: :shock: Azért ezt a Lada/Opel ár dolgot ugye nem gondoltad komolyan????? Egy gyári szilent előre 18eFt. 1db! És itt az utángyártott kerülendő. A Ladába meg 1-2 ezer ft. Vagy 5-6??? (Ja, és ott a gyári kerülendő.) Olyan pedig, hogy olcsó és jó nincs. Nagymamák szokták mondani, hogy olcsó és van olyan jó mint a drága. Én inkább azt mondanám, hogy a legdrágább nem biztos hogy jobb, mint a nála eggyel olcsóbb, de valószínű. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
21074 Elküldve Július6, 2005 Megoszt Elküldve Július6, 2005 Akkor sokkal drágáb egy szilent, mint ladába. Bebuktam. Köszi a segítséget! Ettől függetlenül meg kell csinálnom. :? És a gátlókkal mi a helyzet? Milyet érdemes venni? Én olajosat szeretnék, ha lehet Bilsteint. Vagy ezt nem ajánljátok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Július6, 2005 Megoszt Elküldve Július6, 2005 Gázos a jobb, a márka OK, amit választottál. De lehet Sachs, vagy Koni is. :( Tényleg, hátul milyen szilent van? Ahogy elnéztem, totál más, érdemes azt is megnézetnem, vagy az tovább bírja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Július6, 2005 Megoszt Elküldve Július6, 2005 A bilstein pont nem olajos. :( Normál használat mellett tök jó a gyári a gátló, ha meg jó uttartást akarsz, akkor Koni. Bár nem olcsó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Július7, 2005 Megoszt Elküldve Július7, 2005 Akkor sokkal drágáb egy szilent, mint ladába. Bebuktam. Köszi a segítséget! Ettől függetlenül meg kell csinálnom. :? És a gátlókkal mi a helyzet? Milyet érdemes venni? Én olajosat szeretnék, ha lehet Bilsteint. Vagy ezt nem ajánljátok? Hali Probáld meg felujitatni a gátlokat. Én Ladába felujitattam igaz keményitve lettek lehet hogy olcsobban kijössz és ha keményited kapsz egy kis sport filinges uttartást is Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Július7, 2005 Megoszt Elküldve Július7, 2005 Akkor sokkal drágáb egy szilent, mint ladába. Bebuktam. :smt005 :( :smt043 Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Július8, 2005 Megoszt Elküldve Július8, 2005 Probáld meg felujitatni a gátlokat. Én Ladába felujitattam igaz keményitve lettek lehet hogy olcsobban kijössz és ha keményited kapsz egy kis sport filinges uttartást is Viszont, ha űjat vesz, az tuti tovább fog tartani. Inkább az új mellett döntöttem. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Július8, 2005 Megoszt Elküldve Július8, 2005 Viszont, ha űjat vesz, az tuti tovább fog tartani. Inkább az új mellett döntöttem. :( Ez azért annyira nem tuti szerintem. Kipróbálnám hogy én Katona-féle Bilsteinem, vagy egy Lip gátló bírja-e tovább azonos körülmények között. Mint oly sok helyen, így itt is minőség számít inkább. Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Július8, 2005 Megoszt Elküldve Július8, 2005 Valószínű, hogy kezdi megadni magát az egyik első kerékcsapágya az autómnak. :( :lol: Ráadásul nem tudom, melyik. Onnan gondolom, hogy kerékcsapágy, hogy jobbra kanyarban morrog, sőt most már elég egy picit is jobbra mozdítanom a kormányt és már hallatszik. Egyenesben vagy balrakanyarban csend. Nem féltengely, mert teljesen kitürt kormánynál is mély a csend induláskor. Tehát szerintetek melyik csapágyról lenne szó? Nem igazán örülne a családi kassza, ha potyára kicserélném a jót is. Adjatok légysz. tippeket... Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Július8, 2005 Megoszt Elküldve Július8, 2005 Ez azért annyira nem tuti szerintem. Kipróbálnám hogy én Katona-féle Bilsteinem, vagy egy Lip gátló bírja-e tovább azonos körülmények között. Mint oly sok helyen, így itt is minőség számít inkább. Hali Bocs hogy Ladás dolgokkal traktállak benneteket, de ezen a téren vannak tapasztalataim. A minöségi dolgok szerintem is a legjobbak ez tény bár nem minden esetben. Nekem Raj Tamás (a nyolcvanas években Ladával rallyzott) keményitette a gátloimat és 3000 km megtétele után sem volt nyoma a felpuhulásnak amit sokan josolgattak nekem. Ezek a gyári gátlok voltak. Bár nagyon kemények voltak, ha lenyomtam az auto hátulját ugy maradt, és csak nagyon lassan emelkedett vissza. Az elsö lengökarok nem birták ezt a keménységü gátlokat csak a gyáriakat mert megrepedt a gátlo bekötési pontoknál. Nem tom hogy az Opelnél hogy vannak a gátlo csatlakoztatva, arra lennék kiváncsi hogy az Opel lengökar birná ezt a keménységü gátlokat.. Igaz hogy az utazási konfort sokat romlana de viszont egy jo sportos futómüre lehetne szert tenni. A Ladánál nagyon jo hatással volt a vezethetöségre a kemény gátlo és a keménygumis szilentblokk együttes Hali Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 Skacok mennyibe lehet egy külső féltengely kb gsihez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
21074 Elküldve Július14, 2005 Megoszt Elküldve Július14, 2005 Szega! Megnézettem szerelővel a futóművet. Hátsó lengőkar szilentet kell cserélnem. Illetve stabilizátor bekötőszárat. mindkét oldalon persze. Azt szeretném kérdezni, hogy ha már úgyis cserélem, akkor cseréljem ki az elöl lévő szilentet is? Ami ilyen hengeres (nem tudom mi a neve). Gátló ügyben pedig: 15.000 HUF/db a Monroe reflex(?) gázos gátló előre. Megéri megvenni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Július14, 2005 Megoszt Elküldve Július14, 2005 Szega! Megnézettem szerelővel a futóművet. Hátsó lengőkar szilentet kell cserélnem. Illetve stabilizátor bekötőszárat. mindkét oldalon persze. Azt szeretném kérdezni, hogy ha már úgyis cserélem, akkor cseréljem ki az elöl lévő szilentet is? Ami ilyen hengeres (nem tudom mi a neve). Gátló ügyben pedig: 15.000 HUF/db a Monroe reflex(?) gázos gátló előre. Megéri megvenni? Szilenteket meg kell nézni hogy jók-e, Monroe :arrow: olvass vissza , sz@r Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július14, 2005 Megoszt Elküldve Július14, 2005 Az első szilenteket csak akkor cseréld, ha tényleg ratyik már, egyébként feleslegesnek tartom a hátsókkal együtt cserélni, semmi közük egymáshoz. Gátlóban pedig ha rám/ránk hallgatsz nem veszel monroe-t. Vegyél inkább konit vagy FK-t, vagy bilsteint, vagy..... vagy ..... , csak monroe-t ne... szerintem. Fele annyiba kerül, és 5-öd addig bírja - minőségű kábé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
21074 Elküldve Július14, 2005 Megoszt Elküldve Július14, 2005 Gátlóban pedig ha rám/ránk hallgatsz nem veszel monroe-t. Rátok hallgatok. Nem veszek Monroe-t :wink: Ez még úgyis a jövő zenéje. De 2-án fizetés... :( :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts