opel16v Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 16DA! Ezt nem lehet meghatározni. Nagyon sok dologtól függ. Legalább félévente illik ellenőrizni szemrevételezéssel. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 Hajjajj... Nos... annyit szeretnék mondani... hogy .... HELP ME! Gondom: Valami nem az igazi az első futómmal... Ez így kicsit tág, próbálom szűkíteni: Néha, ha hupliba futok (nem gödör vagy kitülemkedés, hanem oan kis 1-1,5 méteres kis "medence" - útsűlyedés), pláne ha kanyarban van, fura, már-már roppanó hangot hallok a jobb első futótól. Ami tuti, nem a toronycsapány, azt ellenőríztem is, meg annak sajna már elég jól ismerem az "effektjeit". Valahonnan lentebbről jön. Lehetséges, hogy a rugó mozdúl a tányérban? A lengőkar nem hiszem hogy csinálna ilyet anélkül, hogy mozogna a kerék előre-hátra, ergó szét lenne kopva a lengőkar szilent. Vagy tévedek? Nem tudom... Help :smt102 :sad1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 Hajjajj... Nos... annyit szeretnék mondani... hogy .... HELP ME! Gondom: Valami nem az igazi az első futómmal... Ez így kicsit tág, próbálom szűkíteni: Néha, ha hupliba futok (nem gödör vagy kitülemkedés, hanem oan kis 1-1,5 méteres kis "medence" - útsűlyedés), pláne ha kanyarban van, fura, már-már roppanó hangot hallok a jobb első futótól. Ami tuti, nem a toronycsapány, azt ellenőríztem is, meg annak sajna már elég jól ismerem az "effektjeit". Valahonnan lentebbről jön. Lehetséges, hogy a rugó mozdúl a tányérban? A lengőkar nem hiszem hogy csinálna ilyet anélkül, hogy mozogna a kerék előre-hátra, ergó szét lenne kopva a lengőkar szilent. Vagy tévedek? Nem tudom... Help :smt102 :sad1: Alsó talpasgömbcsukló esetleg? :?: Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 Alsó talpasgömbcsukló esetleg? :?: az meg mi a szösz és hol van pontosan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 Alsó talpasgömbcsukló esetleg? :?: No az lehet, mert el is van szakadva a porvédő gumálya, meg hogy így leszaladtam meglesni, a jobb oldali sem bírja sokáig. Egyéb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 No az lehet, mert el is van szakadva a porvédő gumálya, meg hogy így leszaladtam meglesni, a jobb oldali sem bírja sokáig. Egyéb? Elsőre sztem ezek éppen elegek.Főleg a talpasgömbőc.ha szakadt a porvédő, akkor valszeg kaput.S, ha esetleg volt valamikor Ladád, emlékezz rá, hogy milyen hurka nyüszögő, később ropogó hangja van.Aztán kopog, aztán meg szétesik. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 Igazatok lehet, éppen elég ez is. Ladám nem volt, de volt opel senátorom, és annak is ment galyra a talpas, és jé... éppen ehhez hasonló hangot adott ki magából. Na asszem 1-én megyek a szerelőmhöz... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 Köszönöm a helpet! Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 Köszönöm a helpet! Üdv. Szívesen. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 Azért azt nem értem, h gumiharang nélkül mi a tökért kell mászkálni a kocsival. Én csak egy utat tennék meg így, az is kapásból a szerelőhöz vinne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
222 Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 Azért azt nem értem, h gumiharang nélkül mi a tökért kell mászkálni a kocsival. Én csak egy utat tennék meg így, az is kapásból a szerelőhöz vinne. Hát kemény lehet minden lefekvés előtt végig mászni a kocsi alatt hogy van-e valami baja :( te így szoktad :?: Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 nem, minden indulás elött :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 Hát kemény lehet minden lefekvés előtt végig mászni a kocsi alatt hogy van-e valami baja :( te így szoktad :?: Hetente szombaton, amikor mosom a verdát, benézek a mocitérbe. Vagy, ha bizgerálok rajta vmit... De eleve minden 15ekm-es szervíznél cseréltetem, ha van baja, ha nincs. SZerk: de ha már 1x észrevetted, h szár, és tudod, h mekkorát tud rombolni a hiánya, akkor mész vele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjoc Elküldve Április24, 2005 Megoszt Elküldve Április24, 2005 Azért azt nem értem, h gumiharang nélkül mi a tökért kell mászkálni a kocsival. Én csak egy utat tennék meg így, az is kapásból a szerelőhöz vinne. Miért te minden indulásnál végignézed a gumiharangok állapotát?? :shock: Sajnos ezek ilyenek, valameddig jó aztán szétszakad, lehet, hogy amikor utóljára nézte jó volt, nem kell egyből leugatni a másikat! Egyébként meg annak a gömbcsuklőnak már úgyis mindegy, megérett a cserére, ha a gumiharang tönkrement rajta! Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Április25, 2005 Megoszt Elküldve Április25, 2005 Miért te minden indulásnál végignézed a gumiharangok állapotát?? :shock: Sajnos ezek ilyenek, valameddig jó aztán szétszakad, lehet, hogy amikor utóljára nézte jó volt, nem kell egyből leugatni a másikat! Egyébként meg annak a gömbcsuklőnak már úgyis mindegy, megérett a cserére, ha a gumiharang tönkrement rajta! Hetente. Mosásnál rájuk nézek. De itt nem arról van szó, h nem vette észre, hanem arról, h észrevette, de nem foglalkozott vele. Amúgy pedig 15ekm-ként cseréltetem őket. Szal nekem most épp 9 hónaposak. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Április25, 2005 Megoszt Elküldve Április25, 2005 Hi Lengőkar szilentet hol érdemes cseréltetni :?: Hogyér szokták :?: A lengőkarok már ki vannak szedve :!: Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Április25, 2005 Megoszt Elküldve Április25, 2005 Hetente. Mosásnál rájuk nézek. De itt nem arról van szó, h nem vette észre, hanem arról, h észrevette, de nem foglalkozott vele. Amúgy pedig 15ekm-ként cseréltetem őket. Szal nekem most épp 9 hónaposak. :( Tényleg nem kötekedés képpen, isten mencsen tőle, de kb 3 hete voltam 2cm közelről szemlélője a talpasok állapotának, amikor a féltengely porvéfőjét cseréltük a szerelőmmel. akkor nem volt elszakadva, értelem szerűen semmi hangja sem volt. Aztán a múlt héten hallani kezdtem a hangot, mivel nem vagyok szerelő, rákérdeztem itt, hogy mi lehet. Jött a lehetőség = talpas. Én tempó a vashoz, alámász, megles, és míly érdekes, a mocsok megvárta míg aláfekszem, nem kiabált, hogy te fax, hát el vagyok szakadva, nem látod, nincs kanyar szemed? No azóűta tudom, hogy ez a bibi, de szerény fizetésemből ketten élünk, (63forint), amiből még a verdát is lízingeljük, úgyhogy mindenképp meg kell várnom a fizut. Akkor értelemszerűen megcsináltatom, hisz nem vagyok hüle, hogy igy használjam, de addig muszáj igy dolgozniha, mer valamivel pénzt kell keresni, hát keresse meg a talpasai árát. Mégegyszer: Nem kötekedni akartam, csak kicsit xarul esett, hogy "felelőtlennek" néztél. Nincs harag :?: :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Április25, 2005 Megoszt Elküldve Április25, 2005 Harag eddig sem volt. :( A szitu ismerős, csak nálam ennyire nem égető a gond. Szilentek elöl tuti megérettek a cserére, talán az első csillapítók is, ezen kívül nem melegszik a vizem, plusz ki kellene pucoltatni az alapjárati mocit, és egy nagyon kicsit balra húz az egész. Hétvégén lecserélem az éksziját, ehhez még nekem sem kell szaki. :( Pénzem lenne rá, csakhogy próbaidőn nem tudok szabit kivenni, ergo muszáj még 3-4 hetet kibírnia így. Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Április25, 2005 Megoszt Elküldve Április25, 2005 ... és egy nagyon kicsit balra húz az egész. ... Az enyém meg jobbra. Mitől van ez...? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Április25, 2005 Megoszt Elküldve Április25, 2005 Mondjuk kátyu... :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Április25, 2005 Megoszt Elküldve Április25, 2005 Az enyém meg jobbra. Mitől van ez...? Gödör, oszt vmi elgörbült, elállítódott. Szerintem. Azon filózom, hogy beállok egy nagy gödör után, és kihívom a zsarukat, és ráverem az egészet az adott kerületre. Elvégre futómű úgyis csak a szar utaktól mehet tönkre. Pedig úgy vezetek, h a szemem majd kiesik, ahogy figyelem a gödröket. De ugye esőben frankón megtellnek... Annyira nem gáz, mert vagy fél centit kell mozdítani a kormányon, csak a tudat idegesít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Április25, 2005 Megoszt Elküldve Április25, 2005 Mondjuk kátyu... :? A tavaszi útviszonyok miatt nem csoda... és akkor mit kell állíttatni? Futószög, vagy van egyéb állítás is :?: :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Április25, 2005 Megoszt Elküldve Április25, 2005 A tavaszi útviszonyok miatt nem csoda... és akkor mit kell állíttatni? Futószög, vagy van egyéb állítás is :?: :oops: Szerintem akármi lehet. :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Április25, 2005 Megoszt Elküldve Április25, 2005 Na erre én is benevezek. Az enyém is picit jobbra visz. Szerelőmmel megpróbálok állíttatni rajta, ha meg tényleg hajlás ill. sérülés miatt van, akkor irány egy szinpatikus kátyu, aztán telefon izzít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április25, 2005 Megoszt Elküldve Április25, 2005 16DA! Nekem valahol Pesterzsébeten csinálták a szilenteket, 12/garnitúra volt két éve. Csak nem tudok elérhetőséget mondani... De valami szilentblokk bt/kft asszem. Keress rá, hátha megleled, szépen dolgoznak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts