Gepard Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Többször kellett végigolvasnom (magam miatt :oops: ) de megértettem mit is akarsz mondani. Azt is értem, hogy a teljes felületen kell fékhatást elérni, de az akkor sem megy a fejembe, hogy ezt miért éppen a ferrodol koptatásával kell elérni. Ha bordás a dob akkor én biztos nem a betétet koptatnám, hozzá hanem felszabályoztatnám, ha pedig a akkora a belméret, hogy nem éri el a dob falát a pofa akkor érdemes a dobot is cserélni. Azt senki nem tudja nekem bemagyarázni, hogy jó lesz a fékhatás ha az új ferrodol van a kopott dobhoz igazítva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Többször kellett végigolvasnom (magam miatt :oops: ) de megértettem mit is akarsz mondani. Azt is értem, hogy a teljes felületen kell fékhatást elérni, de az akkor sem megy a fejembe, hogy ezt miért éppen a ferrodol koptatásával kell elérni. Ha bordás a dob akkor én biztos nem a betétet koptatnám, hozzá hanem felszabályoztatnám, ha pedig a akkora a belméret, hogy nem éri el a dob falát a pofa akkor érdemes a dobot is cserélni. Azt senki nem tudja nekem bemagyarázni, hogy jó lesz a fékhatás ha az új ferrodol van a kopott dobhoz igazítva. Helló! A legjobb megoldás, ha felszabályoztatod a dobot és gépen hozzáilleszteted a pofát. Azért a pofát kell illeszteni, mert annak a felülete a puhább. És legfőképpen amíg pofán van kb 5-8 mm koptatható vastagság, addig a fékdob átmérője csak 1 mm-rel növelhető az alapmérethez viszonyítva. Utána csere. És a dob a drágább. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Helló! A legjobb megoldás, ha felszabályoztatod a dobot és gépen hozzáilleszteted a pofát. Azért a pofát kell illeszteni, mert annak a felülete a puhább. És legfőképpen amíg pofán van kb 5-8 mm koptatható vastagság, addig a fékdob átmérője csak 1 mm-rel növelhető az alapmérethez viszonyítva. Utána csere. És a dob a drágább. Üdv Bizony bizony :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 1.Én ugyan csak trabinak és skodának láttam hátsófékét szétszedve,de állitólag az astraé sem bonyolultabb,szal,ha ekkora gubanc van a fékkel inkább elvinném szerelőhöz,aki meg is csinálja nem csak nézegeti,mint Dénes irta a szerelőjéről! Én kopasz soförként azt tanultam:kormánnyal,fékkel nem játszunk!!! 2.Amikor én az elsöfékről kérdeztem itt,mélykékfater ide irányitott( ,mondván]http://www.opelforum.hu/viewtopic.php?t=78...0,mondván ez nem ide tartozik!Szerintem a fék is a futómü része,no de mindegy! 3.Azt hiszem az adott példából tanulva nem bolygatom meg a hátsóféket nyáron,szétakartam szedni egy kis kitisztitásra,stb de jó az úgy amig tökéletesen müxik! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Helló! A legjobb megoldás, ha felszabályoztatod a dobot és gépen hozzáilleszteted a pofát. Üdv Na ebben teljesen egyet értünk. De az első verzió ( reszelés ) azért nagyon vadnak tünt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Első, felső toronymerevítőröl lehet vhonnan méretezett rajzot szerezni? Uis van egy kiváló emberem erre a célra, simán meg lehetne csinálni... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Minoalovag Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Srácok! Astra Caraván esetében szerintetek valaki már gondolkodott azon, hogy meg lehet-e emelni a kasznit vagy 5 centivel? Nekem kissé alacsonyan van a hasa. Miket kell szerintetek cserélni,átalakítani, és a változtatás mennyire hat ki a kihajtásra, és a futómű egyébb részeire? :?: Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Március28, 2005 Megoszt Elküldve Március28, 2005 Srácok! Astra Caraván esetében szerintetek valaki már gondolkodott azon, hogy meg lehet-e emelni a kasznit vagy 5 centivel? Nekem kissé alacsonyan van a hasa. Miket kell szerintetek cserélni,átalakítani, és a változtatás mennyire hat ki a kihajtásra, és a futómű egyébb részeire? :?: Vannak olyan caravanok amelyeknél lehet szabályozni a hátsó magasságot... A kézikönyv is ír róla... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Március28, 2005 Megoszt Elküldve Március28, 2005 Vannak olyan caravanok amelyeknél lehet szabályozni a hátsó magasságot... A kézikönyv is ír róla... Vannak ám! 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Minoalovag Elküldve Március28, 2005 Megoszt Elküldve Március28, 2005 Hali! Tudom, hogy van, hiszen az enyém is olyan, de az elején is kéne emelni. Nem túl kemény terepen szoktam száguldozni, de meglehetősen köves, és mélyek a barázdák. Egy középsődobom már bánta, hogy ráereszkedtem egy nagyobbacska kőre, és gyakoriak a kisebb nagyobb kőfelütések(de ez a siklóernyősök keresztje, hogy már lusták vagyunk felgyalogolni a starthelyre). Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Március28, 2005 Megoszt Elküldve Március28, 2005 Szvsz ha az elején emelsz akkor meg mint közúti autó nem lesz jó, mert nagyon billegni fog... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Minoalovag Elküldve Március28, 2005 Megoszt Elküldve Március28, 2005 Szvsz ha az elején emelsz akkor meg mint közúti autó nem lesz jó, mert nagyon billegni fog... Meglehet! elgondolkodtatott, hogy egy imerősöm valami daewo akarmit vett, amibe tökéletes volt a vectra futóművének pár darabja, és azokat kicserélve vagy5 centit emelt a verdán, és nem jelentkezett nála semmiféle instabilitás.Mondjuk nem is 160-nal szaladgál! Ezen okokból érdekelt a dolog, hogy meglehet-e bütyköni az astrát is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március28, 2005 Megoszt Elküldve Március28, 2005 Hali! Tudom, hogy van, hiszen az enyém is olyan, de az elején is kéne emelni. Nem túl kemény terepen szoktam száguldozni, de meglehetősen köves, és mélyek a barázdák. Egy középsődobom már bánta, hogy ráereszkedtem egy nagyobbacska kőre, és gyakoriak a kisebb nagyobb kőfelütések(de ez a siklóernyősök keresztje, hogy már lusták vagyunk felgyalogolni a starthelyre). Szedd ki a középdobot, mert csak aggat.Ja, a hangja is jobb lesz! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március28, 2005 Megoszt Elküldve Március28, 2005 Na ebben teljesen egyet értünk. De az első verzió ( reszelés ) azért nagyon vadnak tünt. Nékem anno teherverda szerelő koromban elég sűrűn kellett tekergetnem az agyhoz illesztett fékpofadobhozigazító nyavaját!S, volt fék. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Ha 5 centit emelsz az elején, akkor eléred a teljes kirugózási hosszt szinte, aminek velejárója lesz a stabilitás és a komfort teljes elvesztése. Egyébként csak másik rugó kellene bele ehhez a mutatványhoz, de semmiképpen nem javallom. Inkább vegyél valami lepukkant UAZ-t, és azzal járjatok ugrálni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Karsszitol megjött a válasz az allítható futóműre! Tisztelt Tőzsér Úr! A KONI cég gyárt állitható futóműveket 3-400 ezer forint ár környékén, mi csak az Ön futóművét tudjuk felújitani 7500-11000 ft/gátló áron. Üdv: Kárászy cég Érdekes az oldalukon ott virit hogy csinálnak ilyet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Nékem anno teherverda szerelő koromban elég sűrűn kellett tekergetnem az agyhoz illesztett fékpofadobhozigazító nyavaját!S, volt fék. :wink: Helló ! Személyautón egy kicsit más. A leszedett fékpofát belerakod ebbe a gépbe: http://www.kepfeltoltes.hu/050329/AmmcoShoeGrinder.jpg Beállítod a fékdob átmérőjét, néhányszor elhúzod a csiszolófej előtt és már kész is a beillesztett pofa. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Tuom Blitz, de én még a kőkorszakban tanultam a szakmát, azóta hál'istennek sok minden változott!De hogy én mennyire utáltam azt a tekergetést csinálni, el nem mondhatom! :oops: :D :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Tuom Blitz, de én még a kőkorszakban tanultam a szakmát, azóta hál'istennek sok minden változott!De hogy én mennyire utáltam azt a tekergetést csinálni, el nem mondhatom! :oops: :D :P Helló! Az valóban sz@r meló volt... Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Blitz, akkor most megkövetlek. Nekem nagyon ésszerűtlennek tűnt, tűnik az hogy a ferrodolt így kelljen igazgatni, de ha ti mondjátok akkor biztos így van. Értem én, hogy villanymotor, de mi hajcsa? :D Mást nem tudok hozzáfűzni, de akkor a volt szerelőm miért szidta azokat akik a ferrodolt csiszolgatták? Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Április1, 2005 Megoszt Elküldve Április1, 2005 Hali! Az a harci helyzet, hogy a bal féltengelyem porvédő/zsírtartó gumiharangja talán oan 1 hete lehet, hogy elrepedt. (most vettem észre). Az a gond, hogy nem tom, mennyi zsír maradhatott benne, mert elég sok a keréken landolt. Nos tudom, hogy az a gumi akármi nem egy nagy összeg, a szerelőm meg lecseréli olcsó hárásóér, de szenvedhetett e a csapágy, stb.(nem tom mik vannak még ott) maradandó károsodást. Érdemes e még valamit cserélni/megnézni? Üdv:I_S Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április1, 2005 Megoszt Elküldve Április1, 2005 Le kell szedni a csuklót, megnézni nem koszos-e a zsír ami benne maradt, majd kinyomni újra zsírral, és fel az új haranggal. :D Ha koszos a benne levő zsír, akkor ki kell mosni a csuklót rendesen (pl. Brigéciol), majd úgy újrazsírozni és összerakni. Csakis az eredeti Opeles féltengelyzsírt használjátok! Gyári gumiharanghoz adják! Pl. Csergő. :P Utángyártottat ne vegyél, nagyon gagyi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Április4, 2005 Megoszt Elküldve Április4, 2005 Köszönöm. A gyárinak kb. sacc mennyi az ára? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április4, 2005 Megoszt Elküldve Április4, 2005 Nem emléxem... Nem akarok hülyeséget mondani, valahol 3 és 5ezer között /db. Kérdezd meg a CSergőt: www.csergoe.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
Minoalovag Elküldve Április5, 2005 Megoszt Elküldve Április5, 2005 Időnként, ha alászedem elölről halk ciripelés hallatszik.Én féktárcsa-fékbetét érintkezési hangnak gondolom. Biztos nem féltengely, mert az recseg. Van valakinek ötlete? Aztán! kézzel nyomkodva a kasznit az első lengéscsillapítők nem tünnek rossznak, de kicsit gödrös úton bólogat mint a barázdabillegető. Szerintetek is cseréljek csillapítót? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts