Jampi Elküldve Október3, 2015 Megoszt Elküldve Október3, 2015 Sziasztok kedves márkatársak van egy 92-es C14NZ-s kombi astràm.A kérdésem az lenne hogy elég gyakran kell használnom földúton az autót meg egyenetlen terepviszonyok között és néha odaüt az alja.Látok sok astrát aminek a hàtulja elég magas,úgymond ki van emelve.lassan teleszkóp csere előtt állok szeretném kiemelni a hátàt hogyan lehetséges ez?köszönöm a válaszokat előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Október3, 2015 Megoszt Elküldve Október3, 2015 Sziasztok kedves márkatársak van egy 92-es C14NZ-s kombi astràm.A kérdésem az lenne hogy elég gyakran kell használnom földúton az autót meg egyenetlen terepviszonyok között és néha odaüt az alja.Látok sok astrát aminek a hàtulja elég magas,úgymond ki van emelve.lassan teleszkóp csere előtt állok szeretném kiemelni a hátàt hogyan lehetséges ez?köszönöm a válaszokat előre is. Rakjatok A-Vectra rugót neki,hátra. Csak nézzétek meg, hogy elfér-e a kézifékkötél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október3, 2015 Megoszt Elküldve Október3, 2015 Rakjatok A-Vectra rugót neki,hátra. Csak nézzétek meg, hogy elfér-e a kézifékkötél. Elég messze megy a rugótól szóval elfér. De meg kell nézni fent a rugótányér feletti közdarabot, lehet össze van már roskadva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jampi Elküldve Október3, 2015 Megoszt Elküldve Október3, 2015 elgondolkodtató mindkét variáció.telót úgy is kell cserélnem alásasolok majd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október27, 2015 Megoszt Elküldve Október27, 2015 Örvendek megint. Vagy két hónapja szedtem szét a bal futóművet, mert a teleszkóp kottyant a gólyalábban.Összeraktuk, megtéptem mint a fene, egy nagy csőfogóval.Most megint elkezdet kottyanni... :(De most már nem foglalkozok vele, addig, míg ki nem kottyanja magát...unom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
KoriKimi Elküldve Október28, 2015 Megoszt Elküldve Október28, 2015 Örvendek megint. Vagy két hónapja szedtem szét a bal futóművet, mert a teleszkóp kottyant a gólyalábban.Összeraktuk, megtéptem mint a fene, egy nagy csőfogóval.Most megint elkezdet kottyanni... :(De most már nem foglalkozok vele, addig, míg ki nem kottyanja magát...unom...Ha csőfogóval csináltad, az nekem kevésnek tűnik. Csőfogóval nem tudod nagyon meghúzni. Nekem is meg kellett húznom valahogy összeszerelésnél, úgy csináltam, hogy asszem csak 40-es volt a legnagyobb villáskulcsom itthon, a hatlapú csavaron méretre beflexeltem két szemközti oldalt és meghúztam úgy, hogy a testem tömegét is belevittem. Nem kell félni, ennyitől nem fog megszakadni a menet.https://www.youtube.com/watch?v=LsfJ-vWAGqo Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október29, 2015 Megoszt Elküldve Október29, 2015 Azért szerintem egy félméter hosszú csőfogóval akár le is lehetne tépni a tetejét...de mindig alul, a kúpos része kottyanik meg... Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November7, 2015 Megoszt Elküldve November7, 2015 Azt áruljátok már el nekem, hogy mi a fene kell a hátsó lengéscsillapítók alsó szilentjei és maga a csillapító közé? Felülről. Tehát a híd felső részén lévő szilent és a csillapító között kellene lennie valaminek. Műszaki átvizsgáláson ebbe (is) belekötöttek. Furcsa mondjuk, mert 2013-as műszakin nem kötöttek bele, pedig már akkor is ezek a Dáwid féle csillapítók voltak fent. :D Amúgy a bal első stabrúd bekötő konkrétan el van törve. Nem lóg, meg mittomén. Nincs semmilyen kapcsolat a lengőkar és a stabrúd között. :D Most derült ki, hogy mi rottyant egy iszonyat nagyot, mikor balra kitekert kormánnyal nagyon megindultam egy előttem szerencsétlenkedő mögül. :D Jobbos kormányrúd bekötő is lóg amúgy. A világítás problémákat viszont megcsináltam. Jobb első ködfényszóróra visszadugtam a csatlakozót, bal hátul meg visszapattintottam az izzósort a lámpatestbe. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
KoriKimi Elküldve November10, 2015 Megoszt Elküldve November10, 2015 On 2015. 11. 07., daykiller írta: Azt áruljátok már el nekem, hogy mi a fene kell a hátsó lengéscsillapítók alsó szilentjei és maga a csillapító közé? Felülről. Tehát a híd felső részén lévő szilent és a csillapító között kellene lennie valaminek. Műszaki átvizsgáláson ebbe (is) belekötöttek. Furcsa mondjuk, mert 2013-as műszakin nem kötöttek bele, pedig már akkor is ezek a Dáwid féle csillapítók voltak fent. :D Amúgy a bal első stabrúd bekötő konkrétan el van törve. Nem lóg, meg mittomén. Nincs semmilyen kapcsolat a lengőkar és a stabrúd között. :D Most derült ki, hogy mi rottyant egy iszonyat nagyot, mikor balra kitekert kormánnyal nagyon megindultam egy előttem szerencsétlenkedő mögül. :D Jobbos kormányrúd bekötő is lóg amúgy. A világítás problémákat viszont megcsináltam. Jobb első ködfényszóróra visszadugtam a csatlakozót, bal hátul meg visszapattintottam az izzósort a lámpatestbe. :D Ezek kellenek a hátsó lengéscsillapító felső részének rögzítéséhez: 2 db vastag gumi közbetét, 2 db széles alátét, 1 db anyacsavar, 1 db anyacsavar rögzítő lemezke. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szilvand Elküldve Január17, 2016 Megoszt Elküldve Január17, 2016 (edited) Sziasztok! Az első lengéscsillapítókat szeretném cserélni, és esetleg szeretnék venni gömbfej kinyomót a szétszereléshez. Tudja esetleg valaki, hogy hol lehet olcsón ilyet beszerezni? Pontosan milyen méretben kell venni? Köszönöm! X14NZ ferdehatú Módosítva Január17, 2016 : szilvand Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január17, 2016 Megoszt Elküldve Január17, 2016 1 hour ago, szilvand írta: Sziasztok! Az első lengéscsillapítókat szeretném cserélni, és esetleg szeretnék venni gömbfej kinyomót a szétszereléshez. Tudja esetleg valaki, hogy hol lehet olcsón ilyet beszerezni? Pontosan milyen méretben kell venni? Köszönöm! X14NZ ferdehatú 4-5 ezerért szoktak menni, nálam most valami ilyesmi van kölcsön:http://bolthely.hu/photoline/id/y0612_GOMBFEJKINYOMO_GOLYOS_CSAPSZEG_LEHUZO_PROFI A méretét hát azt passzolom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január17, 2016 Megoszt Elküldve Január17, 2016 4 hours ago, szilvand írta: Sziasztok! Az első lengéscsillapítókat szeretném cserélni, és esetleg szeretnék venni gömbfej kinyomót a szétszereléshez. Tudja esetleg valaki, hogy hol lehet olcsón ilyet beszerezni? Pontosan milyen méretben kell venni? Köszönöm! X14NZ ferdehatú Ha csapszegprésed nincs, akkor rugóösszehúzód van-é a művelethez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szilvand Elküldve Január18, 2016 Megoszt Elküldve Január18, 2016 23 hours ago, wookie írta: Ha csapszegprésed nincs, akkor rugóösszehúzód van-é a művelethez? Azt már kértem kölcsön a következőket szereztem be eddig, az általános szerszámokon túl: - 30-as hosszított dugókulcs - 6-os és 10-es imbusz - 18-as csőkulcs - csavarlazító, féktisztító, alapozó+festék (ha már kiszedem, le is festem) Cserélni szeretném a toronycsapácsat és a lengéscsillapítót. Ezekhez elegendő megvásárolni a lengécsillapítót és a toronycsapácsat, az ahoz tartozó alátétekkel együtt? Van egy olyan félelmem, hogy szétszedésnél elég sok csere érett alkatrész kerül majd elő.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január18, 2016 Megoszt Elküldve Január18, 2016 A provédő gumi látszik kívülről is, hogy jó e még, de abból én még opelen rosszat nem láttam. Viszont a szivacs amire ráhúzod, már szokott prolani, én abból bekészítenék egy párat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Január18, 2016 Megoszt Elküldve Január18, 2016 (edited) 24 minutes ago, szilvand írta: Azt már kértem kölcsön a következőket szereztem be eddig, az általános szerszámokon túl: - 30-as hosszított dugókulcs - 6-os és 10-es imbusz - 18-as csőkulcs - csavarlazító, féktisztító, alapozó+festék (ha már kiszedem, le is festem) Cserélni szeretném a toronycsapácsat és a lengéscsillapítót. Ezekhez elegendő megvásárolni a lengécsillapítót és a toronycsapácsat, az ahoz tartozó alátétekkel együtt? Van egy olyan félelmem, hogy szétszedésnél elég sok csere érett alkatrész kerül majd elő.... Gömbfej kinyomó, nagy csőfogó és satu a lengéscsillapító lemezanyájához. Ha nem szeretnél kétszer szerelni (csonkállvány kiszerelése pedig olyan), akkor lengéscsillapítóból, toronycsapágyból és annak gumiágyából Sachs-tól felfelé gondolkodj. Saját vélemény. Módosítva Január18, 2016 : HaPetya Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január18, 2016 Megoszt Elküldve Január18, 2016 5 hours ago, szilvand írta: Azt már kértem kölcsön a következőket szereztem be eddig, az általános szerszámokon túl: - 30-as hosszított dugókulcs - 6-os és 10-es imbusz - 18-as csőkulcs - csavarlazító, féktisztító, alapozó+festék (ha már kiszedem, le is festem) Cserélni szeretném a toronycsapácsat és a lengéscsillapítót. Ezekhez elegendő megvásárolni a lengécsillapítót és a toronycsapácsat, az ahoz tartozó alátétekkel együtt? Van egy olyan félelmem, hogy szétszedésnél elég sok csere érett alkatrész kerül majd elő.... A kormányösszekötő gömbfejet nem fontos kiszerelned, könnyebb ha középen oldod a két csavart a kormányműnél és kiveszed nyomtávrúddal együtt, elfér szereléskor. A 30-as dugókulcshoz jó ha van merev csukló, én eltörtem a racsnis kulcsot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Január19, 2016 Megoszt Elküldve Január19, 2016 7 hours ago, zotya975 írta: A kormányösszekötő gömbfejet nem fontos kiszerelned, könnyebb ha középen oldod a két csavart a kormányműnél és kiveszed nyomtávrúddal együtt, elfér szereléskor. A 30-as dugókulcshoz jó ha van merev csukló, én eltörtem a racsnis kulcsot. És a lengőkarnál? Én általában kinyomom mindkettőt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szilvand Elküldve Január19, 2016 Megoszt Elküldve Január19, 2016 14 hours ago, wookie írta: A provédő gumi látszik kívülről is, hogy jó e még, de abból én még opelen rosszat nem láttam. Viszont a szivacs amire ráhúzod, már szokott prolani, én abból bekészítenék egy párat. A szivacs alatt a felütközés gátlót érted? Abból milyen méret a jó, 70 vagy 45 mm magas? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január19, 2016 Megoszt Elküldve Január19, 2016 4 hours ago, HaPetya írta: És a lengőkarnál? Én általában kinyomom mindkettőt. Lent a talpas nekem könnyebben ki szokott jönni, de volt hogy fent nem is foglalkoztam vele, középen kitekertem acsavart és a nyomtávrúd ott fityegett. Egyszer úgy össze volt rohadva egy, hogy ott leflexeltem, aztán kiszedve a gólyalábat fejre állítva , feltámasztva ütöttem ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Január19, 2016 Megoszt Elküldve Január19, 2016 1 hour ago, zotya975 írta: Lent a talpas nekem könnyebben ki szokott jönni, de volt hogy fent nem is foglalkoztam vele, középen kitekertem acsavart és a nyomtávrúd ott fityegett. Egyszer úgy össze volt rohadva egy, hogy ott leflexeltem, aztán kiszedve a gólyalábat fejre állítva , feltámasztva ütöttem ki. A kormányrúdfej nekem is mindig kínos... De állítólag két kalapáccsal könnyű kiütni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január19, 2016 Megoszt Elküldve Január19, 2016 Én úgy szoktam hogy hosszú vassal aláfeszít, nagy kalapáccsal kettő jól irányzottat rávág. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január19, 2016 Megoszt Elküldve Január19, 2016 10 hours ago, pszilaj írta: A kormányrúdfej nekem is mindig kínos... De állítólag két kalapáccsal könnyű kiütni. Az allul be szokott jönni de ott az öntvényt kell ütni, és kipattan belőle a talpas. 4 hours ago, wookie írta: Én úgy szoktam hogy hosszú vassal aláfeszít, nagy kalapáccsal kettő jól irányzottat rávág. Ja úgy szoktam kicsípni a porvédőt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január20, 2016 Megoszt Elküldve Január20, 2016 Mee fakezű vagy, azé'! :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január20, 2016 Megoszt Elküldve Január20, 2016 Valaki nem emléxik hány kiló a rendőrfelni csupaszon? Link to comment Megosztás: More sharing options...
jocijo Elküldve Január22, 2016 Megoszt Elküldve Január22, 2016 sziasztok! lenne 1 kérdésem, calibra ültető rugot bele tudok rakni astra f-be ? nem a magasságra gondolok, maga a rugó alakitás egyezik e! elöl hátul. köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts