wookie Elküldve Június7, 2015 Megoszt Elküldve Június7, 2015 Üdv mindenkinek! Azt szeretném megkérdezni, ha első lengéscsillapítót szeretnék cserélni az F astrámban, azt hogy tudom megcsinálni? Mert én úgy látom, hogy az alsó része bele van integrálva. Segítség! Ezt hogy szokták csinálni? Vidd el szerelőhöz. Ha nincs otthon rugóösszehúzód (márpedig a kérdésed alapján nincs) akkor ne is próbálkozz vele, mert az elrepülő rugó embert is ölhet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KoriKimi Elküldve Június7, 2015 Megoszt Elküldve Június7, 2015 Vidd el szerelőhöz. Ha nincs otthon rugóösszehúzód (márpedig a kérdésed alapján nincs) akkor ne is próbálkozz vele, mert az elrepülő rugó embert is ölhet. Van rugóösszehúzóm itthon, azt még egy w124-eshez kellett vennem, na ha az a rugó elszabadul, az tud tarolni. Egyébként a lengéscsillapító aljára gondolok, hogy lehet ott szétszedni.? Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Június7, 2015 Megoszt Elküldve Június7, 2015 Van rugóösszehúzóm itthon, azt még egy w124-eshez kellett vennem, na ha az a rugó elszabadul, az tud tarolni. Egyébként a lengéscsillapító aljára gondolok, hogy lehet ott szétszedni.? sztem van rajta egy csavarhato kupak Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június7, 2015 Megoszt Elküldve Június7, 2015 sztem van rajta egy csavarhato kupak Valami nagy lemezanyát ír a könyv ami nehéz megindítani, aztán jön a teló. Menetet látok a végén szóval vagy ki kell tekerni vagy csak ki kell húzni, de mire odakerül szerintem ez nem lesz gond. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
KoriKimi Elküldve Június7, 2015 Megoszt Elküldve Június7, 2015 (edited) Valami nagy lemezanyát ír a könyv ami nehéz megindítani, aztán jön a teló. Menetet látok a végén szóval vagy ki kell tekerni vagy csak ki kell húzni, de mire odakerül szerintem ez nem lesz gond. :D Értem. Köszönöm a segítséget. Majd ha nekikezdek és kint lesz a futómű, akkor majdcsak meglátom hogy áll. Módosítva Június13, 2015 : KoriKimi Link to comment Megosztás: More sharing options...
KoriKimi Elküldve Június13, 2015 Megoszt Elküldve Június13, 2015 Valami nagy lemezanyát ír a könyv ami nehéz megindítani, aztán jön a teló. Menetet látok a végén szóval vagy ki kell tekerni vagy csak ki kell húzni, de mire odakerül szerintem ez nem lesz gond. :D Kint van a futómű. A hátsó szilentje meg van repedezve: Egyik oldala https://www.youtube.com/watch?v=lKeJhUoricU és a másik oldala: https://www.youtube.com/watch?v=20XBAUWw7GQ Link to comment Megosztás: More sharing options...
KoriKimi Elküldve Június13, 2015 Megoszt Elküldve Június13, 2015 Valami nagy lemezanyát ír a könyv ami nehéz megindítani, aztán jön a teló. Menetet látok a végén szóval vagy ki kell tekerni vagy csak ki kell húzni, de mire odakerül szerintem ez nem lesz gond. :D Itt a lengéscsillapító, kiváló állapotban: https://www.youtube.com/watch?v=JsH5aJ4SZWo Hogy szedjem szét tovább, hogy a lengéscsillapítót ki tudjam cserélni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Június13, 2015 Megoszt Elküldve Június13, 2015 Itt a lengéscsillapító, kiváló állapotban: https://www.youtube.com/watch?v=JsH5aJ4SZWo Hogy szedjem szét tovább, hogy a lengéscsillapítót ki tudjam cserélni? A gólyaláb tetjén lévő hatlapú lemezanyát, amin átjön a lengéscsillapító, ki kell tekerni! :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
KoriKimi Elküldve Június13, 2015 Megoszt Elküldve Június13, 2015 A gólyaláb tetjén lévő hatlapú lemezanyát, amin átjön a lengéscsillapító, ki kell tekerni! :) Köszi! Egyébként próbáltuk, de ezek szerint baromira nehezen akar megindulni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június14, 2015 Megoszt Elküldve Június14, 2015 Kint van a futómű. A hátsó szilentje meg van repedezve: Egyik oldala https://www.youtube.com/watch?v=lKeJhUoricU és a másik oldala: https://www.youtube.com/watch?v=20XBAUWw7GQ Ez kapja a nagyobb terhelést, az első nincs annyira hajtogatva, de nem is olyan vészes láttam már rosszabbat is. :icon1: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Június14, 2015 Megoszt Elküldve Június14, 2015 Köszi! Egyébként próbáltuk, de ezek szerint baromira nehezen akar megindulni. Murva nagy svédfogóval is nehéz kitekerni!!! Ha nem vettél új anyát, akkor ezt jó meg kellene drótkorongozni, hogy utána könnyebben visszatekerd, és murvára meg kell húzni, mert nem jó, ha megmozdul a patron a helyén. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Június14, 2015 Megoszt Elküldve Június14, 2015 Nagy csőszerelő fogó+némi erőkar, a gólyaláb pedig befogva egy méretes satuba, nekem így sikerült anno megindítani. Új gátlóhoz szoktak adni új anyát is. Murva nagy svédfogóval is nehéz kitekerni!!! Ha nem vettél új anyát, akkor ezt jó meg kellene drótkorongozni, hogy utána könnyebben visszatekerd, és murvára meg kell húzni, mert nem jó, ha megmozdul a patron a helyén. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Június14, 2015 Megoszt Elküldve Június14, 2015 Murva nagy svédfogóval is nehéz kitekerni!!! Ha nem vettél új anyát, akkor ezt jó meg kellene drótkorongozni, hogy utána könnyebben visszatekerd, és murvára meg kell húzni, mert nem jó, ha megmozdul a patron a helyén. Érdemes jól meghúzni, mert ha kicsit tud mozogni, akkor nagy koporászás lesz belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dave89 Elküldve Június14, 2015 Megoszt Elküldve Június14, 2015 Hali. A lengéscsillapító cserén én is gondolkozom. Eléggé nyikorog. Az gond? Igazából nem érzek semmi furcsát, kényelmes, és jól is működik szerintem, nem olyan érzés mintha egy nagy hajót vezetnék, de azért elég idegesítő a nyikorgás, most hogy már le van tekerve az ablak folyamatosan :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
KoriKimi Elküldve Június14, 2015 Megoszt Elküldve Június14, 2015 Köszi mindenkinek, sikerült kitekerni a lengéscsillapítót, úgy sikerült, hogy itthon a legnagyobb villáskulcs 50-es, ez meg ugye 60-as, na én fogtam a flexet és lecsiszoltam 50-esre, satuba be, még így is nehezen indult meg, de lejött. Ma le is tisztítottam a komplett futóművet gépi drótkefével, aztán le is festettem az egészet. Eddig jól néz ki :icon1: . Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június14, 2015 Megoszt Elküldve Június14, 2015 Hali. A lengéscsillapító cserén én is gondolkozom. Eléggé nyikorog. Az gond? Igazából nem érzek semmi furcsát, kényelmes, és jól is működik szerintem, nem olyan érzés mintha egy nagy hajót vezetnék, de azért elég idegesítő a nyikorgás, most hogy már le van tekerve az ablak folyamatosan :) Amig csillapítt rendesen, addíg nem baj ha nyikorog. Köszi mindenkinek, sikerült kitekerni a lengéscsillapítót, úgy sikerült, hogy itthon a legnagyobb villáskulcs 50-es, ez meg ugye 60-as, na én fogtam a flexet és lecsiszoltam 50-esre, satuba be, még így is nehezen indult meg, de lejött. Ma le is tisztítottam a komplett futóművet gépi drótkefével, aztán le is festettem az egészet. Eddig jól néz ki :icon1: . Én a kulcsot flexeltem volna fel 60-asra, de végülis tökmindegy. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
KoriKimi Elküldve Június15, 2015 Megoszt Elküldve Június15, 2015 (edited) Amig csillapítt rendesen, addíg nem baj ha nyikorog. Én a kulcsot flexeltem volna fel 60-asra, de végülis tökmindegy. :D Csináltam videót a lefestett állapotról. Rajta van a flexelt lapos csavar is :icon1: . https://www.youtube.com/watch?v=LsfJ-vWAGqo Módosítva Június15, 2015 : KoriKimi Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június15, 2015 Megoszt Elküldve Június15, 2015 Csináltam videót a lefestett állapotról. Rajta van a flexelt lapos csavar is :icon1: . https://www.youtube.com/watch?v=LsfJ-vWAGqo Szép lett. Akkor csak az a nagy csavar tartja a patront semmi más? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Június15, 2015 Megoszt Elküldve Június15, 2015 Szép lett. Akkor csak az a nagy csavar tartja a patront semmi más? Igen, az a csavar tartja. Nekem már lazult fel egyszer... sajna csak kivéve lehet újra meghúzni. Bár talán flexeléses módszerrel után lehet majd húzni... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június15, 2015 Megoszt Elküldve Június15, 2015 Igen, az a csavar tartja. Nekem már lazult fel egyszer... sajna csak kivéve lehet újra meghúzni. Bár talán flexeléses módszerrel után lehet majd húzni... :D Most van nálam egy fórumtársnak a gólyalába, bontóból hoztam, de olyan érdekes, nagy féklemez van rajta, talán nagyfékes volt? A c14nz F13-as váltó féltengelye belepasszol. :icon14: :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Június15, 2015 Megoszt Elküldve Június15, 2015 Most van nálam egy fórumtársnak a gólyalába, bontóból hoztam, de olyan érdekes, nagy féklemez van rajta, talán nagyfékes volt? A c14nz F13-as váltó féltengelye belepasszol. :icon14: :rolleyes: Csak a nagyblokkosoké nagyobb. Szerintem 1.6-ig egyforma a gólyaláb. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Június15, 2015 Megoszt Elküldve Június15, 2015 Csak a nagyblokkosoké nagyobb. Szerintem 1.6-ig egyforma a gólyaláb. :D 1.6 16V már nagy fékes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Június16, 2015 Megoszt Elküldve Június16, 2015 1.6 16V már nagy fékes. Ez igaz, viszont ekkor még csak a nyereg tartókonzola más. Maga a gólyaláb nem. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandika Elküldve Június16, 2015 Megoszt Elküldve Június16, 2015 Csináltam videót a lefestett állapotról. Rajta van a flexelt lapos csavar is :icon1: . https://www.youtube.com/watch?v=LsfJ-vWAGqo Jó lett én is így akarom majd mert már szőrnyű ahogy kinéz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június16, 2015 Megoszt Elküldve Június16, 2015 Ez igaz, viszont ekkor még csak a nyereg tartókonzola más. Maga a gólyaláb nem. :) Féknyereg- féltengely passzol bele, akkor szerintem jó lesz. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts