Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok! Remélem tudtok adni tanácsokat, nem értek hozzá, talán ezért amatőrnek tűnik a kérdésem.

Olyan problémám adódott, hogy ha ránézek az autómra azt látom, hogy a kormány felől oldal lejjebb van, mint a másik, mint amikor kanyarban bedől a kocsi. Mitől lehet ez? Én lengés csillapítóra gondolok. szerintetek?? :(

Szóval az történt, hogy voltam szerelőnél, érdekes amikor elálltam a kocsival már nem állt ferdén, de attól függetlenül az első rugó valóban eltört :(

Megosztás:

Az mennyire normális, hogy 95-100 környékén a kocsi olyan, mintha felülne egy légpárnára...könnyebb lesz a kormány és olyan lebegésszerűen megy... :(

Hát 100-nál még nem az, 200 körül ha nem elég a leszortíó erő már előfordul. :D Kormányösszetartás rendben? Mentem nemrég erősen nyomvájús úton, a kamionok járták ki, szóval hol az egyik hol a másik keréka kapott bele. Szakadt az eső, 60-70-én is akkorát dobott a koocsin ha vizet ért, majd beszabehu... :blink:

Megosztás:

Hát 100-nál még nem az, 200 körül ha nem elég a leszortíó erő már előfordul. :D Kormányösszetartás rendben? Mentem nemrég erősen nyomvájús úton, a kamionok járták ki, szóval hol az egyik hol a másik keréka kapott bele. Szakadt az eső, 60-70-én is akkorát dobott a koocsin ha vizet ért, majd beszabehu... :blink:

Sima úton nem húz semerre. A GYIKban azt írja a kollége, hogy a talpasokra kell ilyenkor gyanakodni.

Csak hát tavaly augusztusban vizsgázott, és akkor cseréltem talpasokat. Ennyire gáz lenne a minőségük?

Megosztás:

Jah végülis. Bár van villanyszivattyús is, akkor azmeg milyen? :D

Nem tudom te eddig milyen szervósokban ültél, de haverom utólag szervótlanított F astrája csak annyiban lett másabb, hogy rohadtnehéz vele parkolni. Menetközbe kb nem mondanád meg hogy más.

Hidraulikus az. :) Hát, szerintem eléggé elkönnyül, mert ugye minél gyorsabban mész, annál többet segít rá. Én az astrával majdnem leestem a pályáról mikor hoztuk haza Münchenből.

Megosztás:

Sima úton nem húz semerre. A GYIKban azt írja a kollége, hogy a talpasokra kell ilyenkor gyanakodni.

Csak hát tavaly augusztusban vizsgázott, és akkor cseréltem talpasokat. Ennyire gáz lenne a minőségük?

Hát talpast csak egyet raktam bele ,de a kormányösszekötőt kétévente cserélem amióta kivettem az eredetit (azt hiszem még az volt).

Megosztás:

Lehet, hogy megtaláltam a hónapok óta tartó furcsa, kluttyogó-ütemesen rágó hang forrását.

A baloldali kormányrúdfej kotyog. A kereket kézzel mozgatva látszik és érzik, hogy oldal irányban kottyan.

DE! Menet közben nem kopog!!

Ki fogom cserélni és meglátom, hogy a kluttyogás elmúlik-é....

Megosztás:

Lehet, hogy megtaláltam a hónapok óta tartó furcsa, kluttyogó-ütemesen rágó hang forrását.

A baloldali kormányrúdfej kotyog. A kereket kézzel mozgatva látszik és érzik, hogy oldal irányban kottyan.

DE! Menet közben nem kopog!!

Ki fogom cserélni és meglátom, hogy a kluttyogás elmúlik-é....

Szemét dolgok ezek a gömbfejek, nekem terhelésváltáskor gázadáskor vagy kuplung kinyomásakor volt egy kattanás amit hallani-érezni lehetett. Azt hittem a váltóban-difiben van valami elkopva és annak van holtjátéka, de a kormányösszekötő gömbfej cserével megszűnt. Ugye amikor megkapta a kerék a nyomatékot ( vagy éppen levettem róla) akkor kottyant egy nagyot.

Megosztás:

Na, megvettem a gömbfejet és mivel már elég régóta szenvedek az ilyen gömbfejek levételével, úgy gondoltam, hogy kipróbálom ezt a szerszámot:

Remélem használható... :)

Én ilyet nézegettem, de aztán arra jutottam hogy sokszor úgy be van szorulva, hogy nem vagyok benne biztos az olcsó szerszám bírná.http://alkupiac.hu/termekek/1208271_gombfej-kinyomo Legutóbb úgy vettem ki egy kormányösszekötőt, hogy leflexeltem a nyomtávrúdról, kivettem a gólylábat, feljreállítotam, és rendesen feltámasztva kiütöttem nagykalapácsal. Nekem valahogy mindíg a kormányösszekötőkkel gyűlik meg a bajom és nem a talpassal. Ott egy kalapács a gólyalábra a másikkal ezt ütöm és általában kipattan.

Megosztás:

Én ilyet nézegettem, de aztán arra jutottam hogy sokszor úgy be van szorulva, hogy nem vagyok benne biztos az olcsó szerszám bírná.http://alkupiac.hu/termekek/1208271_gombfej-kinyomo Legutóbb úgy vettem ki egy kormányösszekötőt, hogy leflexeltem a nyomtávrúdról, kivettem a gólylábat, feljreállítotam, és rendesen feltámasztva kiütöttem nagykalapácsal. Nekem valahogy mindíg a kormányösszekötőkkel gyűlik meg a bajom és nem a talpassal. Ott egy kalapács a gólyalábra a másikkal ezt ütöm és általában kipattan.

Szerintem kibírná nyomni...

De nekem is mindig a kormányösszekötővel van bajom.

A gólyalábat meg nem akarom szét verni...a pereme így is kapott már eleget... :(

Megosztás:

Szerintem kibírná nyomni...

De nekem is mindig a kormányösszekötővel van bajom.

A gólyalábat meg nem akarom szét verni...a pereme így is kapott már eleget... :(

Hát ja végülis nem is az a normális széttszedési mód ha kalapáljuk. Én a toronyszilentet nézegetem már egy ideje...

1866322-20150604-VCQ3XS.jpg

Megosztás:

Én is vmi ultra eccerűt vettem, szenvedtem is vele, mert eltekeredett annyira lötyögött a forgás pontnál, kapott 1 alátétet, na akkor már kinyomta. Egyébként meg réz/grafit pasztával meg kell kenni, persze csak ha saját.....

Megosztás:

1869010-20150606-8L2qjH.jpgÉn meg alá és ráengedem, úgy a kalapács.

Megosztás:

Hát azt nem tudom hány fajta volt , ez c14nz-n volt rajta. Belső átmérő 43mm külső 66mm, szélesség: 37mm.

A láng oldalán szoktam lenni méretek, nagyjából jól mértem.http://webshop.langauto.hu/List.aspx?G&1823&9900054&9900230&0&3&2&0&~/frmCarBrowser.aspx?IGCB|18|2|0|3 De ha autószerelő préseli rá, akkor meg kell vetetni vele, és ha rosszat vesz akkor az ő baja. :icon1:

Majd Én préselem,mert új csapágyat nem ütünk.

1869009-20150606-qYIPGO.jpg

Módosítva : nagyonkezdő
Megosztás:

Üdv mindenkinek! Azt szeretném megkérdezni, ha első lengéscsillapítót szeretnék cserélni az F astrámban, azt hogy tudom megcsinálni? Mert én úgy látom, hogy az alsó része bele van integrálva. Segítség! Ezt hogy szokták csinálni?

Üdv...kiszedik először is a gólyalábat az autóból. Összehuzatják a rugót, letekerik a végéről a csavart, innentől passzolom, mert magát a patront még nem vettem ki, de szerintem már adja magát.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.