Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

Mit gondoltok mi lehet? A bal első kerékl felől folyamatos kopogó hangot hallok, melynek sebessége függ az autó sebességétől. Legfőképpen bal kanyarban lehet hallani, de azért egyenesben sem múlik el. Szerelő azt mondta a fél tengelyem teljesen jó, remélem azzal nem is lesz gond. Szombaton megyek futóműállítás előtti átvizsgálásra, remélem nem lesz gond vagy nem lesz nagy gond. Mit gondoltok?

Köszönöm a válaszokat

A külső féltengely csukló sebességfüggően élesen ropog, és kanyarban jön elő legelőször. Ha valami el van törve stabrúd bekötés például az az útviszonyoktól függően szokott kopogni ahogy üti a lengőkart. Hát ugye hallani kéne...

Megosztás:

A külső féltengely csukló sebességfüggően élesen ropog, és kanyarban jön elő legelőször. Ha valami el van törve stabrúd bekötés például az az útviszonyoktól függően szokott kopogni ahogy üti a lengőkart. Hát ugye hallani kéne...

Köszönöm a választ! a stabilizátor bekötő valóban el volt törve mindkét oldalon, de az a múlthéten cserélve lett, a ropogás azóta sem múlt el. A szerelő szerint nem kopog hanem darál. Szerelő azért nem mondta meg mi az, mert nem ezzel foglalkoztunk csak a próba út alatt megjegyezte, hogy lehet gömbfej. Elvileg a féltengelyek nem mozognak egyáltalán. Érdeklődtem a gumisnál futómű állítással kapcsolatban és mondta, hogy ha kopog akkor nem tudja beállítani, mert lehet, hogy valami lóg ezért, bejelentkeztem szombatra egy átvizsgálásra és érdekel, hogy mire számítsak. Lényegében szombaton minden ki fog derülni csak utána szoktam járni dolgoknak még idő előtt. Minden segítséget ötletet köszönök :)

Megosztás:

Köszönöm a választ! a stabilizátor bekötő valóban el volt törve mindkét oldalon, de az a múlthéten cserélve lett, a ropogás azóta sem múlt el. A szerelő szerint nem kopog hanem darál. Szerelő azért nem mondta meg mi az, mert nem ezzel foglalkoztunk csak a próba út alatt megjegyezte, hogy lehet gömbfej. Elvileg a féltengelyek nem mozognak egyáltalán. Érdeklődtem a gumisnál futómű állítással kapcsolatban és mondta, hogy ha kopog akkor nem tudja beállítani, mert lehet, hogy valami lóg ezért, bejelentkeztem szombatra egy átvizsgálásra és érdekel, hogy mire számítsak. Lényegében szombaton minden ki fog derülni csak utána szoktam járni dolgoknak még idő előtt. Minden segítséget ötletet köszönök :)

Igazából a féltengely nem is mozog akkor sem ha már ropog, hanem árkot vájnak a golyók a pályába, és amikor ebből az árokból kiugrik akkor hallatszik a roppanás. A gömfej kottyanás látszik akkor ha fel van emelve az autó és kézzel cibálod fel-le oldalra a kereket, és figyeled a kormányösszekötő gömbfejet, meg a talpast. A gömbfejek pár ezres tételek, a féltengely talán 7-8 .

Megosztás:

Ha nem nagy fáradtság,igen.

Az a baj, volt vagy 4-féle.

Hát azt nem tudom hány fajta volt , ez c14nz-n volt rajta. Belső átmérő 43mm külső 66mm, szélesség: 37mm.

A láng oldalán szoktam lenni méretek, nagyjából jól mértem.http://webshop.langauto.hu/List.aspx?G&1823&9900054&9900230&0&3&2&0&~/frmCarBrowser.aspx?IGCB|18|2|0|3 De ha autószerelő préseli rá, akkor meg kell vetetni vele, és ha rosszat vesz akkor az ő baja. :icon1:

Megosztás:

voltam átvizsgáláson. a megoldás az összekötő gömbfej volt, mivel lóg cserélnem kell.

Megosztás:

főleg mi felénk, borzalmas az út, de megnyugodtam, olcsón megúszom :) ja meg jobb oldalon trapéz gömbfej még azt mondta a srác :)

Nekem is mintha valami koppanna jobb oldalt nagy kátyunál, de megrángatva a kereket nem kottyan semmi ( csak a szokásos kormánymű közepe) majd áprilisban műszakin megmondják ha rossz. Amióta kikerültek belőle a gyári alaktrészek 2 évente úgyis cserélni kell valamit. <_<

Megosztás:

Hát azt nem tudom hány fajta volt , ez c14nz-n volt rajta. Belső átmérő 43mm külső 66mm, szélesség: 37mm.

A láng oldalán szoktam lenni méretek, nagyjából jól mértem.http://webshop.langauto.hu/List.aspx?G&1823&9900054&9900230&0&3&2&0&~/frmCarBrowser.aspx?IGCB|18|2|0|3 De ha autószerelő préseli rá, akkor meg kell vetetni vele, és ha rosszat vesz akkor az ő baja. :icon1:

Köszi,de ez nem az én méretem.Ez a jó 39,72,37.

Megosztás:

Sziasztok! Remélem tudtok adni tanácsokat, nem értek hozzá, talán ezért amatőrnek tűnik a kérdésem.

Olyan problémám adódott, hogy ha ránézek az autómra azt látom, hogy a kormány felől oldal lejjebb van, mint a másik, mint amikor kanyarban bedől a kocsi. Mitől lehet ez? Én lengés csillapítóra gondolok. szerintetek?? :(

Megosztás:

Sziasztok! Remélem tudtok adni tanácsokat, nem értek hozzá, talán ezért amatőrnek tűnik a kérdésem.

Olyan problémám adódott, hogy ha ránézek az autómra azt látom, hogy a kormány felől oldal lejjebb van, mint a másik, mint amikor kanyarban bedől a kocsi. Mitől lehet ez? Én lengés csillapítóra gondolok. szerintetek?? :(

Inkább rugótörés gyanús, ha leveszed a kereket látni fogod. Sedannal, 5 ajtósnál meg lehet nézni a csomagtartóban nincs-e átszakadva a torony.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.