Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Detto. De mivel városi autó, A-ból B-be, parkolások, stb. engem kinyír. Amúgy is, ha valami kopog, zörög, csörög, lötyög, kotyog az kinyír. :D

Hát kopogás zörgés pedig van nekem is rendesen, kormánymű, ajtókárpitok nyüsszögnek, néha rezonáll a kesztyűtartó alatti polc, zörögnek az aprópénzek a hamutartóban..stb de nem tudok mit csinálni vele. :icon1:

Megosztás:

Sziasztok. Van egy 93-as Astra caravan ami valamiért eszi a gumit. Futómű állítás volt és minden rendben volt vele. Újak a lengéscsillapítók is stb.. Am a belső felét nyalja elől,hátul mondjuk elfogadható mértékben kopik a belső fele.

A futómű állításnál csak a kerékösszetartást állítják a kerékdőlést nem lehet, például lengőkar szilentek?

Megosztás:

Sziasztok. Van egy 93-as Astra caravan ami valamiért eszi a gumit. Futómű állítás volt és minden rendben volt vele. Újak a lengéscsillapítók is stb.. Am a belső felét nyalja elől,hátul mondjuk elfogadható mértékben kopik a belső fele.

Kaptál papírt a beállításról? Nézd meg rajta a kerékdőlés adatait. Max. 1.5° lehetne, de pl. nekem is a bal első a dupláját produkálja.

Ugyanitt balos gólyalábat keresek C14NZ-hez, akár lengéscsillapító nélkül is. :D

Megosztás:

• 3 weeks later...

Az létezik hogy a kis és nagyblokkos gólyaláb nem csak a csapágyméretben tér el?

Mert az oké, hogy szétállnak a kerekeim a csere után, más rugók, más súlyú motor, stb, be kell állítani. De az egész futóműgeometria elment a 3.14csába úgy érzem. Középen tök könnyű a kormány, de egyenesen nem hajlandó menni, jobbra vagy balra mozdítva "beesik" abba az irányba, és úgy is marad. Illetve kitekerve két végállásba a végén felkeményedik de nagyon.

Megosztás:

Az létezik hogy a kis és nagyblokkos gólyaláb nem csak a csapágyméretben tér el?

Mert az oké, hogy szétállnak a kerekeim a csere után, más rugók, más súlyú motor, stb, be kell állítani. De az egész futóműgeometria elment a 3.14csába úgy érzem. Középen tök könnyű a kormány, de egyenesen nem hajlandó menni, jobbra vagy balra mozdítva "beesik" abba az irányba, és úgy is marad. Illetve kitekerve két végállásba a végén felkeményedik de nagyon.

A dőlést nem lehet állítani, de ezt pont az összetartás hozná rendbe nem?

Megosztás:

Nem tudom. Nem volt még ilyenhez szerencsém, de ez szörnyű.

Mivel nem találtam szerelőt aki beállítsa most a két ünnep közt, így holnap előveszem a donor nyomtávrúdjait, és kb annyira kitekerem az enyémeimet is, mivel korábban ez jó volt és nem ment semerre, ezért egyformán a két oldalt. Annál jobb lesz mint most, míg padra kerül.

Megosztás:

Nem tudom. Nem volt még ilyenhez szerencsém, de ez szörnyű.

Mivel nem találtam szerelőt aki beállítsa most a két ünnep közt, így holnap előveszem a donor nyomtávrúdjait, és kb annyira kitekerem az enyémeimet is, mivel korábban ez jó volt és nem ment semerre, ezért egyformán a két oldalt. Annál jobb lesz mint most, míg padra kerül.

Nekem is most szemre van belőve, a műszaki előtt cseréltem összekötöt és bactam elvinni beállítatni. Beraktam a rudat a gömbfejjel együtt két ütközö közé, és az újat pont ennyire tekertem. Elég jó az úttartása és a gumit sem eszi.

Megosztás:

Nekem is most szemre van belőve, a műszaki előtt cseréltem összekötöt és bactam elvinni beállítatni. Beraktam a rudat a gömbfejjel együtt két ütközö közé, és az újat pont ennyire tekertem. Elég jó az úttartása és a gumit sem eszi.

Az a bajom, hogy elvileg semmi nem változott méretben, (hisz a gólyalábak a csapágyméretet leszámítva elvileg ugyanolyanok) mégis összevissza áll.

Megosztás:

A gólyalábon a kormányrúd konzolját nem mindig ugyanoda varrják fel, így vannak eltérések. Pont elég az összevissza álláshoz.

Direkt azért vettem ugyenolyan kormányösszekötő gömbfejet, hogy ne kelljen megint beállíttatni, tolómérővel lett lemérve leszedéskor a régi felrakáskor az új, mégsem fut egyenesen. Gondolom a legtöbb alkatrész tűréssel készül ez az eltérés meg pont elég hozzá hogy ne fusson ugyanarra mint a régivel.

Megosztás:

• 4 weeks later...
331355_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Szóval a fenti képen bejelölt lemez a féktárcsa mögött. Egy órája guglizok, de nem tudok rájönni.
Iszonyatosan nyikorgott a bal első kerekem, alánéztem és hozzáért a féktárcsához hátulról ez a lemez alul. Egy csavarhúzóval picit elhajlítottam, most nincs gond.
Kérdés:
1. Mi a neve annak a lemeznek?
2. Gond, ha itt ott picit hajlott? Rohanjak szervízbe vagy nincs fontos funkciója?
Megosztás:

Szóval a fenti képen bejelölt lemez a féktárcsa mögött. Egy órája guglizok, de nem tudok rájönni.
Iszonyatosan nyikorgott a bal első kerekem, alánéztem és hozzáért a féktárcsához hátulról ez a lemez alul. Egy csavarhúzóval picit elhajlítottam, most nincs gond.
Kérdés:
1. Mi a neve annak a lemeznek?
2. Gond, ha itt ott picit hajlott? Rohanjak szervízbe vagy nincs fontos funkciója?

Porvédő lemez. Ne rohanj sehova. Elhajtod és kész. :)

• Like 1
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.