stirlitz Elküldve Április25, 2014 Megoszt Elküldve Április25, 2014 Nu ma is okosabb lettem, a hátsó gátló gumi tartói attól függ milyenek a gátlók, aszittem azok efformák... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április25, 2014 Megoszt Elküldve Április25, 2014 Én mint zöldfülű autóbolond, hogy tudnám itthon eldönteni, hogy melyik féltengelycsukló adja ki azt a bizonyos recsegő, kattogó hangot. Ugyanis ez már jó másfél éve elkísér, ha tövig eltekerem a kormányt balra és lassan kanyarodok, akkor jön elő ez a recsegés. Az autószerelő akihez eddig jártam azt mondta, hogy hibátlan, de én tudom, hogy nem. Szóval, hogy tudnám megnézni nagyobb bontás nélkül, hogy a belső vagy a külső gömbcsukló-e a hibás? 99%-ban a külső, a belső sokkal kisebb terhelésnek van kitéve, ráadásul a belsőnek tökmindegy merre van tekerve a kormány, inkább csak a motor mozgását egyenlíti ki. A külső féltengely csukló ugye kitekert kormánynál sebeségfüggően kattog-ropog, amíg el nem veszti a golyóit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóth Balázs Elküldve Április25, 2014 Megoszt Elküldve Április25, 2014 99%-ban a külső, a belső sokkal kisebb terhelésnek van kitéve, ráadásul a belsőnek tökmindegy merre van tekerve a kormány, inkább csak a motor mozgását egyenlíti ki. A külső féltengely csukló ugye kitekert kormánynál sebeségfüggően kattog-ropog, amíg el nem veszti a golyóit. Köszi. Ezt is párban szokták cserélni(jobb-bal oldal) vagy csak azt amelyik elfáradt. Gömbcsuklóból mely márkák ajánlottak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Április25, 2014 Megoszt Elküldve Április25, 2014 Köszi. Ezt is párban szokták cserélni(jobb-bal oldal) vagy csak azt amelyik elfáradt. Gömbcsuklóból mely márkák ajánlottak? Futómű alkatrészeket párban illik cserélni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április25, 2014 Megoszt Elküldve Április25, 2014 Futómű alkatrészeket párban illik cserélni... a kormányösszekötő gömbfejet is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április25, 2014 Megoszt Elküldve Április25, 2014 a kormányösszekötő gömbfejet is? Szerintem nem, azért mert az egyik oldal lóg vagy kotyog-kopog, attól még a másik tökéletes lehet. A rugóra-telóra vonatkozik ez inkább szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április25, 2014 Megoszt Elküldve Április25, 2014 Szerintem nem, azért mert az egyik oldal lóg vagy kotyog-kopog, attól még a másik tökéletes lehet. A rugóra-telóra vonatkozik ez inkább szerintem. jajó, ugye most talpascserekor szévertem a menetet rajta és le kellet vágnom belőle, így most viszonylag kevés menet tartja.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Április25, 2014 Megoszt Elküldve Április25, 2014 Szerintem nem, azért mert az egyik oldal lóg vagy kotyog-kopog, attól még a másik tökéletes lehet. A rugóra-telóra vonatkozik ez inkább szerintem. Ha az egyik oldalon kotyog nagy esély van rá, hogy a másikon is, de mindenki maga dönti el, szerintem nem érdemes ezen spórolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április25, 2014 Megoszt Elküldve Április25, 2014 jajó, ugye most talpascserekor szévertem a menetet rajta és le kellet vágnom belőle, így most viszonylag kevés menet tartja.... Hát végülis kúpos és beszorul, de azért nem lenne jó ha menet közben az egyik kerék másfele menne. Mint itt: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Április27, 2014 Megoszt Elküldve Április27, 2014 Nekem is van ilyen, bar meg a sajat rugoival es orbitalisan magas. 10cm elol a kerek es a sarvedo kozott. Megmértem... Nekem is 11 centi a keréktől a sárvédőig... Akkor szemre csalt kicsit... Lehet ültetni kellene? <_< Ha olyan 2-4 centit ültetek (melyik a legkisebb ültetés?), akkor maradhat a gyári gátló? Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Április27, 2014 Megoszt Elküldve Április27, 2014 Hat az ultetes mindig ketseges kimenetelu...motortol is fugg mennyit ul. Gyari sportrugok 2cm. Aftermarket 3tol...de h mennyi lesz ebbol beszerelve az akkor derul ki ha bekerul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Április27, 2014 Megoszt Elküldve Április27, 2014 Hat az ultetes mindig ketseges kimenetelu...motortol is fugg mennyit ul. Gyari sportrugok 2cm. Aftermarket 3tol...de h mennyi lesz ebbol beszerelve az akkor derul ki ha bekerul. Gyári Sportrugók 2 cm?Ezek szerint van gyári sportrugó 2 centi ültetéssel? Melyik típusba volt ez? Ezzel a gátló maradhatna a jelenlegi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Április27, 2014 Megoszt Elküldve Április27, 2014 Gsi. Maradhat. De ugye az nagymotorral 2cm... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Április27, 2014 Megoszt Elküldve Április27, 2014 Gsi. Maradhat. De ugye az nagymotorral 2cm... Na igen... Akkor lehet, hogy 1.4-el ugyanott ülne, mint most... :icon1: Azért köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Április27, 2014 Megoszt Elküldve Április27, 2014 Megmértem... Nekem is 11 centi a keréktől a sárvédőig... Akkor szemre csalt kicsit... Lehet ültetni kellene? <_< Ha olyan 2-4 centit ültetek (melyik a legkisebb ültetés?), akkor maradhat a gyári gátló? Köszi! Leengedheted annyira, hogy kb 3-4 centi legyen a gumi, és a sárvédő közt. Nálam is így van. Nálam mondjuk kb 7 centis volt a hézag, de az ültetővel most 3 centi körül lehet. A motorom 1.6 16V, tehát nehezebb, ezért a gyári magassága is lentebb volt. 1.4-esnél az eleje jóval magasabban van, ezért a 3-4 centis ültetés helyett 6-os is mehet rá, mert a lengéscsillapító majdnem felső ponton áll. Ahogy néztem lengéscsillapítóban nincsen különbség az 1.4-1.6 közt. Talán rugó? Ha az enyémet vesszük alapul, akkor bőven engedheted lejjebb. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Április27, 2014 Megoszt Elküldve Április27, 2014 a ~10cmből ennyi maradt 3centis eibach rugóval. http://pics.coldline.hu/pics/981976-20130403-Ke24ll.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Április27, 2014 Megoszt Elküldve Április27, 2014 a ~10cmből ennyi maradt 3centis eibach rugóval. http://pics.coldline.hu/pics/981976-20130403-Ke24ll.jpg Jó kép Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április28, 2014 Megoszt Elküldve Április28, 2014 Jó kép Haggyad mááá, terepjáró az... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április29, 2014 Megoszt Elküldve Április29, 2014 Haggyad mááá, terepjáró az... :D Ez meg már Citroen :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április29, 2014 Megoszt Elküldve Április29, 2014 Ez meg már Citroen :) Talán még a BX-nek sincs ennyira takarva a hátsó amikor leenged. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Április29, 2014 Megoszt Elküldve Április29, 2014 Talán még a BX-nek sincs ennyira takarva a hátsó amikor leenged. :D Ma megint láttam azt a BX-et, amelyiknek a hátulja teljesen le van engedve, a lökös a földhöz ér, az eleje meg fel van emelve fullra. De úgy, hogy a kerék teteje és a sárhányó között vagy 20 centi van. Borzasztóan néz ki, ahogy égbe emelt orral rugózás nélkül pattog az úton. :omg: Nem tudom a tag mit lát a géptetőtől, de nem először látom úgyhogy szerintem így használja rendszeresen. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április29, 2014 Megoszt Elküldve Április29, 2014 Ma megint láttam azt a BX-et, amelyiknek a hátulja teljesen le van engedve, a lökös a földhöz ér, az eleje meg fel van emelve fullra. De úgy, hogy a kerék teteje és a sárhányó között vagy 20 centi van. Borzasztóan néz ki, ahogy égbe emelt orral rugózás nélkül pattog az úton. :omg: Nem tudom a tag mit lát a géptetőtől, de nem először látom úgyhogy szerintem így használja rendszeresen. :D Pedig alapból egyszerre emeli fel a fenekét-orrát, én úgy jártam vele hogy felemeltem, alámásztam aztán szépen visszaeresztett. :D Ellőször a hátulját engedi le aztán az orrát, de ugye ez nagyban függ attól milyen állapotban van a rendszer. Ha jól emlékszem 3 fokozat van rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gaga1 Elküldve Május6, 2014 Megoszt Elküldve Május6, 2014 Sziasztok! JOPEX lengéscsillapítóról hallott már valaki? Nagyon olcsón adják,olyan *.. is? Íme Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május7, 2014 Megoszt Elküldve Május7, 2014 Sziasztok! JOPEX lengéscsillapítóról hallott már valaki? Nagyon olcsón adják,olyan *.. is? Íme Ez annyira olcsó, hogy megéri megvenni kipróbálni. :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Május7, 2014 Megoszt Elküldve Május7, 2014 Sziasztok! JOPEX lengéscsillapítóról hallott már valaki? Nagyon olcsón adják,olyan *.. is? Íme Ez annyira olcsó, hogy megéri megvenni kipróbálni. :D Dán http://www.jpgroup.dk/dk/jp-group-as-automotive Ha jól vettem le ebbe a csoportba tartozik a QH is.....egyébként elég "érdekes" az ára.... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts