opelnils Elküldve Április11, 2014 Megoszt Elküldve Április11, 2014 Na ez az ezerféle gyártó van, és az olcsóból is ki lehet fogni jót, meg a márkásból is sz*rt. Ezért nem kockáztatok, és a legolcsóbbat veszem szinte mindenből. :D Nekem szerencsém van a váltótartó bak csak pár csavar meg az emelő amivel alátámasztom a váltót. Ugyanez az én bakom is! Lehet hogy a konzolal együtt veszem le akkor nem is kell a bőlcsőt levenni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április11, 2014 Megoszt Elküldve Április11, 2014 Óó, nálam ez a fogalom nem ismert. Én szoktam magamnak előműszakiztatni. Felrakom a vonóhorgot, kikötöm a szárny-féklámpát, aztán ha itt az idő, elviszik az autót vizsgázni. Esetleg amikor visszahozzák, megemlítenek pár dolgot, amivel foglalkozni kéne még. Ilyen, vagy hasonló lengőkart nézegettem először, de maradt a talpas csere. Max ha kevés, cserélem az egészet. Én is magam viszem el, arra értettem hogy előműszakiztató az az ürge aki vizsgálja a kocsit a bázison. Adott egy hibalistát ahol szépen tételesen fel vannak sorolva hogy pölö futómű: gombfej, meg jobb hátsó rugó törött, meg el is mondta szóban. Ugyanez az én bakom is! Lehet hogy a konzolal együtt veszem le akkor nem is kell a bőlcsőt levenni? Hát igazából nem tudom, mert én azért vettem le így kompletten mert hót olajsáros volt az egész, és lemostam. Nem cseréltem ki a bakot mert még jó volt. 2 csavar fogta oda a váltó oldalához meg 2 a bölcső aljához, és ugye szétt kellett szedni a váltókulisstzát és kijött. Közben persze alá kell támasztani a váltót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelnils Elküldve Április11, 2014 Megoszt Elküldve Április11, 2014 Hát igazából nem tudom, mert én azért vettem le így kompletten mert hót olajsáros volt az egész, és lemostam. Nem cseréltem ki a bakot mert még jó volt. 2 csavar fogta oda a váltó oldalához meg 2 a bölcső aljához, és ugye szétt kellett szedni a váltókulisstzát és kijött. Közben persze alá kell támasztani a váltót. Lehet ez még mindig könnyebb és egyszerűbb , mint a bőlcsőt futóművestől leszedni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április11, 2014 Megoszt Elküldve Április11, 2014 Lehet ez még mindig könnyebb és egyszerűbb , mint a bőlcsőt futóművestől leszedni! Hát szerintem is jóval egyszerűbb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bzoley Elküldve Április11, 2014 Megoszt Elküldve Április11, 2014 Én is magam viszem el, arra értettem hogy előműszakiztató az az ürge aki vizsgálja a kocsit a bázison. Adott egy hibalistát ahol szépen tételesen fel vannak sorolva hogy pölö futómű: gombfej, meg jobb hátsó rugó törött, meg el is mondta szóban. Értem én mit írtál, te nem értetted :) Ha pontosabban akarnék fogalmazni, azt mondanám "utóműszakiztatják". Elviszik az autót, levizsgázik, visszahozzák, és akkor elmondják, mit kéne kijavítani. Két éve pl. említették a gömbfejet, amit ma sikeresen ki is cseréltem. Szerencse, hogy csak két oldala van az autónak, így csak két fajta lengőkar van benne. Az egyik oldalon központozott lapos szegeccsel, a másikon szép púpossal. Szerencsére probléma nélkül sikerült a csere, pedig ilyet sem csináltam még. A mellette lévő stabrúd vége masszívnak tűnt, maga a lengőkar sem lötyögött. Febit vettem, pontosabban kaptam. Valami jót kértem, ez lett belőle. Hétfőn meglátom csendesedett-e valamit az autó. Ha továbbra is zörög, kattog, csattog, lehet tovább keresgélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április11, 2014 Megoszt Elküldve Április11, 2014 Értem én mit írtál, te nem értetted :) Ha pontosabban akarnék fogalmazni, azt mondanám "utóműszakiztatják". Elviszik az autót, levizsgázik, visszahozzák, és akkor elmondják, mit kéne kijavítani. Két éve pl. említették a gömbfejet, amit ma sikeresen ki is cseréltem. Szerencse, hogy csak két oldala van az autónak, így csak két fajta lengőkar van benne. Az egyik oldalon központozott lapos szegeccsel, a másikon szép púpossal. Szerencsére probléma nélkül sikerült a csere, pedig ilyet sem csináltam még. A mellette lévő stabrúd vége masszívnak tűnt, maga a lengőkar sem lötyögött. Febit vettem, pontosabban kaptam. Valami jót kértem, ez lett belőle. Hétfőn meglátom csendesedett-e valamit az autó. Ha továbbra is zörög, kattog, csattog, lehet tovább keresgélni. Az a baj hogy műszakin nem menet közben nézik az autót, csak cibállják a kereket jobbra-balra előra hátra és figyelik kottyan-e valami. Így aztán van hogy olyan hibát hoznak fel amit Te nem vettél észre eddíg, de például a menet közbeni kopogást nem biztos hogy kiszúrja így, mert nem tudják imitálni a kátyús utat. A legutóbbi műszaki után cseréltem talpast mert kopogott, ott direkt szóltam hogy azzal baj lesz, de azt mondták hogy jó, és volt vagy fél centi kottyanása már a gömbfejnek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Április12, 2014 Megoszt Elküldve Április12, 2014 Pár Calibtás vett már ilyet, teljesen jók. nekem is kellene cserélnem talpast bal oldalt, csak az a lefurkálás..... hallottál már olyat, aki rakott be már ilyen "GYÁRI MINŐSÉGŰ" lengőkart? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Április15, 2014 Megoszt Elküldve Április15, 2014 Nekem is ilyenek vannak benne mindkét oldalon egy ideje, nincs velük semmi gond. Pár Calibtás vett már ilyet, teljesen jók. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Április21, 2014 Megoszt Elküldve Április21, 2014 Sziasztok. A Caravan hátsó lengéscsillapitó felső csavarjához honnan lehet hozzá férni? Alulról, tag a kaszniból? Zotya, esetleg van képed? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Április21, 2014 Megoszt Elküldve Április21, 2014 Alulrol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április21, 2014 Megoszt Elküldve Április21, 2014 Sziasztok. A Caravan hátsó lengéscsillapitó felső csavarjához honnan lehet hozzá férni? Alulról, tag a kaszniból? Zotya, esetleg van képed? :) Csak ilyen van.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Április21, 2014 Megoszt Elküldve Április21, 2014 Köszönöm. Élt 17 éevet, 340 ezer km-t. http://kepfeltoltes.hu/140421/20140421_145517_www.kepfeltoltes Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Április21, 2014 Megoszt Elküldve Április21, 2014 Köszönöm. Élt 17 éevet, 340 ezer km-t. http://kepfeltoltes.hu/140421/20140421_145517_www.kepfeltoltes nincs kép! Mi történt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április21, 2014 Megoszt Elküldve Április21, 2014 Köszönöm. Élt 17 éevet, 340 ezer km-t. http://kepfeltoltes.hu/140421/20140421_145517_www.kepfeltoltes Az nagyon jó, én olyan 250-ezer körül cseréltem őket, de igazából az egyik alsó befogatása tört el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Április21, 2014 Megoszt Elküldve Április21, 2014 http://kepfeltoltes.hu/view/140421/20140421_145517_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Április21, 2014 Megoszt Elküldve Április21, 2014 Nekem az alsó bekötésnél, az alsó nagy alátéten átszakadt az anya. Kiugrott a helyéből, és amikor kinyúlt, a bal hátsó kerék "rálépett". Letépte felül is, és az uj gumi is kuka. 110-nél :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április21, 2014 Megoszt Elküldve Április21, 2014 http://kepfeltoltes.hu/view/140421/20140421_145517_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Huh ilyet még nem is láttam. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Április21, 2014 Megoszt Elküldve Április21, 2014 Huh ilyet még nem is láttam. :) Én éreztem is. :) Még jó hogy egyenes úton történt. Kiszakitotta a gumi belső oldalfalát egy jó 5 centis darabon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április21, 2014 Megoszt Elküldve Április21, 2014 Én éreztem is. :) Még jó hogy egyenes úton történt. Kiszakitotta a gumi belső oldalfalát egy jó 5 centis darabon. Akkor az is kuka. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Április21, 2014 Megoszt Elküldve Április21, 2014 Akkor az is kuka. :wacko: Igen. Ráadásul vadonatúj. Még szőrös a futófelülete.:( Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április21, 2014 Megoszt Elküldve Április21, 2014 Igen. Ráadásul vadonatúj. Még szőrös a futófelülete. :( Nézd arról az oldalról, hogy "szerencséd" volt, hogy nem lett belőle baleset. Nemrég jöttünk haza Bécsből, előttem mentek a kollégák egy Merci furgonnal, jobb hátsó kerék szétrobbant, olyan 120-nál kezdtek kacsázni, talán az volt a szerencse, hogy a sofőr mögé pont a keréktől legtávolabb pakoltunk az olyan 1.5-2 tonna építőanyagot. Vészvillogó, félreálltunk, majd legurultunk egy pihenőbe mire odeértünk már füstölt a gumi. Pótkerék emelő, sehol, hazjöttünk az enyémmel, szereztünk kereket és visszamentünk cserélni szakadó esőben. Elő kellett vennem az opel emelőjét is mert egy nem bírta megemelni a furgont. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április22, 2014 Megoszt Elküldve Április22, 2014 azzal hogy szuszog az egyik hátso gátlom érdemes vmit kezdeni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április22, 2014 Megoszt Elküldve Április22, 2014 azzal hogy szuszog az egyik hátso gátlom érdemes vmit kezdeni? Szerintem semmit nem lehet csinálni vele, amíg rendesen csillapítt addig jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gaga1 Elküldve Április22, 2014 Megoszt Elküldve Április22, 2014 (edited) Nekem beleszakadt a hátsó lengéscsillapító alsó csavarja.Kiszedésre valakinek ötlete? Módosítva Április22, 2014 : gaga1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április22, 2014 Megoszt Elküldve Április22, 2014 Szerintem semmit nem lehet csinálni vele, amíg rendesen csillapítt addig jó. akkor méressem meg mi? érdekes hogy most kezdte és csak az egyik Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts