Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Jövő tavasszal tervezek egy futómű felújítást. Komolyabb baja semminek sincs, csak a bal féltengely vészes, meg kezd hangja lenni az egész futóműnek. Semmit nem tudok, hogy mikor volt cserélve, ha volt egyáltalán. Tehát a kérdés: Ti mit és milyen sorrendben cserélnétek?

Igazából csak azt kell cserélni ami rossz...meg kell nézni padon hol kottyan mondjuk......

• Like 1
Megosztás:

Köszi! Nekem jól jön, Én jövő héten akarom kicserélni. Hogy cserélted ki? Mivel?

mivel már nyikorgott :D

hát kiszedni eccerű, szétfúrod

vissza macera/szívás behuzatni a helyére, min 5ös laposvas, 12 menetesszár(asszem), izom

tekered, taknyolod hogy csússzon oszt belemegy

nekem minden lopikula maradt a helyén egyedül a kézifék bovdent kellet kiszabadítani a vezetőjéből, hogy egy kis laufja legyen

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok!

Kérdezném, hogy az első trapézgömbfej cserélyéhez kell valami spec szerszám vagy én is meg tudom otthon csinálni?

http://opel.alkatreszek.hu/webaruhaz/hu/autotipus__opel__astra__astra_f_classic_ferdehatu_1998_01_2002_08__15230/felfuggesztes_kormanyzas_1__trapez_gombfej_1__trapez_gombfej_1__elsotengely?gyakori=I

Ha még gyári, akkor szegecselt, ahhoz sarokcsiszoló (flex :) ) kell + feszítővas, kalapács.

• Like 1
Megosztás:

Már nem gyári, hanem csavaros, szóval már volt cserélve.

Az még jobb :) mondjuk ha van egy segítő személyed úgy könnyebb. Pl. te feszítővassal feszíted, közben párat ráütsz a kalapáccsal az öntvényre oldal irányból, a segítőd, pedig rálép a lengőkarra (vagy rááll).

• Like 1
Megosztás:

Az még jobb :) mondjuk ha van egy segítő személyed úgy könnyebb. Pl. te feszítővassal feszíted, közben párat ráütsz a kalapáccsal az öntvényre oldal irányból, a segítőd, pedig rálép a lengőkarra (vagy rááll).

Én egyedül csináltam, de ketten jobb úgy a másik kezét tudom elbacni a kalapáccsal nem a sajátodat.

• Like 1
Megosztás:

Akkor csak csavarkulcs kell és talán nincs annyira beszorulva a gólyalábba. Azért futóművet illik utána állítatni.

Értem.Akkor is kell, ha tavasszal volt állítva a futómű?

Én egyedül csináltam, de ketten jobb úgy a másik kezét tudom elbacni a kalapáccsal nem a sajátodat.

Köszönöm a segítséget :icon1:

Megosztás:

Akkor csak nem kell a futóműállítás, mert mint modtam tavasszal volt.

Zotya írta jól... kell!!! Az oka egyszerű. 2 milliméterrel tér el, a 2 db talpascsapszeg, és már máshol van a függőleges tengely középpontja, és a kormányösszekötő ekkora távon már elég nagy fokba eltérhet. Matematikailag bizonyítható... Nálam érezhető volt, hogy nem úgy állt a kormány a csere után, mint előtte, pedig csak le lett bontva a kormányösszekötő, és nem lett állítgatva. A spórolás nagyobb veszteséget is okozhat az új gumik vásárlása miatt...

Megosztás:

Kérdezném megfele, hogy a toronycsapágy és szilent cserénél, ki kell szedni a féltengelyeket, vagy ha kinyomom a talpast, meg fent kicsavarom a csavarokat ki meg be lehet művészkedni ezeket?

köszi

Mivel a gólyalábat komplette ki kell venni, ezért szerintem sok gondolkodni való nincs.

Pont a múltkor cseréltük Róóóóbinak a toronyszilentet:

a1_2013_11_18_jwgwkv1nlx.jpga1_2013_11_18_abu1uxld98.jpga1_2013_11_18_g7yr9qirna.jpga1_2013_11_18_0yetond2db.jpg

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.