Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Üdv!

Na tegnap megvolt a nagy sz*pásom a hátsó lengéscsillapítóval. Kb. 3 órát szenvedtem hogy a felső rögzítő csavart kioldjam. Szerintetek sikerült, és azóta boldogan kocsikázók az új lengéscsillapítókkal? Hát nem!!! Még egy ilyen elb*szott konstrukciót. Azon a kis likon alig lehet hozzáférni a csvarfejhez. És hogy ott még erőt is tudj kifejteni a krovával... Felejtős!!! (Caravanról van szó, fölül rögzítőszem, átmenő csvarral-anyával) Szépen átgurítottam sógorhoz, aki majd ma melegítéssel próbálkozik. Hát nagyon várom a telefonját!!!

UI: Kezdenek egyre szimpatikusabbak lenni a szalonból kihozott zsírúj autók! Mennyibe kerül most egy lottószelvény? :D

Megosztás:

Üdv!

Na tegnap megvolt a nagy sz*pásom a hátsó lengéscsillapítóval. Kb. 3 órát szenvedtem hogy a felső rögzítő csavart kioldjam. Szerintetek sikerült, és azóta boldogan kocsikázók az új lengéscsillapítókkal? Hát nem!!! Még egy ilyen elb*szott konstrukciót. Azon a kis likon alig lehet hozzáférni a csvarfejhez. És hogy ott még erőt is tudj kifejteni a krovával... Felejtős!!! (Caravanról van szó, fölül rögzítőszem, átmenő csvarral-anyával) Szépen átgurítottam sógorhoz, aki majd ma melegítéssel próbálkozik. Hát nagyon várom a telefonját!!!

UI: Kezdenek egyre szimpatikusabbak lenni a szalonból kihozott zsírúj autók! Mennyibe kerül most egy lottószelvény? :wacko:

Nekem úgy jött össze, hogy fater rátartott, én meg egy hosszabbító csővel kínoztam, de megadta mindkettő magát, és nem is túl nehezen... :wacko:

Van egy eladó Fábiám, szinte új, nem érdekel? :wacko: :D

Megosztás:

Nekem úgy jött össze, hogy fater rátartott, én meg egy hosszabbító csővel kínoztam, de megadta mindkettő magát, és nem is túl nehezen... :wacko:

Van egy eladó Fábiám, szinte új, nem érdekel? :wacko: :D

Remélem a melegítés is segíteni fog. Most, hogy kikerült a kezemből a dolog, a részletek nem is nagyon érdekelnek csak a végeredmény.

Előbb a lottó, aztán jöhet a Fabia (esetleg valami "terepesebb", amivel horgászni is nyugodtan el tudok menni :wacko: )

Megosztás:

...

UI: Kezdenek egyre szimpatikusabbak lenni a szalonból kihozott zsírúj autók! Mennyibe kerül most egy lottószelvény? :wacko:

Huhh részvét!

Ismerős az ilyen "szívunk valamivel" dolog :D

Hát ezek az új csodák messze nem tökléletesek... Céges Skodák (Octavia+SuperB) is 22000 km-nél már harmadjára mentek vissza garis javításra. Nah nesze nekünk új autó :wacko: Én személy szerint marad a hűséges A Vectránál :wacko: De kinek a pap kinek a papné

Megosztás:

Huhh részvét!

Ismerős az ilyen "szívunk valamivel" dolog :wacko:

Hát ezek az új csodák messze nem tökléletesek... Céges Skodák (Octavia+SuperB) is 22000 km-nél már harmadjára mentek vissza garis javításra. Nah nesze nekünk új autó :wacko: Én személy szerint marad a hűséges A Vectránál :wacko: De kinek a pap kinek a papné

Én sem adtam még fel végleg a G Astra iránti szeretetemet. Most még kitartok amellett, hogy szépen lassan rendberakom és jó lenne ha még kb. 2 műszaki vizsgaciklust kibírna. (Jövő áprilisban esedékes az első). De hát sajnos az anyagok fáradnak és egyre több hiba jön elő. A két hátsó lengő csere pedig most elvitte a harcsázóbotra szánt péntz :D Az ilyen váratlan helyzetek amik igazán bosszantóak!!!

Bocs az OFF-ért!

Megosztás:

Én sem adtam még fel végleg a G Astra iránti szeretetemet. Most még kitartok amellett, hogy szépen lassan rendberakom és jó lenne ha még kb. 2 műszaki vizsgaciklust kibírna. (Jövő áprilisban esedékes az első). De hát sajnos az anyagok fáradnak és egyre több hiba jön elő. A két hátsó lengő csere pedig most elvitte a harcsázóbotra szánt péntz :D Az ilyen váratlan helyzetek amik igazán bosszantóak!!!

Bocs az OFF-ért!

Figyi, én azt vallom, hogy előbb utóbb a végére érsz mindennek. P.l Párom Vekijének nekem a futóművét kellett rendberakni nemrég. Minden ami rossz volt csere minőségire és az megint jó lesz évekig.

De értem, hogy mire gondolsz! :wacko:

Megosztás:

Remélem a melegítés is segíteni fog. Most, hogy kikerült a kezemből a dolog, a részletek nem is nagyon érdekelnek csak a végeredmény.

Előbb a lottó, aztán jöhet a Fabia (esetleg valami "terepesebb", amivel horgászni is nyugodtan el tudok menni :D )

Sajna az új autók sem tökéletesek, ez így igaz!

Nekem szerencsére a Fábián még minden gyári, semmi gond nem volt még vele, (kivéve a gumik, a gyárikat már cserélnem kell :wacko: De ez még nem nagy vész :D .

Új autóba is bele tud választani az ember, ez ilyen, ami elromolhat, az el is romlik (előbb-utóbb)!

De komolyan, ha rendberakod a futóművet, az tuti jó lesz évekig! :P

Az enyémen tavaly márc-ápr környékén volt rendberakva minden (kb 100ba fájt), de azóta élvezetesen vezethető, nem dűlöngél, és főleg stabil! Nekem meg ez a fontos, hisz hosszú utakon is rengeteget használom!

2009 február óta van nálunk, azóta mentem vele kb 27.000 km-t gond nélkül! ;) és még most is szuper a futómű! ;)

OFF Horgászbotot én se vettem abba az évbe! :D :wacko: :wacko: ON

Megosztás:

Üdv!

UI: Kezdenek egyre szimpatikusabbak lenni a szalonból kihozott zsírúj autók! Mennyibe kerül most egy lottószelvény? :D

Nekem sima ügy volt. Befújtam csavarlazítóval, és kitekertem a csavart. Annyi volt a szívás, hogy az unixos lengéscsillapítónak szélesebb volt a feje, nem ment be a helyére, kicsit meg kellett flexelni. Még csak nem is aknából hanem a földön fetrengve csináltam.

Megosztás:

Nekem sima ügy volt. Befújtam csavarlazítóval, és kitekertem a csavart. Annyi volt a szívás, hogy az unixos lengéscsillapítónak szélesebb volt a feje, nem ment be a helyére, kicsit meg kellett flexelni. Még csak nem is aknából hanem a földön fetrengve csináltam.

Nekem is sima ügy volt. A furcsa, hogy delphi telók voltak benne és én is úgy jártam, hogy nem bírtam felnyomni a gyári teló fejét. Úgy tűnt nem a gyárival volt baj, hanem a másikkal.

Csavarok tekergetéséhez meg hasznos segítség a rövid toldó, hosszú toldó és a csukló-nyeklő adapter a krovához. :D

Megosztás:

Nekem is sima ügy volt. A furcsa, hogy delphi telók voltak benne és én is úgy jártam, hogy nem bírtam felnyomni a gyári teló fejét. Úgy tűnt nem a gyárival volt baj, hanem a másikkal.

Csavarok tekergetéséhez meg hasznos segítség a rövid toldó, hosszú toldó és a csukló-nyeklő adapter a krovához. :wacko:

Én ezt csak úgy hívom, hogy 25Nm és 50Nm. Meg persze azért itthon figyel a 100Nm-es kulcs is :D

Megosztás:

Elkészült!!!

Benne van, és fantasztikus! Olyan gyönyörűen fut az autó, hogy hihetetlen. Eddig azt hittem, hogy azon az útvonalon az út ennyire szar (persze az is), de most úgy siklik át a kocsi az egyenetlenségeken, hogy szinte csak hallani lehet, de érezni nem, hogy ott egy foltozás volt az úton. Már alig várom, hogy szeptemberben cserélhessem az elsőket is, meg a fékeket (akkor remélem megszűnik az első vibrálás is fékezéskor, amire azt mondják, hogy hullámos a féktárcsa attól van). Múlthéten volt első gumi csere + futóműállítás és már most egy "teljesen új" autóban ülök. Mi lesz még itt? Újra nagyon szeretem ezt a gépet.

Bocs az érzelmi kicsapongásért, csak szerettem volna megosztani az örömöm :D

Megosztás:

Elkészült!!!

Benne van, és fantasztikus! Olyan gyönyörűen fut az autó, hogy hihetetlen. Eddig azt hittem, hogy azon az útvonalon az út ennyire szar (persze az is), de most úgy siklik át a kocsi az egyenetlenségeken, hogy szinte csak hallani lehet, de érezni nem, hogy ott egy foltozás volt az úton. Már alig várom, hogy szeptemberben cserélhessem az elsőket is, meg a fékeket (akkor remélem megszűnik az első vibrálás is fékezéskor, amire azt mondják, hogy hullámos a féktárcsa attól van). Múlthéten volt első gumi csere + futóműállítás és már most egy "teljesen új" autóban ülök. Mi lesz még itt? Újra nagyon szeretem ezt a gépet.

Bocs az érzelmi kicsapongásért, csak szerettem volna megosztani az örömöm :wacko:

Látod mennyit számít, ha rendben van? :D

Megosztás:

:D

Én az Ebayen rendelt cuccokkal fogtam irgalmatlan sokat. Ha szar volt az árfolyam, akkor meg volt Unixos ismerős és ott volt kedvezmény.

Az Unix kapásból adott most -10% engedményt, csak regelni kellett a honlapon erre az Autókártyára, és ha gyűlnek a vásárlások utáni pontok, akkor akár -20 % is lehet. De tényleg érdemes szétnézni a neten, mert van ami itt olcsó, van ami amott. De az Ebay-t még én nem is néztem. Az ilyen internesönel dolgoktól egy kicsit ócckodok.

Megosztás:

Az Unix kapásból adott most -10% engedményt, csak regelni kellett a honlapon erre az Autókártyára, és ha gyűlnek a vásárlások utáni pontok, akkor akár -20 % is lehet. De tényleg érdemes szétnézni a neten, mert van ami itt olcsó, van ami amott. De az Ebay-t még én nem is néztem. Az ilyen internesönel dolgoktól egy kicsit ócckodok.

Nah erről nem is tudtam, de ez is sokkal több mint a semmi :D

Megosztás:

Naná, manapság minden pénz számít. Kíváncsiságból fölnéztem az Ebay-ra és hirtelen ezt találtam:

http://cgi.ebay.de/OPEL-ASTRA-F-CARAVAN-BR...=item58890e8ae3

Ez azért nem tűnik rosszank. Bele kellene vágni :wacko:

Nem rossz ár csak pl nekem annyi lenne vele a gondom, hogy kissé kicsike fékek az enyém alá :D tavaly csak a hátuljára 38-ba fájtak a dobok meg a betétek, a munkahengerekre meg már nem emléxek mennyi volt, azokat máshol vettem.. :wacko:

Megosztás:

Elkészült!!!

Bocs az érzelmi kicsapongásért, csak szerettem volna megosztani az örömöm :D

Semmi baj, azért töröld le a könnycseppeket a klaviatúráról. :wacko:

Megosztás:

Naná, manapság minden pénz számít. Kíváncsiságból fölnéztem az Ebay-ra és hirtelen ezt találtam:

http://cgi.ebay.de/OPEL-ASTRA-F-CARAVAN-BR...=item58890e8ae3

Ez azért nem tűnik rosszank. Bele kellene vágni :D

Ebből már csak azt nem látom, hogy ez mekkora készlet konkrétan? 236 vagy 256-os tárcsa? A szélesebb, vagy a keskenyebb dob (bár valószínűleg a szélesebb, mert a keskenyebbet sztem nem használták Caravanon)?

Megosztás:

Ebből már csak azt nem látom, hogy ez mekkora készlet konkrétan? 236 vagy 256-os tárcsa? A szélesebb, vagy a keskenyebb dob (bár valószínűleg a szélesebb, mert a keskenyebbet sztem nem használták Caravanon)?

Alul írja, hogy 200-as dobok tehát akkor az eleje 236 -ha jól értettem :wacko: nem vagyok egy nagy német szaktudással rendelkező :wacko: valszeg széles mert nekem is azt adtak csak azokat vihettem vissza me 230 a hátulja, elől meg 256.. :D

Megosztás:

Alul írja, hogy 200-as dobok tehát akkor az eleje 236 -ha jól értettem :wacko: nem vagyok egy nagy német szaktudással rendelkező :wacko: valszeg széles mert nekem is azt adtak csak azokat vihettem vissza me 230 a hátulja, elől meg 256.. :D

A dobra írja, hogy 200-as, de a tárcsát nem. Jó lenne ha szeptemberben is lenne ilyen akciójuk, mert megnéztem ez egy webshop. Ha szeptemberben is elérhető ez a cuccos, akkor lehet belevágok, előtte persze fölhívom őket, és megtudom a részleteket. Elég necces lenne Dójcslandba egy csere, ha valamelyik cuccos nem klappol méretben :wacko:

Megosztás:

A dobra írja, hogy 200-as, de a tárcsát nem.

Nem nagyon szokták túlméretezni az elejét a hátuljához képest :wacko: szép is lenne ha az eleje beblokkolna míg a hátulja még vígan csúszik.. :D

Megosztás:

A dobra írja, hogy 200-as, de a tárcsát nem. Jó lenne ha szeptemberben is lenne ilyen akciójuk, mert megnéztem ez egy webshop. Ha szeptemberben is elérhető ez a cuccos, akkor lehet belevágok, előtte persze fölhívom őket, és megtudom a részleteket. Elég necces lenne Dójcslandba egy csere, ha valamelyik cuccos nem klappol méretben :D

Nekem nem volt még problémám. Persze vagy 8szor megnéztem mindent, mielőtt megrendeltem. ha valami kérdés volt, akkor kérdeztem és válaszoltak.

Érdemes nagyon szétnézni és nem sajnálni rá az időd, mert súlyos eurokat lehet spórolni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.