Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Jó az tiszta sor. Csak pl a boltban mutatott 3méretet és abból nem tudtuk kiszűrni hogy az enyémbe melyik kell. Itt rejlik a probblem:D na de majd jövőhéten alá bakolok azt GÓ adunk a szarviznek

Még mindig nem értem. Kell első 2 db, hátsó 2db a csövecskékkel együtt, meg torony 2 db csapágyastól.

Ezeknek a mérete tudtommal nem típusfüggő! Legalább is a cikkszámuk alapján...

Sztem keress olyan boltot ahol értenek is hozzá.....

Megosztás:

Még mindig nem értem. Kell első 2 db, hátsó 2db a csövecskékkel együtt, meg torony 2 db csapágyastól.

Ezeknek a mérete tudtommal nem típusfüggő! Legalább is a cikkszámuk alapján...

Sztem keress olyan boltot ahol értenek is hozzá.....

Csak a lengőkar szilenteket akarom cserélni. Tehát igen a 2darab első és két darab hátsó lengőkar szilent kell. Mondjuk az unixnál néztem és a boltos is és ott kapásból van 12es 16os és 26os méretben átmérő. Ha az unix b@zi akkor arról ő tehet de én is ezt látom meg a bóótba is.

Megosztás:

Csak a lengőkar szilenteket akarom cserélni. Tehát igen a 2darab első és két darab hátsó lengőkar szilent kell. Mondjuk az unixnál néztem és a boltos is és ott kapásból van 12es 16os és 26os méretben átmérő. Ha az unix b@zi akkor arról ő tehet de én is ezt látom meg a bóótba is.

Szeva!

Akkor kell a Vectra stabrúd?

Ha már úgy is szét lesz szedve könnyű lesz kicserélni.

Megosztás:

Én jövőhéten cserélem mind az összes első szilentet:D Jó mókának ígérkezik? Áhá eszembe is jutott mekkora méretű szilent kell bele? Mert az autós boltba a formatika azt mondta hogy hozzam be és majd akkor rendel mert hogy van több méret. Mekkora kell bele? 2002 x14nz ferdehát? Valaki tudja vagy olyanvolt a gyárba ami volt a polcon azt vették le? kösz a segítséget. Üdv.

Nem értem én ezt! Az enyém is 2002-es és repedezettek a tányérszilentek. Vagy csak nekem vannak túl nagy elvárásaim egy gyári alkatrésszel szemben? Kicsit későbbre vártam ilyen gondokat.

Most még átmenne vele műszakin, de lehet gyors kicserélem valamikor.

Megosztás:

Nem értem én ezt! Az enyém is 2002-es és repedezettek a tányérszilentek. Vagy csak nekem vannak túl nagy elvárásaim egy gyári alkatrésszel szemben? Kicsit későbbre vártam ilyen gondokat.

Nekem ahogy néztem még az eredeti 94-es alatrészek vannak bent, most cseréltek egy szilentet. A talpasok tuti gyáriak, mert még szegecseltek.

Megosztás:

Nekem is gyári még minden. De viszont a bal oldala már régóta kopog és a hátsó szilent elég ramaty. Aztán inkább kicserélem és 5évig kuss:D De figyelj ide Ennyi baja legyen csak neki, hogy 5ezerért szilentet cseréljek meg neked is szval. Ja és nem beszélve arról hogy most már a tömítéseket is cserélnem kell. Így már a tömítések egyike sem lesz gyári a karterét tavaly kellett cserélni. Szóval ez idáig a legköltségesebb beruházásom, a 8év alatt és az idén még hátsó fékeket kel meg csinálnom. És remélem 8év-ig kifújt:D

Megosztás:

Úgy néz ki az újabb autókba nem tesznek olyan tartós alkatrészeket. Nekem 95-ös és csont nélkül átment most műszakin a gyári szilent, gömbcsukló, lengécsillapítókkal.

A műszakin volt egy fazon aki a 3 éves autóját hozta most először műszakira erre már a hátsó lengéscsillapítója kuka volt.

Megosztás:

Úgy néz ki az újabb autókba nem tesznek olyan tartós alkatrészeket. Nekem 95-ös és csont nélkül átment most műszakin a gyári szilent, gömbcsukló, lengécsillapítókkal.

A műszakin volt egy fazon aki a 3 éves autóját hozta most először műszakira erre már a hátsó lengéscsillapítója kuka volt.

Meg gondolom függ attól is, hogy azta a 100-200ezer kilómétert pályán teszik meg vele, viszonylag normális útviszonyok között, vagy Aprajafalva úttalan útjain. Mentek-e vele télen, garázsban állt-e vagy esőben, tűző napon kint a szabad ég alatt.

Megosztás:

Szasztok.

Ma benéztem a kocsi alá hogy még is miylen állapotban van a bal oldali szilent(innen jön a kopogás) Hát ne néztem volna alá:S A bal lengőkar hátsó szilentje KONKRÉTAN kivan jőve a lengőkarból. Magyarul a lengőkar a bölcsön támaszkodik már. Olyan szinten nem tart az a hátsó rész semmit hogy kézzel megtudom mozdítani a lengőkart feljebb (nyomni). Szóval jövőhét a szervíz hete amint kész a motor bakolunk alá és kezdődik a futómű. DE JÓ LESZ.

Megosztás:

Szasztok.

Ma benéztem a kocsi alá hogy még is miylen állapotban van a bal oldali szilent(innen jön a kopogás) Hát ne néztem volna alá:S A bal lengőkar hátsó szilentje KONKRÉTAN kivan jőve a lengőkarból. Magyarul a lengőkar a bölcsön támaszkodik már. Olyan szinten nem tart az a hátsó rész semmit hogy kézzel megtudom mozdítani a lengőkart feljebb (nyomni). Szóval jövőhét a szervíz hete amint kész a motor bakolunk alá és kezdődik a futómű. DE JÓ LESZ.

Isten hozott a klubban. :) Nekem a szerelő nem tudta kitekerni a csavart, össze volt rohadva a szilentel. Flexel lengőkar , szilent lebont, bontott lengőkar új szilent beszerel. :)

Megosztás:

Isten hozott a klubban. :) Nekem a szerelő nem tudta kitekerni a csavart, össze volt rohadva a szilentel. Flexel lengőkar , szilent lebont, bontott lengőkar új szilent beszerel. :)

Na hát nekem a kiszereléssel nem lesz gond:D MERT már nincs benne:D És mondjuk én akkor már mind a 2oldalon az összes szilentet kicserélem szóval. Lesz Mókázás. ASD

Megosztás:

Nekem a gyári tányérszilentek ilyen kivágottak voltak:

http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=b813ff297...&aid=186628

Most teljesen tömör kerül bele:

http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=b813ff297...&aid=186628

Kíváncsi vagyok, h érezni lehet-e majd valami különbséget.

Elméletileg merevebb lesz a futómű, aztán hogy ezt érezni is lehet..... :)

Megosztás:

Lesz, de akkor illik elvinni futóművet is beállítani nem? :)

El lesz vive. Tervbe van szóval nem hagyom ki. Gorbi nem tudod megmondani mekkora méretűek a szilentek amiket linkeltél? És menyiért vetted? Mert ha jó bót akkor én is olyan tömört rendeltetek. Nekem is kivágott van. Képről erősebnek tűnik:D

Megosztás:

El lesz vive. Tervbe van szóval nem hagyom ki. Gorbi nem tudod megmondani mekkora méretűek a szilentek amiket linkeltél? És menyiért vetted? Mert ha jó bót akkor én is olyan tömört rendeltetek. Nekem is kivágott van. Képről erősebnek tűnik:D

2640-ért vettem a kettőt a perselyekkel együtt. Méretben szerintem csak egyféle van astra f-hez. Paraméterekre ua. mint a kivágott, a különbség csak annyi, hogy ez teljesen tömör.

Megosztás:

2640-ért vettem a kettőt a perselyekkel együtt. Méretben szerintem csak egyféle van astra f-hez. Paraméterekre ua. mint a kivágott, a különbség csak annyi, hogy ez teljesen tömör.

Nagyon jó. Esetleg nem tudnál vAlami cikkszámot? Mert akkor a botba odadugom az orra alá h na ilyet hozzá b@meg.:)

Megosztás:

Nagyon jó. Esetleg nem tudnál vAlami cikkszámot? Mert akkor a botba odadugom az orra alá h na ilyet hozzá b@meg.:)

Sajna egységes cikkszámot nem tudok hozzá. Szerintem tudni fogják anélkül is. Egy helyi kis autósboltban vettem, már egyből úgy kérdezte az eladó, hogy melyik változatot kérem.

Megosztás:

Sajna egységes cikkszámot nem tudok hozzá. Szerintem tudni fogják anélkül is. Egy helyi kis autósboltban vettem, már egyből úgy kérdezte az eladó, hogy melyik változatot kérem.

Ok mind1. Unixéknak is van ezek meg úgy is tőlük rendelnek szóval majd rábökök arra. De most hogy nézegetem egy méretük van ezeknek. 16 58 60ez a 3méret van mindegyiknél:D szóval nem tudom miről beszélt a forma:D

Megosztás:

Ok mind1. Unixéknak is van ezek meg úgy is tőlük rendelnek szóval majd rábökök arra. De most hogy nézegetem egy méretük van ezeknek. 16 58 60ez a 3méret van mindegyiknél:) szóval nem tudom miről beszélt a forma:D

Khmm......nem mintha ezt pofáztam volna...... :)

Megosztás:

Haver astrájában letört egy darab a jobb első rugóból.

Azt állítják többen is (ami szerintem nem igaz :D ), hogy semmit sem befolyásol, ha így hagyja.

Szerintetek? :)

Én nem tudom, de amióta nekem az újak vannak benne, ég és föld a különbség! :D

(Nekem is le volt törve a bal oldaliból egy fél menet, a jobbos meg benzinesé volt :) )

Megosztás:

Haver astrájában letört egy darab a jobb első rugóból.

Azt állítják többen is (ami szerintem nem igaz :D ), hogy semmit sem befolyásol, ha így hagyja.

Szerintetek? :)

Én nem tudom, de amióta nekem az újak vannak benne, ég és föld a különbség! :D

(Nekem is le volt törve a bal oldaliból egy fél menet, a jobbos meg benzinesé volt :) )

Megválaszoltad a saját kérdésed! :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.