zotya975 Elküldve Március25, 2010 Megoszt Elküldve Március25, 2010 Csak egy cseppett... :) Kuka!!A jobb hátsó még elmegy de a 2 első az... Tartok tőle h még eredeti... a talpasok azok voltak...vagyis a bal az még mindig, annak semmi baja! :D Ki is méretted? Az enyémen is eredeti atalpas, 16 éves, és nem volt gond a futóművel előműszakin. Link to comment Megosztás: More sharing options...
amavisca Elküldve Március25, 2010 Megoszt Elküldve Március25, 2010 Ki is méretted? Az enyémen is eredeti atalpas, 16 éves, és nem volt gond a futóművel előműszakin. Nem kell méretni!Egyértelmű!!Olyan mint 1 hajó!Néha tengewri beteg is vagyok!Tényleg nagyon rossz már! Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Március25, 2010 Megoszt Elküldve Március25, 2010 Hétvégén kerékcsere alkalmával megpróbáltam kideríteni mi kopoghat az első futóműnél. Megemelve a kocsit semmi rendelleneset nem tapasztaltam. A kopogó hang (mintha valami fel lenne lazulva) először főleg fél napos állás utáni induláskor, lassú haladáskor jelentkezett, majd pár km megtétele után megszűnt és még rázós úton sem jött elő. Mostanában már menet közben is hallom, főleg ha emelkedőn felfelé lassan hajtok és mintha nem a kerekektől, hanem feljebb, a műszerfal alól jönne. Toronycsapágy vagy kormánymű lenne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 Nem kell méretni!Egyértelmű!!Olyan mint 1 hajó!Néha tengewri beteg is vagyok!Tényleg nagyon rossz már! Na jó, de két pár lengéscsillapító van, nekem csak egy volt eltörve, mégis hajókázott a kocsi. Ezért még nem kell cserélni mind a 4-et. Első kettő maradt is, csak a hátsó párat cseréltem. Hétvégén kerékcsere alkalmával megpróbáltam kideríteni mi kopoghat az első futóműnél. Megemelve a kocsit semmi rendelleneset nem tapasztaltam. A kopogó hang (mintha valami fel lenne lazulva) először főleg fél napos állás utáni induláskor, lassú haladáskor jelentkezett, majd pár km megtétele után megszűnt és még rázós úton sem jött elő. Mostanában már menet közben is hallom, főleg ha emelkedőn felfelé lassan hajtok és mintha nem a kerekektől, hanem feljebb, a műszerfal alól jönne. Toronycsapágy vagy kormánymű lenne? Hasalj alájja, nézd meg megvannak-e a kipuftartó bakok, nem üti-e valahol valami a kasztnit. :) Toronycsapágy a kormány tekergetésekor ropog, és nem kopog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 Nem kell méretni!Egyértelmű!!Olyan mint 1 hajó!Néha tengewri beteg is vagyok!Tényleg nagyon rossz már! Nekem is hajó feeling és bemérve mégis jó (50%-os) Persze lehet keményebb esetleg sport vagy állítható gátlókat is beletenni, de sztem egy kis hajó feeling mindíg megmarad (főleg egy mai mondjuk off VW autóhoz képest) Ha már nagyon kuka a lengéscsillapító akkor inkább pattogni szokott a kerék egy-egy gödör után. Hátsók cseréje valóban egyszerű ahogy Zotya írta, de az elsőknél rugóösszehúzó kell meg csöppet szét kell szedni a futóművet a cseréhez. A gólyalábból a patron kiszedhető és úgy lehet cserélni. Ha már az elsőt cseréled érdemes a toronycsapágyat, szilenteket is megnézni és cserélni ha szükséges. Na és a végén a futómű állítást nem elfeljteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 Hétvégén kerékcsere alkalmával megpróbáltam kideríteni mi kopoghat az első futóműnél. Megemelve a kocsit semmi rendelleneset nem tapasztaltam. A kopogó hang (mintha valami fel lenne lazulva) először főleg fél napos állás utáni induláskor, lassú haladáskor jelentkezett, majd pár km megtétele után megszűnt és még rázós úton sem jött elő. Mostanában már menet közben is hallom, főleg ha emelkedőn felfelé lassan hajtok és mintha nem a kerekektől, hanem feljebb, a műszerfal alól jönne. Toronycsapágy vagy kormánymű lenne? Rángasd meg a kormányműnél a nyomtávrudakat, mert az hajlamos ilyen kopogásra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 Hétvégén kerékcsere alkalmával megpróbáltam kideríteni mi kopoghat az első futóműnél. Megemelve a kocsit semmi rendelleneset nem tapasztaltam. A kopogó hang (mintha valami fel lenne lazulva) először főleg fél napos állás utáni induláskor, lassú haladáskor jelentkezett, majd pár km megtétele után megszűnt és még rázós úton sem jött elő. Mostanában már menet közben is hallom, főleg ha emelkedőn felfelé lassan hajtok és mintha nem a kerekektől, hanem feljebb, a műszerfal alól jönne. Toronycsapágy vagy kormánymű lenne? Nekem a lengőkar hátsó szilentje volt kuka. Amikor felemeltem, hogy megnézzem mi kopoghat, még fel sem tűnt mert megfeszült és úgy látszott a helyén van minden. Később már annyira kopogott, annyira tönkrement, hogy simán alánézve látszott a bibi. Érdemes ránézi. :) Itt már azért kicsit meg is cseszegettem, hogy jobban látszódjon, hogy mennyire ki volt szakadva: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Március28, 2010 Megoszt Elküldve Március28, 2010 8-at :P -4 ajtót -2 sárvédőt -1 csomagtérajtót -1 motorháztetőt :) :D Csak 1 ajtót, a balosnak az alja olyan... + fekete belső, meg kockatükör... ;) Kotsog... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Március28, 2010 Megoszt Elküldve Március28, 2010 Csak 1 ajtót, a balosnak az alja olyan... Kotsog... :D Az is a futómű része... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Március29, 2010 Megoszt Elküldve Március29, 2010 Rángasd meg a kormányműnél a nyomtávrudakat, mert az hajlamos ilyen kopogásra. Kérlek szépen nekem is kopog az eleje ha gördös uton megyek, vagy amikor ugy gondolja. Térültem-fordultam, és megrángattam a nyomtávrudakat. Hát a jobboldali eléggé kopogo hangú. Olyankor mi van? Nyomtávrúdcsere, vagy csak a gömbfejeket kell cserélni vagy esetleg a kormányművem halt be? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Március29, 2010 Megoszt Elküldve Március29, 2010 Nekem a lengőkar hátsó szilentje volt kuka. Amikor felemeltem, hogy megnézzem mi kopoghat, még fel sem tűnt mert megfeszült és úgy látszott a helyén van minden. Később már annyira kopogott, annyira tönkrement, hogy simán alánézve látszott a bibi. Hétvégi olajcsere alkalmával, ha már az aknában a kocsi alatt voltam ránéztem a futóműre. Berugóztatva a kocsi elejét halk kopogó hang jön jobb oldalról. Nem a hátsó szilenttől, inkább valahonnan a keréktől. Megemeltem a kocsi bal oldalát, a kereket mozgatva semmi kottyanást nem tapasztaltam és a hátsó szilent is ép volt, kormányrudazat is okés. Érdekes egy év előműszakin jelezték, hogy az egyik talpas cserére szorul (15 évesen az első cserére szoruló futómű alkatrész volt), de a jobb oldalit találták hibásnak. Akkor csodálkoztam is, hogy a kopogó hangot bal oldalról hallom. De hát ők tudják. Kicseréltettem a talpast, nem szűnt meg a kopogás, de átment a vizsgán. A kiszedett gyári gömbfejben én, mint laikus semmi kivetni valót nem találtam. Lehet eltévesztették az oldalt, aztán utólag pedig nem szóltak. Majd szólok szerelő pajtinak, hogy ő is nézzen rá, hátha ő megtalálja a kopogás forrását. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pyox Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 sziasztok! az 1.4 es classic astrámba eltörött a jobb első spirálrúgó és pest összes bontóját körbetelefonáltam, de senkinek nincs bontva ilyen rugója.... ha esetleg van valakinek elfekvőbe egy ilyen rugója én szivesen megvásárolnám!!! amugy van valami különbség az 1.4 es 1.6os 1.8as ok rúgója közt??? mert az 1ik bontósnak volt olyan ami 1.8asból lett kivéve, de azt mondta, h az nem jó nekem! ez igaz? köszi helló Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 sziasztok! az 1.4 es classic astrámba eltörött a jobb első spirálrúgó és pest összes bontóját körbetelefonáltam, de senkinek nincs bontva ilyen rugója.... ha esetleg van valakinek elfekvőbe egy ilyen rugója én szivesen megvásárolnám!!! amugy van valami különbség az 1.4 es 1.6os 1.8as ok rúgója közt??? mert az 1ik bontósnak volt olyan ami 1.8asból lett kivéve, de azt mondta, h az nem jó nekem! ez igaz? köszi helló Teherbírásban lehet különbség, a nagyobb motorú autók eleje általában nehezebb, így magasabb lenne vele az autód eleje (az 1.4-es a legkönnyebb sztem). Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 Nah ma meglestem a szerelőmmel együtt azt a kopogós izét a kocsi elejében. Megvan a probléma. A kormánynak semmi baja, hanem a bal stabilizátor inga adta meg magát. Olyan csámpásan áll, hogy rossz ránézni. Szóval csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 Nah ma meglestem a szerelőmmel együtt azt a kopogós izét a kocsi elejében. Megvan a probléma. A kormánynak semmi baja, hanem a bal stabilizátor inga adta meg magát. Olyan csámpásan áll, hogy rossz ránézni. Szóval csere. A mi? Ilyenről még nem hallottam. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 A mi? Ilyenről még nem hallottam. :) Én igy ismerem. A stabrúd gömbfejes csatlakozása a lengőkarba. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 A mi? Ilyenről még nem hallottam. :) Én igy ismerem. A stabrúd gömbfejes csatlakozása a lengőkarba. :D Röviden kutyacsont. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 Röviden kutyacsont. :D Stabilizátor rúd bekötő. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 Röviden kutyacsont. :D Akkor majd ugatok amikor a boltban kérem :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 Hétvégi olajcsere alkalmával, ha már az aknában a kocsi alatt voltam ránéztem a futóműre. Berugóztatva a kocsi elejét halk kopogó hang jön jobb oldalról. Nem a hátsó szilenttől, inkább valahonnan a keréktől. Megemeltem a kocsi bal oldalát, a kereket mozgatva semmi kottyanást nem tapasztaltam és a hátsó szilent is ép volt, kormányrudazat is okés. Érdekes egy év előműszakin jelezték, hogy az egyik talpas cserére szorul (15 évesen az első cserére szoruló futómű alkatrész volt), de a jobb oldalit találták hibásnak. Akkor csodálkoztam is, hogy a kopogó hangot bal oldalról hallom. De hát ők tudják. Kicseréltettem a talpast, nem szűnt meg a kopogás, de átment a vizsgán. A kiszedett gyári gömbfejben én, mint laikus semmi kivetni valót nem találtam. Lehet eltévesztették az oldalt, aztán utólag pedig nem szóltak. Majd szólok szerelő pajtinak, hogy ő is nézzen rá, hátha ő megtalálja a kopogás forrását. ?? Lehet érdemes lenne padon átrángatni a futóművet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 Röviden kutyacsont. ;) Na erről van szó. Beszéljünk magyarul. :D Így már ismerem. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 ?? Lehet érdemes lenne padon átrángatni a futóművet. Érdekes, mert műszakinál komplett futómű-kormány szerkezet felújításra számítottam, talpas, kutyacsont, kormányösszekötő-gömbfej, szilentek, mert szanaszétt vannak repedve a gumi alkatrészeik, meg a talpas is még eredeti szegecselt, de jó volt minden. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 Érdekes, mert műszakinál komplett futómű-kormány szerkezet felújításra számítottam, talpas, kutyacsont, kormányösszekötő-gömbfej, szilentek, mert szanaszétt vannak repedve a gumi alkatrészeik, meg a talpas is még eredeti szegecselt, de jó volt minden. :D Nálam is, egy kutyacsont és kormánymű gumiharangon kívül még eredeti. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 ?? Lehet érdemes lenne padon átrángatni a futóművet. Csak most látom, hogy kevertem az oldalakat. A bal oldal kopog és régebben jobb oldalt cseréltek talpast. Lehet az lesz a vége. Nálunk van egy szerviz (oda szoktam vinni elővizsgára és vizsgára a kocsit) és van ilyen "pneumatikus kerékrángatójuk". 3 ezerért végignézik a kocsit olyan alapossággal, mintha élesben vizsgáztatnák. Az eredményről papírt nyomtatnak az esetlegesen feltárt hibákkal. Aztán ha oda viszem vizsgára, az elővizsga összegét levonják a végösszegből. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ihász-Ollé Elküldve Április1, 2010 Megoszt Elküldve Április1, 2010 Hali! Astra F-be szeretnék venni gátlókat, és nem tudom h amit kinéztem a TA-Technix milyen is minőségben, uttartásban...... stb... Aki tud az segítsen köszi :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts