Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Jó neked, hogy "csak" gumiharangot kell cserélned!

Ma voltam állapotfelmérésen és úgy néz ki komplett kormányművet kell cserélnem. Az a része lóg illetve kotyog ahova a kormányösszekötők becsatlakoznak. Kézzel le-fel mozgatható. Oldalirányban jó. :huh:

Az, hogy bal alsó talpast és bal kerékcsapágyat kell cserélnem már nem is fáj annyira.

A kerékcsapágy kiszedéséhez, beszereléséhez kell valami célszerszám? Hogy lehet kihúzni az agyból?

nekem is ott lóg

de állítólag a kormányrúdnál van az a csavar

azzal lehet állítani azon a lógáson.

a csapágyat meg préssel.

Megosztás:

Jó neked, hogy "csak" gumiharangot kell cserélned!

Ma voltam állapotfelmérésen és úgy néz ki komplett kormányművet kell cserélnem. Az a része lóg illetve kotyog ahova a kormányösszekötők becsatlakoznak. Kézzel le-fel mozgatható. Oldalirányban jó. :D

Az, hogy bal alsó talpast és bal kerékcsapágyat kell cserélnem már nem is fáj annyira.

A kerékcsapágy kiszedéséhez, beszereléséhez kell valami célszerszám? Hogy lehet kihúzni az agyból?

Az nem kellemes. :lol: Ha nem szervós most, akkor szerintem szevósítsd, nem olyan vészesen drágák szerintem. :lol: Lehet jobban jártam volna én is, ha kicserélem felújítottra, 15 ropiért. :huh:

Megosztás:

nekem is ott lóg

de állítólag a kormányrúdnál van az a csavar

azzal lehet állítani azon a lógáson.

a csapágyat meg préssel.

jó, majd rajzolok. Én valami használható megoldást keresek.

Az nem kellemes. :lol: Ha nem szervós most, akkor szerintem szevósítsd, nem olyan vészesen drágák szerintem. :lol: Lehet jobban jártam volna én is, ha kicserélem felújítottra, 15 ropiért. :huh:

Szervós, erre nincs gond. Am hol láttál felújítottat 15-ért?

Megosztás:

háziprés:

kiütöd kapalpáccsal kocogtatva...

azt a csavar bepróbázod???

ha tudnám mekkora belsőátmérője van az agynak csináltatnék a cégnél valami kiszedőszerszámot a kisöreggel. Neki az ilyen feladat kihívás, nekem nyereség :huh:

Ha megmutatod hol van az a csavar??? Bár a függőleges mozgást nem hiszem, hogy lehet korrigálni. Olyan, mintha a perselye lenne kikopva

DSR494L.JPG

Megosztás:

Én valami használható megoldást keresek.

A legtöbb ilyen esetben irány a nagy satu és közdarabbal behúzatom. A suliban nekünk sincs prés, pedig nem csak vizsgabázis vagyunk, hanem javítóműhely is :huh:

Gorbi is 15öt beszélt felújításra, cseredarabbal

bár az lehet csak sma volt nem szervós

Jaja.

Megosztás:

ha tudnám mekkora belsőátmérője van az agynak csináltatnék a cégnél valami kiszedőszerszámot a kisöreggel. Neki az ilyen feladat kihívás, nekem nyereség :huh:

Ha megmutatod hol van az a csavar??? Bár a függőleges mozgást nem hiszem, hogy lehet korrigálni. Olyan, mintha a perselye lenne kikopva

pont látszik az a csavar

a kormányoszlop végén van az az agyféle, és azon van alulról.

Megosztás:

A legtöbb ilyen esetben irány a nagy satu és közdarabbal behúzatom. A suliban nekünk sincs prés, pedig nem csak vizsgabázis vagyunk, hanem javítóműhely is :huh:

Ilyesmire gondoltam én is. Ha már a gólyalábat leszedtem a csapágyat valahogy kipaterolom belőle.

pont látszik az a csavar

a kormányoszlop végén van az az agyféle, és azon van alulról.

Azzal ezt sztem nem lehet állítani...

Megosztás:

háziprés:

kiütöd kapalpáccsal kocogtatva...

azt a csavar bepróbázod???

Ha te azt kiveszed kalapáccsal ügyes mester vagy!

Csakis prés vagy egy jó satu,de a satu szétszakítható,mint azt a múltkori példa is mutatja! :huh:

A csavarhoz nem férsz hozzá,csak ha kiveszed a kormányművet,de szerintem a bekötési pontok megkopásán annak a meghúzása nem segít.

Megosztás:

Ilyesmire gondoltam én is. Ha már a gólyalábat leszedtem a csapágyat valahogy kipaterolom belőle.

Azzal ezt sztem nem lehet állítani...

nemtom, fogasléc kotyogásának a hézagját lehet ezzel állítani, és nekem az a furcsa, hogy már kétéve kotyog az enyém.. tehát 6évesen szétkopna egy kormánymű? :lol:

Ha te azt kiveszed kalapáccsal ügyes mester vagy!

Csakis prés vagy egy jó satu,de a satu szétszakítható,mint azt a múltkori példa is mutatja! :lol:

A csavarhoz nem férsz hozzá,csak ha kiveszed a kormányművet,de szerintem a bekötési pontok megkopásán annak a meghúzása nem segít.

nemtudom, de prés nemsok embernek van otthon...

nagy satu meg... az agyat kitámasztani , és úgy tolni a csapágyat kifelé? :huh:

tegyétek a radiátorra, hátha úgy jártok, mint én a lámpával :D

annakidején tőled kérdeztem, te mondtad, hogy húzzak azon a csavaron ;)

ma meg meglestem.. kézzel simán hozzáférek a c14nz moci esetében, fékcső közel van... de egy 12es kulcs sztem odafér.

egyébként nem kimondottan az a pont, vagyis nem a csavaron kotyog... hanem az egész...

de ígymarad, ha meg annyira szarlesz akkor 15ezer csere felújított darabbal.

Megosztás:

nemtom, fogasléc kotyogásának a hézagját lehet ezzel állítani, és nekem az a furcsa, hogy már kétéve kotyog az enyém.. tehát 6évesen szétkopna egy kormánymű? :huh:

...

Nem hinném. Enyémbe 13 éves és még nem kotyog, csak a gumiharang repedt el. Látszik is rajta hogy gyárilag ezzel gurult ki, mert olyan rozsdásak a szervóházak mint az állat. :lol:

Megosztás:

nemtudom, de prés nemsok embernek van otthon...

nagy satu meg... az agyat kitámasztani , és úgy tolni a csapágyat kifelé? :lol:

tegyétek a radiátorra, hátha úgy jártok, mint én a lámpával :lol:

annakidején tőled kérdeztem, te mondtad, hogy húzzak azon a csavaron :D

ma meg meglestem.. kézzel simán hozzáférek a c14nz moci esetében, fékcső közel van... de egy 12es kulcs sztem odafér.

egyébként nem kimondottan az a pont, vagyis nem a csavaron kotyog... hanem az egész...

de ígymarad, ha meg annyira szarlesz akkor 15ezer csere felújított darabbal.

-Azzal a csavarral a fogasléc és a kormányrúd közötti "kapcsolatot" állítod,más a szerepe.

-Igen satuban,nagy crowa fej és már jön is kifelé a csapágy...nem csináltál még ilyet? :huh:

-Nem a kormányösszekötő kotoygásról volt szó amikor mondtam,hogy húzz a csavaron,hanem a kormányrúdon érezhető kottyanáskor...

-Hozzáférsz ugyan,de nem tudsz rajta húzni,mert a kontra koronásanya ami rajta van azt nem lehet meglazítani.

Megosztás:

-Azzal a csavarral a fogasléc és a kormányrúd közötti "kapcsolatot" állítod,más a szerepe.

-Igen satuban,nagy crowa fej és már jön is kifelé a csapágy...nem csináltál még ilyet? :huh:

-Nem a kormányösszekötő kotoygásról volt szó amikor mondtam,hogy húzz a csavaron,hanem a kormányrúdon érezhető kottyanáskor...

-Hozzáférsz ugyan,de nem tudsz rajta húzni,mert a kontra koronásanya ami rajta van azt nem lehet meglazítani.

én annakidején arról beszéltem, hogy ott ahol a két rúd rögzítve van mozog az egész fel le

préssel toltuk kifelé, mert volt prés... de a satu is egy prés, csak erősebbnek kell hozzá lenni :lol:

ja hogy az a nagy korogon egy kis 12?es csavar egy csavar, és az a szétvirított az még egy csavar értem már.

Megosztás:

Kicserélődött a kerékcsapágy meg az alsó talpas (elmúlt a villamos fíling). Tapasztaltam egy érdekes dolgot: amikor a kormányművet nézegettük csáposon ült az autó és úgy kotyogott függőlegesen a kormánymű, mint állat. Most az ismerős szerelőnek akartam megmutatni a talpain állva és két kézzel kellett rángatni, hogy megtudjam mozdítani. Erre kinyitotta a saját H astráját és megmutatta, hogy annak is kotyog ennyit (nincs 1 éves még a vas).

Most ilyenkor mi van...?

Megosztás:

Kicserélődött a kerékcsapágy meg az alsó talpas (elmúlt a villamos fíling). Tapasztaltam egy érdekes dolgot: amikor a kormányművet nézegettük csáposon ült az autó és úgy kotyogott függőlegesen a kormánymű, mint állat. Most az ismerős szerelőnek akartam megmutatni a talpain állva és két kézzel kellett rángatni, hogy megtudjam mozdítani. Erre kinyitotta a saját H astráját és megmutatta, hogy annak is kotyog ennyit (nincs 1 éves még a vas).

Most ilyenkor mi van...?

mondom, hogy nekem 6 évesen is olyan volt már.

lehet mindenkinek ilyen, csak mi vettük észre? :huh:

Megosztás:

mondom, hogy nekem 6 évesen is olyan volt már.

lehet mindenkinek ilyen, csak mi vettük észre? :lol:

Hááát nem tudom. Miért mutat mást a csáposon ülve, mint a talpain állva??? Nem rémlik, hogy az 1,8-ason éreztem volna ilyesmit, pedig komplett felújítottam alatta az első futóművet (szilentek, gömbfejek, telók, toronycsapágyak...stb)

Az ismi elintézte egy vállrándítással, mondván:"ennyit mindegyik lóg" :huh:

Megosztás:

Hááát nem tudom. Miért mutat mást a csáposon ülve, mint a talpain állva??? Nem rémlik, hogy az 1,8-ason éreztem volna ilyesmit, pedig komplett felújítottam alatta az első futóművet (szilentek, gömbfejek, telók, toronycsapágyak...stb)

Az ismi elintézte egy vállrándítással, mondván:"ennyit mindegyik lóg" :huh:

Most pontosan mi is kotyog? Megnézném én is legközelebb.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.