Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Miért?? :lol:

Ezen én is csodálkozom, láttam már ilyen cserét, igaz Vectrán, de ott csak kiakasztotta a gömbfejet, lecsavarta az anyát a stabrúdbekötőről, kivette a csapokat a lengőkarszilentekből, és a lengőkarral odament az oszlopos fúróhoz, lefúrta a szegecseket, új gömbfej a hozzá adott csavarokkal be, aztán lengőkar vissza. Kb. ennyi volt. :blush:

Megosztás:

Miért?? :blush:

Ha van még egy ember kéznél, és elég ügyesnek érzik magukat így kettesben, meg lehet próbálkozni

a féltengellyel együtt is ki-be akasztani, de egyedül esélytelen :lol:

Amúgy meg vigyázni kell a ráncigálással, mert egy kopott féltengely külső csuklója könnyen szétugrik :)

Megosztás:

Ezen én is csodálkozom, láttam már ilyen cserét, igaz Vectrán, de ott csak kiakasztotta a gömbfejet, lecsavarta az anyát a stabrúdbekötőről, kivette a csapokat a lengőkarszilentekből, és a lengőkarral odament az oszlopos fúróhoz, lefúrta a szegecseket, új gömbfej a hozzá adott csavarokkal be, aztán lengőkar vissza. Kb. ennyi volt. :blush:

Ez már egy másik megoldás, ahol a komplett lengőkart szedik le.

Itt meg a berohadt első szilent csavar okozhat némi gondot :lol:

Megosztás:

Ha van még egy ember kéznél, és elég ügyesnek érzik magukat így kettesben, meg lehet próbálkozni

a féltengellyel együtt is ki-be akasztani, de egyedül esélytelen :blush:

Amúgy meg vigyázni kell a ráncigálással, mert egy kopott féltengely külső csuklója könnyen szétugrik :lol:

Na, ki lett cserélve a talpas gömbfej a gólyaláb kiszedése nélkül. Egyszemélyes művelet volt (én csak világítottam a szerelőnek) és köszörüléssel, fúrással nem volt több 40 percnél. Most már mehet műszakira a kocsi.

Megosztás:

mi évente legalább egyszer szétszedjük a futóművet, és állandó gond, hogy a talpas kúpos rögzítése belegyógyul

a gólyalábba, ezért pájszer, nagykalapács, és sok kitartás kell hozzá :) Nálunk ez mindenképpen kétemberes művelet :D

Történt egyszer, hogy először a féknyeregről leszedtük a fékcsövet, abból szépen folydogált a fékolaj ki egy kis bödönbe,

amit előre nem gondolkodva a lengőkarra tettem... Aztán nekiveselkedtünk a talpas kioldásának a gólyalábból KG-val,

én nekifeszültem a pájszernak, KG meg ütötte... Amikor elszabadult a lengőkar, az összes fékolaj KG-n landolt, szépen

egyenletesen beterítve. :D Kis híja volt, hogy nem lettem megkergetve az udvarban :blush: :lol:

Megosztás:

mi évente legalább egyszer szétszedjük a futóművet, és állandó gond, hogy a talpas kúpos rögzítése belegyógyul

a gólyalábba, ezért pájszer, nagykalapács, és sok kitartás kell hozzá :D Nálunk ez mindenképpen kétemberes művelet :D

Történt egyszer, hogy először a féknyeregről leszedtük a fékcsövet, abból szépen folydogált a fékolaj ki egy kis bödönbe,

amit előre nem gondolkodva a lengőkarra tettem... Aztán nekiveselkedtünk a talpas kioldásának a gólyalábból KG-val,

én nekifeszültem a pájszernak, KG meg ütötte... Amikor elszabadult a lengőkar, az összes fékolaj KG-n landolt, szépen

egyenletesen beterítve. :D Kis híja volt, hogy nem lettem megkergetve az udvarban :blush: :lol:

Kérdezd csak meg Losit,hogy micsoda cumi szétszedni. :D Bár mindketten olyan mazohisták vagyunk,hogy élvezzük a szívást,nem véletlen van opelünk :)

Megosztás:

Kérdezd csak meg Losit,hogy micsoda cumi szétszedni. :D Bár mindketten olyan mazohisták vagyunk,hogy élvezzük a szívást,nem véletlen van opelünk :blush:

Inkább nem kérdezem, mit is csináltok ti valójában autószerelés címszó alatt a garázsban :D :lol: :) :D

Megosztás:

Kérdezd csak meg Losit,hogy micsoda cumi szétszedni. :) Bár mindketten olyan mazohisták vagyunk,hogy élvezzük a szívást,nem véletlen van opelünk :blush:

Az utóbbi időben gyakran szétszedtem, többnyire egyedül. Ha cserélni akarom, persze nem szoktam kesztyűs kézzel bánni vele, de ha az ember más miatt szedi szét és épségben akarja visszarakni a talpast, az más . Én egy másik emelővel ráemelek a gólyalábra, majd nagykalapácssal ellentartva ütöm. Ha nem ugrik szét , akkor kicsit megmelegítem a gólyláb kúpos részét, majd befújom csavarlazítóval, ettől egy ütésre szétugrik. Szerintem a kormányösszekötő a nagyobb cummantás.. :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.