Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

Tatabánya és környékén tud esetleg valaki olyan szerelőt vagy műhelyt ahol meg tudnák vizsgálni normálisan a gépet, hogy milyenek a lengéscsillapítok, vagy hol kell szilentet cserélni, esetleg talpast? Tehát valami normális árban dolgozó szaki kéne egy állapotfelmérésre, hogy mit vegyek meg a generálhoz.

Válaszokat Előre is Köszönöm!

Üdv:BB

Megosztás:

Ha elfárad a rugó, kisebb lesz a rugóállandója. Ugyanakkora terhelésre jobban összenyomódik.

Ha nagyon el van fárádva és/vagy a kelleténél jobban meg van terhelve akkor felüthet, persze nem a kerekek hanem a gátló.

Hát igen. Sokan akik ültetni akarnak, csak azt nézik, hogy hány centivel lesz lejjebb az orra/fara a kocsinak. A rúgózás milyensége, "felkeményedése" már másodlagos. Nekem gyári rugók vannak a kocsiban, de eléggé el vannak fáradva, főleg hátul. Mondjuk úgy néz ki a kocsi, mintha ültetve lenne, sok ismerősöm meg is kérdezte, milyen rúgók vannak benne. Akkor jön a fekete leves, amikor földúton vagy bakhátas úton kell mennem. A kifáradt rugók pl. egy gödör okozta huppanástól jobban összenyomódnak, mint egy jobban ültetett, de feszes rugózású Astrában, így nekem azonnal leér a kipufogó, lefentyű. Sokan nem hiszik el, hogy én oda nem tudok felállni, nem tudok behajtani. Tehát nem csak az számít, mennyi az ültetés.

Megosztás:

Catlakozom az előttem szólóhoz..

Most azon gondolkodom, honnan, mennyiért keressek rugókat.

Egyáltalán, hasnált rugóval érdemes-e foglalkozni ?

Honnan lehet azt tudni, mennyire jó egy rugó, vagy nem jó ?

Ugyanolyan típusból kiszedett rugóknál talán terheletlenül is látszik valamekkora méretbeli különbség, és ez utalhat az állapotra, de biztosat csak beszerelve lehet szerintem mondani. Esetleg valami okos szerkezettel ugyanúgy megterhelni, de ez is csak összehasonlítás.

Megosztás:

Van valakinek tapasztalata a spirálrugó közé szerelhető légrugóról?

Saját tapasztalat ugyan nincs de ha tudnék keríteni 2-t alá is dobálnám úgy 1 barral felnyomva.

Kicsit pattogósabb meg emeltebb lesz tőle a kocsi de ha nem száguldozol nem látod vele kárát. Mondjuk csak akkor van értelme alátenni ha gyakran viszel vele nagyobb "raksúlyt", egyébként nincs.

Megosztás:

Saját tapasztalat ugyan nincs de ha tudnék keríteni 2-t alá is dobálnám úgy 1 barral felnyomva.

Kicsit pattogósabb meg emeltebb lesz tőle a kocsi de ha nem száguldozol nem látod vele kárát. Mondjuk csak akkor van értelme alátenni ha gyakran viszel vele nagyobb "raksúlyt", egyébként nincs.

a kocsim alá 16.000 Ft a linkelt gyártónál az ára párban.

nekem a gáztartály ha tele van +80 kg a kocsi seggében, így állandóan ül, nem beszélve ha még viszek 2 embert és netalán bevásároltam.

szóval emiatt kell feltétlen.

a.

Megosztás:

Hogyhogy nincs mindegyik Caravanban felfújható hátsó teló? Az enyimben sincs de még a csomagtérben sem látom a szelep helyét. <_<

Megosztás:

használati utasítás?

nem kertibútort vettél az ikeában? :huh:

a linkelt cuccot a rugóknál lehet felfújni, nincs bevezetve semmi a kocsiba

ezért nem teljesen világos, hogy miről is beszélsz :D

Há ne mond má! egyik munkatársamtól kértem kölcsön az Opel könyvet nem a javitási hanem egy általános leírást, abban volt benne hogy a Caravanak meg a kisáruszállitónak fel lehet pumpálni a hátulját, és volt benne egy kép ahol bentről mutatták a szelepet. Nem tudom belinkelni a képet, mert már visszavittem. De most komolyan! <_<

Megosztás:

Há ne mond má! egyik munkatársamtól kértem kölcsön az Opel könyvet nem a javitási hanem egy általános leírást, abban volt benne hogy a Caravanak meg a kisáruszállitónak fel lehet pumpálni a hátulját, és volt benne egy kép ahol bentről mutatták a szelepet. Nem tudom belinkelni a képet, mert már visszavittem. De most komolyan! <_<

az "Így csináld" is említi a szintszabályozós hátsó felfüggesztést - a gyári hátsó lengéscsillapítóknál (csak caravan-nál, de asszem nem mindegyiknél) van lehetőség sűrített levegővel emelni a kocsit.

egyébként a tiédben tuti nem az eredeti gátló van, legalábbis ennyi km után baj lenne. :huh: megpróbálom feltölteni a kézikönyvet, aztán bogarászhatod kedvedre! :D

Megosztás:

az "Így csináld" is említi a szintszabályozós hátsó felfüggesztést - a gyári hátsó lengéscsillapítóknál (csak caravan-nál, de asszem nem mindegyiknél) van lehetőség sűrített levegővel emelni a kocsit.

egyébként a tiédben tuti nem az eredeti gátló van, legalábbis ennyi km után baj lenne. <_< megpróbálom feltölteni a kézikönyvet, aztán bogarászhatod kedvedre! :huh:

Nem sűrített, hanem sima levegővel kell nyomni. EPK cartárs van otthon a témában jobban azt hiszem...

http://kepfeltoltes.hu/080920/Image1_www.k...ltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Nem sűrített, hanem sima levegővel kell nyomni. EPK cartárs van otthon a témában jobban azt hiszem...

Na hát akkor mégse mondtam akkora hülyeséget! ugyanezt a képet láttam én is. De attól függetlenül, hogy nem a gyári gátlók vannak benne , még ott kéne lenni a szelepnek, vagy a helyének a csomitérben nem? Nálam meg semmi. <_<

Megosztás:

Na hát akkor mégse mondtam akkora hülyeséget! ugyanezt a képet láttam én is. De attól függetlenül, hogy nem a gyári gátlók vannak benne , még ott kéne lenni a szelepnek, vagy a helyének a csomitérben nem? Nálam meg semmi. <_<

Szerintem , ahogy sok más, ez is felszereltség kérdése.

Megosztás:

Ha már megszólíttattam:

Az enyém CD felszereltségű és volt benne pumpálható hátsó lengéscsillapító. Mivel nem szállítok nehéz dolgokat (általában), ezért amikor már szívárgott szegénykém, hát kicseréltettem egyszerű Kayabára. Nagyon meg vagyok vele elégedve.

Mindkét lányom F Caravánja egyszerű, nem fújható lengéscsillapítóval készült, az egyik '93-as GL, a másik síma Classic, a lengyel fajtából, ebből következően a töltőszelep sincs beépítve....

Megosztás:

Sziasztok!

Leültettem a gépsárkányt pár hónapja!Nagyon jól nézett ki! <_< :huh:

De mivel megjött az utód,így vissza kellett emelni!

Ma voltam futómű beállításon,s azt mondta a szaki,hogy ritka az ilyen autó,aminek ilyen jó a futóműve(dőlésszög,stb.),mint az enyémnek!

Ha valakit érdekel hogy nézett ki leültetve a Caravan,most tettem fel képeket az oldalamra,mert ide nem tudok!Visit My Website

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.