conquistador Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Sziasztok! Tatabánya és környékén tud esetleg valaki olyan szerelőt vagy műhelyt ahol meg tudnák vizsgálni normálisan a gépet, hogy milyenek a lengéscsillapítok, vagy hol kell szilentet cserélni, esetleg talpast? Tehát valami normális árban dolgozó szaki kéne egy állapotfelmérésre, hogy mit vegyek meg a generálhoz. Válaszokat Előre is Köszönöm! Üdv:BB Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Ha elfárad a rugó, kisebb lesz a rugóállandója. Ugyanakkora terhelésre jobban összenyomódik. Ha nagyon el van fárádva és/vagy a kelleténél jobban meg van terhelve akkor felüthet, persze nem a kerekek hanem a gátló. Hát igen. Sokan akik ültetni akarnak, csak azt nézik, hogy hány centivel lesz lejjebb az orra/fara a kocsinak. A rúgózás milyensége, "felkeményedése" már másodlagos. Nekem gyári rugók vannak a kocsiban, de eléggé el vannak fáradva, főleg hátul. Mondjuk úgy néz ki a kocsi, mintha ültetve lenne, sok ismerősöm meg is kérdezte, milyen rúgók vannak benne. Akkor jön a fekete leves, amikor földúton vagy bakhátas úton kell mennem. A kifáradt rugók pl. egy gödör okozta huppanástól jobban összenyomódnak, mint egy jobban ültetett, de feszes rugózású Astrában, így nekem azonnal leér a kipufogó, lefentyű. Sokan nem hiszik el, hogy én oda nem tudok felállni, nem tudok behajtani. Tehát nem csak az számít, mennyi az ültetés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Catlakozom az előttem szólóhoz.. Most azon gondolkodom, honnan, mennyiért keressek rugókat. Egyáltalán, hasnált rugóval érdemes-e foglalkozni ? Honnan lehet azt tudni, mennyire jó egy rugó, vagy nem jó ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Catlakozom az előttem szólóhoz.. Most azon gondolkodom, honnan, mennyiért keressek rugókat. Egyáltalán, hasnált rugóval érdemes-e foglalkozni ? Honnan lehet azt tudni, mennyire jó egy rugó, vagy nem jó ? Ugyanolyan típusból kiszedett rugóknál talán terheletlenül is látszik valamekkora méretbeli különbség, és ez utalhat az állapotra, de biztosat csak beszerelve lehet szerintem mondani. Esetleg valami okos szerkezettel ugyanúgy megterhelni, de ez is csak összehasonlítás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szokola Elküldve Szeptember19, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2008 Van valakinek tapasztalata a spirálrugó közé szerelhető légrugóról? Légrugó üdv Attila Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Szeptember19, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2008 Van valakinek tapasztalata a spirálrugó közé szerelhető légrugóról? Saját tapasztalat ugyan nincs de ha tudnék keríteni 2-t alá is dobálnám úgy 1 barral felnyomva. Kicsit pattogósabb meg emeltebb lesz tőle a kocsi de ha nem száguldozol nem látod vele kárát. Mondjuk csak akkor van értelme alátenni ha gyakran viszel vele nagyobb "raksúlyt", egyébként nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szokola Elküldve Szeptember19, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2008 Saját tapasztalat ugyan nincs de ha tudnék keríteni 2-t alá is dobálnám úgy 1 barral felnyomva. Kicsit pattogósabb meg emeltebb lesz tőle a kocsi de ha nem száguldozol nem látod vele kárát. Mondjuk csak akkor van értelme alátenni ha gyakran viszel vele nagyobb "raksúlyt", egyébként nincs. a kocsim alá 16.000 Ft a linkelt gyártónál az ára párban. nekem a gáztartály ha tele van +80 kg a kocsi seggében, így állandóan ül, nem beszélve ha még viszek 2 embert és netalán bevásároltam. szóval emiatt kell feltétlen. a. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Saját tapasztalat ugyan nincs de ha tudnék keríteni 2-t alá is dobálnám úgy 1 barral felnyomva. Kicsit pattogósabb meg emeltebb lesz tőle a kocsi de ha nem száguldozol nem látod vele kárát. Mondjuk csak akkor van értelme alátenni ha gyakran viszel vele nagyobb "raksúlyt", egyébként nincs. Hogyhogy nincs mindegyik Caravanban felfújható hátsó teló? Az enyimben sincs de még a csomagtérben sem látom a szelep helyét. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 te miről beszélsz most egész konkrétan? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 te miről beszélsz most egész konkrétan? <_< Hát a használati utasitásban irtak hogy van vmi szelep a csomagtér végén kétoldalt, ott lehet terheléstől függően pumpálni vmit. Nekem meg nincs ilyen. És kiváncsi voltam van-e olyen Caravanos kolléga akinek van. Konkrétan. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 használati utasítás? nem kertibútort vettél az ikeában? <_< a linkelt cuccot a rugóknál lehet felfújni, nincs bevezetve semmi a kocsiba ezért nem teljesen világos, hogy miről is beszélsz :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 használati utasítás? nem kertibútort vettél az ikeában? :huh: a linkelt cuccot a rugóknál lehet felfújni, nincs bevezetve semmi a kocsiba ezért nem teljesen világos, hogy miről is beszélsz :D Há ne mond má! egyik munkatársamtól kértem kölcsön az Opel könyvet nem a javitási hanem egy általános leírást, abban volt benne hogy a Caravanak meg a kisáruszállitónak fel lehet pumpálni a hátulját, és volt benne egy kép ahol bentről mutatták a szelepet. Nem tudom belinkelni a képet, mert már visszavittem. De most komolyan! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kösze Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Há ne mond má! egyik munkatársamtól kértem kölcsön az Opel könyvet nem a javitási hanem egy általános leírást, abban volt benne hogy a Caravanak meg a kisáruszállitónak fel lehet pumpálni a hátulját, és volt benne egy kép ahol bentről mutatták a szelepet. Nem tudom belinkelni a képet, mert már visszavittem. De most komolyan! <_< az "Így csináld" is említi a szintszabályozós hátsó felfüggesztést - a gyári hátsó lengéscsillapítóknál (csak caravan-nál, de asszem nem mindegyiknél) van lehetőség sűrített levegővel emelni a kocsit. egyébként a tiédben tuti nem az eredeti gátló van, legalábbis ennyi km után baj lenne. :huh: megpróbálom feltölteni a kézikönyvet, aztán bogarászhatod kedvedre! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 az "Így csináld" is említi a szintszabályozós hátsó felfüggesztést - a gyári hátsó lengéscsillapítóknál (csak caravan-nál, de asszem nem mindegyiknél) van lehetőség sűrített levegővel emelni a kocsit. egyébként a tiédben tuti nem az eredeti gátló van, legalábbis ennyi km után baj lenne. <_< megpróbálom feltölteni a kézikönyvet, aztán bogarászhatod kedvedre! :huh: Nem sűrített, hanem sima levegővel kell nyomni. EPK cartárs van otthon a témában jobban azt hiszem... http://kepfeltoltes.hu/080920/Image1_www.k...ltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Nem sűrített, hanem sima levegővel kell nyomni. Ezt szerintem gondold át mégegyszer... :huh: <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Ezt szerintem gondold át mégegyszer... :huh: <_< Sűrített levegő az pedig :D Egyébként Csergőben potom 25e Ft/db-ért már kapható szintszabályzós lengéscsillapító (+ kellenek a csövek, és a szelep). Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Nem sűrített, hanem sima levegővel kell nyomni. EPK cartárs van otthon a témában jobban azt hiszem... http://kepfeltoltes.hu/080920/Image1_www.k...ltoltes.hu_.jpg Na hát akkor mégse mondtam akkora hülyeséget! ugyanezt a képet láttam én is. De attól függetlenül, hogy nem a gyári gátlók vannak benne , még ott kéne lenni a szelepnek, vagy a helyének a csomitérben nem? Nálam meg semmi. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Na hát akkor mégse mondtam akkora hülyeséget! ugyanezt a képet láttam én is. De attól függetlenül, hogy nem a gyári gátlók vannak benne , még ott kéne lenni a szelepnek, vagy a helyének a csomitérben nem? Nálam meg semmi. <_< Szerintem , ahogy sok más, ez is felszereltség kérdése. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Szerintem , ahogy sok más, ez is felszereltség kérdése. Most nagyon megbántottál, én azt hittem full extrás gépet vettem! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Most nagyon megbántottál, én azt hittem full extrás gépet vettem! <_< Az csak holnap lesz, ha bejösz egy kis hekkelésre. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Az csak holnap lesz, ha bejösz egy kis hekkelésre. <_< Reggel piacra megyünk, délután jó lesz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Reggel piacra megyünk, délután jó lesz? Ne itt dumáljuk meg, menjünk a chat-be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Nem sűrített, hanem sima levegővel kell nyomni. EPK cartárs van otthon a témában jobban azt hiszem... http://kepfeltoltes.hu/080920/Image1_www.k...ltoltes.hu_.jpg Ha már megszólíttattam: Az enyém CD felszereltségű és volt benne pumpálható hátsó lengéscsillapító. Mivel nem szállítok nehéz dolgokat (általában), ezért amikor már szívárgott szegénykém, hát kicseréltettem egyszerű Kayabára. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Mindkét lányom F Caravánja egyszerű, nem fújható lengéscsillapítóval készült, az egyik '93-as GL, a másik síma Classic, a lengyel fajtából, ebből következően a töltőszelep sincs beépítve.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Ivannorbi klubtársnak talán még mind a mai napig olyan pumpálható lengéscsillapítója van, ő tudna róla mesélni. Kedves epk947 hülye kérés lehet, de mesélj, miben nyilvánul meg a kayaba csillapító jobbsága, mint mondjuk valami ócsóóbb.. Mert majd tervezem cserélni én is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szepi-Caravan Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Sziasztok! Leültettem a gépsárkányt pár hónapja!Nagyon jól nézett ki! <_< :huh: De mivel megjött az utód,így vissza kellett emelni! Ma voltam futómű beállításon,s azt mondta a szaki,hogy ritka az ilyen autó,aminek ilyen jó a futóműve(dőlésszög,stb.),mint az enyémnek! Ha valakit érdekel hogy nézett ki leültetve a Caravan,most tettem fel képeket az oldalamra,mert ide nem tudok!Visit My Website Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts