1.6 16v Elküldve Június20, 2008 Megoszt Elküldve Június20, 2008 egyébbként már az új csillapító is sokat számít, nekem ma lett cserélve ég és föld Hali. Ebben igazad van, nekem az elsök egy fél éve lettek cserélve, tegnap pedig a hátsok. Sokkal jobban lehet vele kanyarodni, egy picit gyorsabban is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 Rossz lengescsillapitokkal szinte ket kereken vettem be kanyarokat mert eszmeletlenul himbalozott az auto. Mikor lecsereltuk akkor hulyegyerek uzemmodban sem tudtam az auto utfekveset kijatszani. Nekem olajas Gabriel-ek vannak hatul es meg vagyok veluk elegedve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 Rossz lengescsillapitokkal szinte ket kereken vettem be kanyarokat mert eszmeletlenul himbalozott az auto. Mikor lecsereltuk akkor hulyegyerek uzemmodban sem tudtam az auto utfekveset kijatszani. Nekem olajas Gabriel-ek vannak hatul es meg vagyok veluk elegedve. Sőt,ha még stabrudakat is raksz bele vagy cserélsz,akkor javul csak igazán. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Június24, 2008 Megoszt Elküldve Június24, 2008 ...Nekem olajas Gabriel-ek vannak hatul es meg vagyok veluk elegedve. Nekem gázos Gabriel-ek vannak elöl-hátul, és én is nagyon elégedett vagyok velük ;) :rolleyes: . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Július10, 2008 Megoszt Elküldve Július10, 2008 Sziasztok. Valószinű megérett a gépsárkány egy első lengéscsillapító cserére. Mit érdemes ilyenkor még cserélni? Illyetve milyen márkát érdemes belőlük venni. :rolleyes: Városban állandóan kopog az eleje az jól gondolom hogy e lengő fáradt el? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Július10, 2008 Megoszt Elküldve Július10, 2008 Sziasztok. Valószinű megérett a gépsárkány egy első lengéscsillapító cserére. Mit érdemes ilyenkor még cserélni? Illyetve milyen márkát érdemes belőlük venni. :rolleyes: Városban állandóan kopog az eleje az jól gondolom hogy e lengő fáradt el? Egyik cartárs (Johnny, vagy X-Ray) említette egyszer a keresztmerevítőt, hogy az kopogott és megcsinálta, azóta f@xa, meg érdemes lehet a féltengelyekre is ránézni, hogy minden okés e. Lengéscsillapítóból pl. a Sachs jól bírja, de várd meg a hozzáértőbb kollegák véleményét is ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július10, 2008 Megoszt Elküldve Július10, 2008 Sziasztok. Valószinű megérett a gépsárkány egy első lengéscsillapító cserére. Mit érdemes ilyenkor még cserélni? Illyetve milyen márkát érdemes belőlük venni. :rolleyes: Városban állandóan kopog az eleje az jól gondolom hogy e lengő fáradt el? A kopogást sokminden okozhatja, nézesd át előtte, ha csak emiatt akarsz cserélni. A kormányösszekötő gömbfejek, talpas gömbfejek, stabrúd bekötés, lengőkar szilentek... Lengéscsillapítóból pl. Kayaba (KYB), vagy ha többet szánsz rá, akkor pl. Sachs javallott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Július11, 2008 Megoszt Elküldve Július11, 2008 ;) Az a vicc hogy ez a kopogás megvan azóta mióta a kezeimben a vas. Azóta 3 szerelő nézte(minden nyaralás előtt átnézetem) + 2 műszaki. És nem találta meg egyik se a kopogás rejtéjét ;) Mondjuk akkor ritkán csinálta.Mostmár kisebb rázón is kopog :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 ;) Az a vicc hogy ez a kopogás megvan azóta mióta a kezeimben a vas. Azóta 3 szerelő nézte(minden nyaralás előtt átnézetem) + 2 műszaki. És nem találta meg egyik se a kopogás rejtéjét ;) Mondjuk akkor ritkán csinálta.Mostmár kisebb rázón is kopog :rolleyes: Ha a lengőkar szilentjei fáradtak ki, azt látod rajta, mert közeledik a lengőkar a bölcsőhöz, sőt, képes beleérni, de azt szintén látod rajta. A kopogást meg (ha tompa és inkább kottyanás szerű) produkálhatja a gátló is. Én annó jártam úgy, hogy már az atyaúristent is kicseréltem, és ebbe minden beletartozik (összes szilent , torony is, toronycsapágy, stb., tehát mindent elől), és csak kotyogott picit egyenetlen talajon is, de pl földön nagyon. Simán ment át a műszakin, és végül felkeményíttettem a gátlókat (nem voltak rosszak, de mivel le volt ültetve, gondoltam akkor legyen kemény is), és láss csodát, eltünt a kotyogás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Sziasztok. Valószinű megérett a gépsárkány egy első lengéscsillapító cserére. Mit érdemes ilyenkor még cserélni? Illyetve milyen márkát érdemes belőlük venni. :rolleyes: Városban állandóan kopog az eleje az jól gondolom hogy e lengő fáradt el? Nem biztos hogy a csere megoldja. Nekem 1 évesek a gátlók, jól működnek, és nekem is kopog (kotyog?) valami mostanában. Megrángattam minden irányban a kerekeket (talajon is-emelőn is), de semmin sem érzem hogy lógna vagy kotyogna. Stabrúd bekötők is köszönik, jól vannak ;) . Link to comment Megosztás: More sharing options...
geriopel Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 Engem is érdekelne hogy GSI rugókkal mennyire ülne a sima Astra! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 súlytól és kortól függ. az idősebb rugó fáradt, lejjebb engedi. illetve a gsi általában nehezebb, így a normál astrát a gsi rugó nem ülteti, hacsak nincs kifáradva már. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 súlytól és kortól függ. az idősebb rugó fáradt, lejjebb engedi. illetve a gsi általában nehezebb, így a normál astrát a gsi rugó nem ülteti, hacsak nincs kifáradva már. :rolleyes: Nekem teljessen f@sza és Udinak is! 2centit ült lentebb,de az oldaltartása sokkal jobb. Mondjuk nekünk C20NE GSi rugesz van bent. Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Július15, 2008 Megoszt Elküldve Július15, 2008 Engem is érdekelne hogy GSI rugókkal mennyire ülne a sima Astra! :rolleyes: Caravanba hátul rengeteget ;) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
geriopel Elküldve Július16, 2008 Megoszt Elküldve Július16, 2008 Caravanba hátul rengeteget :lol: :lol: Azt tapasztaltam,mert egyszer Caravan rugókat vettem,de mégsem az volt. :lol: De nekem csak előre kellene!Most ültető rugó van alatta,ami jól néz ki,de piszok lent van.Ha kikerül eladó lesz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Július16, 2008 Megoszt Elküldve Július16, 2008 Azt tapasztaltam,mert egyszer Caravan rugókat vettem,de mégsem az volt. :lol: De nekem csak előre kellene!Most ültető rugó van alatta,ami jól néz ki,de piszok lent van.Ha kikerül eladó lesz! Mekkora ültetés van benne elől ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július16, 2008 Megoszt Elküldve Július16, 2008 nekem véletlen van egy garnitúra eladó ültetőrugóm, de mivel ez nem ide való, az adatait meg lehet nézni az adok-veszek F alkatrészek rovatban. az ár irányár. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július16, 2008 Megoszt Elküldve Július16, 2008 Mekkora ültetés van benne elől ? Hiéna! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Július16, 2008 Megoszt Elküldve Július16, 2008 Azt tapasztaltam,mert egyszer Caravan rugókat vettem,de mégsem az volt. :lol: De nekem csak előre kellene!Most ültető rugó van alatta,ami jól néz ki,de piszok lent van.Ha kikerül eladó lesz! úgy a jó ha húzza a hasát :lol: :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
geriopel Elküldve Július17, 2008 Megoszt Elküldve Július17, 2008 úgy a jó ha húzza a hasát :lol: :lol: :lol: :lol: ...meg mikor felakad a padkára :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
geriopel Elküldve Július17, 2008 Megoszt Elküldve Július17, 2008 Mekkora ültetés van benne elől ? Talán 4cm, de elég lent van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Július17, 2008 Megoszt Elküldve Július17, 2008 Hiéna! :lol: Csak kiváncsiságból kérdeztem :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
geriopel Elküldve Július18, 2008 Megoszt Elküldve Július18, 2008 Nekem teljessen f@sza és Udinak is! 2centit ült lentebb,de az oldaltartása sokkal jobb. Mondjuk nekünk C20NE GSi rugesz van bent. Nektek gyári gátló van, vagy az is a GSI-é?A GSI-é keményebb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Július18, 2008 Megoszt Elküldve Július18, 2008 Talán 4cm, de elég lent van. Erre még nem volt példa....... :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 Sziasztok! Gépem elindulás után 1-2-3 fokozatokban ad ki egy kis nyekergő hangot, de csak alacsony sebességnél, ha nem húzatom. Nem tudtam még rájönni hogy mi okozza- fék vagy kuplung, netán a futómű mely része.... 163.500 nál jár kb. a gép és 94/12 évjárat. Néha ha nagyon rázós az út akkor koppan /kopogó hangot hallok, de ezt talán hallani kellett volna egy ingyenes lengéscsillapitó mérésen is(szar lett mert nagyon keményre volt fújva a gumi!!) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts