1.6 16v Elküldve Június13, 2008 Megoszt Elküldve Június13, 2008 Hali. Megjöttek a Bilstein hátsó lengéscsillapitók, de nem tudom kivenni az alsó csavarokat, mert szét van verve a vége, mind a kettö csavarnak. És ez a két szétvert vég, benne van a hidban. Ezt miért verik szét, amikor önzáró anya van rajta? Hogy lehetne ezt kiszedni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június13, 2008 Megoszt Elküldve Június13, 2008 Hali. Megjöttek a Bilstein hátsó lengéscsillapitók, de nem tudom kivenni az alsó csavarokat, mert szét van verve a vége, mind a kettö csavarnak. És ez a két szétvert vég, benne van a hidban. Ezt miért verik szét, amikor önzáró anya van rajta? Hogy lehetne ezt kiszedni? Gyárilag kivehető, csak be van rohadva. Ha meg nem jön, akkor flex :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Június13, 2008 Megoszt Elküldve Június13, 2008 Gyárilag kivehető, csak be van rohadva. Ha meg nem jön, akkor flex :D Hali. Csak a flex fog segiteni. A kis lyukon ahol a anyacsavar feje van a hidban, ott vésövel odabasztak a menetnek, hogy véletlenül se tekeredjen le az önzáró anya. De olyan szinten, hogy a csavar vége szét van nyilva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
C16SE Elküldve Június16, 2008 Megoszt Elküldve Június16, 2008 Hali. Csak a flex fog segiteni. A kis lyukon ahol a anyacsavar feje van a hidban, ott vésövel odabasztak a menetnek, hogy véletlenül se tekeredjen le az önzáró anya. De olyan szinten, hogy a csavar vége szét van nyilva. Csá! Amiről te beszélsz, az nem csavarbiztosítás vágóval. A lengéscsillapító csavarjának a vége enyhén kúpos és be van hasítva, ugyanis önmetsző csavar. Erre azért van szükség, mert amikor beszereled nem biztos, hogy beletalálsz a lengőkar belsejében lévő anyába. Ezért ha kalapáccsal megütöd a csavar fejét és véletlenül megnyomja a menetet, akkor az önmetsző csavar szépen kijívítja a hibát. Az, hogy nehezen jön ki, attól lehet, hogy menetrögzítővel lett beszerelve. Csőváz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Csá! Amiről te beszélsz, az nem csavarbiztosítás vágóval. A lengéscsillapító csavarjának a vége enyhén kúpos és be van hasítva, ugyanis önmetsző csavar. Erre azért van szükség, mert amikor beszereled nem biztos, hogy beletalálsz a lengőkar belsejében lévő anyába. Ezért ha kalapáccsal megütöd a csavar fejét és véletlenül megnyomja a menetet, akkor az önmetsző csavar szépen kijívítja a hibát. Az, hogy nehezen jön ki, attól lehet, hogy menetrögzítővel lett beszerelve. Csőváz! Hali. Köszi a választ. De sajna késö, :D már kivettem, de csak szerencsére az egyiket. És rájöttem hogy mi a szitu a csavarral. Igy van ahogy mondod. Most vehetek egy csavart Opeléknál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Megpróbáltam ma a kormánymű alján lévő csavart meglazítani,de egyszerűen képtelenség hozzáférni. Alulról sem nagyon lehet szerintem,mert pont ott megy alatta a bölcső. Hogy rohadna meg a német kötsög,amikor legyártotta. :D Most vehetem le a kormányművet,pedig csak állítani kellene rajta és rögtön jó lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Megpróbáltam ma a kormánymű alján lévő csavart meglazítani,de egyszerűen képtelenség hozzáférni. Alulról sem nagyon lehet szerintem,mert pont ott megy alatta a bölcső. Hogy rohadna meg a német kötsög,amikor legyártotta. :D Most vehetem le a kormányművet,pedig csak állítani kellene rajta és rögtön jó lenne. Mitet te akarsz álitni? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Mitet te akarsz álitni? :D Ehune: Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Ehune: Demiéé? Kopogcsattogzörög? :D Nem igazán értem az okot. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Demiéé? Kopogcsattogzörög? :D Nem igazán értem az okot. :D Igen.Zörög egy picit és idegesít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Megpróbáltam ma a kormánymű alján lévő csavart meglazítani,de egyszerűen képtelenség hozzáférni. Alulról sem nagyon lehet szerintem,mert pont ott megy alatta a bölcső. Hogy rohadna meg a német kötsög,amikor legyártotta. :D Most vehetem le a kormányművet,pedig csak állítani kellene rajta és rögtön jó lenne. Igen.Zörög egy picit és idegesít. Nem értelek, ha már leszeded, miért nem teszed fel azt az űűűűűűberf@c@ kművet amid van????? :D :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Nem értelek, ha már leszeded, miért nem teszed fel azt az űűűűűűberf@c@ kművet amid van????? :D :P Hát ha nem sikerül meglazítan a helyén ezt az anyát,akkor az lesz tesókám! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Igen.Zörög egy picit és idegesít. Hangosítsd fel a zenét :D :D :P ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Hangosítsd fel a zenét :D :P ;) B) Jó ötlet,csak az a baj,hogy érezni a kormányon is lötyögést. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Jó ötlet,csak az a baj,hogy érezni a kormányon is lötyögést. :D Ha süket leszel ez lesz a legkisebb problémád :D :P ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Jó ötlet,csak az a baj,hogy érezni a kormányon is lötyögést. :D Nem iszol eleget és remeg a kezed :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kaktusz1981 Elküldve Június19, 2008 Megoszt Elküldve Június19, 2008 Sziasztok. Sedan astram van. Lengescsillapitokat meg rugokat szeretnek cserelni az automon. Sachs gazosakra gondoltam. Ami a rugokat illeti GSI rugokra gondoltam. Segitsetek ramegy az az enyemre? Ha igen mennyit ultetnek? Mennyire kemenyebbek? Koszi :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június19, 2008 Megoszt Elküldve Június19, 2008 Sziasztok. Sedan astram van. Lengescsillapitokat meg rugokat szeretnek cserelni az automon. Sachs gazosakra gondoltam. Ami a rugokat illeti GSI rugokra gondoltam. Segitsetek ramegy az az enyemre? Ha igen mennyit ultetnek? Mennyire kemenyebbek? Koszi ;) A gátló jó választás, de rugóban kicsit körültekintőbbnek kell lenni. Ugyanis a GSi-k nehezebbek jóval, mint pl egy mezei 1.4 vagy 1.6 astra, és ha egy jó állapotú rugót teszel át, az nem fog ültetni rajta. Max akkor érsz el ilyen hatást, ha már kifáradt rugót teszel át (zömében csak ilyet találsz már a bontókban), de az meg a menetteljesítménynek nem tesz jót :rolleyes: Szerintem vegyél egy szett ültetőrugót, az a tuti ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kaktusz1981 Elküldve Június19, 2008 Megoszt Elküldve Június19, 2008 Csakis vadonatuj rugokban gondolkodom. Azert gondoltam Gsi rugokra mert elegge bbilleg kanyarban az auto. Nem szeretnek amugy ultetni rajta, es azert kerdeztem hogy mennyit ultet a gsi rugo illetve a komfort erzet milyen lesz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Június19, 2008 Megoszt Elküldve Június19, 2008 gyenge lengéscsillapítóval még jó, hogy billeg :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kaktusz1981 Elküldve Június19, 2008 Megoszt Elküldve Június19, 2008 Vagom en.Azert is cserelem a gatlokat de pl. amikor most beleulunk 5en akkor leul az auto mint allat. Olvastam itt a forumon arrol a felfujhato cuccrol de az gondolom draga szorakozas. Vmi koztes megoldas kene es ne uljon le az auto annyira 5 szemely alatt. segitsetek Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június19, 2008 Megoszt Elküldve Június19, 2008 Csakis vadonatuj rugokban gondolkodom. Azert gondoltam Gsi rugokra mert elegge bbilleg kanyarban az auto. Nem szeretnek amugy ultetni rajta, es azert kerdeztem hogy mennyit ultet a gsi rugo illetve a komfort erzet milyen lesz? Újban is annyiba kerül a GSi rugó, mintha vennél egy jó minőségű rugószettet, és azok között is van, ami csak 2cm-t ültet. Én két éve kérdeztem, akkor az 1.6 gyári rugója kb 8000/db áron volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Június19, 2008 Megoszt Elküldve Június19, 2008 Csak gondoltam beírom hogy a roppanás ami hallatszott a jobb első kerekem felől az bizony a talpasgömbfej volt. Tegnap kicserélték, azóta mint a vaj. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június19, 2008 Megoszt Elküldve Június19, 2008 Vagom en.Azert is cserelem a gatlokat de pl. amikor most beleulunk 5en akkor leul az auto mint allat. Olvastam itt a forumon arrol a felfujhato cuccrol de az gondolom draga szorakozas. Vmi koztes megoldas kene es ne uljon le az auto annyira 5 szemely alatt. segitsetek Ha nem akarsz ültetni, csak erősíteni a rugón, akkor keress jó állapotú, dieselből való rugókat, azok a nagyobb súly miatt erősebbek. A kanyarstabilitáson pedig segíthetsz erősebb stabrúddal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Június19, 2008 Megoszt Elküldve Június19, 2008 egyébbként már az új csillapító is sokat számít, nekem ma lett cserélve ég és föld Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts