Alex75 Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Lehet, h. ostoba kérdés, de mindegyik f Astrához ugyanolyan l.csillapító kell? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Lehet, h. ostoba kérdés, de mindegyik f Astrához ugyanolyan l.csillapító kell? A carvan és az 3/5 ajtós különbözik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Itt meg nem. B) Pedig Udinak és nekem is az van és nincs vele bajunk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Hmmmm.. Az én autóm ma délelőtt kapott 2 db vadi új LIP-et. Meggyőző a különbség a régiek és az újak között. 2 év garanciásak, darabja volt 7000 huf Jut eszembe, a kiszedett lengéscsillapítók különbözőek voltak. Az egyik LIP volt, a másik valami tök más. Már nem is tudom. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi 1.7TD Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Pedig Udinak és nekem is az van és nincs vele bajunk. nekem is azok vannak benne és semmi gondom velük idáig Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Ma voltam a Zengőnél futóművet ellenőriztetni, meg ha már ott voltam, a nyári (35000 -et futott) gumijaimat kiegyensúlyoztatni. A legutóbbi futómű állítás óta 60000-et mentem, és bár nem dicsőségből írom, de azóta bizony párszor hozzá kellett nyúlni a futóműhöz, aminek az "eredményét" az állapotfelvételi lap is bizonyította (nomeg az abnormális gumikopás). Például: a normális -1,8 kerékösszetartás helyett -6,2 volt. No most nagyon pöpec lett és szinte megújult a kocsi. Tiszta élvezet a kanyarvétel! Centírozás, állítás 11300 Ft. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Pedig Udinak és nekem is az van és nincs vele bajunk. Még nincs B) Méresd meg 20000km múlva B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Még nincs B) Méresd meg 20000km múlva B) Udinak több éve futnak,kapják a pesti utat is és semmi gond vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 Ma voltam a Zengőnél futóművet ellenőriztetni, meg ha már ott voltam, a nyári (35000 -et futott) gumijaimat kiegyensúlyoztatni. A legutóbbi futómű állítás óta 60000-et mentem, és bár nem dicsőségből írom, de azóta bizony párszor hozzá kellett nyúlni a futóműhöz, aminek az "eredményét" az állapotfelvételi lap is bizonyította (nomeg az abnormális gumikopás). Például: a normális -1,8 kerékösszetartás helyett -6,2 volt. No most nagyon pöpec lett és szinte megújult a kocsi. Tiszta élvezet a kanyarvétel! Centírozás, állítás 11300 Ft. Az nem is sok. Valaki mesélje már el lécci mit jelent ez a futómű állítás pontosan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 Udinak több éve futnak,kapják a pesti utat is és semmi gond vele. Akkor vagy mákja van, vagy '99 óta kicsit összeszedte magát a lip, mert nekem volt olyan évjáratú gátlóm tőlük, ami az akkor 1 éves gart éppen kihúzta (kb 20000km lehetett ha jól emlékszem). Az nem is sok. Valaki mesélje már el lécci mit jelent ez a futómű állítás pontosan? Astrán ez a kerékösszetartás és kormányközép állítást jelenti, a kormányösszekötő rudakon. Normális esetben megvan 1 óra alatt, ha be van rohadva az állító (esetek 99%-a), akkor 2-4 óra B) Alapeset 5-6000 körül szokott lenni, berohadva 2-vel drágább B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 Az nem is sok. Valaki mesélje már el lécci mit jelent ez a futómű állítás pontosan? Most voltam másodszor ennél a futóművesnél és pont azért mentem vissza, mert az első esetben nagyon lelkiismeretes munkát végeztek a szemem láttára. Mivel első esetben (két és fél éve) ízekre szedtek minden menetet és átjáratták menetmetszővel és menetfúróval, ezért most könnyű dolguk volt. Akkor 3 ember dolgozott rajta és összesen 70 percig tartott a művelet. Most csak drótkefe, menetlazítóval és már mozgott is minden. Így azután a kerék kiegyensúlyozással együtt két ember 50 perc alatt végzett vele. A folyamat mechanikus ellenőrzéssel kezdődik, tehát leellenőrzik, hogy nincs-e rendellenes lógás, mert akkor nincs értelme állítani. A futómű állításhoz a kocsi beáll a mérőpadra, ahol optikai elven működő műszereket helyeznek minden kerékre amivel először bemérik a kocsi futóművének aktuális geometriáját, azután következik a gyári adatokra történő beállítás. Minderről számítógépes adatlapot adnak, "ilyen volt / ilyen lett" adatokkal. Mindezt garanciával. Nekem egy ilyen beállítás után 0-tól a végsebességig rezzenésmentesen működik a futómű. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 Nekem egy ilyen beállítás után 0-tól a végsebességig rezzenésmentesen működik a futómű. Kinn voltál az autobahnon? B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 Kinn voltál az autobahnon? B) Sokszor is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 A LIP-ekre most 2 év garanciát kaptam. B) Lehet, tényleg összeszedték magukat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Május25, 2008 Megoszt Elküldve Május25, 2008 Ezek a kayabák jóárasnak számítanak ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május25, 2008 Megoszt Elküldve Május25, 2008 Ezek a kayabák jóárasnak számítanak ? kb ez az áruk mindenhol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Május25, 2008 Megoszt Elküldve Május25, 2008 Ok. Köszi. Csak, mert lehet hátsókat is cserélek. A jobb hátsóm alul, csak úgy forog meg lötyög. A gumi, ami összefogná a csavarozást, az sehol.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wizzards Elküldve Május26, 2008 Megoszt Elküldve Május26, 2008 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Hogy tudom felrakni az astrámra a 205/50 R16 -os kereket! Ha simán felrakom beleér hátul a kasztniba! Ki kell szélesíteni a sárvédőt? Mibe fáj egy ilyen? Előre is köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május26, 2008 Megoszt Elküldve Május26, 2008 Peremeztetni kell, és valszeg ez fényezéssel is fog járni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május31, 2008 Megoszt Elküldve Május31, 2008 Megtaláltam a zörgés/kotyogás okát. Ma ráfogok állítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május31, 2008 Megoszt Elküldve Május31, 2008 Megtaláltam a zörgés/kotyogás okát. Ma ráfogok állítani. http://img81.imageshack.us/img81/7720/kormnygs1.jpg Anno erről regéltem neked János. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május31, 2008 Megoszt Elküldve Május31, 2008 Anno erről regéltem neked János. :D Tudom Károly,de most megnéztem a könyvben is! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Június1, 2008 Megoszt Elküldve Június1, 2008 Milyen lengéscsillapítót ajánlanátok az én kocsimra? Már túl vagyok rajta, de azért kiváncsi vagyok a véleményetekre. Boge Turbo-t vettem végül, de a Kayaba ultra SR is szóba jött. Az jobb lett volna? Attól féltem, hogy túl sokat veszít majd a kocsi a Kayaba-val a komfortból. Ugye a Boge is van olyan jó azért? Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Június1, 2008 Megoszt Elküldve Június1, 2008 Az a Boge Turbo milyen fajta ? Hova rakattad ? Előre, vagy hátra ? A kayaba jó fajta nagyon.:-) Én hátra olyat fogok.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Június1, 2008 Megoszt Elküldve Június1, 2008 Nekem mindenütt ez van és német cég a Boge. Neked mi van elöl? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts