Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
és szét kell szedni hozzá, hogy jól be lehessen állítani? :D

Nem. Csak a dísztárcsát szokták levenni, mert a kerékpántra tesznek valami műszert. Ezután jön a káromkodás meg anyázás, mikor felfedezik, hogy megint berohadtak az állítócsavarok. Ekkor előkerül a lánghegesztő, amivel kimelegítik a csavart, rosszabbik esetben a gömfejből a műanyag betétet is. Innentől már sima ügy, beállítják a csavarokkal és kész.

Elküldve

nek kell szétszedni, kivéve ha cserélni kell valamit.

nálunk COMPÚTERES és 8500at kérnek a paraszttol, szerintem marha sok... de ezt szabtaa főnyök :D

egyébként nekünk hátsó futóművet állítani nem is lehet, legalábbis csavarokkal stbvel nem, ha jol gondolom :D

elsőnek felemelik a kocsit, és átlógatják, és ha nincs semmi cserére szoruló, akkor guminyomás, és ugy kezdik állítani.

Elküldve
nézegettem délután és lehet, hogy cserélni kellene az ingát, kicsit foszlott állapotban van

lehet, hogy ennek a cseréjét is előre belegondolták?

Teljes futómű állítás Zengőnél (Bp. Tétényi út) összes csavar menetének átvágásával 7500 Ft. Az enyém 1 ó 15 percig tartott és 2-3 ember dolgozott rajta.

Elküldve

de gondolom, ha a fentebb említett ingát is ki kell cserélni, akkor többet kérnek

gondolkodom még a gömbfej cserélésében is, hogy egyszer kelljen csak hozzányúlni és egyidősek legyenek az alkatrészek

Elküldve

aha oke inga :D

am nem minden alkatrész birja ugyan addig, szoval... nem érdemes cserélgetni egyszerre

van egy fix díj+ a cserélt alkatrészek :D

Elküldve

mi a véleményed a cseréről, Gabi?

érdemes kicserélni ezeket a dolgokat úgy, hogy nem tudok semmit az előéletéről?

úgy gondolom, ha már fizetek a futómű beállításért, akkor előtte kicserélem/tetem, amit kell és egy jó darabig nem kell hozzányúlni

Elküldve
mi a véleményed a cseréről, Gabi?

érdemes kicserélni ezeket a dolgokat úgy, hogy nem tudok semmit az előéletéről?

úgy gondolom, ha már fizetek a futómű beállításért, akkor előtte kicserélem/tetem, amit kell és egy jó darabig nem kell hozzányúlni

én addig nem cserélném, amíg nincs eltörve. ezt bármikor lehet cserélni otthon is könnyen.

Elküldve

Sziasztok! Nem tudja vki hogy kombihoz lehet-e kapni hátsó spirálrugoba gumipogácsát? Mert mostanéba kellesz cipelnem egy kis sújt és állítolag ezzel tudom kímélni a teleszkópokat egy picit! És kb mibe kerül? Köszönöm!!!

Elküldve
csere után nem kell újraállítani a futóművet?

Nem kell,de a cseréhez érdemes felkötni a gatyát.

A régit el kell távolítani és a stabrúd végét megtakarítani.A legjobb ha finom műszerolajjal megkened a stabrudat is,meg a "végcsont" belsejét is.

Aztán nagylevegő és addig tolni,amíg jól nem áll a helyén,mert ha közben megállsz,hát ember legyen a talpán,aki tovább kínozza felfelé.

Jah és csakis gyárit vegyél,az u.gy. 3-4hónap alatt megadja magát.

Elküldve

csavaros a talpasod?

akkor az már nem gyári... legalábbis ugy tudom, hogy a gyári szegecselve van.

am nem nagydolog az se

flex ovatosba és annyi :D

felöl oldod a csavart, odabaszol a kupos rész oldalának egy kalapáccsal, esetleg feszited ütés közben, és annyi.

Elküldve
csavaros a talpasod?

akkor az már nem gyári... legalábbis ugy tudom, hogy a gyári szegecselve van.

am nem nagydolog az se

flex ovatosba és annyi :D

felöl oldod a csavart, odabaszol a kupos rész oldalának egy kalapáccsal, esetleg feszited ütés közben, és annyi.

Cseréltem már,szal tudom mi merre és tudom,hogy nem gyári! :D

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.