Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

A futómű története folytatódik....

Miután bekerültek az új gátlók és rugók, toronycsapágyak és gumik, azt vettem észre, hogy néha egyesből kettesbe váltásnál ránt egyet kocsi. Olyan ez a rántás, mint amikor a féltengelycsukló jelzi élete végét. Vezetés közben (mikor máskor :) ) leginkább a pedálokon érzem ezt a kis rántást. Az a furcsa, hogy kanyarban sohasem jelentkezett még, valamint ha egyenesen megyek és egy kis gázt adok akkor is előjön nagy ritkán. Ma elvittem a szerelőhöz, előttem átrángattak mindent, semmi. Motortartó baktól kezdve a talpasokon és stabilizátorokon át a kormányműig mindent átnéztünk, próbálgattunk, de azon kívül hogy a kormánymű kattog ha ezerrel rángatom a kereket semmi nem derült ki. Annyit azonban megjegyzett a szerelő srác, hogy a féltengely egy nagyon picit mozog a belső oldalon. Természetesen a próbakör során is minden szépen működött (műhelyszag ugye...). Végül abban maradtunk, hogy járkáljak tovább és majdcsak jobban előjön vagy elmúlik. Nincs valamelyikőtöknek ötlete mi okozhatja ezt a bot lábamon kívül?

Elküldve
Csőváz!

Igazából az összes spec szerszám az a rugóösszehúzó. A többit egy jól felszerelt barkácskészletben is megtalálod. Lehet mókolni a rugóösszehúzásnál (pl. drót, sk szalag), de nem ajánlom, mert roppant balesetveszélyes. Inkább kérj egy célszerszámot!

A lengyel oldalon láttam, hogy a rugóösszehúzást két racsnis hevederrel csinálták. Szerintetek ez kevésbé balesetveszélyes?

Tudom, hogy menetes szerszám az igazi, de ha valaki házilag áll neki, és nem tud ilyet kölcsönkérni...

Elküldve
Engem meg az érdekelne, hogy milyen szerszám kell hozzá.

Kell valami kinyomó, lehúzó, nyaggató, 2 kilós kalapács? :)

Szia!

Szerintem egy gömbfej kinyomó szerszám nem árt. Én amikor először csináltam próbáltam kalapálni, feszíteni, sehogy sem jött szét a kormány gömbfej. Nemrég láttam ilyet 2-3000 HUF körül a Norautoban (azért mielőtt megveszed nézd meg hogy jó -e a méret). Ugyanitt pár ezerért rugó összehúzót is kapsz. Gyakorlatilag fél oldali szerelői munkadíjból megvannak ezek és sokkal könyebb velük a munka.

Elküldve

néha a kinyomó se ér semmit....

nekem tört már el a bennelévő csap.

kapalpáccsal oldalrol meg kell jol ütni, és valamivel feszíteni kell lefelé, nekem igy jött ki a talapas is pl.

Elküldve

Sziasztok, üdv mindenkinek.

Segítségre lenne szükségem, az lenne a kérdésem, hogy mi a külömbség a sima 5 ajtós és a Gsi astra rugói között méretileg.

A segítséget előre is köszönöm.

Elküldve
néha a kinyomó se ér semmit....

nekem tört már el a bennelévő csap.

kapalpáccsal oldalrol meg kell jol ütni, és valamivel feszíteni kell lefelé, nekem igy jött ki a talapas is pl.

A talpasnál én sem használom a kinyomót (az enyém nem is fér ott el), egy hosszú csővel vagy pajszerrel feszítem és kijön. A kormány gömbfejnél viszont nincs mihez feszíteni. Kalapálás önmagában szerintem akkor hatásos, ha már előtte nem sokkal volt szétszedve. Én ráfeszítek a kinyomóval aztán megütögetem oldalról, húzok rajta egy kicsit, újra kalapács. Így rendszerint X.-dik kalapács ütögetésre (nem is ütöm erősen szinte csak kocogtatom) szépen kiugrik, és nem törik el a kinyomó.

Mondjuk az én kinyomóm egy masszív, kovácsolt (vagy legalábbis annak tűnő) darab, szerencsére bírja a strapát.

Elküldve
Csőváz!

Igazából az összes spec szerszám az a rugóösszehúzó. A többit egy jól felszerelt barkácskészletben is megtalálod. Lehet mókolni a rugóösszehúzásnál (pl. drót, sk szalag), de nem ajánlom, mert roppant balesetveszélyes. Inkább kérj egy célszerszámot!

Rugóösszehúzó

yato_yt0605.jpg

Elküldve
Meg tudod mondani hogy hol talalom meg a Zengő-t,valami cim,elerhetoseg?nekem sem artana egy tuzetesebb atvizsgalasa az automnak:)))

Annyira jokat mondotok roluk,megnezetnem az automat en is veluk.

kosz elore is

Levys

Én a Tétényi úti szervízükben jártam és nagyon meg voltam elégedve. http://www.zengogumi.hu/?type=uzleteink

• 2 weeks later...
Elküldve

Üdv!

Tegnap a ROXY rádióban hallottam egy ujjonan nyílt autószervízről a Váci úton,ahol most mindenféle átvizsgálást 99 Ft-ért csinálak.Nem tudja valaki melyik is ez a szervíz?(Elfelejtettem a nevét)Vajon jól is végzik a vizsgálatokat?

Elküldve

Gabi!

Ha a talpas kezdi megadni magát,annak milyen jelei vannak?

Azt nem cseréltük a jobb oldalon és most az a fura,hogy ha kis bukkanóba megyek bele,akkor a kormányon azt érzem,mintha valami löttyenne,mintha valami laza lenne a futóműben.Talpas okozhat ilyet?Vagy kormányösszekötő?Stabrúdat átnéztem,ot nem laza semmi.

Elküldve

talpas kotyog ha már kopott. De az általad említett jelenséget inkább a lengőkarszilentek

kipuhulása vagy szakadása szokta okozni, illetve esélyes a kormányösszekötő is.

Elküldve
talpas kotyog ha már kopott. De az általad említett jelenséget inkább a lengőkarszilentek

kipuhulása vagy szakadása szokta okozni, illetve esélyes a kormányösszekötő is.

Kormányösszekötő belső vagy külső oldala?

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.