Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

még jo hogy a villáskulcs nem fog visszakérdezni... ez van szar a helyesírásom :lol:

egyébként irtam már olyat hogy olaly és társai :)

szal lehet nekem is kérni kéne azt a papirt :)

Szerencsére a fórumban nem a helyesírás számít,hanem hogy megpróbáljunk egymásnak segíteni :D Bár én még inkább csak tanulok :huh: (van mit).

Megosztás:

Úgy mint:futmű? (Ha már ez a téma címe :lol: )

Például!

De ne offoljunk ennyire,mert valagba lesz rugva a társaság! :)

Viszont nagyon élvezem a felújított futóművet a gépem alatt! :huh:

Csuda jó vele kanyarodni és a bukkanókon is tök csendesen megy át.

Megosztás:

nekem eléggé kezd csörögni ha lassanmek át rajtuk... de ha nagyobb tempoban megyek, akkor már halkabb...

6 éves a kocsi, szerintem még elég fiatal ahhoz, hogy ne kelljen felujitani a futóművet... és meg is néztük, de semmi se log rajta...

Amilyen jók a magyar utak semmi sem hihetetlen.

Pedig a kormányrázás nem véletlen van.

Megosztás:

Például!

De ne offoljunk ennyire,mert valagba lesz rugva a társaság! :)

Viszont nagyon élvezem a felújított futóművet a gépem alatt! :huh:

Csuda jó vele kanyarodni és a bukkanókon is tök csendesen megy át.

Jó neked.Én nem nagyon merek gyorsan (bár tudom,ez relatív) bevenni egy kanyart,volt már,hogy elkezdte tolni az elejét pl. jobbos kanyarban,és jöttek szembe is :lol: .Pedig nem tolom neki.Futóműves gyári értéket mért,lengéscsillapító jó,ezért is gondoltam a rugó kilágyulására.

Megosztás:

Jó neked.Én nem nagyon merek gyorsan (bár tudom,ez relatív) bevenni egy kanyart,volt már,hogy elkezdte tolni az elejét pl. jobbos kanyarban,és jöttek szembe is :huh: .Pedig nem tolom neki.Futóműves gyári értéket mért,lengéscsillapító jó,ezért is gondoltam a rugó kilágyulására.

Azért nekem sem beton kemény,de sokat alakult.

Elöl a stabrúd berakása sokat javított,most pedig a gátlók,rugók cseréje is jelentősen növelte a kanyarodási sebességet.

Persze lehetne még fokozni,de az már a komfort rovására menne szerintem.

Megosztás:

Elöl a stabrúd berakása sokat javított,most pedig a gátlók,rugók cseréje is jelentősen növelte a kanyarodási sebességet.

Stabilizátor rudat megérné beszereltetnem? Érezném a különbséget?

Megosztás:

Stabilizátor rudat megérné beszereltetnem? Érezném a különbséget?

Nekem nem is volt benne! :lol:

Gyárilag aszem 18mm-es van benne,de nekem calibráé került be,az ha jól emléxem 22mm.

Ugyanekkora a GSi első stabrúdja is.

Ha a futóműben minden más rendben van,akkor óriási a különbség!

Nincs a bedőlő hajó feeling kanyarodás közben. :huh:

Megosztás:

Rugókilágyulás... szerintem nekem is ez lehet a gond. Amikor hozzám került a kocsi kiváló volt az úttartása. Aztán évek alatt a magyar utak szépen megtették hatásukat. A kocsi kanyarstabilitása lényegesen csökkent, olyan érzés, mintha a kerekeben alacsony lenne a nyomás. Elsőre a lengéscsillapítókra gyanakodtam, de műszeres vizsgálaton jóknak bizonyultak. Továbbá azt vettem észre, hogy a kocsi kipufogó rendszere, leffentyűje olyan helyeken is leér, ahol Astra-s ismerőseimnek nem. Régebben még elől aláfért a krokodil emelő specko közdarabbal, most már úgy kell kicsit megemelni a sárvédőnél.

Megosztás:

Nekem nem is volt benne! :lol:

Gyárilag aszem 18mm-es van benne,de nekem calibráé került be,az ha jól emléxem 22mm.

Ugyanekkora a GSi első stabrúdja is.

Ha a futóműben minden más rendben van,akkor óriási a különbség!

Nincs a bedőlő hajó feeling kanyarodás közben. :huh:

Nézegettem árakat,22mm-es 2000 pénz körül van (plusz a szerelőm díja,de szerencsére olcsón dolgozik).Ennyit lehet hogy megérne egy jobban vezethető,ergo biztonságosabb gép. :)

Megosztás:

Nézegettem árakat,22mm-es 2000 pénz körül van (plusz a szerelőm díja,de szerencsére olcsón dolgozik).Ennyit lehet hogy megérne egy jobban vezethető,ergo biztonságosabb gép. :lol:

Számold még hozzá a gyári "csontokat" a végére,darabja kb 3000Ft!

Csakis gyárit vegyél,az utángyártott eltörik hamar.

Saját tapasztalat! :huh:

Erről az alkatrészről beszélek!

Megosztás:

Neked nem csak GSIrugók mentek belee? Kapott lengéscsillapítót is? Milyent?

Mintha említetted volna, hogy kimaradtak rugók. milyenek?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.