opel16v Elküldve Augusztus2, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2007 Ha astráé a híd, akkor csak a fékerőosztóval kell trükközni, de nem megoldhatatlan. Ha vectráé, akkor a kézifékkötéllel is mókolni kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus2, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2007 Ha astráé a híd, akkor csak a fékerőosztóval kell trükközni, de nem megoldhatatlan. Ha vectráé, akkor a kézifékkötéllel is mókolni kell. Pont fordítva. Kell másik kézifékkötél, de fékerőszabályzóval nem kell szórakozni, mert itt a fékvezetékben van egy-egy szelep. Én mondjuk nem hagynám a sima 236-os tárcsát előre a hátsó tárcsa mellé. Előre 256-ra átalakítani is pártízezerbe kerül. (20-30-tól) De lehet, hogy a hátsó tárcsát sem kellene erőltetni (használattól függ), mert például műszakin is lehet gondod, nem fogsz méterekkel hamarabb megállni (főleg nem alcsony sebességnél) és a felújítása is többe kerül mint a dobnak. Nekem jövő héten lesz teljes tárcsa-betét csere. Elöl-hátul Ferodo Premier tárcsák és betétek. (igen, létezik tárcsa is állítólag valami új széria, és ehhez a betéthez lett fejlesztve) Majd meglátjuk. Nem olcsó móka :) , de szavam nem lehet mert szerintem még így is elég olcsón jutottam hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus2, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2007 na megvan aszerzemény tiszta üres hid megy rá az összes cuccunk és cső 5 ezer pénz vaterás gyerek majd jelzem neki a klubbot, mert itt borsodba ugyis gyenge a taglétszám, és elég jo kis ketyeréje volt:D meg sok cucca is van eladóba, és szerintem nem drágán adja remélhetőleg jo lesz amit nekem si adott de holnap elválik még ma kenegetek le kcisit a hidat holnapra megszárad és oylan 8tol rakom felfele pontosabban szedem le igen szoval mire figyeljek fokozottan? pl kézifékkötél leszerelése egyből kérdéseket vet fel benem a hidrol hogy lehet lecsatolni? ki lehet huzni azon a kis résen ami a felfogató gyűrűjében van?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus2, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2007 http://kepfeltoltes.hu/view/070802/IM00560...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/070802/IM00560...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/070802/IM00560...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/070802/IM00560...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/070802/IM00561...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/070802/IM00561...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/070802/IM00561...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/070802/IM00564...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/070802/IM00564...ltoltes.hu_.jpg pár képben az eset és a haladás holnap ha lesz időm lefényképezgetem a folyamatot, esetleg ez i joljön majd valakinek Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 na most kezdem szétbontani a hátulját, rem sierül... egyébként az első futóműnek összetartéáson kell vagy széttartáson futnia??mert az enyém mintha széttartana, meg most nemtom miért dea kormányközép is kicsit elment:S Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 Eccerű, mint a faék: elviszed, és beállíttatod. :) Viszont ha mondjuk szar a szilented, akkor utána is el fog mászni a beállítás, tehát feleslegesen dobod ki a manit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 előbb legyen kés a hátsó léába nekije:D am a beállítást tényleg csak ugy fogom ha megnéztük mégeccer aszilentkeet is de szerencsére ugy gondolom igyé lesz minden:D szervizbe leszek gyakon szeptembertől ujra, és ha másnam kajaidőbe beállok vele felmelem és megfeszegetünk amit cak lehet futómű állítást meg el lehet intézni ingyé azt is elvileg:D nah tovább jo napot, kevesebb meloval mint nekem csá Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 ...egyébként az első futóműnek összetartéáson kell vagy széttartáson futnia??mert az enyém mintha széttartana, meg most nemtom miért dea kormányközép is kicsit elment:S Tudtommal kb. 2mm összetartásának kell lennie. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 Összetartást fokban adják, nem mm-ben :) és ha jól emléxem kicsit több is kell :) majd megnézem a lapot amit kaptam, nemrég voltam a versenygéppel futóműállításon (sajna már a múlté a jó beállítás, úgyhogy bérletet váltok lassan B) ), gyári értékre tettük akkor az összetartást Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 Összetartást fokban adják, nem mm-ben B) és ha jól emléxem kicsit több is kell :omg: majd megnézem a lapot amit kaptam, nemrég voltam a versenygéppel futóműállításon (sajna már a múlté a jó beállítás, úgyhogy bérletet váltok lassan :) ), gyári értékre tettük akkor az összetartást Amikor tavaly a Caravant a kormánygömbfej cseréje után elvittük futóműveshez, ott mondta a szaki, ill. írta ki a gépe. Nem tudom, hol mérik, lehet, hogy a kerekek első felének kell 2mm-el közelebb lenniük egymáshoz, mint a hátsó oldalnak? A lényeg, hogy kellett állítani rajta rendesen, 11mm széttartása volt :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 Szerintem rosszul emlékszel. :) Fok volt az. B) Képzeld azt, hogy a gép nem is tudja, hány mm átmérőjű a kereked, így nem tud a végénél számolni mm-es elfordulást. Viszont fokban tudja, és úgy is méri :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 Szerintem rosszul emlékszel. B) Fok volt az. :) Képzeld azt, hogy a gép nem is tudja, hány mm átmérőjű a kereked, így nem tud a végénél számolni mm-es elfordulást. Viszont fokban tudja, és úgy is méri :omg: Lehet, hogy igazad van, nem tudom. Ezt ilyen érdekesen csinálták: egy zsinórral körbetekerték az egész autót a kerekeknél, meg az első kerekekre felszerelt valami jeladós cuccokat, arra akasztotta a madzag végeit, gondolom annak a pozícióját érzékelte a gép. Nem semmi, hol tart már a technika :) Viszont az állítócsavarokkal megszenvedett, lánghegesztővel kellett felmelegítenie, hogy meg tudja mozdítani őket. Mondta, hogy idősebb Astráknál gyakori ez, viszont nagyon jó, strapabíró a futóművük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 Az a madzagos technika már lejárt lemez, mostanság már optikás mérés van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 Az a madzagos technika már lejárt lemez, mostanság már optikás mérés van. szerelőm cégénél "csak" 5,5 misis ketyere van... csipog-villog mindenért. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 Álljunk meg egy szóra. Tudtommal az f astrának a kerékösszetartása minuszos azaz tulajdonképpen széttartás van! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 Majd megnézem a lapot amit kaptam :) És az eldönt itt minden kérdést, mert azon gyári érték van B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 Én tavasszal mikor vettem az új nyári gumigarnitúrát akkor a IV. ker. Csányi László utcában beállíttattam. A srác nagyon korrektül megmérte/beállította. Leellenőrizte alaposan a futóművet (szilentek gömbcsuklók) Megemelte a kocsit, rátatte a mérőgépet, megforgatta a kerekeket ezzel az esetleges felni ütését is korrigálni tudta a gép. Majd leengedte és rögzítette a kormánykereket középállásban majd szépen beállított mindent. Azóta nem eszi a gumik belső élét és az egyenesfutása is jobb. Ennél tökéletesebb már csak akkor lett volna ha guminyomás ellenőrzéssel kezdte volna, de mivel azt én előtte belőttem így nem kukacoskodtam :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 szerelőmnél még olyat is kér a gép, hogy tekerje ki teljesen egyik és másik irányba is, így nem beállítás során mindkét irányba lehetőség van azonos íven fordulni. Régi skodánk pl. balra egy 3 sávnak megfelelő úton megfordult, jobbra viszont a 4 sáv is majnem kevés lett volna... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 Régi skodánk pl. balra egy 3 sávnak megfelelő úton megfordult, jobbra viszont a 4 sáv is majnem kevés lett volna... Ez autó jellegzetesség, nem pedig beállítás. B) Ki gondolná, hogy pl a Mitsubishi EVO9 is így működik... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 Ez autó jellegzetesség, nem pedig beállítás. B) Ki gondolná, hogy pl a Mitsubishi EVO9 is így működik... :) hát mondjuk extrémen eltekergetett futóműnél szerintem erősen jelentkezik. mint írtam, balra 3 sáv sima volt. jobbra a 4 is necces. Azért a 2 közt hatalmas az eltérés. Addig még elfogadnám, ha mindkettő a 3 sáv körül mozogna. Egyik alatta, másik felette. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 márpedig el kell fogadni, hogy ilyen van. EVO-nál is jelentős az eltérés. Egyébként meg nem a nagy ív a sok, hanem a kisebbik kevés. Vagyis az egyik irányba valamilyen műszaki ok miatt többet tud engedni a futómű vagy a kormánymű, és ezt kihasználják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 lézeres pad vannálunk is felteszika méricskélőt előre hára guritják, aztán felteszik a mozgó lapokra, és ugy kezdik el mérni rendesen és én is fokba olvastam a méréseket!!:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 kész a kocsi amugy, legalábbis hátsó hidat tekintve most egy érdekes dolgot néztünk, hogy meik kerék csúszik meg fékezés kor az első illetve a hátsó hamarabb? wareszon a hátsó sokkal hamarabb, de annak be voltak roadvaa munkahengerei elől és a 4!!!! darabbol néha csak egy működött ezt meg lelégtelenítettük kétszer is mert másodszor is jött még evegő, de akkor már egy féldobozzal átjárattunk a rendszeen a pedál már beton, de most is első kerék leblokkol hátsó meg gurul utána elől tárcsa hátul dob Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 első kerék leblokkol hátsó meg gurul utána Ez így jó. Legalábbis az elsőnek előbb kell blokkolnia. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 első kerék leblokkol hátsó meg gurul utána elől tárcsa hátul dob Na ezért van a fékerőszabályozó, hogy üres állapotban se csusszon meg a hátsó kerék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts