Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Ha astráé a híd, akkor csak a fékerőosztóval kell trükközni, de nem megoldhatatlan.

Ha vectráé, akkor a kézifékkötéllel is mókolni kell.

Pont fordítva. Kell másik kézifékkötél, de fékerőszabályzóval nem kell szórakozni, mert itt a fékvezetékben van egy-egy szelep.

Én mondjuk nem hagynám a sima 236-os tárcsát előre a hátsó tárcsa mellé. Előre 256-ra átalakítani is pártízezerbe kerül. (20-30-tól) De lehet, hogy a hátsó tárcsát sem kellene erőltetni (használattól függ), mert például műszakin is lehet gondod, nem fogsz méterekkel hamarabb megállni (főleg nem alcsony sebességnél) és a felújítása is többe kerül mint a dobnak.

Nekem jövő héten lesz teljes tárcsa-betét csere. Elöl-hátul Ferodo Premier tárcsák és betétek. (igen, létezik tárcsa is állítólag valami új széria, és ehhez a betéthez lett fejlesztve) Majd meglátjuk. Nem olcsó móka :) , de szavam nem lehet mert szerintem még így is elég olcsón jutottam hozzá.

Megosztás:

na megvan aszerzemény tiszta üres hid

megy rá az összes cuccunk és cső

5 ezer pénz

vaterás gyerek majd jelzem neki a klubbot, mert itt borsodba ugyis gyenge a taglétszám, és elég jo kis ketyeréje volt:D

meg sok cucca is van eladóba, és szerintem nem drágán adja

remélhetőleg jo lesz amit nekem si adott

de holnap elválik

még ma kenegetek le kcisit a hidat holnapra megszárad és oylan 8tol rakom felfele

pontosabban szedem le

igen szoval mire figyeljek fokozottan?

pl kézifékkötél leszerelése egyből kérdéseket vet fel benem

a hidrol hogy lehet lecsatolni?

ki lehet huzni azon a kis résen ami a felfogató gyűrűjében van??

Megosztás:

előbb legyen kés a hátsó léába nekije:D

am a beállítást tényleg csak ugy fogom ha megnéztük mégeccer aszilentkeet is

de szerencsére ugy gondolom igyé lesz minden:D

szervizbe leszek gyakon szeptembertől ujra, és ha másnam kajaidőbe beállok vele felmelem és megfeszegetünk amit cak lehet

futómű állítást meg el lehet intézni ingyé azt is elvileg:D

nah tovább jo napot, kevesebb meloval mint nekem csá

Megosztás:

Összetartást fokban adják, nem mm-ben :)

és ha jól emléxem kicsit több is kell :)

majd megnézem a lapot amit kaptam, nemrég voltam a versenygéppel

futóműállításon (sajna már a múlté a jó beállítás, úgyhogy bérletet váltok

lassan B) ), gyári értékre tettük akkor az összetartást

Megosztás:

Összetartást fokban adják, nem mm-ben B)

és ha jól emléxem kicsit több is kell :omg:

majd megnézem a lapot amit kaptam, nemrég voltam a versenygéppel

futóműállításon (sajna már a múlté a jó beállítás, úgyhogy bérletet váltok

lassan :) ), gyári értékre tettük akkor az összetartást

Amikor tavaly a Caravant a kormánygömbfej cseréje után elvittük futóműveshez, ott mondta a szaki, ill. írta ki a gépe. Nem tudom, hol mérik, lehet, hogy a kerekek első felének kell 2mm-el közelebb lenniük egymáshoz, mint a hátsó oldalnak? A lényeg, hogy kellett állítani rajta rendesen, 11mm széttartása volt :)

Megosztás:

Szerintem rosszul emlékszel. B) Fok volt az. :)

Képzeld azt, hogy a gép nem is tudja, hány mm átmérőjű a kereked, így nem tud a végénél

számolni mm-es elfordulást. Viszont fokban tudja, és úgy is méri :omg:

Lehet, hogy igazad van, nem tudom. Ezt ilyen érdekesen csinálták: egy zsinórral körbetekerték az egész autót a kerekeknél, meg az első kerekekre felszerelt valami jeladós cuccokat, arra akasztotta a madzag végeit, gondolom annak a pozícióját érzékelte a gép. Nem semmi, hol tart már a technika :)

Viszont az állítócsavarokkal megszenvedett, lánghegesztővel kellett felmelegítenie, hogy meg tudja mozdítani őket. Mondta, hogy idősebb Astráknál gyakori ez, viszont nagyon jó, strapabíró a futóművük.

Megosztás:

Én tavasszal mikor vettem az új nyári gumigarnitúrát akkor a IV. ker. Csányi László utcában beállíttattam. A srác nagyon korrektül megmérte/beállította. Leellenőrizte alaposan a futóművet (szilentek gömbcsuklók) Megemelte a kocsit, rátatte a mérőgépet, megforgatta a kerekeket ezzel az esetleges felni ütését is korrigálni tudta a gép. Majd leengedte és rögzítette a kormánykereket középállásban majd szépen beállított mindent. Azóta nem eszi a gumik belső élét és az egyenesfutása is jobb.

Ennél tökéletesebb már csak akkor lett volna ha guminyomás ellenőrzéssel kezdte volna, de mivel azt én előtte belőttem így nem kukacoskodtam :)

Megosztás:

szerelőmnél még olyat is kér a gép, hogy tekerje ki teljesen egyik és másik irányba is, így nem beállítás során mindkét irányba lehetőség van azonos íven fordulni. Régi skodánk pl. balra egy 3 sávnak megfelelő úton megfordult, jobbra viszont a 4 sáv is majnem kevés lett volna...

Megosztás:

Ez autó jellegzetesség, nem pedig beállítás. B)

Ki gondolná, hogy pl a Mitsubishi EVO9 is így működik... :)

hát mondjuk extrémen eltekergetett futóműnél szerintem erősen jelentkezik. mint írtam, balra 3 sáv sima volt. jobbra a 4 is necces. Azért a 2 közt hatalmas az eltérés. Addig még elfogadnám, ha mindkettő a 3 sáv körül mozogna. Egyik alatta, másik felette. :)

Megosztás:

kész a kocsi amugy, legalábbis hátsó hidat tekintve

most egy érdekes dolgot néztünk, hogy meik kerék csúszik meg fékezés kor az első illetve a hátsó hamarabb?

wareszon a hátsó sokkal hamarabb, de annak be voltak roadvaa munkahengerei elől és a 4!!!! darabbol néha csak egy működött

ezt meg lelégtelenítettük kétszer is mert másodszor is jött még evegő, de akkor már egy féldobozzal átjárattunk a rendszeen a pedál már beton, de most is első kerék leblokkol hátsó meg gurul utána

elől tárcsa hátul dob

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.