opel16v Elküldve Július2, 2007 Megoszt Elküldve Július2, 2007 Brembo tárcsa/Ferodo betét/Strohm (Dedeó) műhely szerintem is jó triumvirátus :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július2, 2007 Megoszt Elküldve Július2, 2007 Brembo tárcsa & Texstar betét is szóba jöhet még! Fékfolyadék mennyisége?Hát ez függ attól mennyire levegős a rendszer,de ha csak simán cserélsz: tartályból kiszív,betölt és addig légteleníteni,amíg a szép új olaj nem jön már kifelé! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Július2, 2007 Megoszt Elküldve Július2, 2007 hát szerintem 60 ezernél még a gyári szimpla féktárcsák is elfutnak joval többet, csak elképzelhető ha megfőzi valaki mintén is eléggé szét lehet kurni, de meg lehet szabályztatni is nekem is nemsokára az lecc és akkor jo fékbetétek és ujra harap majd a fék mint féléve:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július2, 2007 Megoszt Elküldve Július2, 2007 Csakis szimpla tárcsát lehet szabályoztatni, belső hűtésűt nem! Erre figyeljünk... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július2, 2007 Megoszt Elküldve Július2, 2007 Csakis szimpla tárcsát lehet szabályoztatni, belső hűtésűt nem! Erre figyeljünk... <_< Ugyanmár!Nekem okos autószerelők mondták,hogy azt is lehet,nem téma ha kicsit utána üt! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július3, 2007 Megoszt Elküldve Július3, 2007 Csakis szimpla tárcsát lehet szabályoztatni, belső hűtésűt nem! Erre figyeljünk... :rolleyes: Az érdekes, mert a Calinak elöl ugye belső hűtésű tárcsája van, és az "így csináld..." könyvben úgy tüntetik fel a méreteket, hogy a gyári vastagság 24mm, 22-ig lehet szabályoztatni, és 21mm-nél kuka... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július3, 2007 Megoszt Elküldve Július3, 2007 Az érdekes, mert a Calinak elöl ugye belső hűtésű tárcsája van, és az "így csináld..." könyvben úgy tüntetik fel a méreteket, hogy a gyári vastagság 24mm, 22-ig lehet szabályoztatni, és 21mm-nél kuka... Azt ugye tudod, hogy mikor vannak 21mm-esek azok a tárcsák, amiket fel akarnak szabályoztatni? <_< Gondolom nem kell magyarázni, hogy az itthoni userek nem a keveset futott tárcsákba akarnak még életet csiholni. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július3, 2007 Megoszt Elküldve Július3, 2007 Jah, én is láttam már olyan belső hűtésű tárcsát ahol magából a tárcsa anyagából már szinte nem maradt semmi, a fékbetét gyakorlatilag a hűtőbordán futott, és a gazdája még mindig nem cserélte volna le, ha a szerelő nem mondja hogy így nem engedi ki a kezéből az autót (más miatt vitték oda, nem féket javíttatni, úgyhogy ez csak véletlenül derült ki) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július3, 2007 Megoszt Elküldve Július3, 2007 Gyakorlatilag úgy néz ki a dolog, hogy az említett tárcsánál 22,5mm-nek meg kéne lenni, hogy lehessen szabályozni, mert minimum 3-4 tizedet le szoktak venni. De ez a méret már akkor sincs meg, amikor az első fékbetétet cseréled a tárcsa mellől 40-80e km-es korában. Tehát ezeknél a hűtött tárcsáknál nem beszélhetünk felszabályozásról alapvetően... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Július3, 2007 Megoszt Elküldve Július3, 2007 jaja én is ezt hallottam, meg elgyengül addigra és a fék meghajlitja esetleg haveromék bömöse is futott már ugyhogy a bordákig kopott, de jo szar is volt vele fékezniremegettugrált pattogott szar volt:Dennyi Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július3, 2007 Megoszt Elküldve Július3, 2007 Hát fater azt tanította nekem: fékkel kormánnyal nem játszunk!Bármi lehet szar az autón,ez a kettő nem! Aki erre nem szán figyelmet és pénzt,nem csak magát veszélyezteti! Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Július3, 2007 Megoszt Elküldve Július3, 2007 Ugyanmár!Nekem okos autószerelők mondták,hogy azt is lehet,nem téma ha kicsit utána üt! :rolleyes: Nem értem a felvetést!!! Nekem a hűtött tárcsa 2005-ben Bárdinál 7000 Ft/ db volt. Ennyi pénzért nem érdemes szarakodni a szabályozással, sőt még ha nem is biztos, sőt még ha figyelembe vesszük az ezután várható rövid élettartamot. Nem frankó a szabályozás! Én secc pecc alatt cseréltem tárcsát, betétet és azóta 35000 km alatt kifogástalan. Igaz nem koptatom, eddig 0,5 mm-es válla van. Motorféééék a nyerő egészen le másodikig! Nekem még a körfogalomba érkezéskor sem gyullad ki a féklámpám, csak megálláskor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július3, 2007 Megoszt Elküldve Július3, 2007 Nem értem a felvetést!!! Nekem a hűtött tárcsa 2005-ben Bárdinál 7000 Ft/ db volt. Ennyi pénzért nem érdemes szarakodni a szabályozással, sőt még ha nem is biztos, sőt még ha figyelembe vesszük az ezután várható rövid élettartamot. Nem frankó a szabályozás! Én secc pecc alatt cseréltem tárcsát, betétet és azóta 35000 km alatt kifogástalan. Igaz nem koptatom, eddig 0,5 mm-es válla van. Motorféééék a nyerő egészen le másodikig! Nekem még a körfogalomba érkezéskor sem gyullad ki a féklámpám, csak megálláskor. A smiley jelet figyelted a végén? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Július3, 2007 Megoszt Elküldve Július3, 2007 Bocs, elméláztam! Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Július3, 2007 Megoszt Elküldve Július3, 2007 IDÉZET(opel16v @ 2007-06-20 - 10:26) Kayaba hátsót tavaly alig 9-ért láttam... nem mindegy az sem, hol veszed. nálam most 7900/db Lehet, hogy nem vagyok elég művelt, bocs! Csere okán érintettnek érzem magam. Küldenél emilt epk947@freemail.hu -ra az elérhetőségedről? Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július3, 2007 Megoszt Elküldve Július3, 2007 IDÉZET(opel16v @ 2007-06-20 - 10:26) Kayaba hátsót tavaly alig 9-ért láttam... nem mindegy az sem, hol veszed. Lehet, hogy nem vagyok elég művelt, bocs! Csere okán érintettnek érzem magam. Küldenél emilt epk947@freemail.hu -ra az elérhetőségedről? Üdv. Azt hiszem Gyula nem haragszik meg ha egy kis reklámot csinálok neki itt! :rolleyes: Elérhetőségeink: Strohm Autó és Motorjavító Kft. 1186 Budapest Zádor u. 6. tel./fax:06-1-293-9030 mail: dedeo@t-online.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Július3, 2007 Megoszt Elküldve Július3, 2007 Köszi szépen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Július5, 2007 Megoszt Elküldve Július5, 2007 Megköszönve az eddigi tanácsokat még egy kérdésem van. Milyen tapasztalatotok van Zimmermann féktárcsával? A fék fórumban Blitz dícsérte, és ott egy Zimmermann féktárcsa / Ferodo betét párosítást javasoltak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július5, 2007 Megoszt Elküldve Július5, 2007 Jót tudok arról is mondani. Én most mind a négyet ilyenre cseréltem az omegán, és eddig jók a tapasztalatok. Aztán majd meglátjuk, van-e olyan tartós, mint a brembo. Egyébként egy árban vannak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Július6, 2007 Megoszt Elküldve Július6, 2007 Aztán majd meglátjuk, van-e olyan tartós, mint a brembo. Na van már valami infó? :rolleyes: <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július6, 2007 Megoszt Elküldve Július6, 2007 Na van már valami infó? :rolleyes: <_< Tegnap este pont a kezemben lóbáltam az egyik hátsó tárcsát ;) Van benne már kb 5000km, de még nem tudok rá rosszat mondani :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Július9, 2007 Megoszt Elküldve Július9, 2007 Tegnap este pont a kezemben lóbáltam az egyik hátsó tárcsát :rolleyes: Van benne már kb 5000km, de még nem tudok rá rosszat mondani <_< Akkor túl kemény. :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július9, 2007 Megoszt Elküldve Július9, 2007 Akkor túl kemény. ;) :rolleyes: Hisztis szöszi! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Július9, 2007 Megoszt Elküldve Július9, 2007 Hisztis szöszi! <_< Lehet hogy kicsi, de legalább jó puha... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július9, 2007 Megoszt Elküldve Július9, 2007 Lehet hogy kicsi, de legalább jó puha... :rolleyes: Akarsz beszélni róla? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts