opel16v Elküldve Április13, 2004 Megoszt Elküldve Április13, 2004 A végsebesség mindenképpen csökkenni fog a szélesebb gumival, főleg 60 paci alatt... A kerékjárati ívben elhelyezkedő műanyag betétre gondolsz? Talán más felnivel lehetne próbálkozni, aminek kisebb az ET-je. Link to comment Megosztás: More sharing options...
manta Elküldve Április13, 2004 Megoszt Elküldve Április13, 2004 ja. Igazuk van nekik, akik felettem szóltak 8) mert azért tényleg nem mindegy, hogy 13" vagy 15" :roll: Nyomtávszélesítőket meg nemtom, hol érdemes venni, én eddig esztergáltattam :roll: nálam okosabbak biztos tudnak jó tanácsot adni :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Április13, 2004 Megoszt Elküldve Április13, 2004 Igen arra gondolok. Volt itt valami pogácsa ötlet , az hogy fest? Mert ha már megvan a kerék akkor ha egy mód van rá akkor megtartanám :evil: , ha ha hamarosan nem találok megoldást rá akkor megválok tőkük. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április13, 2004 Megoszt Elküldve Április13, 2004 A pogácsa ide nem jó, mert még kijjebb hozza a kereked, és még jobban beleér a hátsó ívbe. Vagy átalakítod a betétet, vagy kisebb ET-jű felni. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Április13, 2004 Megoszt Elküldve Április13, 2004 Köszi! Akkor van 4 db eladó Dezent T 15"-ös felni 4db 195/50-es Yokohama gumival. Ha érdekel valakit írjon! KB 100 km-t futott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Április13, 2004 Megoszt Elküldve Április13, 2004 A pogácsa ide nem jó, mert még kijjebb hozza a kereked, és még jobban beleér a hátsó ívbe. Vagy átalakítod a betétet, vagy kisebb ET-jű felni. :) Mekkora lenne jó? egyszer majd sokára én is ilyen kerekeket szeretnék jó lenne nem megszívni... (a gépem tök gyári állapotú, 175/70 R13 gyári felnivel). Egyébként a 195/50 R15 -ös cumót elviseli minden átalakítás nélkül? úgy értem tudom, hogy nagyobb terhelést jelent a futóműnek, de mennyivel? sokkal gyorsabban elkopnak a dolgok, vagy csak épp egy picit? köszi előre is Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Április13, 2004 Megoszt Elküldve Április13, 2004 Mekkora lenne jó? egyszer majd sokára én is ilyen kerekeket szeretnék jó lenne nem megszívni... (a gépem tök gyári állapotú, 175/70 R13 gyári felnivel). Egyébként a 195/50 R15 -ös cumót elviseli minden átalakítás nélkül? úgy értem tudom, hogy nagyobb terhelést jelent a futóműnek, de mennyivel? sokkal gyorsabban elkopnak a dolgok, vagy csak épp egy picit? köszi előre is talán lehet próbálkozni a 185/60 R14-el -> ez váltóméret és valszeg semmibe sem ér bele tavaly egy ilyen garnitúra gumiról késtem le....olyanokról amik tök jo állapotú Borbet felniken voltak mert a kollégám azzal együtt adta el a koscját :evil: :evil: Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Április13, 2004 Megoszt Elküldve Április13, 2004 talán lehet próbálkozni a 185/60 R14-el -> ez váltóméret és valszeg semmibe sem ér bele tavaly egy ilyen garnitúra gumiról késtem le....olyanokról amik tök jo állapotú Borbet felniken voltak mert a kollégám azzal együtt adta el a koscját :evil: :evil: Igen ezen is gondoltkoztam már, s ez tűnik a legoptimálisabbnak, csak hát biztos szebb lenne a 15-ös :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Április13, 2004 Megoszt Elküldve Április13, 2004 ...(a gépem tök gyári állapotú, 175/70 R13 gyári felnivel). Egyébként a 195/50 R15 -ös cumót elviseli minden átalakítás nélkül? ... nekem fastrán dettó volt a gyári méret és shimán feltettem rá egy 195-50-r15 combot és nem volt semmi zűr vele, csak élveztem,h tapad... viszont a kanyarokban hiányzott a csikorgás, helyetee belépett az életembe a kanyarstabilitás :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Április13, 2004 Megoszt Elküldve Április13, 2004 nekem fastrán dettó volt a gyári méret és shimán feltettem rá egy 195-50-r15 combot és nem volt semmi zűr vele, csak élveztem,h tapad... viszont a kanyarokban hiányzott a csikorgás, helyetee belépett az életembe a kanyarstabilitás :) Jó ezt hallani... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Április13, 2004 Megoszt Elküldve Április13, 2004 azért ne várj nagy csodát, de a gyárihoz képest sokkal kulturáltabb lesz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április13, 2004 Megoszt Elküldve Április13, 2004 195/50R15 szerintem a legjobb méret az F Astrára! A felnivel kell vigyázni, legjobb erre a 6,5 col széles, ET35-39. Ha 7 colost veszel, az már necces, fel kell próbálni (főleg a hátsót). Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsi16v.pizoman Elküldve Április13, 2004 Megoszt Elküldve Április13, 2004 195/50R15 szerintem a legjobb méret az F Astrára! A felnivel kell vigyázni, legjobb erre a 6,5 col széles, ET35-39. Ha 7 colost veszel, az már necces, fel kell próbálni (főleg a hátsót). Szerintem meg a 205/40 R17 a legjobb, 7" szélesen :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április13, 2004 Megoszt Elküldve Április13, 2004 Pizoman! Attól függ, hogy kiállításra viszed a verdát, vagy használod itt Pesten! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsi16v.pizoman Elküldve Április13, 2004 Megoszt Elküldve Április13, 2004 Pizoman! Attól függ, hogy kiállításra viszed a verdát, vagy használod itt Pesten! :) Én így használom, igaz nem Pesten élek, de szoktam járni a fővárosba, igaz a mellékutakat igyekszem elkerülni, bár volt már olyan is hogy 2-es sebességfokozat meg elakadásjelző (na meg aztán azokat a kopó alkatrészeket is hamarabb kell csrélnem :evil: )de nem érdekel, így kell kinéznie azt kész!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Április14, 2004 Megoszt Elküldve Április14, 2004 Szerintem meg a 205/40 R17 a legjobb, 7" szélesen :twisted: elöl :) , de hátul szebben mutat a 9" széles 8) bár akkor picit szélesíteni meg keményíteni kell, de állat :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjoc Elküldve Április14, 2004 Megoszt Elküldve Április14, 2004 195/50R15 szerintem a legjobb méret az F Astrára! A felnivel kell vigyázni, legjobb erre a 6,5 col széles, ET35-39. Ha 7 colost veszel, az már necces, fel kell próbálni (főleg a hátsót). Az elsővel nekem sincs semmi bajom, a hátsóval is csak azért van gond, mert bele lett téve a műanyag kerékjárati dob. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsi16v.pizoman Elküldve Április14, 2004 Megoszt Elküldve Április14, 2004 elöl :) , de hátul szebben mutat a 9" széles 8) bár akkor picit szélesíteni meg keményíteni kell, de állat :) Hát már ehhez is kellett egy "kicsit" kifelé nyomni a sárvédőíven,mert beleért, és az érdekesség hogy nem a peremnél, hanem feljebb egy kicsit, ahol a sárvédő befelé ível! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Április15, 2004 Megoszt Elküldve Április15, 2004 na jó, de biztos nem ET49 a 17-es felnid.... :) 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Madison Elküldve Április22, 2004 Megoszt Elküldve Április22, 2004 Sziasztok! Lenne egy óriási kérdésem! Szereztem négy alufelnit a tipusidegen OFF autómra (Lada) aminek az osztóköre stimmel a gyárival 4*98, viszont a kerékagy lukja kónuszos hátulról (felni hátuljától) előre felé...ez még mindig nem lenne probléma, de kb 63mm-ről indul és 50mm-nél fejeződik be az átmérő csökkenése...a lada kerékagya viszont 59mm átmérőjű, tehát kb 4 mm-es szakaszon fog felülni a kerékagyra... Elég lesz ez a felfekvési felület mint tehermentesítő, és mőgé tehermentesítő nélküli pogácsát rakni? VAGY Képzeljetek el egy aluminium hengert (átmérő: kb 13cm), aminek a közepéből kiesztergálunk egy 60mm-es lukat olyan mélyen amilyen hosszú a Lada kerékagya, így rá lehet húzni az agyra, és a maradék kilógó hengert kívülről leesztergálni 63-50mm kónuszura, igy rá lehet tenni a felnit. Természetesen a kerékcsavarok lukjai már megvannak rajta. Szerintem a második megoldás biztonságosabb lehet, DE igy az alufelni kb 4,5 cmm-el kijjebb lesz mint a gyári felni, ami nagyon dögösen fog kinézni, de vajon a futómű (gyári) elviseli-e ezt a változást? Mert igy összesen 9cm-el lesz szélesebb a nyomtáv!!!! A másik probléma, meg szerintem az, hogy nagyon a kasztni széléhez fog közelíteni, sőt talán ki is fog alóla lógni, aminek a rendőrök sem örülnek (forgalmi elvétel). A felni mérete 13"-os 5" széles és ET29-es A gyári felni 13"-os 4,5" széles és ET29-es 175/70-es gumit akarok rá tenni Segitsetek pls, mit tegyek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Április23, 2004 Megoszt Elküldve Április23, 2004 Astra nagymesterei! 92 c20xe hátul bennmaradt a sárgakoni, elölre most kellett új gátló és két gyári lett betéve! ha ültetném 60-40 van azt hiszem... milyen tipusú rugót ajánlotók? bírja-e elöl a gyári gátló? kerekek 7x16 gondolom nem kell szélesíteni, azt tudom,h kell toronymerev+kvédő... ezen kívül mi kell :?: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április25, 2004 Megoszt Elküldve Április25, 2004 Keményebb szilent elkélne. És a gyári gátló nem ajánlott ahhoz az ültetéshez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
semseyp Elküldve Április26, 2004 Megoszt Elküldve Április26, 2004 Nem tudom, hogy emlékeztek-e, de kínom volt, hogy rázott a kormány az alu kerekekkel. Na a problémát a 3. gumisnál történő centírozás oldotta meg. És a legszomorúbb az, hogy elég nagy (25 grammos) eltérések voltak az egyes gumisok centírozásai között... :x Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Április26, 2004 Megoszt Elküldve Április26, 2004 Astra nagymesterei! 92 c20xe hátul bennmaradt a sárgakoni, elölre most kellett új gátló és két gyári lett betéve! ...... Ha szabad megkérdezni, mennyiért vetted és hol? csak mert sajna nekem is kellene,mert mint kiderült, ugy néz ki a jobb elsö lengéscsillapítom kapott egy pofon,és elferdült. :) Úgyhogy kell vennem. Igy már persze párban illene. Kellene nekem egy számlára(ráverem a rohadt kátyúra), egy meg minnél olcsóbban:)) :wink: Ja viszont persze mindkettö egyforma kellene. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Április26, 2004 Megoszt Elküldve Április26, 2004 Ha van jó áron lengéscsillapitó akkor engem is érdekel....persze szla. nélkül 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts