zotya975 Elküldve Január31, 2014 Megoszt Elküldve Január31, 2014 De ha a szerelő egy laikusnak mondja, akkor lehet azért, mert a laikus a hülye... :D Vagy csak hülyének nézik... Hiába mondja neki, hogy talpas, ha a bótba trapézgömbfej néven árulják. Én is így kértem az unixban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
point22 Elküldve Február2, 2014 Megoszt Elküldve Február2, 2014 Nem tudom, jó helyre írok-e. A jobb első keréknél a gumiharangról lejöttek a bilincsek, vettem is rávaló bilincseket, de sehogyan sem sikerül visszatenni a helyére a gumiharangot. Mi a titok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február2, 2014 Megoszt Elküldve Február2, 2014 Nem tudom, jó helyre írok-e. A jobb első keréknél a gumiharangról lejöttek a bilincsek, vettem is rávaló bilincseket, de sehogyan sem sikerül visszatenni a helyére a gumiharangot. Mi a titok? Nekem elég könnyen visszament, egyik oldalt belefordítottam, a másik felén vékony csavarhúzóval alányúltam és hamar belepattant a nútba. Nem sérült a gumiharang? Ha kijött a zsír, és van esély rá hogy bejutott kosz, akkor jobb lenne szétszedni, kimosni újrazsírozni és új harangot tenni rá. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Berci1 Elküldve Február5, 2014 Megoszt Elküldve Február5, 2014 Szevasztok. Segitséget szeretnénk kérni Asztra F 1.7 tds autónak a hátsó kerekeinek a bejseje kopik kb 2-3 cm a szélétől mi lehet a gond. Az auto nem rég van nálunk ,mikor megvettük le volt ültetve és mind a négy rugó kilet cserélve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február5, 2014 Megoszt Elküldve Február5, 2014 Szevasztok. Segitséget szeretnénk kérni Asztra F 1.7 tds autónak a hátsó kerekeinek a bejseje kopik kb 2-3 cm a szélétől mi lehet a gond. Az auto nem rég van nálunk ,mikor megvettük le volt ültetve és mind a négy rugó kilet cserélve. Dőlnek a kerekek. Azt senki nem fogja megmondani neked, hogy konkrétan mi áll ferdén. Alá kell menni, és ki kell találni. Biztos hogy ezen az autón koptak meg így a gumik? Mennyire van letéve? 2-3 centit hellában fekszenek fel a gumik, azon meg sokat kell dolgozni. Hátulról fényképezd le az autót, hogy hogy állnak azok a kerekek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Berci1 Elküldve Február5, 2014 Megoszt Elküldve Február5, 2014 Dőlnek a kerekek. Azt senki nem fogja megmondani neked, hogy konkrétan mi áll ferdén. Alá kell menni, és ki kell találni. Biztos hogy ezen az autón koptak meg így a gumik? Mennyire van letéve? 2-3 centit hellában fekszenek fel a gumik, azon meg sokat kell dolgozni. Hátulról fényképezd le az autót, hogy hogy állnak azok a kerekek. Majd a hétvégén csinálok képet róla mert a fiam akkor jön haza,előre is köszönöm a segitségedet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február7, 2014 Megoszt Elküldve Február7, 2014 Dőlnek a kerekek. Azt senki nem fogja megmondani neked, hogy konkrétan mi áll ferdén. Alá kell menni, és ki kell találni. Biztos hogy ezen az autón koptak meg így a gumik? Mennyire van letéve? 2-3 centit hellában fekszenek fel a gumik, azon meg sokat kell dolgozni. Hátulról fényképezd le az autót, hogy hogy állnak azok a kerekek. Tud dőlni a kerek a merev hídnál? :icon14: :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Február7, 2014 Megoszt Elküldve Február7, 2014 Tud dőlni a kerek a merev hídnál? :icon14: :rolleyes: Csak megfelelő terhelés kell hozzá! :D http://www.agroinform.com/files/forum/agroinform_20090324190017_2381844.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február7, 2014 Megoszt Elküldve Február7, 2014 Csak megfelelő terhelés kell hozzá! :D http://www.agroinform.com/files/forum/agroinform_20090324190017_2381844.jpg Hát én még nem tudtam úgy terhelni hogy dőljön... :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Február7, 2014 Megoszt Elküldve Február7, 2014 Hát én még nem tudtam úgy terhelni hogy dőljön... :icon1: Oh! Baaa+!!! :D :D :D Mondjuk ekkora teherrel 100-as tempóval mondjuk egy földúton tuti sikerült volna kihozni valamit... plusszba még egy utánfutó... Ja és betenni 2 db légrugót, hogy ne üsse fel a kerék a tetőt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február7, 2014 Megoszt Elküldve Február7, 2014 Oh! Baaa+!!! :D :D :D Mondjuk ekkora teherrel 100-as tempóval mondjuk egy földúton tuti sikerült volna kihozni valamit... plusszba még egy utánfutó... Ja és betenni 2 db légrugót, hogy ne üsse fel a kerék a tetőt... Légrugó létezik gyáriban is, de ritka mint a fehér holló, és nagyon drága. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Február7, 2014 Megoszt Elküldve Február7, 2014 Légrugó létezik gyáriban is, de ritka mint a fehér holló, és nagyon drága. :( Így kell autót ültetni! :D A kapaszkodóvilágításod ledes szofitaizzó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Február7, 2014 Megoszt Elküldve Február7, 2014 Nekem is dőlt...szerencsére. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Február7, 2014 Megoszt Elküldve Február7, 2014 Am meg nem merev híd ez, hanem csatolt hosszlengőkar. Ádám már megdádázott volna mindenkit, ha itt lenne. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február8, 2014 Megoszt Elküldve Február8, 2014 Így kell autót ültetni! :D A kapaszkodóvilágításod ledes szofitaizzó? Nem, led szallag van bent. Am meg nem merev híd ez, hanem csatolt hosszlengőkar. Ádám már megdádázott volna mindenkit, ha itt lenne. :D Hát lehet úgy hívják, a munkatársamnak van Alfája, ott teljesen külön lengőkaron van a két hátsó kerék, ott annyira dőlt a kerék azt vártak mindíg mikor törik ki. Az egyik szilent volt neki tropa. Nálunk, mivel csak két szilent van, és az is keresztben, nem tudom mitől dőlhet egy hátsó kerék ha nincs valahol mechanikai sérülés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február8, 2014 Megoszt Elküldve Február8, 2014 Nem, led szallag van bent. Hát lehet úgy hívják, a munkatársamnak van Alfája, ott teljesen külön lengőkaron van a két hátsó kerék, ott annyira dőlt a kerék azt vártak mindíg mikor törik ki. Az egyik szilent volt neki tropa. Nálunk, mivel csak két szilent van, és az is keresztben, nem tudom mitől dőlhet egy hátsó kerék ha nincs valahol mechanikai sérülés. Az opeljainknál csak akkor dőlhet, ha beszart a kerékcsapágy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február8, 2014 Megoszt Elküldve Február8, 2014 Az opeljainknál csak akkor dőlhet, ha beszart a kerékcsapágy. ...meg ha odab.szták valahova, meg ha kialátétezték az alsó csavarokat, meg ha veki és összkerekes cucc van alatta aztán le lett téve, meg ha a franc tudja. Ezér' kéne kép. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február8, 2014 Megoszt Elküldve Február8, 2014 Az opeljainknál csak akkor dőlhet, ha beszart a kerékcsapágy. De gondolom akkor már búg is rendesen ha annyira odavan a csapágy hogy dől a kerék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Február8, 2014 Megoszt Elküldve Február8, 2014 Nem, led szallag van bent. Zotya, és hogyan rögzítetted benne? Most szereztem be ilyen kapaszkodót, és LED-ezni szeretném természetesen. Szalagom van is itthon... Képed lenne esetleg? :icon1: Köszi az infót,és bocsánat, ha nem épp ide tartozik... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február8, 2014 Megoszt Elküldve Február8, 2014 Zotya, és hogyan rögzítetted benne? Most szereztem be ilyen kapaszkodót, és LED-ezni szeretném természetesen. Szalagom van is itthon... Képed lenne esetleg? :icon1: Köszi az infót,és bocsánat, ha nem épp ide tartozik... Egyszerűen csak beletettem az izzó helyére közvetlenül rá az áttetsző műanyagra és ragasztópisztollyal rögzítettem. Kép sajna nincs, és a kocsi sincs most itthon. Pont befér a 3-as egység, ha a két szélső led után közvetlenül meg van hajtva a szallag. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Február8, 2014 Megoszt Elküldve Február8, 2014 Egyszerűen csak beletettem az izzó helyére közvetlenül rá az áttetsző műanyagra és ragasztópisztollyal rögzítettem. Kép sajna nincs, és a kocsi sincs most itthon. Pont befér a 3-as egység, ha a két szélső led után közvetlenül meg van hajtva a szallag. Itt gondolkoztam egész délután, hogy oldjam meg, de ez nem jutott eszembe :D Minden áron a hátoldalán lévő öntapadós résszel akartam rögzíteni <_< Köszi a tippet... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve Február26, 2014 Megoszt Elküldve Február26, 2014 Irgumburgum, hátsó csapágyat csak aggyal együtt? :icon11: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február27, 2014 Megoszt Elküldve Február27, 2014 Irgumburgum, hátsó csapágyat csak aggyal együtt? :icon11: Ha jól tudom, igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Február27, 2014 Megoszt Elküldve Február27, 2014 Újabbik fajtán igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve Március3, 2014 Megoszt Elküldve Március3, 2014 Sziasztok! Van egy másfél hónapja vásárolt Opel Astra F 1.6 16V autóm ami 97'-s. Tegnap vettem észre, hogy 75-80Km/h-nál elkezd az autó orra ugrálni (mintha pattogna), majd ez a jelenség elmúlik olyan 85-90Km/h-nál. Ismerős és én is az első szilentekre gondolunk, jól gondoljuk ezt? Kicserélném a szilenteket, de ha már szétszedem akkor a talpast is meg mindent kicserélném. Konkrétan melyik szilent miatt kezd el rázkódni az autó? Olvastam hogy ilyen szétszerelés után futómű beállítás szükséges... azt hogyan lehet elvégezni itthon? Vagy szakműhely, szakember kell? Előre is köszönöm a választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts