wookie Elküldve November21, 2013 Megoszt Elküldve November21, 2013 Ezt cáfolom, ugyanis az ABS nélküli A1-es Vectrára nemlehet feltenni sem az ABS-es, sem az ABS nélküli Astra kerékagyat, mert kisebb a rögzítőcsavarok között lévő furat átmérője a hídon, mint a kerékagy belógó részének az átmérője. Na ezt mondjuk nem tudtam, bár astra cucc még nem volt a kezemben. Epc-ben hasonlítgattam őket, ott egyformának tűnt, ráadásul a vectrának egyáltalán nincs belógó része. (a réginek) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November21, 2013 Megoszt Elküldve November21, 2013 Ezt cáfolom, ugyanis az ABS nélküli A1-es Vectrára nemlehet feltenni sem az ABS-es, sem az ABS nélküli Astra kerékagyat, mert kisebb a rögzítőcsavarok között lévő furat átmérője a hídon, mint a kerékagy belógó részének az átmérője.Nebassz?!?! A másik se lett jó? :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve November21, 2013 Megoszt Elküldve November21, 2013 A kerékagy nem, úgyhogy a régi aggyal tettem fel az új féket, mert az alaplap stimmelt! Nebassz?!?! A másik se lett jó? :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve November21, 2013 Megoszt Elküldve November21, 2013 A kerékagy nem, úgyhogy a régi aggyal tettem fel az új féket, mert az alaplap stimmelt! az jutott eszembe, hogy szerintem neked nem azzal volt a baj, hogy astráról van a kerékagy, hanem azzal, hogy az a1-esnek még szerelhető csapágya van, viszont kb 92-3tól már a préselt kerékcsapágy van, aminek van belógása is, te nem ilyet raktál fel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve November21, 2013 Megoszt Elküldve November21, 2013 GSI hátsóhídon én is gondolkoztam, múltkor majdnem vettem is egyet, de nem tudom hová rakni/hol beszerelni, szóval passzoltam :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve November21, 2013 Megoszt Elküldve November21, 2013 Olyat akartam, mert jobb állapotú mint az enyém (és mert gyári SKF), de nemlehetett pont emiatt. Ezért írtam, hogy nem teljesen kompatibilisek :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve November21, 2013 Megoszt Elküldve November21, 2013 Pedig szerintem érdemes, eddig 56 kmert mentem az új fékkel, de végre rendesen fog a fék ha rálépek a fékpedálra. GSI hátsóhídon én is gondolkoztam, múltkor majdnem vettem is egyet, de nem tudom hová rakni/hol beszerelni, szóval passzoltam :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve November21, 2013 Megoszt Elküldve November21, 2013 GSI hátsóhídon én is gondolkoztam, múltkor majdnem vettem is egyet, de nem tudom hová rakni/hol beszerelni, szóval passzoltam :( Nem kell azt komplett beszerelni, csak a féket/kerékagyat és a stabrudat(kat). Ez utcán is megy oldalanként, emelő + szerszámok. ;) A többi részét tárolja utána pl. a MÉH, még fizetnek is a tárolásért. :D A kézifék kötél kicsit macerásabb, de azt is lehet emelőről. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve November21, 2013 Megoszt Elküldve November21, 2013 Igazából a hidat se macerás komplett áttenni, az csak 4 csavar, a fékcsövek/kötél meg így is úgyis cserélős. Az utcán szerelésről meg csak annyit, hogy én az egész rekordot a ház előtt szedtem szét és raktam össze: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve November21, 2013 Megoszt Elküldve November21, 2013 Simán megy úgy, hogy aláfekvős módszer is. :) MÉH... 75 kg vasért kaptam 2850 Ft.-ot. :( Nem kell azt komplett beszerelni, csak a féket/kerékagyat és a stabrudat(kat). Ez utcán is megy oldalanként, emelő + szerszámok. ;) A többi részét tárolja utána pl. a MÉH, még fizetnek is a tárolásért. :D A kézifék kötél kicsit macerásabb, de azt is lehet emelőről. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November22, 2013 Megoszt Elküldve November22, 2013 Igazából a hidat se macerás komplett áttenni, az csak 4 csavar, a fékcsövek/kötél meg így is úgyis cserélős. Az utcán szerelésről meg csak annyit, hogy én az egész rekordot a ház előtt szedtem szét és raktam össze: lehet az utcán szerelni de én már nagyon unom. Hol az eső esik hol a szél fújja bele a mocskot a képembe...meg fél nap a szerszámokat és az alkatrészeket ki meg visszapakolom a pincébe. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve November22, 2013 Megoszt Elküldve November22, 2013 Hát én is szerelek néha utcán, de a legnagyobb mutatványom pl az ablaktörlőmotor-csere volt, meg a motoros antenna csere... 5-en lakom, szerszámom sincs túl sok... Szóval ha valaki vállal egy ilyen cserét nálam, szóljon, és már viszem is , jól megfizetem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lada23 Elküldve December16, 2013 Megoszt Elküldve December16, 2013 Sziasztok! Május óta vagyok Astra f tulajdonos. X14NZ motorkódú. Megvagyok vele elégedve. Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy néztem pár astrát és némelyiknek a hátulja magasabban van mint a többinek. Nekem olyan van amelynek a hátsó kerékjárat alja a gumi tetejénél van (elég kemény a hátulja) és azt szeretném megtudni, hogy hogyan is lehetne elérni, hogy kicsit magasabb és puhább legyen a hátulja. (nem ültetőrugós, jelenleg gázos lengéscsillapító van benne, de az előző olajossal is ugyan olyan alacson volt) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December16, 2013 Megoszt Elküldve December16, 2013 Sziasztok! Május óta vagyok Astra f tulajdonos. X14NZ motorkódú. Megvagyok vele elégedve. Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy néztem pár astrát és némelyiknek a hátulja magasabban van mint a többinek. Nekem olyan van amelynek a hátsó kerékjárat alja a gumi tetejénél van (elég kemény a hátulja) és azt szeretném megtudni, hogy hogyan is lehetne elérni, hogy kicsit magasabb és puhább legyen a hátulja. (nem ültetőrugós, jelenleg gázos lengéscsillapító van benne, de az előző olajossal is ugyan olyan alacson volt) Vagy nem a gyári rugók vannak bent, vagy elfáradtak, ki kell őket cserélni és szépen fog ülni. A keménység valószínű a gázos csillapítók miatt van, olajosak puhábban, de rugócsere után lehet biztosat mondani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lada23 Elküldve December16, 2013 Megoszt Elküldve December16, 2013 Vagy nem a gyári rugók vannak bent, vagy elfáradtak, ki kell őket cserélni és szépen fog ülni. Köszönöm a gyors választ és a segítséget. Igaz hogy nem a gyári rugók vannak bent mert nemigazán találtam a környéken reális áron. 1.7 d rugói vannak hátul. előtte ültetve volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December16, 2013 Megoszt Elküldve December16, 2013 Köszönöm a gyors választ és a segítséget. Igaz hogy nem a gyári rugók vannak bent mert nemigazán találtam a környéken reális áron. 1.7 d rugói vannak hátul. előtte ültetve volt. Ferdehátú változatból vagy kombiból való, mert az sem mindegy. Újat kb 10-12 körül lehet kapni, kombihoz létezik két fajta, van a sima és az erősített változtat, vastagabb anyagból Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lada23 Elküldve December17, 2013 Megoszt Elküldve December17, 2013 Ferdehátú változatból vagy kombiból való, mert az sem mindegy. Újat kb 10-12 körül lehet kapni, kombihoz létezik két fajta, van a sima és az erősített változtat, vastagabb anyagból Ferdehátúról van szó és a rugók szintén ferdehátúból valók. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December18, 2013 Megoszt Elküldve December18, 2013 Ferdehátúról van szó és a rugók szintén ferdehátúból valók. Értem, szerintem a csere megoldja a gondot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lada23 Elküldve December18, 2013 Megoszt Elküldve December18, 2013 Értem, szerintem a csere megoldja a gondot. Köszönöm a segítséget. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve December22, 2013 Megoszt Elküldve December22, 2013 Üdv Mindenkinek! Egy kis segítségre lenne szükségem: 2002-es évjáratú X14NZ 5 ajtós Astramban szeretnék hátsó lengéscsillapítót cserélni. Sokan írtátok, hogy a Sachs amivel érdemes foglalkozni a márkák közül. Tudna valaki abban segíteni, hol kaphatok az autómhoz ilyet? A UNIX-nál nincs, csak ami felül szem/alul szem rögzítéses, de nekem felül csavarorsó/alul szem rögzítésre lenne szükségem. Bárdinál sem találtam ilyet. Esetleg ötletek? Létezik egyáltalán? Melyik márkával érdemes még foglalkozni? Ha az autó hátulja alacsonyan ül, az a lengéscsillapító hibája, vagy már a rugók csere érettek? Még gyáriak a hátsó rugók, mintegy 247.000 km van az autóban. Rugókból milyet érdemes vennem? Nem ültetni szeretném, gyári magasság megfelel nekem! :) Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelnils Elküldve December22, 2013 Megoszt Elküldve December22, 2013 Első lengőkar szilenteteket "gyári" célszerszám nélkül hogyan lehet legegyszerűbben cserélni? A rugó összehúzására is várok ötleteket! Mert az sincs itthon. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December22, 2013 Megoszt Elküldve December22, 2013 Első lengőkar szilenteteket "gyári" célszerszám nélkül hogyan lehet legegyszerűbben cserélni? A rugó összehúzására is várok ötleteket! Mert az sincs itthon. :D Menetes-szár, 2 anya, és sok megfelelő méretű alátét és hajrá ;) Rugó összehúzásra nincs igazán házi ötlet, max ha a húzatót le tudod másolni házilag. De nem ajánlom ennél a barkácsolást, mert összehúzás után nem kis erő van bent, ha eltörik a tákolmány akkor állkapcsot tud törni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve December22, 2013 Megoszt Elküldve December22, 2013 kocsi leengedve, valami faca spaniferrel összefogatod utána felemeled, és úgymarad összeülve :D Első lengőkar szilenteteket "gyári" célszerszám nélkül hogyan lehet legegyszerűbben cserélni? A rugó összehúzására is várok ötleteket! Mert az sincs itthon. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December22, 2013 Megoszt Elküldve December22, 2013 kocsi leengedve, valami faca spaniferrel összefogatod utána felemeled, és úgymarad összeülve :D Pont a spanifert nem akartam felhozni, ismerősöm is megpróbálta, inkább nem részletezném mi lett a vége... Nem azt mondom, hogy nem lehet vele megcsinálni és hogy nem bírja ki, de nem érdemes ezen spórolni, vagy kölcsön kell kérni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December22, 2013 Megoszt Elküldve December22, 2013 Első lengőkar szilenteteket "gyári" célszerszám nélkül hogyan lehet legegyszerűbben cserélni? A rugó összehúzására is várok ötleteket! Mert az sincs itthon. :D Szerintem egy nagyobb satuval ki-be lehet préselni a szilenteket. De amúgy ha nekem majd cserélni kell inkább veszek szerelve.http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/eroatviteli_alkatresz/futomu_felfuggesztes/opel_astra_f_gyari_minosegu_lengokar_kompl_akcios_1836857783.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts