Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Hát még ha azt is mondanám hogy a garázsban egy akna is van? :D

Bár mindez nagyapámnál van, nekem otthon "csak" egy műhely van szerszámokkal.

Ennek ellenére simán megcsináltam pár motor ki-be szerelést a régi hintaállványon a bejáró fölött, meg a rekord teljes szét összét a ház előtti utcai bejárónkon.

Megosztás:

Ha ki kell, hát ki kell, köszi.

A krokodilom ugyanilyen, de a satut nem kicsit irigylem.....

Dettó, de azt a satut, meg a fűrészt, így is irigylem :lol: :D

Én is, kb mindent ... Majd ha lesz egyszer házunk ... :)

Félelmetes, hogy egy darab vas milyen érzelmeket képes kiváltani. :D :D :lol:

Megosztás:

Nekem nincs akna, csak egy 18 m2-es garázs, s meg is csináltam a napokban első hátsó futómű teljes felújítását, illetve tárcsafék fel hátra és 23 mmes főfékhenger be Caliból. :) Elől már csak a kormányösszekötő gömbfejek cseréje maradt szombatra, hétfőn még futómű állítás.

100_2870_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

100_2871_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Élet apró örömei, egy álom lett a futómű. :)

Megosztás:

Nekem nincs akna, csak egy 18 m2-es garázs, s meg is csináltam a napokban első hátsó futómű teljes felújítását, illetve tárcsafék fel hátra és 23 mmes főfékhenger be Caliból. :) Elől már csak a kormányösszekötő gömbfejek cseréje maradt szombatra, hétfőn még futómű állítás.

:icon13:

Megosztás:

Amik cserélve lettek:

Első lengéscsillapítók.

Toronycsapágy.

Az a gumibak a lengéscsillapító tetején.

Lengőkarban összes szilent + gömbfej.

Kormánygömbfej.

Első féktárcsák.

Első fékbetétek.

Hátsó lengéscsillapítók.

Híd szilent.

Féktárcsa, fékbetét, fékpofák.

Félolaj.

Főfékhenger 23 mm-re.

Nem kevés munka volt, viszont annak örülök, hogy Opel jó lego, mert hátsó dobfékes agy ugyanaz mint a tárcsafékhez való agy. :)

Megosztás:

Amik cserélve lettek:

Első lengéscsillapítók.

Toronycsapágy.

Az a gumibak a lengéscsillapító tetején.

Lengőkarban összes szilent + gömbfej.

Kormánygömbfej.

Első féktárcsák.

Első fékbetétek.

Hátsó lengéscsillapítók.

Híd szilent.

Féktárcsa, fékbetét, fékpofák.

Félolaj.

Főfékhenger 23 mm-re.

Nem kevés munka volt, viszont annak örülök, hogy Opel jó lego, mert hátsó dobfékes agy ugyanaz mint a tárcsafékhez való agy. :)

Hogy mennyibe került már le se írd... :D

Megosztás:

Hát -% mindenből, illetve nem is mindenből, mert pl. első féktárcsák és betétek megvannak 2005 óta egy hátulja törött Caliból, amivel mentek 100 kmet, még anno Én raktam bele. :D Első lengőkarba gömbfej és szilentek, szintén ebből a Caliból, lengéscsillapítók kivételével minden a törött Caliból van az elejéhez. :D Még jó, hogy mindent megtartok. :D

23 mmes főfék meg a V6 Calimból van, mert oda meg bekerült a dupla szervodob 25 mmes főfékhengerrel B Vekiből. :)

Megosztás:

A 23mm-es főfékhenger az abs-es?

És hogy állnak azok a hátsó gátlók?

Amúgy a hátsó kerékagy kb az e (d?) kadettől az asconán át, a vectrákon keresztül (b is) az "A" meriváig egyeznek. Mármint hogy a 4 csavar furat ugyanaz, tehát fel lehet tenni egyiket a másik helyett, persze a többi részében van különbség. (abs-es vagy sem, préselt a csapágy vagy szerelhető, mekkora/milyen fék megy rá, stb)

Megosztás:

Én is csináltam anno, mikor beraktam a bilstein b8akat hátra. :P

Az nem tudom milyen nekem unixosak vannak hátul. A tecsónál volt ingyenes mérésük odamentem , mondja a csóka hátul nem valami jók...mondom a tiétek 3 napja vannak bent, jaaaa hát ez a gép sem olyan jó... :icon6:

Megosztás:

Igen abs-es.

Hát hogy áll a telók? Ahogy kell. :) Caravan. :)

A 23mm-es főfékhenger az abs-es?

És hogy állnak azok a hátsó gátlók?

Amúgy a hátsó kerékagy kb az e (d?) kadettől az asconán át, a vectrákon keresztül (b is) az "A" meriváig egyeznek. Mármint hogy a 4 csavar furat ugyanaz, tehát fel lehet tenni egyiket a másik helyett, persze a többi részében van különbség. (abs-es vagy sem, préselt a csapágy vagy szerelhető, mekkora/milyen fék megy rá, stb)

Megosztás:

Nekem Optimal gázos került most be előre, hátra, nem túl kemény, nem is túl puha.

Az nem tudom milyen nekem unixosak vannak hátul. A tecsónál volt ingyenes mérésük odamentem , mondja a csóka hátul nem valami jók...mondom a tiétek 3 napja vannak bent, jaaaa hát ez a gép sem olyan jó... :icon6:

Megosztás:

Off: Nekem a Caliban van hátul Koni narancs, elől citrom. Teszi a dolgát szépen, bár elől 20 mmes stabrúd helyett 24 mmes, hátul is vastagabb van.

On: Családi verda, bőven jók ezek az Optimalok. :) Végre van fék is a verdán, ez a dob konstrukció nekem elég hitvány, mindig is utáltam összerakni állítgatni. Mondjuk azon meglepődtem, hogy a fékolaj helyett sűrű barnás trutyi jött ki a rendszerből, át is kellett fújatnom, mert még 0,7-0,8 liter olaj rátöltése után is trutyi jött ki légtelenítés közben.

Megosztás:

Ezt cáfolom, ugyanis az ABS nélküli A1-es Vectrára nemlehet feltenni sem az ABS-es, sem az ABS nélküli Astra kerékagyat, mert kisebb a rögzítőcsavarok között lévő furat átmérője a hídon, mint a kerékagy belógó részének az átmérője.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.