megadave Elküldve Május6, 2013 Megoszt Elküldve Május6, 2013 Rájöttem, hogy tudom előidézni a koppanást, amit hallani szoktam. Ehynén jobbra fordítom a kormányt, majd vissza egyenesbe balra. Ekkor koppan egyet. Akárhányszor ezt megcsinálom, kopp. Szerintem kormány gömbfej. Sanszos... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május6, 2013 Megoszt Elküldve Május6, 2013 Rájöttem, hogy tudom előidézni a koppanást, amit hallani szoktam. Ehynén jobbra fordítom a kormányt, majd vissza egyenesbe balra. Ekkor koppan egyet. Akárhányszor ezt megcsinálom, kopp. Szerintem kormány gömbfej. De az látszik ha lógatva mozgatod a kereket nem? Nekem a talpas kopogott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Május6, 2013 Megoszt Elküldve Május6, 2013 De az látszik ha lógatva mozgatod a kereket nem? Nekem a talpas kopogott. Nem néztem még meg, mert nem volt kedvem ezzel foglalkozni szakadó esőben. :) Jobb időben ránézek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Május7, 2013 Megoszt Elküldve Május7, 2013 Na megnéztem. Kormánygömbfej látszólag jó, talpas viszont nem igazán van jó állapotban, de a balos stabrúd bekötő is már inkább lifeg a lengőkaron, mint stabilizálna. :D Egyébként egy helyben állva nem koppan, csak mozgás közben. Az mindegy, hogy gyorsul a kocsi vagy lassul. Kopp. A kormánymű is eddig bírta. Nyomtávrudak csavarozásánál megrángattam és kottyan fel-le. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május7, 2013 Megoszt Elküldve Május7, 2013 Na megnéztem. Kormánygömbfej látszólag jó, talpas viszont nem igazán van jó állapotban, de a balos stabrúd bekötő is már inkább lifeg a lengőkaron, mint stabilizálna. :D Egyébként egy helyben állva nem koppan, csak mozgás közben. Az mindegy, hogy gyorsul a kocsi vagy lassul. Kopp. Lengőkar hátsó szllent jó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Május7, 2013 Megoszt Elküldve Május7, 2013 Lengőkar hátsó szllent jó? Mihez képest. A szilent körbe el van repedve a széleinél. Az első és a hátsó is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pantomimes Elküldve Május11, 2013 Megoszt Elküldve Május11, 2013 Persze, amelyik ért is hozzá, mert találkoztam én is mindenfélével. Végre megvan a probléma :) Az AKH-nál voltam a Fehérvári úton, elmondtam a problémát, felemelték az autót, átvizsgálták, aztán a kerekeket egyenként, a jobb hátsóban akkora ütés van, hogy forgatni sem kellett, hogy lássam, a szerelő adta az ötletet, hogy cseréljük ki a pótkerék felnijére és próbáljam ki úgy. A pótkeréken sajnos olyan gumim volt, ami nem nagyon alkalmas közlekedésre, adtak egy másikat rá. A végén odaálltam a pénztárhoz majd azt mondták, hogy ez átvizsgálás volt és ez ingyenes, remélik sikerült orvosolni a problémám :) Csak ajánlani tudom őket! Ki is próbáltam ma az M1/M7 bevezetőn és határozottan jobb, nem érzek vibrációt, persze majd hosszútávon még tesztelni kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Május11, 2013 Megoszt Elküldve Május11, 2013 :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május11, 2013 Megoszt Elküldve Május11, 2013 Végre megvan a probléma :) Az AKH-nál voltam a Fehérvári úton, elmondtam a problémát, felemelték az autót, átvizsgálták, aztán a kerekeket egyenként, a jobb hátsóban akkora ütés van, hogy forgatni sem kellett, hogy lássam, a szerelő adta az ötletet, hogy cseréljük ki a pótkerék felnijére és próbáljam ki úgy. A pótkeréken sajnos olyan gumim volt, ami nem nagyon alkalmas közlekedésre, adtak egy másikat rá. A végén odaálltam a pénztárhoz majd azt mondták, hogy ez átvizsgálás volt és ez ingyenes, remélik sikerült orvosolni a problémám :) Csak ajánlani tudom őket! Ki is próbáltam ma az M1/M7 bevezetőn és határozottan jobb, nem érzek vibrációt, persze majd hosszútávon még tesztelni kell. :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május12, 2013 Megoszt Elküldve Május12, 2013 Végre megvan a probléma :) Az AKH-nál voltam a Fehérvári úton, elmondtam a problémát, felemelték az autót, átvizsgálták, aztán a kerekeket egyenként, a jobb hátsóban akkora ütés van, hogy forgatni sem kellett, hogy lássam, a szerelő adta az ötletet, hogy cseréljük ki a pótkerék felnijére és próbáljam ki úgy. A pótkeréken sajnos olyan gumim volt, ami nem nagyon alkalmas közlekedésre, adtak egy másikat rá. A végén odaálltam a pénztárhoz majd azt mondták, hogy ez átvizsgálás volt és ez ingyenes, remélik sikerült orvosolni a problémám :) Csak ajánlani tudom őket! Ki is próbáltam ma az M1/M7 bevezetőn és határozottan jobb, nem érzek vibrációt, persze majd hosszútávon még tesztelni kell. ugye hogy bármit ki lehet centírozni, csak attól még nem lesz kerek. :D a gumis aki meg egy fél kiló súlyt fölpakolt rá, és nem szólt hogy a felni ilyen, az meg rendkívül jó szakember. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balahu Elküldve Május13, 2013 Megoszt Elküldve Május13, 2013 Alsó golyóscsapszeget (ezt mondta szerelő) kellene cserélni a kocsimon, de ilyen néven a neten nem találok semmit.. Mi ennek a hivatalos neve? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Május13, 2013 Megoszt Elküldve Május13, 2013 Nem-e lehet, hogy erre gondolt? :D http://opelalkatreszek.cegvalaszto.hu/alkatreszek/alkatresz/kerekfelfuggesztes/kategoria/trapezgombfej/marka/astra+f/tipus/1798/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
balahu Elküldve Május13, 2013 Megoszt Elküldve Május13, 2013 Nem-e lehet, hogy erre gondolt? :D http://opelalkatreszek.cegvalaszto.hu/alkatreszek/alkatresz/kerekfelfuggesztes/kategoria/trapezgombfej/marka/astra+f/tipus/1798/ Passz.. kicsit nyekereg, lehet ez is.. majd az autósboltban megmondják (remélem...:) ). Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május13, 2013 Megoszt Elküldve Május13, 2013 Alsó golyóscsapszeget (ezt mondta szerelő) kellene cserélni a kocsimon, de ilyen néven a neten nem találok semmit.. Mi ennek a hivatalos neve? :) Sztem is a talpasra gondolt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
darkcorolla Elküldve Május13, 2013 Megoszt Elküldve Május13, 2013 Üdv. Olyan kérdésem lenne, hogy nincs esetleg valakinek eladó fix magasságú futóműve ? 4 db csillapító kéne csak, már 40mm es ültető szett benne van. Használt is jó.. most, hogy levan ülve elég rossz gyári csillapítókkal menni.. 98as csapotthátú f astráról van szó. Előre is kössz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Május13, 2013 Megoszt Elküldve Május13, 2013 Üdv. Olyan kérdésem lenne, hogy nincs esetleg valakinek eladó fix magasságú futóműve ? 4 db csillapító kéne csak, már 40mm es ültető szett benne van. Használt is jó.. most, hogy levan ülve elég rossz gyári csillapítókkal menni.. 98as csapotthátú f astráról van szó. Előre is kössz! Vegyél újat! Adamo tud segíteni... Használt lengéscsillapító olyan, mint a használt cipő... Lehet benne virítani, de ne csodálkozz, hogy csámpás leszel, hiszen az adott lábhoz igazodott. Koni, vagy Kayaba! FK-TA lengéscsillapítót csak gördeszkára... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május13, 2013 Megoszt Elküldve Május13, 2013 Vegyél újat! Adamo tud segíteni... Használt lengéscsillapító olyan, mint a használt cipő... Lehet benne virítani, de ne csodálkozz, hogy csámpás leszel, hiszen az adott lábhoz igazodott. Koni, vagy Kayaba! FK-TA lengéscsillapítót csak gördeszkára... :) ne kezdjük már megint... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Május13, 2013 Megoszt Elküldve Május13, 2013 ne kezdjük már megint... Sajnálom... személyes tapasztalat... :S Azoknál jobb még a 30%-al keményebbre átalakított gyári is. Sőt! Akkor már oda-vissza csillapítót is csináltathat! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május14, 2013 Megoszt Elküldve Május14, 2013 Sajnálom... személyes tapasztalat... :S Azoknál jobb még a 30%-al keményebbre átalakított gyári is. Sőt! Akkor már oda-vissza csillapítót is csináltathat! :) nekem is személyes tapasztalat, bármikor megvenném újra. 2 éve használom öket, és teljesen jók. Azért a pénzért, amit elkérnek érte, tökéletes. A gyári cuccnál sokkal stabilabb, mindjárt ki is néz valahogy, és a legolcsóbb, kultúrált megoldás. Senki nem ígért pálya futóművet érte, sem komfortot, de aki ültet, aztán szenved, hogy kényelmetlenebb lett az autó, az meg is érdemli, hogy meglepődjön rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Május14, 2013 Megoszt Elküldve Május14, 2013 nekem is személyes tapasztalat, bármikor megvenném újra. 2 éve használom öket, és teljesen jók. Azért a pénzért, amit elkérnek érte, tökéletes. A gyári cuccnál sokkal stabilabb, mindjárt ki is néz valahogy, és a legolcsóbb, kultúrált megoldás. Senki nem ígért pálya futóművet érte, sem komfortot, de aki ültet, aztán szenved, hogy kényelmetlenebb lett az autó, az meg is érdemli, hogy meglepődjön rajta. Nálam azért komfortos is... :) H&R rugókkal olyan a fekvése, mint egy gyári volkswagennek, csak kicsit jobban tartja az utat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
andrasko Elküldve Június9, 2013 Megoszt Elküldve Június9, 2013 Sziasztok, Az alábbi hibajelenséget tapasztaltam: A kormányt holtjátékban ide-oda "alig" lötyögtetve nyikorgó hangot hallok. Ez leállított motornál eléggé hallható, de járónál is, és menettközben is hallható. Menetközben a kormány egyenteles forgatásakor szintén ugyanez a nyikorgó hangot hallom. Szerintetetk mi okozhatja? Köszi a válaszokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Június9, 2013 Megoszt Elküldve Június9, 2013 Sziasztok, Az alábbi hibajelenséget tapasztaltam: A kormányt holtjátékban ide-oda "alig" lötyögtetve nyikorgó hangot hallok. Ez leállított motornál eléggé hallható, de járónál is, és menettközben is hallható. Menetközben a kormány egyenteles forgatásakor szintén ugyanez a nyikorgó hangot hallom. Szerintetetk mi okozhatja? Köszi a válaszokat. Nekem a kormány hátulján, a duda átvezetője nyekergett. egy réz karika van a kormány hátulján, és a műszerfal felől, egy rugó nyomja neki. Azt megigazgattam, azóta csönd van. Csak a kormány oszlop burkolatot kell lekapni hozzá, nem egy nagy kaland megnézni ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyongykristof Elküldve Június12, 2013 Megoszt Elküldve Június12, 2013 Sziasztok a 7.25x15 ös et 35 ös felni felmegy az f astrara?válaszotok előre is köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Június12, 2013 Megoszt Elküldve Június12, 2013 Sziasztok a 7.25x15 ös et 35 ös felni felmegy az f astrara?válaszotok előre is köszi Szerintem peremezni kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Június12, 2013 Megoszt Elküldve Június12, 2013 Sziasztok a 7.25x15 ös et 35 ös felni felmegy az f astrara?válaszotok előre is köszi Szerintem peremezni kell. Felmegy, de nagyon-nagyon határeset. Lehet, hogy az lesz, hogy alapból éppen nem ér bele, csak berugózáskor. A peremezés mindenképp javasolt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts