Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

Most már télleg nem tudom mi lehet a kocsim baja....ha lassan megyek általában tolatáskor, jobbra kitekerem a kormányt és a vége fele akkorát koppanik (jobboldalt elöl) mint ha egy kalapáccsal odaütnének a futóműhöz.... :( Ami cserélve lett és nem javult tőle:

-Trapézgömbfej

-Szilentek

-Kormánygömbfej

-Kormánymű

-Kerékcsapágy

-Toronycsapágy

-Komplett fék

-Stabrúd tartók

-Féltengely

Ez mind jobb oldalt és semmi nem változik :((( Mi lehet a baja ?? Szinte már mindent kicseréltem amit csak lehetett több mint 100ezrembe fájt és nem szűnt meg a hiba!

Ha valaki tud vmi épkézláb ötletet szivesen várom!!

Köszi

Petya

Csak a jobb oldalt cseréltétek? Mert ha a baloldalt meg nem, simán lehet, hogy egyébként onnan jön át a hang. Nekem pl a jobbos kerékcsapágyam ment szét, de balról üvöltött.

Megosztás:

CSak jobboldalt lett cserélve, lengéscsillapítóhoz nem nyultam stabgömbfej cserélve......tuti jobb oldalrol jön mer csak akkor koppanik ha kivan forditva teljesen a kormány és tolatok, tesom ment a kocsi mellett és onnan jön a hang biztos...szoval ezt a kertbe kocsi alatt fekve nem tudnám megnézni sajna :( ráztuk össze vissza eghelyben a kereket de semmi....ha nem forgolódok vele egyhelybe csak normálisan megyek városba erre arra akkor nem csinálja... meg most már elő jött egy olyan is hogy ha egy mélyebbb gödrön átmegyek és az eleje eléggé lemegy akkor meg huppanik egyet valami mindkét oldalt mint amikor a padlólemez ha gyenge és rálépnek ;) ( nem koppanik) de az gondolom lengéscsillapító csere...

Megosztás:

BE törött rugó és JE gömbfej (egyesek szerint "gömbfely!) :D újra cserélve, kirohadt hátsó dob lemezzel befoltozva, pénztárca kikönnyítve!

Reménykedem, hogy a foltozott dob még talán egy fél évet kibír. Élt 3 évet... :icon4:

Megosztás:

BE törött rugó és JE gömbfej (egyesek szerint "gömbfely!) :D újra cserélve, kirohadt hátsó dob lemezzel befoltozva, pénztárca kikönnyítve!

Reménykedem, hogy a foltozott dob még talán egy fél évet kibír. Élt 3 évet... :icon4:

A tankbeömlő felől negyedet cseréltél a másik felén rohadt ki?

Megosztás:

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy ráz az autó háta, cserélve lett spirálrugó, mindkettő, most centíroztattam a kerekeimet és még mindig érzem,bár a téli gumival rosszabb volt, ahogy 100 fölé megyek akkor kezdem el érezni, 110-nél a legerősebb, utána megint enyhül. Nem annyira vészes, de látom, hogy vibrál a csomagtérajtó (kombi), a fenekemben is érzem kicsit, elől semmi. Nem tudom mi lehet még, nyilván valami forgó elem rossz, hang nem jön hátulról.

Megosztás:

Az okosok szerint ha nem megfelelő a kerékméret, pont 100-110 körül ráz. Az nem lehet?

Hű, na ezt még nem hallottam, mit jelent ez pontosan? 14-es kerekek vannak rajta, egyéb paramétereket ne tudok de GM jelzés van rajtuk, arra gondolok még a gyáriak lehetnek. Vibrálást nem csak egy elvileg kerek alkatrész deformálódása okozhat? Elől nem érzek vibrációt, csak hátul, látom is ahogy mozog a roló és vibrál a csomagtérajtó, szegény 10 hetes kisbabánk meg remeg az ülésben :) Persze ez őt nem zavarja (sőt :), de azért csak jobb lenne ha simán járna a szekér.

Megosztás:

Ennyire komoly a vibráció? Akkor az valami futómű lesz. Fékezéssel erősödik?

Nem vészes,engem nem zavar csak a gyerek könnyű :-)

Vadi új spirálrugók vannak a kocsin, előtte is vibrált, ilyenkor a lengéscsillapító nem játszik nem? Más alkatrész meg nagyon nincs hátul a futóműben. Fékezésnél nem erősödik és csak 110 körül jön elő.

Megosztás:

Vadi új spirálrugók vannak a kocsin, előtte is vibrált, ilyenkor a lengéscsillapító nem játszik nem? Más alkatrész meg nagyon nincs hátul a futóműben. Fékezésnél nem erősödik és csak 110 körül jön elő.

Nekem is volt ilyen, hogy rázta az autó farát. Nálam futófelületen volt szálszakadt az egyik gumi. Lecserélve megszűnt a probléma.

Megosztás:

Hát azért van ott még egy két dolog:) a gumit nem tudod kicserélni próbaként pl a télire?

Megosztás:

Hát azért van ott még egy két dolog:) a gumit nem tudod kicserélni próbálni pl a télire?

A gumira én is gondoltam, a téli gumival még rosszabb a vibráció, a gumis azt mondta ránézésre rendben vannak a gumik, persze ki tudja, csak kicsi az esély rá, hogy mindkettővel ez a probléma.

Megosztás:

És a felni ugyanaz volt?

Igen ugyanaz, de centírozták csere után, láttam is, ráadásul mintha azt tették volna hátra ami addig elől volt. (a felnit, a gumikat oda tették ahol tavaly is voltak) Van egy súly nélküli felnim a többin 25,30 és 40 g súly van. Nem tudom hogy esetleg a kerékagy körül lehet-e valami.

Megosztás:

Igen ugyanaz, de centírozták csere után, láttam is, ráadásul mintha azt tették volna hátra ami addig elől volt. (a felnit, a gumikat oda tették ahol tavaly is voltak) Van egy súly nélküli felnim a többin 25,30 és 40 g súly van. Nem tudom hogy esetleg a kerékagy körül lehet-e valami.

40g az már nagyon sok.

Megosztás:

Kicentírozni, egy fakockát is ki lehet, attól még nem fog gurulni.

:-)

Ez igaz, megyek szerelőhöz egyébként is, megkérem hogy nézzünk már rá. Ha cserélni kell, esetleg még a gumikat is akkor mit érdemes venni? Új, vagy felújított lemezfelnit, esetleg valami kultúrált méretű könnyűfémet?

Megosztás:

:-)

Ez igaz, megyek szerelőhöz egyébként is, megkérem hogy nézzünk már rá. Ha cserélni kell, esetleg még a gumikat is akkor mit érdemes venni? Új, vagy felújított lemezfelnit, esetleg valami kultúrált méretű könnyűfémet?

Csak, hogy ne izguljatok :) Voltam ma műszakin., átment a drága, de szóltak, hogy a bal oldalt nem fog a kézifék, arra gondoltam ha esetleg ott a dobban nem stimmel valami attól nem vibrálhat? Még az is eszembe jutott, hogy centírozáskor egy bizonyos fordulatszámon forog a krék, ha ez alacsony, akkor nyilván nem mutat semmit a gép, hiszen én sem érzem a remegést 100 km/h-ig.

Megosztás:

Csak, hogy ne izguljatok :) Voltam ma műszakin., átment a drága, de szóltak, hogy a bal oldalt nem fog a kézifék, arra gondoltam ha esetleg ott a dobban nem stimmel valami attól nem vibrálhat? Még az is eszembe jutott, hogy centírozáskor egy bizonyos fordulatszámon forog a krék, ha ez alacsony, akkor nyilván nem mutat semmit a gép, hiszen én sem érzem a remegést 100 km/h-ig.

Mutat. A gép azt is "érzi", amit te még nem, vagy már nem. Viszont ettől függetlenül, még mindig lehet kockára ütve a felni, vagy elfékezve/ellapulva a gumi, ami viszont tud rázni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.