zotya975 Elküldve Augusztus4, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2012 Üdv. Mindenkinek! Régebben történt, hogy belementem egy fémdarabba a jobb hátsó kerékkel aztán ilyenkor ilyenkor kopogó (szög esetében "cisszegő" :icon1:) hangot ad. Valamelyik nap ismét előjött a bal első keréknél ez a "cisszegő" (c-c-c-c-c) hang. Ha lassan megyek ritka, ha gyorsan akkor sűrűn hallani. Megnéztem és nincs egyik kerékben sem semmi. Azt tudom, hogy a kormánycsapágyam hétfőn ki lesz cserélve, mert mikor tekerem akkor ropog. Van valami ötletetek, hogy mi lehet ez a bizonyos hang? Esetleg lehet valami köze a kormánycsapágyhoz? Előre is köszönöm a segítségeteket! Van ott egy lemez a féktárcsánál talán azzal lehet valami ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Augusztus6, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2012 Van ott egy lemez a féktárcsánál talán azzal lehet valami ... Köszönöm szépen Zotya. A héten elugrok vele a szerelőmhöz és felvetem neki a hibát. Egyébként azt furcsálom, hogy anyám ilyet mondott (ő sem ért hozzá), hogy vegyem le a dísztárcsát. Levettem megszűnt a hang. Visszatettem és már nem hallom. Aztán lehet majd idő múlva visszajön, de azért megnézetem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Augusztus12, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2012 Anyámnak igaza volt. :icon1: Hihetetlen. A dísztárcsa adta ezt a hangot. Pontosabban dísztárcsa rögzítő karika; el volt törve. Levettem és azóta nem is hallom. Hát nem király?! :D :icon10: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus12, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2012 Anyámnak igaza volt. :icon1: Hihetetlen. A dísztárcsa adta ezt a hangot. Pontosabban dísztárcsa rögzítő karika; el volt törve. Levettem és azóta nem is hallom. Hát nem király?! :D :icon10: De az... :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Déwid cvc Elküldve Augusztus12, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2012 Hellótok:) olyan problem van h eltört a menetstabilizátor inga szilent tartoja.Hogy lehet cserélni?Lelehet egyáltalán szedni a stbrudrol valahogy? válaszokat elölre köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Augusztus12, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2012 Hellótok:) olyan problem van h eltört a menetstabilizátor inga szilent tartoja.Hogy lehet cserélni?Lelehet egyáltalán szedni a stbrudrol valahogy? válaszokat elölre köszönöm. Eltört a kutyacsont az első stabrúd végén? Vagy mi van? :huh: Azt lehet cserélni, persze. Egy autószerelő simán megcsinálja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsolsZ Elküldve Augusztus18, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2012 Üdv. Ezer éve. A problémám a következő, ezekben a nagy melegekben valami kiszáradt aminek nem kellett volna. Kormánytekerésnél is nyekergő hangot hallok elölről meg ha meghintáztatom az autó bal elejét akkor a lengéscsillapító felől is nyekergés hallatszik. Hogy orvosolhatom a problémát, hol és mivel kenjem illetve fújjam be? Leginkább a kormánytekerésnél idegesít mert elég hangos. Köszönöm 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus18, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2012 Üdv. Ezer éve. A problémám a következő, ezekben a nagy melegekben valami kiszáradt aminek nem kellett volna. Kormánytekerésnél is nyekergő hangot hallok elölről meg ha meghintáztatom az autó bal elejét akkor a lengéscsillapító felől is nyekergés hallatszik. Hogy orvosolhatom a problémát, hol és mivel kenjem illetve fújjam be? Leginkább a kormánytekerésnél idegesít mert elég hangos. Köszönöm Igazából nincs az autónak olyan része ami ki tud száradni...nekem az unixos lengéscsillapító szokott hátul nyikorogni, de mivel ettől még jó nem foglalkozom vele. Oda esetleg fújhatsz pölö WD-40-et , de ugye ez nem javítja meg csak esetleg nem fogod hallani. Ropogás-kopogás-kattogás azok a hangok amik hibára utalnak. Ha nagy a pánik el kell vinni lengéscsillapító mérésre a gépet. Párezer forint és megnyugszol ha mégiscsak jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsolsZ Elküldve Augusztus18, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2012 Igazából nincs az autónak olyan része ami ki tud száradni...nekem az unixos lengéscsillapító szokott hátul nyikorogni, de mivel ettől még jó nem foglalkozom vele. Oda esetleg fújhatsz pölö WD-40-et , de ugye ez nem javítja meg csak esetleg nem fogod hallani. Ropogás-kopogás-kattogás azok a hangok amik hibára utalnak. Ha nagy a pánik el kell vinni lengéscsillapító mérésre a gépet. Párezer forint és megnyugszol ha mégiscsak jó. Nincs 1 éves, MONROE lengéscsillapítók. Nem hiszem, hogy bármi baja lenne. De kormánytekerésnél is az nyekereghet? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus18, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2012 Nincs 1 éves, MONROE lengéscsillapítók. Nem hiszem, hogy bármi baja lenne. De kormánytekerésnél is az nyekereghet? Köszi A toronycsapágy ropogni szokott ha halódik, fúj oda is ha hozzáférsz felfele, ártani nem fog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsolsZ Elküldve Augusztus18, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2012 A toronycsapágy cseréje is akkor történt meg, mikor a lengéscsillapítóé. Gumibakokkal együtt. Stab rúd gömbfej, kormány gömbfej, és talpas gömbfej is cserélve. Ezért is nem tudom hol keressem a nyekergés forrását. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus18, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2012 A toronycsapágy cseréje is akkor történt meg, mikor a lengéscsillapítóé. Gumibakokkal együtt. Stab rúd gömbfej, kormány gömbfej, és talpas gömbfej is cserélve. Ezért is nem tudom hol keressem a nyekergés forrását. Hát ugye mindenképpen mozgó résznél, befújhatod szilikonnal a talpast, meg a többi gömbfejet is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MomoadamM3 Elküldve Augusztus19, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2012 Tegnap előtt vissza vittem és levásároltam a megmaradt két féltengely gumiharangot erre fel mit ad isten, tegnap délben szétszakadt az egyik még jó hogy a szerelő kéznél vót.... kedden kerékjárati ív pucolás lesz a téma mert minden csupa zsír lett... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Augusztus19, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2012 Nincs 1 éves, MONROE lengéscsillapítók. Nem hiszem, hogy bármi baja lenne. De kormánytekerésnél is az nyekereghet? Köszi rugók alatt-fölött megvannak a gumikarikák? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Déwid cvc Elküldve Augusztus19, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2012 Eltört a kutyacsont az első stabrúd végén? Vagy mi van? :huh: Azt lehet cserélni, persze. Egy autószerelő simán megcsinálja. nem a kutyacsont,régebbi van benne.gumiszilent van a végén,az meg egy kemény muanyag foglalatban van,és az csatlakozik a lengökarhoz,.na most az eltört,és lifeg a tabrud vége.a tömör rudra van rápréselve v nemistom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus19, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2012 nem a kutyacsont,régebbi van benne.gumiszilent van a végén,az meg egy kemény muanyag foglalatban van,és az csatlakozik a lengökarhoz,.na most az eltört,és lifeg a tabrud vége.a tömör rudra van rápréselve v nemistom. Ezt is ki lehet otthon cserélni. Szépen le kell húzni a stabrúdról a karikaszerű fejet. Majd az újat bő zsírral vissza "kínozni". De nem könnyű művelet... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Déwid cvc Elküldve Augusztus19, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2012 köszönöm mindenkinek a tanácsokat! holnapra megvan a délelötti program xd Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Augusztus20, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2012 Igazából nincs az autónak olyan része ami ki tud száradni...nekem az unixos lengéscsillapító szokott hátul nyikorogni, de mivel ettől még jó nem foglalkozom vele. Oda esetleg fújhatsz pölö WD-40-et , de ugye ez nem javítja meg csak esetleg nem fogod hallani. Ropogás-kopogás-kattogás azok a hangok amik hibára utalnak. Ha nagy a pánik el kell vinni lengéscsillapító mérésre a gépet. Párezer forint és megnyugszol ha mégiscsak jó. Jaj, dehogy nincs. Van egy nagy kulacs benne,ami rendszeresen kiszárad. A jobb hátsó kerékjáratnál lehet megnedvesíteni. Sajnos ha ez az alkatrész teljesen kiszárad, használhatatlanná teszi az egész autót. :omg: :omg: Link to comment Megosztás: More sharing options...
adamka368 Elküldve Augusztus26, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2012 Üdv! Miért nyikoroghat a htsó lengéscsillaitóm? A 2 gumipogira gondoltam a toronynál de nem azok maga a szár ki-be csuszásnál! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Augusztus26, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2012 Üdv! Miért nyikoroghat a htsó lengéscsillaitóm? A 2 gumipogira gondoltam a toronynál de nem azok maga a szár ki-be csuszásnál! Talán így jelzi, hogy csere érett. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
adamka368 Elküldve Augusztus27, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2012 Talán így jelzi, hogy csere érett. :icon1: Nem jelezheti mert újak Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Augusztus28, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2012 Üdv! Miért nyikoroghat a htsó lengéscsillaitóm? A 2 gumipogira gondoltam a toronynál de nem azok maga a szár ki-be csuszásnál! hátsó szilent én most cseréltem, elég szopás gumisan nyikorog? hidegben jobban? buckáknál? mondjuk ha állva megnyomogatod akkor hallható búj alá valaki meg hintáztassa Link to comment Megosztás: More sharing options...
adamka368 Elküldve Augusztus30, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2012 hátsó szilent én most cseréltem, elég szopás gumisan nyikorog? hidegben jobban? buckáknál? mondjuk ha állva megnyomogatod akkor hallható búj alá valaki meg hintáztassa Kilőve ez a szilent lehetőség! Zsir Újak és más gátlóval nem nyikorog! A gátlóm nyikorog mikor kifelé jön befelé semmi hangja! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Augusztus30, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2012 Kilőve ez a szilent lehetőség! Zsir Újak és más gátlóval nem nyikorog! A gátlóm nyikorog mikor kifelé jön befelé semmi hangja! :( jahogy cserélted, na ehhez nem értek, vmi jó fajta? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peeti183 Elküldve Szeptember5, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2012 Sziasztok! Segítség kellene! kb 2 hónapja lett ez a jelenség, hogy mikor valahonnan tolatok ki és jobbra tekerem a kormány a végefele kattanik egy marhanagyot valami, ugy hogy még a kormányon is érzem. Kiderült a jobb első keréktől jön. Elvittem egy ismerőshöz megnézte, azt mondta hogy toronycsapágyas lesz. Kicseréltem , vele együtt a lengőkar szilenteket és a kormánygömbcsuklót is, és még mindig ugyanúgy kattanik. :( Olyan mintha megakadna kormányzásnál a kerék valamiben és kattanáskor átugorna rajta. Mi lehet még ez? Ami eddig cserélve lett: -Kormánygömbfej -Toronycsapágy -Szilentek -Kerékcsapágy Rugó nincs eltörve ,stabilizátornak sincs semmi baja ,minden átnéztem, légyszi degítsetek :( Petya Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts