Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Üdv. Mindenkinek!

Régebben történt, hogy belementem egy fémdarabba a jobb hátsó kerékkel aztán ilyenkor ilyenkor kopogó (szög esetében "cisszegő" :icon1:) hangot ad. Valamelyik nap ismét előjött a bal első keréknél ez a "cisszegő" (c-c-c-c-c) hang. Ha lassan megyek ritka, ha gyorsan akkor sűrűn hallani. Megnéztem és nincs egyik kerékben sem semmi. Azt tudom, hogy a kormánycsapágyam hétfőn ki lesz cserélve, mert mikor tekerem akkor ropog. Van valami ötletetek, hogy mi lehet ez a bizonyos hang? Esetleg lehet valami köze a kormánycsapágyhoz?

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Van ott egy lemez a féktárcsánál talán azzal lehet valami ...

Megosztás:

Van ott egy lemez a féktárcsánál talán azzal lehet valami ...

Köszönöm szépen Zotya. A héten elugrok vele a szerelőmhöz és felvetem neki a hibát. Egyébként azt furcsálom, hogy anyám ilyet mondott (ő sem ért hozzá), hogy vegyem le a dísztárcsát. Levettem megszűnt a hang. Visszatettem és már nem hallom. Aztán lehet majd idő múlva visszajön, de azért megnézetem.

Megosztás:

Anyámnak igaza volt. :icon1: Hihetetlen. A dísztárcsa adta ezt a hangot. Pontosabban dísztárcsa rögzítő karika; el volt törve. Levettem és azóta nem is hallom. Hát nem király?! :D :icon10:

Megosztás:

Hellótok:) olyan problem van h eltört a menetstabilizátor inga szilent tartoja.Hogy lehet cserélni?Lelehet egyáltalán szedni a stbrudrol valahogy? válaszokat elölre köszönöm.

Eltört a kutyacsont az első stabrúd végén? Vagy mi van? :huh:

Azt lehet cserélni, persze. Egy autószerelő simán megcsinálja.

Megosztás:

Üdv. Ezer éve.

A problémám a következő, ezekben a nagy melegekben valami kiszáradt aminek nem kellett volna. Kormánytekerésnél is nyekergő hangot hallok elölről meg ha meghintáztatom az autó bal elejét akkor a lengéscsillapító felől is nyekergés hallatszik.

Hogy orvosolhatom a problémát, hol és mivel kenjem illetve fújjam be?

Leginkább a kormánytekerésnél idegesít mert elég hangos. Köszönöm

• Like 1
Megosztás:

Üdv. Ezer éve.

A problémám a következő, ezekben a nagy melegekben valami kiszáradt aminek nem kellett volna. Kormánytekerésnél is nyekergő hangot hallok elölről meg ha meghintáztatom az autó bal elejét akkor a lengéscsillapító felől is nyekergés hallatszik.

Hogy orvosolhatom a problémát, hol és mivel kenjem illetve fújjam be?

Leginkább a kormánytekerésnél idegesít mert elég hangos. Köszönöm

Igazából nincs az autónak olyan része ami ki tud száradni...nekem az unixos lengéscsillapító szokott hátul nyikorogni, de mivel ettől még jó nem foglalkozom vele. Oda esetleg fújhatsz pölö WD-40-et , de ugye ez nem javítja meg csak esetleg nem fogod hallani. Ropogás-kopogás-kattogás azok a hangok amik hibára utalnak. Ha nagy a pánik el kell vinni lengéscsillapító mérésre a gépet. Párezer forint és megnyugszol ha mégiscsak jó.

Megosztás:

Igazából nincs az autónak olyan része ami ki tud száradni...nekem az unixos lengéscsillapító szokott hátul nyikorogni, de mivel ettől még jó nem foglalkozom vele. Oda esetleg fújhatsz pölö WD-40-et , de ugye ez nem javítja meg csak esetleg nem fogod hallani. Ropogás-kopogás-kattogás azok a hangok amik hibára utalnak. Ha nagy a pánik el kell vinni lengéscsillapító mérésre a gépet. Párezer forint és megnyugszol ha mégiscsak jó.

Nincs 1 éves, MONROE lengéscsillapítók. Nem hiszem, hogy bármi baja lenne.

De kormánytekerésnél is az nyekereghet? Köszi

Megosztás:

A toronycsapágy cseréje is akkor történt meg, mikor a lengéscsillapítóé. Gumibakokkal együtt.

Stab rúd gömbfej, kormány gömbfej, és talpas gömbfej is cserélve.

Ezért is nem tudom hol keressem a nyekergés forrását.

Hát ugye mindenképpen mozgó résznél, befújhatod szilikonnal a talpast, meg a többi gömbfejet is.

Megosztás:

Eltört a kutyacsont az első stabrúd végén? Vagy mi van? :huh:

Azt lehet cserélni, persze. Egy autószerelő simán megcsinálja.

nem a kutyacsont,régebbi van benne.gumiszilent van a végén,az meg egy kemény muanyag foglalatban van,és az csatlakozik a lengökarhoz,.na most az eltört,és lifeg a tabrud vége.a tömör rudra van rápréselve v nemistom.

Megosztás:

nem a kutyacsont,régebbi van benne.gumiszilent van a végén,az meg egy kemény muanyag foglalatban van,és az csatlakozik a lengökarhoz,.na most az eltört,és lifeg a tabrud vége.a tömör rudra van rápréselve v nemistom.

Ezt is ki lehet otthon cserélni. Szépen le kell húzni a stabrúdról a karikaszerű fejet. Majd az újat bő zsírral vissza "kínozni".

De nem könnyű művelet...

Megosztás:

Jaj, dehogy nincs. Van egy nagy kulacs benne,ami rendszeresen kiszárad. A jobb hátsó kerékjáratnál lehet megnedvesíteni. Sajnos ha ez az alkatrész teljesen kiszárad, használhatatlanná teszi az egész autót. :omg: :omg:

Megosztás:

Üdv! Miért nyikoroghat a htsó lengéscsillaitóm? A 2 gumipogira gondoltam a toronynál de nem azok maga a szár ki-be csuszásnál!

hátsó szilent

én most cseréltem, elég szopás

gumisan nyikorog? hidegben jobban? buckáknál? mondjuk ha állva megnyomogatod akkor hallható

búj alá valaki meg hintáztassa

Megosztás:

hátsó szilent

én most cseréltem, elég szopás

gumisan nyikorog? hidegben jobban? buckáknál? mondjuk ha állva megnyomogatod akkor hallható

búj alá valaki meg hintáztassa

Kilőve ez a szilent lehetőség! Zsir Újak és más gátlóval nem nyikorog! A gátlóm nyikorog mikor kifelé jön befelé semmi hangja! :(

Megosztás:

Sziasztok! Segítség kellene!

kb 2 hónapja lett ez a jelenség, hogy mikor valahonnan tolatok ki és jobbra tekerem a kormány a végefele kattanik egy marhanagyot valami, ugy hogy még a kormányon is érzem. Kiderült a jobb első keréktől jön. Elvittem egy ismerőshöz megnézte, azt mondta hogy toronycsapágyas lesz. Kicseréltem , vele együtt a lengőkar szilenteket és a kormánygömbcsuklót is, és még mindig ugyanúgy kattanik. :( Olyan mintha megakadna kormányzásnál a kerék valamiben és kattanáskor átugorna rajta. Mi lehet még ez?

Ami eddig cserélve lett:

-Kormánygömbfej

-Toronycsapágy

-Szilentek

-Kerékcsapágy

Rugó nincs eltörve ,stabilizátornak sincs semmi baja ,minden átnéztem, légyszi degítsetek :(

Petya

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.