Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Hogy, igazán szép viszonylag kevés van 4-esével, úgy van több esélyed szebbeket összeszedni, ha keresel 1.8-as, 2.0-es bontásokat, mert azoknak úgy rémlik, gyárilag az volt a pótkereke. :rolleyes:

Aha.

Köszi.

És mik a méretei? Súlya? Nehezebb mint a sima lemezfelni? Csak mert így képről úgy néz ki mint ami masszívabban van megcsinálva.

Ezeket ki lehet fordítani? (kicsit kevés nekem az a 40-es et)

Azért ennyi kérdés mert közelről élőben még sosem volt alkalmam megszemlélni ilyet.

Megosztás:

Aha.

Köszi.

És mik a méretei? Súlya? Nehezebb mint a sima lemezfelni? Csak mert így képről úgy néz ki mint ami masszívabban van megcsinálva.

Azért ennyi kérdés mert közelről élőben még sosem volt alkalmam megszemlélni ilyet.

Én látok eleget, mert 2 astra is áll a környékünkön ilyen felnikkel, de egyik tulajt se ismerem, úgyhogy inkább nem venném le megnézegetni milyen nehéz :lol: de szerintem a sima lemeznél nehezebb.

Megosztás:

Aha.

Köszi.

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_f/opel_astra_f_1.6_gl-4811854

Kérdezd meg tőlük mennyiért vennék le róla a 4 felnit ha érdekel....

Megosztás:

http://www.hasznalta..._1.6_gl-4811854

Kérdezd meg tőlük mennyiért vennék le róla a 4 felnit ha érdekel....

Váá bakker. Mindig is akartam szerezni egy rendőr astrát. :S Persze hogy nincs rávaló most... (mondjuk az még hagyján, de se hova tenni nem tudnám, se időm nincs megcsinálni) Mire meg odajutok, tuti el fog tűnni az összes, és lekövethetetlen lesz, melyik volt rendőrautó, meg eltűnnek a rendőr kiegészítők... :(

AMúgy köszi. Találtam máshol is, ott 40-ért adják, állítólag jók: http://hirdetotabla.duen.hu/alkatre_z/felnigumi/rendra_trafelni

Megosztás:

Csak a felni, vagy van rajta valami gumi is? (igazából mind1, csak az egyértelműség kedvéért)

Jövő hónapban megyek haza, és útba esel, akkor szerintem megnézném.

Csak felni. Mind pót volt, tehát mondhatni zsír új. Budaörsön vannak. Ha még meglesz, akkor sztem nincs akadálya a megtekintésnek.

Megosztás:

Sziasztok! Ültető rugó ügyben érdeklődnék :D Mekkora az az ültetés aminél még nem kell cserélni a gyári gátlókat? Melyik gyár rugóit részesítitek előnyben? 1.6-os sedánba lenne. Meg még annyit hogy mekkora a legnagyobb felni/ gumi ami bemegy az astra alá átalakítás nélkül? (átmérő, szélesség, ET és gumifutófelület és magasság. Köszönöm.

Megosztás:

Sziasztok! Ültető rugó ügyben érdeklődnék :D Mekkora az az ültetés aminél még nem kell cserélni a gyári gátlókat? Melyik gyár rugóit részesítitek előnyben? 1.6-os sedánba lenne. Meg még annyit hogy mekkora a legnagyobb felni/ gumi ami bemegy az astra alá átalakítás nélkül? (átmérő, szélesség, ET és gumifutófelület és magasság. Köszönöm.

Szerintem maradj a 195/50R15-ös gumik mellett, és hozzá a 15" átmérő, 6.5, vagy 7 "-os szélességű alufelnik mellett. Egy jó felniválasztással elcsalod azt a méretkülönbséget, amit elérni szeretnél. Tulajdonképpen itt is az optika... :) Ha csak a felni pereme látszik, és a küllők kiérnek a felni pereméig, ráadásul nem túl sűrű a küllőzet, akkor egész nagynak tűnhet. Nézd meg ezt:

http://www.hasznaltauto.hu/galeria/76-5179801-1023-0-0-0

Elsőre 16-osnak néztem. Mi az előnye egy 16-ossal szemben??? Először is az ára... aztán a gumi ára... aztán a magyar utakon 1-2 kátyú után lehet menni görgőzni... no meg le kell mondanod a kényelemről is.

Mi az előnye a 16-os felninek?? Baromira qrva jól néz ki!!!!! A kocsi stabilitását sokan felhozzák, én nem szeretném. A szélesebb gumi, alacsonyabb oldalfal jelenthetne előnyt, de egy stabilabb futómű többet ér, ráadásul ha jó gumit raksz a 15-ösre, hasonló menettulajdonsága lehet, mint egy átlagos 16-osnak.

Nekem AEZ Ikon 5 van, amire ha rá keresel láthatod, hogy egy vékonyabb küllős 5 ágú felni, és pereméig megy a küllő. Ezekkel a Firestonokkal pedig brutálisan néz ki....

http://www.startgumi.hu/firestone/firehawk_sz90/

A gumi peremvédős, ami 15 collnál ritka. Az oldalfala olyan kemény, hogy még alacsony nyomás esetén is nehéz észrevenni, hogy lapul. távolról 16-osnak tűnik, de közelről látni, hogy nem annyi.

A helyedben figyelembe venném a döntéskor, hogy a gumi ára mennyi. Egy olcsóbb 16-os gumi árán kapsz egy minőségibb 15-öst. A felni ára is olcsóbb.

16-os esetén a kátyúktól félni kell, míg 15 esetén... hát ott is! :D

Felni választás terén ajánlom, hogy Norautós kerülendő... AEZ, BBS, Borbet, DOTZ, Dezent, RH, Alessio, RR, Technomagnesio, amiket ismerek. Biztosan vannak jobbak, de nekem főleg a német felnik jöttek be. Görgőzni sokkal könnyebb, és zömében hőkezelés nélkül megoldható.

A kevés küllő mondjuk veszélyes, mert kisebb a támasztott felület ütéskor, de pont ezért könnyebb korrigálni is.

Sűrű küllőset meg én sosem raknék az autómra. Olyanná válik, mintha dísztárcsa lenne rajta.

Sűrű küllős felni számomra olyan, mint egy bozontos női láb, vagy elefánt láb, míg a ritka küllős egy kecses hölgy lábait juttatja eszembe. A tükörképet nézve az irodánál látni ahogy egyenként lépdelnek a küllők egymás után... sűrű esetén nem feltűnő, hogy egyáltalán forog a kerék... :S

Megosztás:

Hali!!

Itt olvastam valamelyik hozzá szolásban, hogy a vectra hátsóhíd jó az f astrába, a kérdésem az hogy melyik típusú vectra az mert most infókat gyűjtök mert megszeretném csinálni az én kicsikémet.

Kössz a választ!!!

totosrac

Vectra A. Viszont valamivel szélesebb nyomtávú, mint az Astra hídja.

Megosztás:

üdv van egy 60 as ültető rugóm előre és az egyik szemmel láthatóan nagyobb mint a másik egymás mellé téve! Miért? és melyik melyik oldalra való? köszönöm a választ!

Egyformának kell lennie a két oldalnak. De lehet hogy akitől vetted egyedül használta és az az oldal jobban volt terhelve vagy valami hasonló.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.