Dáwid Elküldve Május3, 2012 Megoszt Elküldve Május3, 2012 Már én is hónapok óta vacakolok folyamatosan a hátsó rugókkal, törtem már kettőt is. Majd vettem alá megint, az pedig nem jó, elvileg 1,7 dízel caravan-é, az azóta is itt porosodik. Majd kaptam egy olyan tippet, ha sokat pakolok és ül a segge, a rugó alá és fölé a tányérra esztergáltassak bakkelitből vagy bonobitból 1-1cm-es tányért és arra tegyem a gumit. Néztem legutóbb mikor szétszedtem, és szerintem felülre elfér a 2cm-es is simán. Valaki halott már ilyenről? Nekem jó megoldásnak tűnik, mivel így is marad bőven csonk, így ki nem ugrik a rugó onnan :-) 5-8 ezer körélt lehet kovácsoltatni erõsített rugókat, amik oda ülnek be ahova kitalálták, ott fekszik fel a rugótányérra ahova kitalálták, és ki is bírja, ha megpakolják. Attól hogy teszel alá meg fölé ilyen távtartókat, még nem lesz erõsebb a rugó :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve Május3, 2012 Megoszt Elküldve Május3, 2012 5-8 ezer körélt lehet kovácsoltatni erõsített rugókat, amik oda ülnek be ahova kitalálták, ott fekszik fel a rugótányérra ahova kitalálták, és ki is bírja, ha megpakolják. Attól hogy teszel alá meg fölé ilyen távtartókat, még nem lesz erõsebb a rugó :rolleyes: Persze az stimmel, hogy nem lesz erősebb! De nem fogja annyira lent húzni a hátsóját. Egyébként ez a kovácsolós dolgot hol lehet, mennyire megbízható, esetleg saját tapasztalat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május3, 2012 Megoszt Elküldve Május3, 2012 Persze az stimmel, hogy nem lesz erősebb! De nem fogja annyira lent húzni a hátsóját. Egyébként ez a kovácsolós dolgot hol lehet, mennyire megbízható, esetleg saját tapasztalat? persze, mikor még teherautónak használtam leginkább, akkor a gyári rugót az elsõ héten eltörtem :D elmentem a Szivákhoz, és az öreg egy sűrűmenetes vastag rugót szabott be nekem méretre. Gyári magasság, kívülrõl semmi nem látszott rajta, csak az hogy fél raklap másolópapír alatt se ült le úgy mint a gyárival, ha ketten beültek hátra. A folyamatos gyilkolással azért ezt is sikerült eltörni, de az már a hivatalos megengedett terhelésnek kb a 2.5szerese volt és nagyjából egy évvel késõbb. Visszamentem vele, hogy sikerült eltörni, asszondta nem hiszi el. Aláment elhitte, adott másikat ingyen, és úgy köszönt el, hogy : nah ezt tördd el bammeg. :lol: nem sikerült õket eltörni egyébként. Azóta már leálltam a nagyon pakolásról, ültetve lett a gép, az erõsítetteket pedig a múlt héten adtam el. Még mindig hibátlanok voltak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május3, 2012 Megoszt Elküldve Május3, 2012 persze, mikor még teherautónak használtam leginkább, akkor a gyári rugót az elsõ héten eltörtem :D elmentem a Szivákhoz, és az öreg egy sűrűmenetes vastag rugót szabott be nekem méretre. Gyári magasság, kívülrõl semmi nem látszott rajta, csak az hogy fél raklap másolópapír alatt se ült le úgy mint a gyárival, ha ketten beültek hátra. A folyamatos gyilkolással azért ezt is sikerült eltörni, de az már a hivatalos megengedett terhelésnek kb a 2.5szerese volt és nagyjából egy évvel késõbb. Visszamentem vele, hogy sikerült eltörni, asszondta nem hiszi el. Aláment elhitte, adott másikat ingyen, és úgy köszönt el, hogy : nah ezt tördd el bammeg. :lol: nem sikerült õket eltörni egyébként. Azóta már leálltam a nagyon pakolásról, ültetve lett a gép, az erõsítetteket pedig a múlt héten adtam el. Még mindig hibátlanok voltak. Bezzeg a rugótányérok... :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve Május3, 2012 Megoszt Elküldve Május3, 2012 .............. elmentem a Szivákhoz, és az öreg egy sűrűmenetes vastag rugót szabott be nekem méretre. .................. Jól gondolom hogy róluk van szó; http://www.lengescsillapitokszivak.hu/ Ha valós az árlista, akkor valószínű hogy teszek egy próbát, mert alig valamivel drágább, mint a használt gyári, na persze ha éppen lehet kapni... Arról nem beszélve hogy azok is törtek nálam, nem csak az után gyáriak... ((Talán ha nem volna a csomagtartóba 100l-es gázpalack, de van és nem lenne dugig pakolva 3-4fővel, ami megint csak nem ritka nem lenne semmi gond... :) )) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május3, 2012 Megoszt Elküldve Május3, 2012 Erre senki sem gondol? Énnekem is tervben van egy pár ilyen... LINK Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május3, 2012 Megoszt Elküldve Május3, 2012 Bezzeg a rugótányérok... :D :D Valaminek meg kellett nyekkennie, és a rugó volt az erõsebb :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május3, 2012 Megoszt Elküldve Május3, 2012 Jól gondolom hogy róluk van szó; http://www.lengescsillapitokszivak.hu/ Ha valós az árlista, akkor valószínű hogy teszek egy próbát, mert alig valamivel drágább, mint a használt gyári, na persze ha éppen lehet kapni... Arról nem beszélve hogy azok is törtek nálam, nem csak az után gyáriak... ((Talán ha nem volna a csomagtartóba 100l-es gázpalack, de van és nem lenne dugig pakolva 3-4fővel, ami megint csak nem ritka nem lenne semmi gond... :) )) igen, õ az. Az árlistájáról nem tudok mit mondani, régen voltam már ott, de telefonon elmondja frankót úgyis. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május3, 2012 Megoszt Elküldve Május3, 2012 Erre senki sem gondol? Énnekem is tervben van egy pár ilyen... LINK Udi pár éve használja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május3, 2012 Megoszt Elküldve Május3, 2012 Udi pár éve használja. Akkor nagyon rossz nem lehet... :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május4, 2012 Megoszt Elküldve Május4, 2012 Erre senki sem gondol? Énnekem is tervben van egy pár ilyen... LINK De gondoltam, csak ennél olcsóbban jött ki a 2 új rugó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május4, 2012 Megoszt Elküldve Május4, 2012 De gondoltam, csak ennél olcsóbban jött ki a 2 új rugó. Új vagy bontott? Mert a bolti újtól olcsóbb szerintem... :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május4, 2012 Megoszt Elküldve Május4, 2012 Véletlenül nincs vkinek elfekvőben egy Caravan hátsó rugója? Az ex-dieselünkben eltört az egyik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május5, 2012 Megoszt Elküldve Május5, 2012 Új vagy bontott? Mert a bolti újtól olcsóbb szerintem... :-) Az erősített, új, orrom előtt frissen kovácsolt volt olcsóbb. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 Sziasztok! ugyan nem astra hanem kicsit nagyobb (omega), de itt nagyobb a pörgés... :) A kombim segge szintszabalyozós volt, annak rendje és módja szerint a gátlók és a kompresszor is megadták magukat. Vettem alá utángyártott normál gátlókat(akkor már előre is ...) és 4 bontott rugót, mert ki tudja, hogy nem volt-e mv6 lévén picit ültetve is. Ezután jött a szotya! A bal hátulja a kerékjáratnál mérve a kerékhez legalább 3 centivel közelebb van a jobb oldali viszonyokhoz képest. Oké megszivtam a bontott rugókat. Vettem hátra egy pár méregdréga kayabát. A csoda elmaradt, a kasztni ezzel is dől balra. Mi okozhat még ilyesmit? Mellesleg a kocsi meg futóműbeállítás után is, sőt főleg azóta vezethetetlen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 Sziasztok! ugyan nem astra hanem kicsit nagyobb (omega), de itt nagyobb a pörgés... :) A kombim segge szintszabalyozós volt, annak rendje és módja szerint a gátlók és a kompresszor is megadták magukat. Vettem alá utángyártott normál gátlókat(akkor már előre is ...) és 4 bontott rugót, mert ki tudja, hogy nem volt-e mv6 lévén picit ültetve is. Ezután jött a szotya! A bal hátulja a kerékjáratnál mérve a kerékhez legalább 3 centivel közelebb van a jobb oldali viszonyokhoz képest. Oké megszivtam a bontott rugókat. Vettem hátra egy pár méregdréga kayabát. A csoda elmaradt, a kasztni ezzel is dől balra. Mi okozhat még ilyesmit? Mellesleg a kocsi meg futóműbeállítás után is, sőt főleg azóta vezethetetlen. Nem vagyok otthon omegában, de nekem az astra caravan olyan, hogy a hátsó rugótányérok fölött, van egy távtartó pukli, a tányér, és a nyúlvány között. Na ez szokott elrohadni, és összeroppanni, ilyenkor pedig a tányér fölfekszik közvetlen a nyúlványra. Astránál ez olyan 1,5-2 centi körül van, nézd meg hogy a rugótányérok a helyükön vannak -e, illetve egyformán állnak -e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fabrikátor Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 Erre senki sem gondol? Énnekem is tervben van egy pár ilyen... LINK Ilyenem volt a Zsigáámban nagyon hasznos,én okos eladtam vele! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Béla - az igazi Elküldve Május14, 2012 Megoszt Elküldve Május14, 2012 Sziasztok F astra első futóművével vannak gondjaim: első két kormánygömbfejet cseréltem, annak rendje és módja szerint annyi fordulattal csavartam vissza ahogy az eredeti volt, de nem egyezett meg a jobb és bal oldali fordulatok száma, és emellett a kormányzás sem stimmel. A kerék (össze)széttartás nem jó, és a kormány sincs középállásban, és a kormányzás is bizonytalan. gondoltam állítok a kormányrúdon, de sehol sem találtam erre pontos értéket. Link: http://kepfeltoltes.hu/120514/futomu_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Tehát gyári alapbeállításnál hány mm-nek kéne lenni a fotón jelzett távnak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május14, 2012 Megoszt Elküldve Május14, 2012 Sziasztok F astra első futóművével vannak gondjaim: első két kormánygömbfejet cseréltem, annak rendje és módja szerint annyi fordulattal csavartam vissza ahogy az eredeti volt, de nem egyezett meg a jobb és bal oldali fordulatok száma, és emellett a kormányzás sem stimmel. A kerék (össze)széttartás nem jó, és a kormány sincs középállásban, és a kormányzás is bizonytalan. gondoltam állítok a kormányrúdon, de sehol sem találtam erre pontos értéket. Link: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg Tehát gyári alapbeállításnál hány mm-nek kéne lenni a fotón jelzett távnak? Szerintem a gyári beállításokkal se lenne jó :rolleyes: Van egy valamilyen állapotú futóműved, valahogy álló kerekekkel, valamilyenre kopott gumikkal. A gyáritól még az is pontosabb lesz az aktuális állapothoz, ha kifeszítesz egy madzagot úgy, hogy a hátsó kerék két szélét pont érintse, és hozzáállítod az elsőt is, pont érintőre. Szóval műsz.rral kéne megnézni, hogy pontosan merre is van az arra, és rendesen beállítani :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Május14, 2012 Megoszt Elküldve Május14, 2012 Sziasztok F astra első futóművével vannak gondjaim: első két kormánygömbfejet cseréltem, annak rendje és módja szerint annyi fordulattal csavartam vissza ahogy az eredeti volt, de nem egyezett meg a jobb és bal oldali fordulatok száma, és emellett a kormányzás sem stimmel. A kerék (össze)széttartás nem jó, és a kormány sincs középállásban, és a kormányzás is bizonytalan. gondoltam állítok a kormányrúdon, de sehol sem találtam erre pontos értéket. Link: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg Tehát gyári alapbeállításnál hány mm-nek kéne lenni a fotón jelzett távnak? Ajanlott futomuveshez vinni! Tizedmilimeterektol beszelunk! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Béla - az igazi Elküldve Május14, 2012 Megoszt Elküldve Május14, 2012 Ajanlott futomuveshez vinni! Tizedmilimeterektol beszelunk! Szerintem a gyári beállításokkal se lenne jó :rolleyes: Van egy valamilyen állapotú futóműved, valahogy álló kerekekkel, valamilyenre kopott gumikkal. A gyáritól még az is pontosabb lesz az aktuális állapothoz, ha kifeszítesz egy madzagot úgy, hogy a hátsó kerék két szélét pont érintse, és hozzáállítod az elsőt is, pont érintőre. Szóval műsz.rral kéne megnézni, hogy pontosan merre is van az arra, és rendesen beállítani :rolleyes: Köszi, futóműves lesz a dologból Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Május14, 2012 Megoszt Elküldve Május14, 2012 Sziasztok Cserélt már valaki a hátsó tengelyben szilentet? köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Május15, 2012 Megoszt Elküldve Május15, 2012 Sziasztok Cserélt már valaki a hátsó tengelyben szilentet? köszi hátsó hídon Amúgy a szerelőm cserélte nekem, de állítólag csak ki kell ütni az egyik irányba Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Május15, 2012 Megoszt Elküldve Május15, 2012 hátsó hídon Amúgy a szerelőm cserélte nekem, de állítólag csak ki kell ütni az egyik irányba Természetesen igen abban, nem a tengelyben, csak siettem, minek kötözködni..... A "hogyan csináldban".... valami csavarból készített kihúzót emlegetnek, meg melegítést, de abba néha írnak lükeségeket (igaz a Haynes könyvben is ez van) azé érdekelne, hogy valaki Saját kezével cserélt-e? (emelő nélkül) Link to comment Megosztás: More sharing options...
jocotds Elküldve Május17, 2012 Megoszt Elküldve Május17, 2012 Üdv! Lenne egy kérdésem... Vectra A rugói passzolnak az F Astrába? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts