Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

A fact nem, de az uccsó 2ezer ótópályán ment bele, ott nem nagyon kellett kanyarodni, úgyhogy ott nem kattog :D Igyekszem nem bántani, kitekert kormánnyal ha lehet inkább csak gurulok, nem kattogtatom végig, így valamivel tovább tart. Amíg ez kattog itt magának, addig gyűjtögetek másikra.

Azért a kipufogócsövet végignézted? :D

Megosztás:

Azért a kipufogócsövet végignézted? :)

A kipufogóm rendben van, ez tényleg a féltengely, de nincs pénzem foglalkozni vele, viszonylag régóta elvan, amíg megy, megy, szülinapomra majd féltengelyt kérek :D (és nagy váltás lesz, mert eddig úgy volt hogy kéziféket kapok :D B) )

Megosztás:

A kipufogóm rendben van, ez tényleg a féltengely, de nincs pénzem foglalkozni vele, viszonylag régóta elvan, amíg megy, megy, szülinapomra majd féltengelyt kérek :D (és nagy váltás lesz, mert eddig úgy volt hogy kéziféket kapok :D :) )

Nyár van, minek kézifék? B)

Megosztás:

A f.szt, az olyan hogy kattog-kattog 5 ezer múlva kattog-kattog- még 5ezer múlva kattog-kattog, 5 ezer múlva műszaki, kattog-kattog, még 2 ezer, és egyelőre itt tartok :D :) B)

Aztán ha szétmentek a golyóid, ne mond, hogy nem szóltam! :D

Nyár van, minek kézifék? :D

Megfordulni nyáron nem kell? :D

De srácok tényleg aaanyira rendesek vagytok, meg minden, ez a féltengely, meg kipufogó dolog, de várom már hogy valami elbacódjon a kocsin, mert ezen már csak azért röhögök, hogy ne sértődjetek meg. :D

Megosztás:

Aztán ha szétmentek a golyóid, ne mond, hogy nem szóltam! :D

Megfordulni nyáron nem kell? :D

De srácok tényleg aaanyira rendesek vagytok, meg minden, ez a féltengely, meg kipufogó dolog, de várom már hogy valami elbacódjon a kocsin, mert ezen már csak azért röhögök, hogy ne sértődjetek meg. B)

Azért bízom benne, hogy a golyóim a helyükön maradnak :D :)

Megosztás:

Hy!Szeretnék egy kis segítséget kérni..kell tengelyt cserélnem a kocsiba mert nagyon ropog stb. lenne egy ilyen ami az alábbi képen van..De ritka fogazatúra lenne szükségem..És erről nem tudni hogy ritka e vagy sűrű fogazatú..(az illető nem tudta megmondani) :D Szóval ha vki tudja hogy milyen az ne tartsa magába :D Köszi :D

110529194217.jpg

Megosztás:

Hy!Szeretnék egy kis segítséget kérni..kell tengelyt cserélnem a kocsiba mert nagyon ropog stb. lenne egy ilyen ami az alábbi képen van..De ritka fogazatúra lenne szükségem..És erről nem tudni hogy ritka e vagy sűrű fogazatú..(az illető nem tudta megmondani) :D Szóval ha vki tudja hogy milyen az ne tartsa magába :D Köszi :D

Ritka

Megosztás:

Szia!

Nem okoskodni akarok, de szerintem érdemes inkább újat venni!

Nekem 6 ezerért hozták, bontva sem sokkal olcsóbb sztem.

Üdv

Robi

Megosztás:

sziasztok!

az a bajom van, pár hete már beszéltem róla, hogy kopog valami a kocsi elejében és kormányzásnál is recseg. De olyankor is adja ezt a tompa recsegő hangot ha egyenesen megyek kicsit szarabb úton. voltam szerelőnél aztmondja semmit nem lát... azért kicserélte a toronycsapágyat, mert hogy ott volt vmi kis gebasz, de a hiba továbbra is fennál...

szóval a hibajelenség az, hogy a kormány elforgatásánál először koppan egyet, mintha a tűzfalra ütnének, majd recseg a kormány tekerésénél.

vkinek van vmi ötlete??

Megosztás:

sziasztok!

az a bajom van, pár hete már beszéltem róla, hogy kopog valami a kocsi elejében és kormányzásnál is recseg. De olyankor is adja ezt a tompa recsegő hangot ha egyenesen megyek kicsit szarabb úton. voltam szerelőnél aztmondja semmit nem lát... azért kicserélte a toronycsapágyat, mert hogy ott volt vmi kis gebasz, de a hiba továbbra is fennál...

szóval a hibajelenség az, hogy a kormány elforgatásánál először koppan egyet, mintha a tűzfalra ütnének, majd recseg a kormány tekerésénél.

vkinek van vmi ötlete??

Kormánymű, féltengely rendben van?

Megosztás:

Azon gondolkodtam, h nem lehet összefüggésben ez azzal h legutóbb ki lett szerelve a gólyaláb amikor kerékagyat kellett cserélni? Mert igazából nem sokkal utána jelentkezett ez a recsegés. Nem lehet h valami ott a rugótányér, torony környékén szar? Most a szerelö a toronycsapágynál cserélt wmi feszítöt mert el volt törve, de a régi tornyom volt a donor. Szerinte lehet, ha komplett cserélnénk újra akkor jólenne de nem tünik túl magabiztosnak, pedig eddig mindig rendbe tudta rakni a kocsit. De most olyan tanácstalannak tünik ö is.

Megosztás:

szerintem szivat engem ez a szerelő...:D néha nem értem mit mond:) de gondolom a csapágyat cserélte ki.

Szerintem menj el egy normális futóműveshez, aki aprópénzért (1000-1500Ft) átnézi szakszerűen a futóművedet és megmondja, hogy mi a bibi.

Én a Szerencs utcait nyugodt szívvel ajánlom, rendes és hozzáértő a srác.

Megosztás:

Voltam pénteken 2 autószerelőnél is! abban mind a kettőnek egyezett a véleménye hogy a lengőkar szilentek rottyon vannak, ugyhogy az tuti csere... viszont a recsegő/ koppanó hangról az egyiknek a véleménye az volt, hogy lehet hogy a torony csapágy, vagy a lengés kotyog "de nem biztos, szét kell szedni" , a másik szerelő aztmondta, hogy biztos a szilentek.

Egy órát fetrengtem ma a kocsi alatt, ennek a hangnak szerintem semmi köze se a toronycsapágyhoz se a lengéshez se a szilenthekhez,

Szerény meglátásom szerint kormánymű ropog, nem hiszem hogy a a futómű alkatrészeknek akkora koppanása lenne aminek a hangja pont a kormányműnél a tűzfalon erősődik fel. Gondolom én mindezt abból kiindulva, hogy az összes csuklót, a tornyot és szilenteket végig tapogattuk és nem érződött rajzuk koppanás a kormány tekergetésénél. A toronynak és a rugóknak volt egy pici mozgása, mind két oldalon, de szerintem az természetes ha álló helyzetben rángatjuk a kormányt.

Mindenesetre a héten kicseréltetem a szilenteket, de 100% ig biztos hogy utánna is recsegni fog a kormány.

Ha valakinek volt már gondja a kormányművel epekedve várom tapasztalatait a kormánymű rovatban!

Ja és ha valaki ajánlana egy Jó szerelőt azért is hálás lennék!!!!

Megosztás:

Voltam pénteken 2 autószerelőnél is! abban mind a kettőnek egyezett a véleménye hogy a lengőkar szilentek rottyon vannak, ugyhogy az tuti csere... viszont a recsegő/ koppanó hangról az egyiknek a véleménye az volt, hogy lehet hogy a torony csapágy, vagy a lengés kotyog "de nem biztos, szét kell szedni" , a másik szerelő aztmondta, hogy biztos a szilentek.

Egy órát fetrengtem ma a kocsi alatt, ennek a hangnak szerintem semmi köze se a toronycsapágyhoz se a lengéshez se a szilenthekhez,

Szerény meglátásom szerint kormánymű ropog, nem hiszem hogy a a futómű alkatrészeknek akkora koppanása lenne aminek a hangja pont a kormányműnél a tűzfalon erősődik fel. Gondolom én mindezt abból kiindulva, hogy az összes csuklót, a tornyot és szilenteket végig tapogattuk és nem érződött rajzuk koppanás a kormány tekergetésénél. A toronynak és a rugóknak volt egy pici mozgása, mind két oldalon, de szerintem az természetes ha álló helyzetben rángatjuk a kormányt.

Mindenesetre a héten kicseréltetem a szilenteket, de 100% ig biztos hogy utánna is recsegni fog a kormány.

Ha valakinek volt már gondja a kormányművel epekedve várom tapasztalatait a kormánymű rovatban!

Ja és ha valaki ajánlana egy Jó szerelőt azért is hálás lennék!!!!

Szilent okozott már nekem kopogást például :D

A kormányműből kijövő két rudat mozgattad? Nekem pl az lóg, és az is eléggé tud kopogni rossz úton.

Megosztás:

Szilent okozott már nekem kopogást például :D

A kormányműből kijövő két rudat mozgattad? Nekem pl az lóg, és az is eléggé tud kopogni rossz úton.

Aha van ott egy műanyag persely ami a kormányrudat hivatott megvezetni, egy fém hüvelybe illeszkedik. Nekem is ki van csúszva, szar úton kopog.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.