Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Helló Srácok!

Ha jól tudom a sedan és a csapott hátú Astra rugói meg egyeznek és csak a combié térnek el.

Ha nem jól tudnám akkor javítsatok már ki légyszi

Elküldve

csak a hátsó rugó esetében van így az első minden szériánál ugyanolyan méretű mivel a kombit (Caravánt :D ) jobban meg lehet terhelni más rugóerejű tekercs megy bele

Elküldve
csak a hátsó rugó esetében van így az első minden szériánál ugyanolyan méretű mivel a kombit (Caravánt :D ) jobban meg lehet terhelni más rugóerejű tekercs megy bele

Azért ezzel vitatkoznék. :D

Elküldve
csak a hátsó rugó esetében van így az első minden szériánál ugyanolyan méretű mivel a kombit (Caravánt :) ) jobban meg lehet terhelni más rugóerejű tekercs megy bele

melyik felével? B) én is rosszul tudom :D

Ezzel. :D Színkódok jelölik a rugón, hogy milyen motoros, klímás v nem klímás...stb. :D

Elküldve
Ezzel. :D Színkódok jelölik a rugón, hogy milyen motoros, klímás v nem klímás...stb. :)

jó az lehet, láttam is az enyémen a jelölést mikor cserélni kellett :D viszont méret és keménység különbség nem hiszem h van köztük

Elküldve
jó az lehet, láttam is az enyémen a jelölést mikor cserélni kellett :) viszont méret és keménység különbség nem hiszem h van köztük

Ez nem templom. Van különbség. :D csak gondolj bele, hogy 1.4 8v fapad és 2.0 16v full mennyire más súlyú... :D

Elküldve
jó az lehet, láttam is az enyémen a jelölést mikor cserélni kellett :) viszont méret és keménység különbség nem hiszem h van köztük

:D Gondolod?

Mert az alap 1.4-es és a 2.0 klímás, szervós, ABS-es, stb. motor ugye ugyanolyan nehéz. :D

Elküldve

Ez nem templom. Van különbség. B) csak gondolj bele, hogy 1.4 8v fapad és 2.0 16v full mennyire más súlyú... :D

és az X17DTL vs 1.4NZ? :D

Ott azért vannak ám súlybeli különbségek...

Amikor megvettem benzines rugói voltak benne, terpesztett, mint állat!! :D :) Szemmel is látható volt a különbség a csere utám! :D

Elküldve

A rugó témához hozzá szólva, a hétvégén beleraktunk a vasba egy pár hátsó "kigyengült" Caravan rugót.

Az eredmény nem épp az volt amit vártam. :)

20110515048_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

20110515049_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Itt azért látszik, hogy hol éri a gumit a sárvédő, normál rugóval. :D

20110515051_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

És ez a normál helyzet elől. A hátsóról nem csináltam, mert mindenki tudja mennyi... :D

20110515052_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Elküldve

Üdv.

Egy kis segítséget kérnék tőletek! Szeretném kicserélni a lengőkaron a gömbcsuklót, kérdésem hogy lengőkarral együtt lehet ezt cserélni vagy külön gömbcsuklót is? Találtam külön csuklót de én ugy néztem hogy rá van szegecselve gyárilag! Köszi előre!

Elküldve
Üdv.

Egy kis segítséget kérnék tőletek! Szeretném kicserélni a lengőkaron a gömbcsuklót, kérdésem hogy lengőkarral együtt lehet ezt cserélni vagy külön gömbcsuklót is? Találtam külön csuklót de én ugy néztem hogy rá van szegecselve gyárilag! Köszi előre!

A gyári rá van szegecselve. Le kell vágni róla és utána már csavarral rögzíthető. :D

Elküldve
A gyári rá van szegecselve. Le kell vágni róla és utána már csavarral rögzíthető. :D

Pontosabban a szegecsek feját levágni, átfúrni 8-as fúróval és kiütni a szegecseket.

Elküldve

És melyik fajtát érdemes megvenni mert van millió fajta!

Elküldve

Sziasztok!

Ha főleg balra kanyarodáskor a jobb első futómű felől kottyanást érzek akkor melyik alkatrész esélyes?

Ha egyenesen megyek, akkor is érezni, bár kevésbé, és a kormányon is érezni a kottyanást. Főleg rázós útszakaszon venni észre (kockakő, kavics, földút), hullámos úton nem igazán.

Köze lehet ahhoz, hogy a féltengelyek már fel-le irányban is elég nagyot kottyannak, vagy a kettő hiba független?

Üdv, Ákos

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.