Gergőőő Elküldve Március19, 2011 Megoszt Elküldve Március19, 2011 szevasztok srácok! pár napja, vagy max 1 hete kérdeztem, hogy rugó törésem hogyan mennyiből javítsam. jelentem az elejével végeztünk <_< rá kellett jönni, nem egy emberes meló ez... a kocsiról sajna nem csináltam képet előtte utána, de a rugók meg vannak örökítve:P 20 rongy volt a szett rugó és sztem maximálisan megérte http://kepfeltoltes.hu/view/110319/F_nyk_p...ltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
ptomi82 Elküldve Március19, 2011 Megoszt Elküldve Március19, 2011 Sziasztok! Nem tudja valaki fejből, hogy mekkora kulcs kell az első féltengely anya leszedéséhez? Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Március19, 2011 Megoszt Elküldve Március19, 2011 Sziasztok! Nem tudja valaki fejből, hogy mekkora kulcs kell az első féltengely anya leszedéséhez? Köszi. 30-as, lehetőleg hosszított. A sima dugókulcs lenyalja a sarkait, mert éppenhogy eléri. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ptomi82 Elküldve Március19, 2011 Megoszt Elküldve Március19, 2011 30-as, lehetőleg hosszított. A sima dugókulcs lenyalja a sarkait, mert éppenhogy eléri. Köszi. Motortípostól függetlenül 30-as? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Március19, 2011 Megoszt Elküldve Március19, 2011 Köszi. Motortípostól függetlenül 30-as? Ezt elpasszolom. Eddig csak nagyblokkosról szedtem le.... <_< de mintha Zotya is ekkorát írt volna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ptomi82 Elküldve Március19, 2011 Megoszt Elküldve Március19, 2011 Ezt elpasszolom. Eddig csak nagyblokkosról szedtem le.... <_< de mintha Zotya is ekkorát írt volna. Saját részre kell, gondolom, ez nagyblokkosnak számít... :angry: Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Március19, 2011 Megoszt Elküldve Március19, 2011 Ezt elpasszolom. Eddig csak nagyblokkosról szedtem le.... :angry: de mintha Zotya is ekkorát írt volna. C16NZ-nél ugyanaz van, mint a DTL-nél! ha jól emlékszem, akkor az is 30-as volt (de az nem tuti - az én kulcsomon nem volt számozás :P, viszont betyáros volt leszedni.... hosszabbító csövet szerezzél Tomi! <_< ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ptomi82 Elküldve Március19, 2011 Megoszt Elküldve Március19, 2011 C16NZ-nél ugyanaz van, mint a DTL-nél! ha jól emlékszem, akkor az is 30-as volt (de az nem tuti - az én kulcsomon nem volt számozás :angry:, viszont betyáros volt leszedni.... hosszabbító csövet szerezzél Tomi! <_< ) Meglesz, köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Március20, 2011 Megoszt Elküldve Március20, 2011 C16NZ-nél ugyanaz van, mint a DTL-nél! ha jól emlékszem, akkor az is 30-as volt (de az nem tuti - az én kulcsomon nem volt számozás :angry:, viszont betyáros volt leszedni.... hosszabbító csövet szerezzél Tomi! <_< ) Nekem az X14Nz-s astrán is 30as volt de én nem dugókulccsal szenvedtem :P persze csak leengedett autónál jött le, mert úgy nem forgattam el a kerekeket... most lett végre kész az ültető rugó behelyezése, és meg vagyok vele elégedve, h hirtelen kanyarodásnál már nem bólint akkorát a kocsi :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
szeki Elküldve Március23, 2011 Megoszt Elküldve Március23, 2011 Sziasztok.Olyan kérdésem lenne hogy bal elsö lengökarszilent hátsó csere milyen nehéz,vagy hogy kell cserélni?.Meg a hátsó kerékcsapágy csere tárcsafékesnél,az is nehéz vagy otthon kibirom énis?Elöre is ksözi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Március23, 2011 Megoszt Elküldve Március23, 2011 Sziasztok.Olyan kérdésem lenne hogy bal elsö lengökarszilent hátsó csere milyen nehéz,vagy hogy kell cserélni?.Meg a hátsó kerékcsapágy csere tárcsafékesnél,az is nehéz vagy otthon kibirom énis?Elöre is ksözi. Szia! A lengőkarszilentet nem nehéz otthon sem kicserélni. Pár oldallal korábban ezt írtam erre: Ami a márkát illeti elég sok jó van. Amit írtál azok is jók + Lemförder, SWAG, szinte mindegy. (Egyik sem lesz örök életű.) Az enyémbe Topran van már egy ideje, nincs vele baj. ... A hátsóból is kétféle van teli és kivágott: http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=b430fc610...&aid=186628 http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=b430fc610...&aid=186628 Arra figyelj, hogy mindkét oldalon a tányérszilent mellé két db pozícionáló hüvelyt adjanak. Felűről bele kell préselni a lengőkarba, de prés hiányában egy nagy satu is jó megfelelő közdarabokkal. Ha a kivágottat választod, akkor a beszerelés pozíciója sem mindegy. Az eredmény valami ilyen legyen: http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=b430fc610...&aid=167351 http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=b430fc610...&aid=167351 A hátsó kerékcsapágy csere már nehezebb. Miért nem cserélsz inkább komplett kerékagyat? Szerintem bontottan nem drága és csak le-fel csavarozod, nem kell szenvedni vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szeki Elküldve Március23, 2011 Megoszt Elküldve Március23, 2011 Kerékcsapágyat mégsem kell cserélnem mert jó volt,csak nemvolt rendesen meghúzva a csavar,és kicsit lógott,valahogy benézte a szerelö.Így marad a szilentcsere csak Azért köszönöm.Ha kicserélem a szilentet utánna kell futómüvet állitatnom? Szia! A lengőkarszilentet nem nehéz otthon sem kicserélni. Pár oldallal korábban ezt írtam erre: A hátsó kerékcsapágy csere már nehezebb. Miért nem cserélsz inkább komplett kerékagyat? Szerintem bontottan nem drága és csak le-fel csavarozod, nem kell szenvedni vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március24, 2011 Megoszt Elküldve Március24, 2011 Kerékcsapágyat mégsem kell cserélnem mert jó volt,csak nemvolt rendesen meghúzva a csavar,és kicsit lógott,valahogy benézte a szerelö.Így marad a szilentcsere csak Azért köszönöm.Ha kicserélem a szilentet utánna kell futómüvet állitatnom? Szerintem elméletileg kellene, ha belegondolsz, hogy eddíg a kopott szilentel futott egyenesen a kocsi, most az újjal máshogy fog állni a lengőket, kerék. Én nem állítottam, húz is befele, bár a gumit nem eszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Március24, 2011 Megoszt Elküldve Március24, 2011 Kerékcsapágyat mégsem kell cserélnem mert jó volt,csak nemvolt rendesen meghúzva a csavar,és kicsit lógott,valahogy benézte a szerelö.Így marad a szilentcsere csak Azért köszönöm.Ha kicserélem a szilentet utánna kell futómüvet állitatnom? Ha a lengőkarkivételnél kizárólag csak a tányérszilentet cseréled és a pozicionáló hüvelyeket nem spórolod ki, akkor csupán emiatt nem kell futóművet állítani (ha egyébként jelenleg nincs panasz). Arra azért figyelj, hogy a lengőkar első szilentjének a csavarját keréken álló autónál húzd meg! - Ez fontos! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ateszeger Elküldve Március24, 2011 Megoszt Elküldve Március24, 2011 Sziasztok!Már irtam ide ezzel a problémámmal de még nem sikerült megszüntetnem a gondot,az pedig a köv:kb 110-es tempónál elkezd szitálni a kormány elég rendesen.110 alatt semmi gond.Gátlók cserélve,féltengelycsuklók cserélve,talpasok-összekötök renben.Gumi új,felni nem üt.Kölcsönkerékkel is lepróbáltam azzal is ráz.Maga a féltengely rúd lehet hibás,vagy a váltóban van hiba difiben???Súly nincs rajta állitólag ezen a tipuson nincs.Felemelük csápossal lepróbáltuk majd ki esett a kerék úgy rázta.Segitséget kérnék,ha már valaki járt igy és sikerült javitani az ossza meg velem.Köszönöm. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március24, 2011 Megoszt Elküldve Március24, 2011 Sziasztok!Már irtam ide ezzel a problémámmal de még nem sikerült megszüntetnem a gondot,az pedig a köv:kb 110-es tempónál elkezd szitálni a kormány elég rendesen.110 alatt semmi gond.Gátlók cserélve,féltengelycsuklók cserélve,talpasok-összekötök renben.Gumi új,felni nem üt.Kölcsönkerékkel is lepróbáltam azzal is ráz.Maga a féltengely rúd lehet hibás,vagy a váltóban van hiba difiben???Súly nincs rajta állitólag ezen a tipuson nincs.Felemelük csápossal lepróbáltuk majd ki esett a kerék úgy rázta.Segitséget kérnék,ha már valaki járt igy és sikerült javitani az ossza meg velem.Köszönöm. <_< Féktárcsa? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolt1982 Elküldve Március25, 2011 Megoszt Elküldve Március25, 2011 Sziasztok..Olyan gondom van hogy toroncsapányam valoszinű nyekereg..mertha tekerem a kormányt akkor pattogó hangot hallok..onnan..És sztem ettöl van a kopogásom is..Kérdésem az hogy a tényfeltárásom <_< valos lehet e??? Jobbra fordulok akkor hallok balrol kopogást :angry: vagy szerintetek ez nem az?? elöre is köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március25, 2011 Megoszt Elküldve Március25, 2011 hello Alufelnihez mikor kell már hoszabb csavarokat venni?? Mondjuk van pár kerékagyam, fékdobom féktárcsám, felpakolom a felnikre, és ha átér a gyári csavar,akkor nem kell, de ha nem ér át, akkor venni kell csavarokat. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március25, 2011 Megoszt Elküldve Március25, 2011 Sziasztok..Olyan gondom van hogy toroncsapányam valoszinű nyekereg..mertha tekerem a kormányt akkor pattogó hangot hallok..onnan..És sztem ettöl van a kopogásom is..Kérdésem az hogy a tényfeltárásom <_< valos lehet e??? Jobbra fordulok akkor hallok balrol kopogást :angry: vagy szerintetek ez nem az?? elöre is köszönöm Nekem a torony szilentem kopog, de annak látható az állapotán is :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolt1982 Elküldve Március25, 2011 Megoszt Elküldve Március25, 2011 Nekem a torony szilentem kopog, de annak látható az állapotán is <_< nekem épnek nézz ki..meg nemolyan régi a szilentem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Március25, 2011 Megoszt Elküldve Március25, 2011 nekem épnek nézz ki..meg nemolyan régi a szilentem... én is most cseréltem toronycsapágyat rugócserével egybekötve, mivel annyira megszorult a csapágy h vszínű miatta tört el a rugóm... azóta érzem h van szervó a kocsiban:D de a csapágyat kicserélni 2 emberes feladat, ha nincs rugóösszehúzód <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Március26, 2011 Megoszt Elküldve Március26, 2011 Ma végre meglett ejtve a futómű felújításom. :angry: Tiszta örömébódottá van! :P 4 teleszkóp(sportok), jobb első rugó csere, toronyszillent csere... Feszes lett, semmi libegés... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március26, 2011 Megoszt Elküldve Március26, 2011 Ma végre meglett ejtve a futómű felújításom. :P Tiszta örömébódottá van! :P 4 teleszkóp(sportok), jobb első rugó csere, toronyszillent csere... Feszes lett, semmi libegés... :angry: Szilentek is cserélve lettek? Talpasok? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Március26, 2011 Megoszt Elküldve Március26, 2011 Ma végre meglett ejtve a futómű felújításom. :P Tiszta örömébódottá van! :P 4 teleszkóp(sportok), jobb első rugó csere, toronyszillent csere... Feszes lett, semmi libegés... :angry: Rugókat nem párban illene cserélni? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március26, 2011 Megoszt Elküldve Március26, 2011 Rugókat nem párban illene cserélni? <_< De... de ne bacd el a kedvét :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts