Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

szevasztok srácok!

pár napja, vagy max 1 hete kérdeztem, hogy rugó törésem hogyan mennyiből javítsam.

jelentem az elejével végeztünk <_< rá kellett jönni, nem egy emberes meló ez... a kocsiról sajna nem csináltam képet előtte utána, de a rugók meg vannak örökítve:P 20 rongy volt a szett rugó és sztem maximálisan megérte

http://kepfeltoltes.hu/view/110319/F_nyk_p...ltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Ezt elpasszolom. Eddig csak nagyblokkosról szedtem le.... :angry: de mintha Zotya is ekkorát írt volna.

C16NZ-nél ugyanaz van, mint a DTL-nél! ha jól emlékszem, akkor az is 30-as volt (de az nem tuti - az én kulcsomon nem volt számozás :P, viszont betyáros volt leszedni.... hosszabbító csövet szerezzél Tomi! <_< )

Megosztás:

C16NZ-nél ugyanaz van, mint a DTL-nél! ha jól emlékszem, akkor az is 30-as volt (de az nem tuti - az én kulcsomon nem volt számozás :angry:, viszont betyáros volt leszedni.... hosszabbító csövet szerezzél Tomi! <_< )

Nekem az X14Nz-s astrán is 30as volt de én nem dugókulccsal szenvedtem :P persze csak leengedett autónál jött le, mert úgy nem forgattam el a kerekeket...

most lett végre kész az ültető rugó behelyezése, és meg vagyok vele elégedve, h hirtelen kanyarodásnál már nem bólint akkorát a kocsi :P

Megosztás:

Sziasztok.Olyan kérdésem lenne hogy bal elsö lengökarszilent hátsó csere milyen nehéz,vagy hogy kell cserélni?.Meg a hátsó kerékcsapágy csere tárcsafékesnél,az is nehéz vagy otthon kibirom énis?Elöre is ksözi.

Szia!

A lengőkarszilentet nem nehéz otthon sem kicserélni.

Pár oldallal korábban ezt írtam erre:

Ami a márkát illeti elég sok jó van. Amit írtál azok is jók + Lemförder, SWAG, szinte mindegy. (Egyik sem lesz örök életű.) Az enyémbe Topran van már egy ideje, nincs vele baj.

...

A hátsóból is kétféle van teli és kivágott:

http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=b430fc610...&aid=186628

http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=b430fc610...&aid=186628

Arra figyelj, hogy mindkét oldalon a tányérszilent mellé két db pozícionáló hüvelyt adjanak.

Felűről bele kell préselni a lengőkarba, de prés hiányában egy nagy satu is jó megfelelő közdarabokkal. Ha a kivágottat választod, akkor a beszerelés pozíciója sem mindegy.

Az eredmény valami ilyen legyen:

http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=b430fc610...&aid=167351

http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=b430fc610...&aid=167351

A hátsó kerékcsapágy csere már nehezebb. Miért nem cserélsz inkább komplett kerékagyat? Szerintem bontottan nem drága és csak le-fel csavarozod, nem kell szenvedni vele.

Megosztás:

Kerékcsapágyat mégsem kell cserélnem mert jó volt,csak nemvolt rendesen meghúzva a csavar,és kicsit lógott,valahogy benézte a szerelö.Így marad a szilentcsere csak

Azért köszönöm.Ha kicserélem a szilentet utánna kell futómüvet állitatnom?

Szia!

A lengőkarszilentet nem nehéz otthon sem kicserélni.

Pár oldallal korábban ezt írtam erre:

A hátsó kerékcsapágy csere már nehezebb. Miért nem cserélsz inkább komplett kerékagyat? Szerintem bontottan nem drága és csak le-fel csavarozod, nem kell szenvedni vele.

Megosztás:

Kerékcsapágyat mégsem kell cserélnem mert jó volt,csak nemvolt rendesen meghúzva a csavar,és kicsit lógott,valahogy benézte a szerelö.Így marad a szilentcsere csak

Szerintem elméletileg kellene, ha belegondolsz, hogy eddíg a kopott szilentel futott egyenesen a kocsi, most az újjal máshogy fog állni a lengőket, kerék. Én nem állítottam, húz is befele, bár a gumit nem eszi.

Megosztás:

Ha a lengőkarkivételnél kizárólag csak a tányérszilentet cseréled és a pozicionáló hüvelyeket nem spórolod ki, akkor csupán emiatt nem kell futóművet állítani (ha egyébként jelenleg nincs panasz).

Arra azért figyelj, hogy a lengőkar első szilentjének a csavarját keréken álló autónál húzd meg! - Ez fontos!

Megosztás:

Sziasztok!Már irtam ide ezzel a problémámmal de még nem sikerült megszüntetnem a gondot,az pedig a köv:kb 110-es tempónál elkezd szitálni a kormány elég rendesen.110 alatt semmi gond.Gátlók cserélve,féltengelycsuklók cserélve,talpasok-összekötök renben.Gumi új,felni nem üt.Kölcsönkerékkel is lepróbáltam azzal is ráz.Maga a féltengely rúd lehet hibás,vagy a váltóban van hiba difiben???Súly nincs rajta állitólag ezen a tipuson nincs.Felemelük csápossal lepróbáltuk majd ki esett a kerék úgy rázta.Segitséget kérnék,ha már valaki járt igy és sikerült javitani az ossza meg velem.Köszönöm. <_<

Megosztás:

Sziasztok!Már irtam ide ezzel a problémámmal de még nem sikerült megszüntetnem a gondot,az pedig a köv:kb 110-es tempónál elkezd szitálni a kormány elég rendesen.110 alatt semmi gond.Gátlók cserélve,féltengelycsuklók cserélve,talpasok-összekötök renben.Gumi új,felni nem üt.Kölcsönkerékkel is lepróbáltam azzal is ráz.Maga a féltengely rúd lehet hibás,vagy a váltóban van hiba difiben???Súly nincs rajta állitólag ezen a tipuson nincs.Felemelük csápossal lepróbáltuk majd ki esett a kerék úgy rázta.Segitséget kérnék,ha már valaki járt igy és sikerült javitani az ossza meg velem.Köszönöm. <_<

Féktárcsa?

Megosztás:

Sziasztok..Olyan gondom van hogy toroncsapányam valoszinű nyekereg..mertha tekerem a kormányt akkor pattogó hangot hallok..onnan..És sztem ettöl van a kopogásom is..Kérdésem az hogy a tényfeltárásom <_< valos lehet e??? Jobbra fordulok akkor hallok balrol kopogást :angry: vagy szerintetek ez nem az?? elöre is köszönöm

Megosztás:

Sziasztok..Olyan gondom van hogy toroncsapányam valoszinű nyekereg..mertha tekerem a kormányt akkor pattogó hangot hallok..onnan..És sztem ettöl van a kopogásom is..Kérdésem az hogy a tényfeltárásom <_< valos lehet e??? Jobbra fordulok akkor hallok balrol kopogást :angry: vagy szerintetek ez nem az?? elöre is köszönöm

Nekem a torony szilentem kopog, de annak látható az állapotán is :P

Megosztás:

nekem épnek nézz ki..meg nemolyan régi a szilentem...

én is most cseréltem toronycsapágyat rugócserével egybekötve, mivel annyira megszorult a csapágy h vszínű miatta tört el a rugóm... azóta érzem h van szervó a kocsiban:D de a csapágyat kicserélni 2 emberes feladat, ha nincs rugóösszehúzód <_<

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.