pebe Elküldve Szeptember28, 2010 Elküldve Szeptember28, 2010 Ha mindenképpen emelni akarsz, akkor inkább tegyél bele uj gyári rugókat. Gátlót nem kell cserélned. A caravan rugóid lehet hogy el vannak már fáradva. Ennél nagyobb emelést szerintem nem érdemes, mert azon kivül, hogy bután nézne ki, még billegne is nagyon a kanyarokban. Olyan sokat nem mész terepen szerintem. Köszi a véleményezést! A gyári rugó alatt azt érted, hogy Opel szervízből rendeljek, vagy máshol is lehet ilyet kapni megfizethető áron? Méretet nem tudsz esetleg? Mi a vélemény a nagyobb felniről és magsabb gumiról? Most 13" felnim és 165/75 gumim van (tudom nem ez a gyári gumiméret, de én ezzel vettem, tavasszal cserélem 175/75-re, a téli szettem az 175/75)
Dáwid Elküldve Szeptember28, 2010 Elküldve Szeptember28, 2010 Köszi a véleményezést! A gyári rugó alatt azt érted, hogy Opel szervízből rendeljek, vagy máshol is lehet ilyet kapni megfizethető áron? Méretet nem tudsz esetleg? Mi a vélemény a nagyobb felniről és magsabb gumiról? Most 13" felnim és 165/75 gumim van (tudom nem ez a gyári gumiméret, de én ezzel vettem, tavasszal cserélem 175/75-re, a téli szettem az 175/75) Nekem a 185/70 14-el tök terepjárós lett :D :D (szívás lesz visszatenni a téliket, tuti oda fogom csapni mindenhez :) :D )
mélykék76 Elküldve Szeptember28, 2010 Elküldve Szeptember28, 2010 pebe, Mutass már képet, hogy milyen magas az az autó így :)
pebe Elküldve Szeptember28, 2010 Elküldve Szeptember28, 2010 pebe, Mutass már képet, hogy milyen magas az az autó így :D Nincs most róla képem, de csinálok és feltolom valamelyik nap :)
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2010 Elküldve Szeptember28, 2010 pebe, Mutass már képet, hogy milyen magas az az autó így :D Nincs most róla képem, de csinálok és feltolom valamelyik nap :) Vagy mint a szülészorvos a kismamánál: egy ujjnyi...két ujjnyi....hely van a kerékjáratban. :D
pebe Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Nekem a 185/70 14-el tök terepjárós lett :D :D (szívás lesz visszatenni a téliket, tuti oda fogom csapni mindenhez :) :D ) Néztem a Gumidoki oldalán áz átváltót, és azt írja, hogy a gyári méretűhöz képest (175/70 R13) 13%-kal kevesebbet mutat a kmóra. Ezt hogy kezeled? Van egy előtétlapod az órára megfelelő skálázással?
Dáwid Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Néztem a Gumidoki oldalán áz átváltót, és azt írja, hogy a gyári méretűhöz képest (175/70 R13) 13%-kal kevesebbet mutat a kmóra. Ezt hogy kezeled? Van egy előtétlapod az órára megfelelő skálázással? Úgy hogy gyárilag meg 5-8 km-el többet mutatott, és nagyjából most pontos :D :D De amikor a W1102-es óra volt benne, akkor ugyan azt mutatta amit a télivel a W1111-es Gondolkoztam rajta hogy a téli-nyári gumicseréhez, lesz téli-nyári Km órám is, de inkább passzoltam az ötletet. Akkor a LEDezést állandóan meg kéne bontani, ahhoz meg nincs kedvem :D Van Dzsípíeszem, meg emlékezetem, és a problémásabb (sebességkorlát) értékeket megtanultam hogy hol vannak. De mondom, a gyárival többet csal mint így :)
dani89rk Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Nincs most róla képem, de csinálok és feltolom valamelyik nap :) Hát ha abban az esetben ha nem sajnálsz némi helyet a csomagtartóból és a százezres költségek sem riasztanak el akkor levegős szett a te megoldásod! Ha akarod feltolod, lehet barázdás terepen magasan menni, viszont aszfaltra leengeded és máris sportautód van :D De hogy ezt egy caravan astra alá menyiért lehet megoldani arról tippem sincsen, de van egy ismerős aki Baján ilyeneket is szerel be, megkérdezem kíváncsiságból!
Dáwid Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Hát ha abban az esetben ha nem sajnálsz némi helyet a csomagtartóból és a százezres költségek sem riasztanak el akkor levegős szett a te megoldásod! Ha akarod feltolod, lehet barázdás terepen magasan menni, viszont aszfaltra leengeded és máris sportautód van :D De hogy ezt egy caravan astra alá menyiért lehet megoldani arról tippem sincsen, de van egy ismerős aki Baján ilyeneket is szerel be, megkérdezem kíváncsiságból! Valószínű hogy aki 3-4-5 százezerért vesz 14-5-6 éves szívódízelt, az majd 2-3száz ropiért tol alá air-ride-ot :) :D
Breki Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Valószínű hogy aki 3-4-5 százezerért vesz 14-5-6 éves szívódízelt, az majd 2-3száz ropiért tol alá air-ride-ot :) :D :D Annyiba kerül az a vacak? Az enyém a bontott telókkal van kb. 1 tizesbe. Jelenleg tesztelés alatt, így elektromosan nincs bekötve.....még :D
spzoli Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 :) Annyiba kerül az a vacak? Az enyém a bontott telókkal van kb. 1 tizesbe. Jelenleg tesztelés alatt, így elektromosan nincs bekötve.....még :D Az kicsit másmilyen amit Dávid mondott. Ott a légrugó van, mint a kamionokon...
Dáwid Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 :) Annyiba kerül az a vacak? Az enyém a bontott telókkal van kb. 1 tizesbe. Jelenleg tesztelés alatt, így elektromosan nincs bekötve.....még :D Biztos van ebből is ócsóbb, most csak az első gugli találatot linkelem: http://www.deviltuning.hu/?krit=opel&o...22&sortby=0 És akkor még forgalomban nem használható hivatalosan, és akkor még mindig csak pár nyomorult centit lehet játszani, és és-sel nem kezdünk mondatot, mint ahogyan ezt sem ezzel kezdtem... :D De akárhogy is nézem, ennyiből csinálok egy külön magas, meg egy alacsony astrát, a mostani mellé :D
spzoli Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Biztos van ebből is ócsóbb, most csak az első gugli találatot linkelem: http://www.deviltuning.hu/?krit=opel&o...22&sortby=0 És akkor még forgalomban nem használható hivatalosan, és akkor még mindig csak pár nyomorult centit lehet játszani, és és-sel nem kezdünk mondatot, mint ahogyan ezt sem ezzel kezdtem... :D De akárhogy is nézem, ennyiből csinálok egy külön magas, meg egy alacsony astrát, a mostani mellé :) Azért eléggé lehetett sokkolni az embereket... :D
Breki Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Az kicsit másmilyen amit Dávid mondott. Ott a légrugó van, mint a kamionokon... Biztos van ebből is ócsóbb, most csak az első gugli találatot linkelem: http://www.deviltuning.hu/?krit=opel&o...22&sortby=0 És akkor még forgalomban nem használható hivatalosan, és akkor még mindig csak pár nyomorult centit lehet játszani, ......... Tudom, tudom, de nekem nem is arra kell...... Nálam a cél annyi, hogy ha megpakolom a csomitartót, ne a földön húzzam a seggét hazáig. Az a kicsi palack elég 4-5 alkalomra, itthon vagy bármelyik kútnál kompival felnyomom, ha kiürült. Úgy is mondhatnám, hogy kicsit továbbfejlesztettem a gyári lehetőségeket :)
pebe Elküldve Szeptember30, 2010 Elküldve Szeptember30, 2010 Az kicsit másmilyen amit Dávid mondott. Ott a légrugó van, mint a kamionokon... Én maradok a Dáwid féle megoldásnál. Tavaszal veszek 14" felniket, meg 185/70 gumikat. A 13" felnimen meg maradnak a téli gumik. Az a pár centi nekem pont elég a Tisza gátra :)
walker Elküldve Szeptember30, 2010 Elküldve Szeptember30, 2010 Az első stabrúdat, hogyan lehet kiszedni? Oldalra kilehet húzni vagy mi a menete? Köszi
zotya975 Elküldve Szeptember30, 2010 Elküldve Szeptember30, 2010 Az első stabrúdat, hogyan lehet kiszedni? Oldalra kilehet húzni vagy mi a menete? Köszi Hát szerintem felfele meg lefele nem nagyon megy. :)
yankee Elküldve Szeptember30, 2010 Elküldve Szeptember30, 2010 Az első stabrúdat, hogyan lehet kiszedni? Oldalra kilehet húzni vagy mi a menete? Köszi A bölcső hátsó csavarjait ki kell csavarni. Másképp nem fogsz hozzá férni a bölcsőre leszorító fülekhez. Ami a stabrudat hivatott a bölcsőhöz fogni. Tehát 2darab bőlcső hátsó csavar ki és pont akkora helyet csinállj a bölcső és a kasztni között, hogy az autó fara felé ki tudd szedni a stabrudat. Másképp nem fog menni.
Tiu Elküldve Szeptember30, 2010 Elküldve Szeptember30, 2010 Az első stabrúdat, hogyan lehet kiszedni? Oldalra kilehet húzni vagy mi a menete? Köszi Keresővel, itt találsz leírást. :D (+első +stabrúd) :)
yankee Elküldve Szeptember30, 2010 Elküldve Szeptember30, 2010 Keresővel, itt találsz leírást. :D (+első +stabrúd) :D Nem ugyan ezt a lehetőséget írtam le? :D :) Bölcsőt le engedni ....stb stb.
balazs5362 Elküldve Szeptember30, 2010 Elküldve Szeptember30, 2010 Szisztok! Az előző kérdésemet rossz helyre tettem fel. Rendelni akarok az astrámhoz féltengelyeket és lengéscsillapitókat . Tudnátok ajánlani viszonylag olcsó oldalakat ahonnan tudok?
joe Elküldve Szeptember30, 2010 Elküldve Szeptember30, 2010 Szisztok! Az előző kérdésemet rossz helyre tettem fel. Rendelni akarok az astrámhoz féltengelyeket és lengéscsillapitókat . Tudnátok ajánlani viszonylag olcsó oldalakat ahonnan tudok? Keressél Unix, vagy Bárdi üzletet.
pebe Elküldve Október1, 2010 Elküldve Október1, 2010 Szisztok! Az előző kérdésemet rossz helyre tettem fel. Rendelni akarok az astrámhoz féltengelyeket és lengéscsillapitókat . Tudnátok ajánlani viszonylag olcsó oldalakat ahonnan tudok? Én kb. egy hónapja vagyok túl ezeken a cseréken. Lengőst az Unixtól vettem óccsóé, féltengelyt meg a Wilkernél. Meglepően olcsóbb volt a Wilker, mint az Unix vagy bármi. A féltengelycsukló darabját vettem 10.500 magyar pénzért. Vagy nézz körbe itt: http://opelalkatreszek.cegvalaszto.hu/alka...tra/tipus/1822/
walker Elküldve Október1, 2010 Elküldve Október1, 2010 A bölcső hátsó csavarjait ki kell csavarni. Másképp nem fogsz hozzá férni a bölcsőre leszorító fülekhez. Ami a stabrudat hivatott a bölcsőhöz fogni. Tehát 2darab bőlcső hátsó csavar ki és pont akkora helyet csinállj a bölcső és a kasztni között, hogy az autó fara felé ki tudd szedni a stabrudat. Másképp nem fog menni. Köszi. Hát ez nem lesz egy egyszerű mutatvány.... :)
yankee Elküldve Október1, 2010 Elküldve Október1, 2010 Köszi. Hát ez nem lesz egy egyszerű mutatvány.... :) Nem egy nagy ördöngőség. Alá emelsz be bakolod a kasztnit. Emelő a bölcsőhöz annyit emelsz az emelőn h épp tartsa csavarokat kiszeded teljesen és óvatosan engedsz az emelőből hogy kiférjen a rúd. Semmi mást nem kell csavargatni nem fog be feszülni annyit se a váltó se a motor h baj legyen. Én is így csináltam. Ha vastagabb rudat akarsz rakni akkor kutyacsonttól kezdve ami a bölcsőhöz fogja lemez gumi mindenből kell a nagyobb méret.
Recommended Posts