Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Haver astrájában letört egy darab a jobb első rugóból.

Azt állítják többen is (ami szerintem nem igaz :D ), hogy semmit sem befolyásol, ha így hagyja.

Szerintetek? :)

Én nem tudom, de amióta nekem az újak vannak benne, ég és föld a különbség! :D

(Nekem is le volt törve a bal oldaliból egy fél menet, a jobbos meg benzinesé volt :) )

Nagyon sokan észre sem veszik (vették), csak amikor átvizsgáláskor mondom nekik.

A különbséget csak általában visszafelé éreznek, még akkor is ha nem újat teszek bele. Legalább is a rugótöréses ügyfelek eddig ezt mondták!

Ha újat teszel be, persze hogy érezni a különbséget.

Más. Kicseréltem a lengőkar tányérszilentjeit, meg a stabrúd bekötőit. Megérte a fáradozást, de csak egészen kicsi a különbség.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=d09b046d1...&aid=167351

Megosztás:

Nagyon sokan észre sem veszik (vették), csak amikor átvizsgáláskor mondom nekik.

A különbséget csak általában visszafelé éreznek, még akkor is ha nem újat teszek bele. Legalább is a rugótöréses ügyfelek eddig ezt mondták!

Ha újat teszel be, persze hogy érezni a különbséget.

Más. Kicseréltem a lengőkar tányérszilentjeit, meg a stabrúd bekötőit. Megérte a fáradozást, de csak egészen kicsi a különbség.

Nekem is el volt törve mindkét hátsó rugó, de csak akkor vettem észre amikor felraktam a téli gumikat. Nem ártana nálam se a kutyacsont-stab bekötő-kormányösszekötő csere, de idén már elfogyott a kocsira szánt pénz. :)

Megosztás:

Nekem is el volt törve mindkét hátsó rugó, de csak akkor vettem észre amikor felraktam a téli gumikat. Nem ártana nálam se a kutyacsont-stab bekötő-kormányösszekötő csere, de idén már elfogyott a kocsira szánt pénz. :)

Még csak április van, sokat kell még az asszonynak udvarolni :)

Megosztás:

Szasztok.

Ma benéztem a kocsi alá hogy még is miylen állapotban van a bal oldali szilent(innen jön a kopogás) Hát ne néztem volna alá:S A bal lengőkar hátsó szilentje KONKRÉTAN kivan jőve a lengőkarból. Magyarul a lengőkar a bölcsön támaszkodik már. Olyan szinten nem tart az a hátsó rész semmit hogy kézzel megtudom mozdítani a lengőkart feljebb (nyomni). Szóval jövőhét a szervíz hete amint kész a motor bakolunk alá és kezdődik a futómű. DE JÓ LESZ.

Ismerős :D Pár héttel ezelőtt A Vekinél volt ugyanez :D

Először a jobb oldali adta meg magát, majd kicsit később a bal oldali is. Előző tulaj cserélte már és valami tömör utángyártott volt benne, de símán kiszakadt a gumi a szilent házából és ugyanígy járt mint neked :D

Isten hozott a klubban. ;) Nekem a szerelő nem tudta kitekerni a csavart, össze volt rohadva a szilentel. Flexel lengőkar , szilent lebont, bontott lengőkar új szilent beszerel. ;)

Ne is mondd :lol:

Nem is mertem ránézni az órára, hogy mennyi idő ment el az első szilent csavarjára :)

Már kiszenvedtem nagyjából 1 cm-t ( már semmimet sem éreztem :) ) és jött az ötlet:

Az órák óta locsolt csavarlazítót leváltottam egy kúszózsíros okossággal :D És lőn világosság :D

Utána már ki tudtam hajtani 2 kézzel (hosszabbító nélkül). A baloldalit amikor cseréltem már rutinosan kúszózsírt adtam mindennek.

Rekord ídő alatt végeztem :D

Megosztás:

HAJ ALL.

A gyári stabilizátor rúd az mekkora? Hallottam már 18mm-er ről is. Én 16mm-et mértem. Gondoltam ha a szilenteket cserélem a lengőkarba kicserélem a stab rudat is egy 22es re:D. Akkor elvileg érezhető különbségnek kell lennie nemde?

Nekem 16mm-es volt gyárilag. Most 22mm-es van benne, elég jelentős a változás. Kisebb oldaldőlés, stabilabb. :)

Megosztás:

Nekem 16mm-es volt gyárilag. Most 22mm-es van benne, elég jelentős a változás. Kisebb oldaldőlés, stabilabb. :)

Nekem is 16os. ÉS belement rendesen semmi átalakítás? Egy valami izgat engem. Hogy ami a bölcsön van 2darab szilentje egy vas lemezzel van lefogatva. Na most a 16osnak kisebb a mérete a 22nek is oda esik a csavar lyuk ahova kell? A lengőkarba pedig gondolom rendesen csak bekel csavarni?!

Megosztás:

Nekem is 16os. ÉS belement rendesen semmi átalakítás? Egy valami izgat engem. Hogy ami a bölcsön van 2darab szilentje egy vas lemezzel van lefogatva. Na most a 16osnak kisebb a mérete a 22nek is oda esik a csavar lyuk ahova kell? A lengőkarba pedig gondolom rendesen csak bekel csavarni?!

Magát a szilenteket és a felfogatóbilincset is elhoztam. A lengőkarhoz pedig új kutyacsontok kerültek.

Megosztás:

Sziasztok..olyan kérdésem lenne x14nz astra...volt egy koccanás vele sajna..és most levan bontva az eleje..és ha szemböl nézem az autot akkor a bal oldali bölcső nyúlvány picit beljebb van...néztem egy bontottat is amin szintugy megvan ez..kérdésem az hogy ez igy normális..Vagy mi az amit mérjek esetleg rajta..Feleslegesen nemakarom ezt is megbontani.Ha valaki esetleg ebben tudna nekem némi infot adni azt nagyon megköszönöm neki...

b13fo1df122kiy4wd06e_thumb.jpg

Megosztás:

Sziasztok..olyan kérdésem lenne x14nz astra...volt egy koccanás vele sajna..és most levan bontva az eleje..és ha szemböl nézem az autot akkor a bal oldali bölcső nyúlvány picit beljebb van...néztem egy bontottat is amin szintugy megvan ez..kérdésem az hogy ez igy normális..Vagy mi az amit mérjek esetleg rajta..Feleslegesen nemakarom ezt is megbontani.Ha valaki esetleg ebben tudna nekem némi infot adni azt nagyon megköszönöm neki...

http://kepkezelo.com/images/b13fo1df122kiy4wd06e_thumb.jpg

Ha a peremén lévő íves kivágásra gondolsz, akkor amiatt nem kéne cserélni. Az nekem is benne van(bár, mintha nekem kicsit más lenne, de lehet hogy csak az olaj miatt látom másnak :lol: :lol: .

Ha ezt leszámítva a tiéd rendben van akkor kár szétnyesni :devlish:

Megosztás:

Hi! Az a helyzet, hogy elég gyengék már a hátsó rugóim(kicsit orsóra hasonlítanak). Nem szeretnék sem bontottat, sem újat venni.Ez utóbbit az ár miatt nem szeretném. ismer-e valaki valamilyen költségahatékony megoldást?( a telszkópok kb 1 éve lettek monroera cserélve) ilyesmire gondolok mint: lada rugó hátra, vagy gumibakok a menetek közé(ebből sajnos a ladákhoz árult típus nem jó, alacsony). Ötleteket várok. Előrem is kösz.

Megosztás:

Klikk ide!
Hi! Az a helyzet, hogy elég gyengék már a hátsó rugóim(kicsit orsóra hasonlítanak). Nem szeretnék sem bontottat, sem újat venni.Ez utóbbit az ár miatt nem szeretném. ismer-e valaki valamilyen költségahatékony megoldást?( a telszkópok kb 1 éve lettek monroera cserélve) ilyesmire gondolok mint: lada rugó hátra, vagy gumibakok a menetek közé(ebből sajnos a ladákhoz árult típus nem jó, alacsony). Ötleteket várok. Előrem is kösz.
Megosztás:

13 ropi? :devlish: 12-ért kaptam a kézzel kovácsolt erősítettet a Sziváknál 2 éve :lol:

Megosztás:

Tudom, de azt írja nem akar se bontottat,se újat venni, mi más maradt még?

Rábeszélni arra hogy vegyen rendes cuccot, ne különböző "okosságokat" ami majdnem annyiba kerül, de legalább nem is ér annyit mint egy másik rugó. Nem egy R8-as audi ez hogy annyiba kerüljön alá a rugó, hogy Lada rugót kelljen belerakni... :devlish:

Megosztás:

Rábeszélni arra hogy vegyen rendes cuccot, ne különböző "okosságokat" ami majdnem annyiba kerül, de legalább nem is ér annyit mint egy másik rugó. Nem egy R8-as audi ez hogy annyiba kerüljön alá a rugó, hogy Lada rugót kelljen belerakni... :devlish:

Rábeszélni...én vettem bontott rugót hátulra, csak fel kellett forgatni a várost, mert a caravánok nagy részébe törik a rugó.

Megosztás:

Sok az elektromos forumbol ismeros arcot latok itt is, remelem ebben is jok vagytok...

- Mi lehet a gaz a bal elso futomuvel, ha razos uton kopogas jon ki belole? (4 ajt. 1999, 1.4)

Kb. kopp per pukli, ami Budapesten ugy hangzik, hogy koppkopp kopp koppkoppkopp kopp.

Sima uton semmi, kanyarban sem, nagy rugozasra semmi, csak hirtelen behatasra kopp.

Latszolag semmi sem lotyog (nem reagal az izompowerre, az enyemre legalabbis).

Iranytartas jo, rugok megvannak, nem log egyik oldal sem.

- A motorterben van egy gumisapkaval letakart anya, rajta nyil, menetes rudon.

Erdemes megprobalnom meghuzni, vagy csak rontok a dolgokon? (Mas muveletre a

kereknel nem vagyok kepes...)

- A fekektol neha periodikus femes nyoszorges jon ki, ami a legkisebb fekezesre

elmulik. Ez neha van, neha nincs. Lehet ez osszefuggesben a kopogassal?

Megosztás:

Sok az elektromos forumbol ismeros arcot latok itt is, remelem ebben is jok vagytok...

- Mi lehet a gaz a bal elso futomuvel, ha razos uton kopogas jon ki belole? (4 ajt. 1999, 1.4)

Kb. kopp per pukli, ami Budapesten ugy hangzik, hogy koppkopp kopp koppkoppkopp kopp.

Sima uton semmi, kanyarban sem, nagy rugozasra semmi, csak hirtelen behatasra kopp.

Latszolag semmi sem lotyog (nem reagal az izompowerre, az enyemre legalabbis).

Iranytartas jo, rugok megvannak, nem log egyik oldal sem.

- A motorterben van egy gumisapkaval letakart anya, rajta nyil, menetes rudon.

Erdemes megprobalnom meghuzni, vagy csak rontok a dolgokon? (Mas muveletre a

kereknel nem vagyok kepes...)

- A fekektol neha periodikus femes nyoszorges jon ki, ami a legkisebb fekezesre

elmulik. Ez neha van, neha nincs. Lehet ez osszefuggesben a kopogassal?

A kopogás szerintem a stabilizátorrúd bekötése a lengőkarba. Itteni ismertebb nevén Kutyacsont :devlish: A kerék mögött a lengőkarban van egy felfelé kiálló vasdarab, ami egy víszintes rúdban folytatódik. Enyémben is az van szarrá, és enyhén kopog, mintha szét akarna esni. Nemsokára cserélem is. kb ugy 2500 péz az ára/db. A fékeknél meg ha a tárcsaféked szórakozik elöl. akkor lehet, hogy valami kis kavics vagy valami keményebb anyag szorult be tárcsa és a porvédő alá. A porvédőt egy kicsit mozgasd meg, hátha megszűnik. De szerintem lehet még a szoruló fékhenger is.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.