Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Zotya, ezeket az egymásra pakolt gerendadarabokat használod bakként? :)

Nekem is ilyesmik voltak egy darabig (igaz nem így pakoltuk őket, hanem 2-őt, 2-őt egymásra, mindig keresztbe. Nem is mozgott :D Aztán a krokihoz adtak egy rendes bakot ajándékba, ahhoz meg vettünk még egyet, és így már van két bak, meg a krok. Szükségmegoldásnak jobb mintha az emelőn állna nem? :)

Megosztás:

Nekem is ilyesmik voltak egy darabig (igaz nem így pakoltuk őket, hanem 2-őt, 2-őt egymásra, mindig keresztbe. Nem is mozgott :D Aztán a krokihoz adtak egy rendes bakot ajándékba, ahhoz meg vettünk még egyet, és így már van két bak, meg a krok. Szükségmegoldásnak jobb mintha az emelőn állna nem? :)

Böngészni kell a hirdetéseket, hát ha valaki bakokat cserélne féltengelyre (+a bakok alá valamit). :)

Megosztás:

Zotya, ezeket az egymásra pakolt gerendadarabokat használod bakként? :)

Nem az összes a kocsi alatt volt, a középsők a tank alatt voltak amikor leemeltem. Nézegettem már fém bakokat, de mivel nem betonon áll, ezért fa mindenképpen kellene alája, akkor meg már mndegy hány darab.

Megosztás:

Furcsa dolgot vettem észre a napokban... :)

Ha csak kicsit is jobbra fordítom menet közben a kormányt nagyobb sebességnél (80-100 körül) akkor elkezd "zenélni" a jobb első keréknél valami... mintha a gumi lenne, kicsi kopás is mintha látszana. :) A télinél is észrevettem hasonlót, de a gumira fogtam... ezek szerint nem az volt!

Szemre nem látszik semmi hiba, a kerékfelfüggesztések jónak tűnnek (felemelve, megrángatva..)

Balkanyarnál semmi gubanc sincs vele..

Dőlésszög probléma lenne?

Szerintetek mi lehet? :D

Megosztás:

Ha csak kicsit is jobbra fordítom menet közben a kormányt nagyobb sebességnél (80-100 körül) akkor elkezd "zenélni" a jobb első keréknél valami... mintha a gumi lenne, kicsi kopás is mintha látszana. :) A télinél is észrevettem hasonlót, de a gumira fogtam... ezek szerint nem az volt!

Szemre nem látszik semmi hiba, a kerékfelfüggesztések jónak tűnnek (felemelve, megrángatva..)

Futóművet kellene ellenőriztetni, és ha az indokolja akkor állítani.

Dőlést többnyire csak gólyaláb cserével lehet orvoslni, ha ugyancsak rendben van minden egyébb.

Gumiszilentek hogy állnak, mert ha pl az össze van nyomódva, akkor okozhat dőlésbeli eltérést szerintem.

Megosztás:

Ha jól emlékszem, akkor nem rég volt műszakis a gép, tehát a futómű elvileg(!) egyben van. Futóműgeometriai problémának tűnik elsőre, vagy esetleg kerékcsapágy (nem holtjáték hiba, hanem futópálya, vagy gördülőtest felületi hiba, vagy kenési elégtelenség), de ez a kevésbé valószínű.

A futóműbeállítás olyan 4500-5000ft körül van.

Megosztás:

De bizony kerékcsapágy lesz az. Nekem ugyanez volt a hibajelenség, és mikor elvittem a szerelőhöz és elmondtam neki, egyből rávágta, hogy csapágy. Aztán mikor megnéztük akkor hallani is lehetett, hogy tényleg az.

Megosztás:

De bizony kerékcsapágy lesz az. Nekem ugyanez volt a hibajelenség, és mikor elvittem a szerelőhöz és elmondtam neki, egyből rávágta, hogy csapágy. Aztán mikor megnéztük akkor hallani is lehetett, hogy tényleg az.

Na jó, nekem is azt mondták 10-en, hogy féltengelycsukló. A 11.-volt a Karcsi, a gumibakkal. :) Úgy tudom a csapágy folyamatosan morog kanyartól függetlenül.

Megosztás:

Na jó, nekem is azt mondták 10-en, hogy féltengelycsukló. A 11.-volt a Karcsi, a gumibakkal. :) Úgy tudom a csapágy folyamatosan morog kanyartól függetlenül.

de te kattogást írtál kopogás helyet hogy nysgm...amit gorbi írt, aza fajta kopás nem zúg állandóan.

Megosztás:

A csapágy terhelve - tehát ívmenetben - nagyobb terhelést kap (elsőkerék csapágyazásnál úgy kell számolni, hogy a statikus kerékterhelés 1,6 szorosát kapja meg ívmenetben). Ezért akkor jobban is szól.

Megosztás:

de te kattogást írtál kopogás helyet hogy nysgm...amit gorbi írt, aza fajta kopás nem zúg állandóan.

Kattogott, ropogott, kopogott, teljesen alászedve meg olyan hangja van, mint amikor a bicajban csak 4 és fél golyó van a csapágyban. Olyan darálló hangja volt, hogy rossz volt hallgatni.

Megosztás:

A csapágy terhelve - tehát ívmenetben - nagyobb terhelést kap (elsőkerék csapágyazásnál úgy kell számolni, hogy a statikus kerékterhelés 1,6 szorosát kapja meg ívmenetben). Ezért akkor jobban is szól.

silentek cserélve, külső féltengelyek cserélve, leng.csillapítók cserélve, rugók cserélve, bal oldali kerékcsapágy is cserés volt, ezek szerint már beérett a bal oldali is!

Köszi srácok!

csak még egy kérdés : kerékcsapágy probléma miatt szerintem nem enné a belső felét a guminak, vagy igen? :D lehet valami hibás cucc került be a jobb oldalra... :) :)

Utánnajárok mindenesetre!

kKöszi még 1x! :D

Megosztás:

silentek cserélve, külső féltengelyek cserélve, leng.csillapítók cserélve, rugók cserélve, bal oldali kerékcsapágy is cserés volt, ezek szerint már beérett a bal oldali is!

Köszi srácok!

csak még egy kérdés : kerékcsapágy probléma miatt szerintem nem enné a belső felét a guminak, vagy igen? :D lehet valami hibás cucc került be a jobb oldalra... :) :)

Utánnajárok mindenesetre!

kKöszi még 1x! :D

A kerékdőlés miatt az egyik oldalát úgyis jobban eszi. De ha sokkal jobban akkor mindenképp futóműállítás kell.

Megosztás:

A kerékdőlés miatt az egyik oldalát úgyis jobban eszi. De ha sokkal jobban akkor mindenképp futóműállítás kell.

hmm..

Futóműbeállítás november táján volt!

Az az érdekes, hogy egyáltalán nem húz semerre sem. :)

Elviszem haverhoz, cserélünk kerékcsapágyat, utánna meg megy futóműállításra, ha szükség lesz rá!

(ismerős autószerelőnél 2000 Ft az ellenőrzés - lézeres, és 3000 ha állítani is kell - úgyhogy igazán nem egy ökörára :) )

Megosztás:

hmm..

Futóműbeállítás november táján volt!

Az az érdekes, hogy egyáltalán nem húz semerre sem. :)

Elviszem haverhoz, cserélünk kerékcsapágyat, utánna meg megy futóműállításra, ha szükség lesz rá!

(ismerős autószerelőnél 2000 Ft az ellenőrzés - lézeres, és 3000 ha állítani is kell - úgyhogy igazán nem egy ökörára :) )

Az jó ár, felék 7 ropiba kerül. Nem hiszem, hogy a csapágy belejátszik a gumikopásba, ha már annyira ki lenne kopva nagyon morgós hangja lenne.

Megosztás:

Az jó ár, felék 7 ropiba kerül. Nem hiszem, hogy a csapágy belejátszik a gumikopásba, ha már annyira ki lenne kopva nagyon morgós hangja lenne.

Egyenesen fut, egyáltalán nem húz semerre!

Csak akkor van búgó - morgó- hangja, ha akár csak kicsit is jobbra fordítom a kormányt az egyenestől, és az is csak ha 80 fölött megyek... hosszú jobbos kanyarokban igen idegesítő jelenség. (főleg, hogy nem tudom mi okozza!) :) olyan, mintha rámennék az olyan felezővonalra, amelyik olyan "döcögős, búgós fajta"

Megosztás:

Csak akkor van búgó - morgó- hangja, ha akár csak kicsit is jobbra fordítom a kormányt az egyenestől, és az is csak ha 80 fölött megyek... hosszú jobbos kanyarokban igen idegesítő jelenség. (főleg, hogy nem tudom mi okozza!) :) olyan, mintha rámennék az olyan felezővonalra, amelyik olyan "döcögős, búgós fajta"

Mivan, ha kezdődő féltengelyhalál? Vagy esetleg a difi nél hibázik valami. Más szerintem nem igazán jöhet szóba ezek után.

Megosztás:

Mostanában volt megbontva a koronás anya a féltengely végén?

Megosztás:

A koronásanyával is lehet még kicsit variálni a csapágy lógásán.

Nekem a balos picit lógott,érzéssel ráhúztunk és minden ok.

Értem, én azt hittem csak simán feltekerem, meghúzom, ha nincs lyuk ahova passzolna a sasszeg akkor továbbhúzom oszt csókolom. Meg arra kell figyelni, hogy tiszták legyenek a felfekvési felületek.

Megosztás:

Értem, én azt hittem csak simán feltekerem, meghúzom, ha nincs lyuk ahova passzolna a sasszeg akkor továbbhúzom oszt csókolom. Meg arra kell figyelni, hogy tiszták legyenek a felfekvési felületek.

Jah meg mivel kúpos a csapágy ezért utánállítóként is üzemel :)

szerk.: bizonyos mértékig

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.