Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

sziasztok!

az 1.4 es classic astrámba eltörött a jobb első spirálrúgó és pest összes bontóját körbetelefonáltam, de senkinek nincs bontva ilyen rugója....

ha esetleg van valakinek elfekvőbe egy ilyen rugója én szivesen megvásárolnám!!!

amugy van valami különbség az 1.4 es 1.6os 1.8as ok rúgója közt???

mert az 1ik bontósnak volt olyan ami 1.8asból lett kivéve, de azt mondta, h az nem jó nekem! ez igaz?

köszi helló

A rugókon szokott lenni színjelölés, már ha a gyáriak vannak benne. Nézd meg a Tiedet, ha van rajta színjelölés, ott van valahol a rugó közepére felfestve.

Nekem is a jobb első végéből törött le nemrég, nehogy azt hidd hogy találok hozzá gyárit. Pedig azt hittem egy csomó Gsi-ből kiszedték a gyárit, hogy ilyen-olyan ültetése legyen, és ott porosodik a tulajok polcain. Hát nem.

Megosztás:

hali!

elkezdett az autó bal elejében valami ropogni

ha kanyarodok, és ha rosszabb az út akkor mindig, sima úton is néha-néha meg-meg roppan

olyan mintha a rugóhoz odaverődn valami (nem pont olyan de olyasmi)

de kanyarodáskor nem folyamatosan ropog

ez most a féltengely lehet?

köszi!

Megosztás:

hali!

ha kanyarodok, és ha rosszabb az út akkor mindig, sima úton is néha-néha meg-meg roppan

köszi!

Toronycsapágy :)

Megosztás:

Toronycsapágy :)

gondolom a féltengely minden kanyarodáskor ropogna

ez meg sokkal ritkábban

bár ha megemelem nem ropog kicsit sem

cserélni mennyire bonyolult? gondolom a rugót valahogy össze kellene húzni, kell még valamit bontani hozzá?

mert ezek a szervizek valami nagyon szörnyű árakat kérnek

ezek közül melyiket érdemes beletenni?

vagy kompletten cserélni mindenestül??

Megosztás:

gondolom a féltengely minden kanyarodáskor ropogna

ez meg sokkal ritkábban

bár ha megemelem nem ropog kicsit sem

cserélni mennyire bonyolult? gondolom a rugót valahogy össze kellene húzni, kell még valamit bontani hozzá?

mert ezek a szervizek valami nagyon szörnyű árakat kérnek

ezek közül melyiket érdemes beletenni?

vagy kompletten cserélni mindenestül??

A féltengely mindig ugyanazon irányban való kanyarodáskor kopogni szokott és nem ropogni. Ha felemeled azért nem ropog mert nincs terhelés alatt. A csere már bonyolultabb mert a teljes gólyalábat ki kell kapni ezenkivűl a rugót is össze kell húzatni stb stb. A komplett csere sem 100% mert csak akkor tudod kipróbálni ha már terhelés alatt van.

Megosztás:

...de ami érdekesebb, hogy lazult már fel leng. csill. tetején lévő anya is! Ezt a legolcsóbb megnézni.

Elképzelhető, hogy az kopog, mert valahonnan a műszerfal alól jön a kopogás és főleg akkor, amikor "elkönnyül" az eleje, dombon felfelé lassú tempóban. A rögzítő anyát hogy lehet megnézni? A motortérben a gumi kupak alatt van a toronycsapágynál?

Megosztás:

Elképzelhető, hogy az kopog, mert valahonnan a műszerfal alól jön a kopogás és főleg akkor, amikor "elkönnyül" az eleje, dombon felfelé lassú tempóban. A rögzítő anyát hogy lehet megnézni? A motortérben a gumi kupak alatt van a toronycsapágynál?

Ott van, de a szakirodalom szerint nagyon nehéz leszedni, bár attól még felazulhat. A kopogás iránya nem jelent semmit, nekem egyértelműen a jobb első keréktől jött, aztán alattam volt a hang forrása.

Megosztás:

Ott van, de a szakirodalom szerint nagyon nehéz leszedni, bár attól még felazulhat. A kopogás iránya nem jelent semmit, nekem egyértelműen a jobb első keréktől jött, aztán alattam volt a hang forrása.

Azt a "Pancser" feliratot meg vedd már le, még az is jobban nézne ki, ha csak 1 betűt változtattál volna meg, és "önjelölt autószerető mester" lennél. :)

Sok mindent megcsináltál már, amit más csak szeretne, és nem sikerülhet minden. :)

Megosztás:

hali!

köszi!

milyen autód van?

motorkód?

én nemrég cseréltem.

Megosztás:

Uraim kérdésem lenne.

Adott egy 93-as Astra F c14nz személygépjármű :)

Jobb hátsó kerékagyban a csapágy cserére szorul. kérdésem a következő.

külön csapágyat is lehet-e venni azaz a csapágyat ki lehet szedni az agyból?

vagy kompletten kell cserélni az agyat?

Ha külön lehet csapágyat cserélni a méretét számozását meg tudja valaki mondani?

Előre is köszönöm.

Üdv Attila

Megosztás:

Uraim kérdésem lenne.

Adott egy 93-as Astra F c14nz személygépjármű :)

Jobb hátsó kerékagyban a csapágy cserére szorul. kérdésem a következő.

külön csapágyat is lehet-e venni azaz a csapágyat ki lehet szedni az agyból?

vagy kompletten kell cserélni az agyat?

Ha külön lehet csapágyat cserélni a méretét számozását meg tudja valaki mondani?

Előre is köszönöm.

Üdv Attila

Pont pénteken beszélgettünk róla, csak kompletten van, bele van préselve az agyba , nem bontható ha jól emlékszem. De ha pölö itt megnézed nincs külön csapágy, csak aggyal együtt.

Megosztás:

Uram köszönöm a segítséget. azt hiszem még egy darabig zörögni fog a hátulja.

Sajnos Opelék már akkor elkezdték ezt a sz@rságot. Azóta minden Opelen agyastól kell cserélni a csapágyat. Unalmamban nézegettem alkatrészárakat a mostanihoz...háááát hamarabb eladom mint cserés legyen. :)

Megosztás:

Sajnos Opelék már akkor elkezdték ezt a sz@rságot. Azóta minden Opelen agyastól kell cserélni a csapágyat. Unalmamban nézegettem alkatrészárakat a mostanihoz...háááát hamarabb eladom mint cserés legyen. :)

Eladni nem fogjuk de hogy olcsóért honnan szerzek agyat hozzá azt nem tudom. borzalmas árak vannak. anyagilag ennyire nem vagyok elengedve hogy megvehessekj egy ilyen drága alkatrészt. :)

Megosztás:

Eladni nem fogjuk de hogy olcsóért honnan szerzek agyat hozzá azt nem tudom. borzalmas árak vannak. anyagilag ennyire nem vagyok elengedve hogy megvehessekj egy ilyen drága alkatrészt. :)

Veszel egy bontottat 4e ftért, ha jó akkor örülsz, ha nem jó, akkor kicserélteted....és így tovább.

Megosztás:

Bárdinál a Birth 20.260, Breda 26.000, SKF 27.560.

Ha van ismi ki lehet csikarni 30% kedvezményt és új kerül bele :)

Vagy amit Zoli is említett: veszel bontottat occóért....

Megosztás:

Bárdinál a Birth 20.260, Breda 26.000, SKF 27.560.

Ha van ismi ki lehet csikarni 30% kedvezményt és új kerül bele :)

Vagy amit Zoli is említett: veszel bontottat occóért....

Igen ezeket én is nézegettem és kedvezményem is van, csak sajnos pénz nincs hozzá. bontott-tól meg ódzkodok mert mi van ha az sem jó illetve ha csak 2 hétig bírja? akkor buktam a pénzt. na sebaj. majd economy üzem módban használjuk az autót.

Megosztás:

Igen ezeket én is nézegettem és kedvezményem is van, csak sajnos pénz nincs hozzá. bontott-tól meg ódzkodok mert mi van ha az sem jó illetve ha csak 2 hétig bírja? akkor buktam a pénzt. na sebaj. majd economy üzem módban használjuk az autót.

Ódzkodok a bontott holmiktól. persze ez nem jelenti azt hogy nincs közötte alkalmas életképes példány.

Inkább veszek 2x4e ftért, de legyen 3x, mint huszonezerért egy újat. :)

Megosztás:

Dobjál képet a ferdeháturól, én meg teszek fel a caravánéról. :)

Ha jol emlékszem akkor pölö a caravan lengéscsillapítói felül szemes alul meg csapos megoldásuak. A ferde hátué meg alul felül szemes megoldás. Szerintem még a caravan hidja erösebb is mint a ferdehátué. Aztán vagy igazam van vagy nem :)

Megosztás:

Hello Mindenki!

Na ma volt bal első stabilizátor cserélve a kocsiba...bár nem is tudtam h nem jó...srác kérdezte h nem zörgött e az eleje, mondom néha igen, de megszoktam :) ... Na nem is ez a lényeg, hanem hogy hazafele egy balos derékszögű kanyarban nyekkent olyat a bal első felfüggesztésnél valami, hogy azt hittem kiesik a helyéről....majd késöbb egy enyhébb jobbosban újra (gondolom akkor ment a helyére) Pedig azt a balos derékszögűt nem is úgy vettem mint ahogy szoktam, hanem finomabban :)

Meglökködtem a kereket álló helyzetben de semmi...de azért holnap megnézetem mi volt ez.

Megosztás:

Hello Mindenki!

Na ma volt bal első stabilizátor cserélve a kocsiba...bár nem is tudtam h nem jó...srác kérdezte h nem zörgött e az eleje, mondom néha igen, de megszoktam :) ... Na nem is ez a lényeg, hanem hogy hazafele egy balos derékszögű kanyarban nyekkent olyat a bal első felfüggesztésnél valami, hogy azt hittem kiesik a helyéről....majd késöbb egy enyhébb jobbosban újra (gondolom akkor ment a helyére) Pedig azt a balos derékszögűt nem is úgy vettem mint ahogy szoktam, hanem finomabban :)

Meglökködtem a kereket álló helyzetben de semmi...de azért holnap megnézetem mi volt ez.

Különös tekintettel a rugó alsó (v felső) menetére.

Érdekes, hogy pont stabbekötő csere után történt. Azért át kell nézni az egészet.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.