Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Üdv Mindenkinek!!

Tudna valaki segíteni abban,hogy rugótörést szenvedtem.

Az autó 97-es 1,6 16v sedan bármilyen megoldás érdekel első rugópár ügyben.Sűrgős!!!

Illetve,hogy az 5 ajtósé eggyezik-e a sedánéval.Előre is kösz.

Hogy sikerült 1 ilyen idős autóban első rugópártörést szenvedni? Vagy csak az egyik tört?

Megosztás:

Csak a jobb oldali.Én sem értem,novemberben volt műszakin minden rendben volt.

Áldom az összes útépítőt a "minőségi" Magyar utakért.

Nkem mindkettő hátsó el volt törve úgy vettem "friss" műszakival. Megkímélt, hölgy tulajdonostól. Mit szállított vele raklap virágföldet? :lol:

Megosztás:

Kösz a segítséget,hála az égnek találtam is újat 10000/db áron.

Szerintetek reális?

eléggé jó ár, 1éve én 9ért vettem a deiselbe valókat, az erősebb (mert benzineséi voltak benne, azok közül is 1 törötten) furcsán csilingelt gödrökben :lol: és kissé terpeszben is állt az autó (a gyenge benzines rugók miatt) kb 1 éve van új, de azóta semmi gáz velük, pedig szinte csak rossz útakon járok vele (pl 4-es főút :) )

Megosztás:

Sziasztok

F astra kombi úgy láttam és tapasztaltam hogy ül a hátulja ezért vettem

bele erősített rugót hátra .A rugó magaságga megeggyezett a régivel de

anyagvastagság több volt.Beszerelés után nem sokat változott a helyzet

A müszers vizsgálat szerint a csillapítok jók.Lehetséges mégis hogy a csillapítók miatt

lágy a hátulja és egyben kellet volna cserélnem.

Ha már jártatok így vagy tudtok segíteni irjatok köszi.

Az 1pár hátsó rugót eladnám nem törött 1,4 f astra caravan

Megosztás:

Sziasztok

F astra kombi úgy láttam és tapasztaltam hogy ül a hátulja ezért vettem

bele erősített rugót hátra .A rugó magaságga megeggyezett a régivel de

anyagvastagság több volt.Beszerelés után nem sokat változott a helyzet

A müszers vizsgálat szerint a csillapítok jók.Lehetséges mégis hogy a csillapítók miatt

lágy a hátulja és egyben kellet volna cserélnem.

Ha már jártatok így vagy tudtok segíteni irjatok köszi.

Az 1pár hátsó rugót eladnám nem törött 1,4 f astra caravan

A lengéscsillapító csak a hajómozgást szünteti meg amikor beleng a kasztni, nincs sok köze a magassághoz, azt a rugó adja. Nincs összeroppanva a rugótányér feletti távtartó? Az is van vagy 2 centi.

Megosztás:

A lengéscsillapító csak a hajómozgást szünteti meg amikor beleng a kasztni, nincs sok köze a magassághoz, azt a rugó adja. Nincs összeroppanva a rugótányér feletti távtartó? Az is van vagy 2 centi.

Nincs baja a távtartónak köszi a tippet.

Tiszta fejjel szétszettük és összeraktuk javult a helyzet csak én többet vártam

Egy astra van ba való erősített rugótól.

köszi

Megosztás:

Egyik ismerősöm H Astrájának jobb hátsó kerekét visszaforduláskor nekibacta a járdaszegélynek. Sebessége nem volt mivel akkor indult el és meg akart fordulni. A felnin minimális kár keletkezett azonban azóta panaszkodik, hogy másképp viselkedik az autó az úton. Mi lehet az oka?

Megosztás:

Egyik ismerősöm H Astrájának jobb hátsó kerekét visszaforduláskor nekibacta a járdaszegélynek. Sebessége nem volt mivel akkor indult el és meg akart fordulni. A felnin minimális kár keletkezett azonban azóta panaszkodik, hogy másképp viselkedik az autó az úton. Mi lehet az oka?

Valmi sérült/elmozdult a felfüggesztésnél, kormányzásnál... :lol:

Ja jóvan hátsókerék, kormányzás kilőve. :)

Módosítva : zotya975
Megosztás:

Valmi sérült/elmozdult a felfüggesztésnél, kormányzásnál... :lol:

Ja jóvan hátsókerék, kormányzás kilőve. :)

Az első dolga az volt, hogy föltette a pótkerekt. A probléma még mindig adott. A felnit elvitte egyensúlyoztatni de 0-0 mindkét oldalon.

Neked a hátsó kerekek is kormányozhatók??? ;)

Megosztás:

Az első dolga az volt, hogy föltette a pótkerekt. A probléma még mindig adott. A felnit elvitte egyensúlyoztatni de 0-0 mindkét oldalon.

Neked a hátsó kerekek is kormányozhatók??? :)

F-es Caravánoknál már csak igy megy :lol: bár lehet Limitált szériás van neki ;) ;)

Megosztás:

Nem rég kérdeztem a hátsó agyról, hogy szét lehet e szedni, voltam autósboltba és azt mondta a fickó, hogy ne is próbáljam meg mert össze van préselve és nem szétszedhető, legalábbis az enyém ez az abs-es! azt mondta, ha kell tud újonnan 20.000ért hozatni.

Megosztás:

Sziasztok! Ma vásároltam 2db első gázos lengéscsillapítót, amit remélhetőleg hamarosan be is fogok építeni! Ha ez meg van akkor szeretném növelni az autó kanyar stabilitását erősebb stabilizátorral! Bontottan szeretnék venni GSI-ét, csak arra lennék kíváncsi hogy mennyire bonyolult be tenni a sima astrába? Kell-e hozzá plusz alkatrész vagy azzal a gömfejjel össze lehet rakni ami most fogja fel a lengőkarhoz? Aki csinált már ilyet, várom a szerelési útmutatót! :lol: Illetve további javaslatokat!

Megosztás:

Sziasztok! Ma vásároltam 2db első gázos lengéscsillapítót, amit remélhetőleg hamarosan be is fogok építeni! Ha ez meg van akkor szeretném növelni az autó kanyar stabilitását erősebb stabilizátorral! Bontottan szeretnék venni GSI-ét, csak arra lennék kíváncsi hogy mennyire bonyolult be tenni a sima astrába? Kell-e hozzá plusz alkatrész vagy azzal a gömfejjel össze lehet rakni ami most fogja fel a lengőkarhoz? Aki csinált már ilyet, várom a szerelési útmutatót! :lol: Illetve további javaslatokat!

Helló nemtudom ,hogy segitek-e vele de aGSi stabil kar átméője nagyobb mint a kisebb lóerős astráké ezért valsz azt iscserélnikel .

Megosztás:

Helló attól függ mekkora átmérőt akarsz Vektráé 20mm Calibráé 22mm ezeket szokták sima Astrába. Gsi méretét nem tudom. (Én Vektráét teszem bele.) A stab rúd méretéhez kell venni szilenteket 4darabot. Kettő van a bölcsőn és kettő a trapéz karon (vagy mi a pontos neve nem tudom:D) Szóval a gyári azt hiszem 18mm-es ennek a szilentjei nem jók magából adódó, hogy nagyobb kell. A szerelése pedig annyi hogy kerekek le trapézkaron a szilentet kicsavarod aztán a bölcsőt is elvileg ki kell tekerni hogy elérd a két bölcsőn lévő szilentet és hogy egyáltalán ki tudd venni a régit és be az újat. ha segítettem akkor szívesen.

Megosztás:

De ajánlatos hátra is betenni a stabilizátor rudakat. Én nem rég szereltembe hátra mind2 stab rudat és hát sokat dob a fekvésen. Ha komolyan akarod ezt az út fekvés témát akkor azokat is szereld be. 2fajta van mint mondtam, 1. a hídban ez sima egyenes némeik sima astrába ez benne van nekem ez se volt. És van a Gsi ami a rugótányérok alatt van a felfogatása két két csavarral. Vektráé meg másik opel stab rúd hátra nem jó csak a Gsi.

Megosztás:

De ajánlatos hátra is betenni a stabilizátor rudakat. Én nem rég szereltembe hátra mind2 stab rudat és hát sokat dob a fekvésen. Ha komolyan akarod ezt az út fekvés témát akkor azokat is szereld be. 2fajta van mint mondtam, 1. a hídban ez sima egyenes némeik sima astrába ez benne van nekem ez se volt. És van a Gsi ami a rugótányérok alatt van a felfogatása két két csavarral. Vektráé meg másik opel stab rúd hátra nem jó csak a Gsi.

Köszönöm, de ha esetleg van valakinek kép a szerelésről előre is megköszönném!

Megosztás:

Hát srácok stabilkar ide -oda ha asujpont nem kerűl lejebb akkor sokat nem ér szerintem ,a GSi alap ból lejebb van az uthoz memég 1-2kűyű ezért GSi .

Ez teljesen igaz. De senki sem mondta hogy olyan lesz mint egy forma egyes autó. Másrészt különbséget lehet tenni a stab rudakkal hogy alapból milyen meg most így milyen. És elég sokat számít független, hogy nincs leültetve az autó. Ha szélesebb gumikat teszel rá azzal is másképp viselkedik. Érezhető minden esetre és sokkal jobb. Úgy hogy nem egy hátrány.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.